-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
_XXXXX_
tag
Igen erre gondoltam
#3836 Henk: Igen igen 8cm-es van rajta viszont árulnak keret nélküli 8cm-es ventilátorokat? Én még nem láttam, de lehet elkerültem őket.
Igen ezzel én is számoltam, hogy ha nem ott van a 12cm-es ventilátor máshogy éri a levegő, plusz burkolat hiánya. Ezért gondoltam ezt a ventilátort, mert 66cfm nekem elegendőnek tűnik így első látásra.
Viszont közben gondolkodtam és elvagyok tájolva, marha nagynak tűnik egy 12 cm-es ventilátor, kissé lehet lefog lógni a kártyárólLehet hogy 9 cm-esben kellene gondolkodnom. Van itt melóban egy 12-es otthon kipróbálom majd hogy fog elférni.
Lehet az volna a legjobb megoldást ha potmétert hackelnék inkább, a gyári ventilátorra egyébként...
-
Henk
veterán
Azt tudja mint az elődje csak ezen pwm-es venti van és magasabb fordulatra képes. Idle jó, de aztán mikor rendesen felpörgeti akkor hangos. Persze megoldható, hogy csak egy bizonyos fordulatig gyorsuljon vagy cserélni a ventit rajt, de akkor meg nem biztos, hogy nyerő választás. Persze ha valakit nem zavar a hangja akkor jó lehet mert az árához képest jó teljesítményt nyújt.
-
Henk
veterán
A 4-es szabályzó értelemszerűen 4-et tud vezérelni.
Neked nem kell semmilyen elosztó még marad is egy üres potid mert csak 3 venti lesz rákötve. Nekem azért kellettek mert mind a 6-ot rákötöttem a 4 potira. Nem túl egészséges, de ettől szerintem nem lesz semmi baja.
Mondjuk attól függ milyen cpu hűtőt veszel mert lehet szerencsésebb lenne ha azt a lap szabályozná. -
-
-
Henk
veterán
Innentől manuálisan tudod majd vezérelni azzal, hogy tekergeted a potit. A lapra nem lesz dugva semmi, a bios vezérlését is kiváltod a szabályzóval. Csak arra kell figyelni, ha minden ventit innen szabályozol akkor ne felejtsd el feljebb tekerni ha indítassz valami olyan programot vagy játékot amitől melegedni kezd a gép.
-
Henk
veterán
Én nem a CM-tól rendeltem, de ahol én vettem ott csak a Server beszerezhető, a Master bizonytalan. Még azt sem tudták megmondani, hogy mikorra várható egyáltalán. A beszerelése semmi szaktudást nem igényel. Bedugod egy 5,25"-ös helyre és oldalról 4 csavarral rögzíted. Ja de elötte rádugod a kábeleket, 4-et a ventikhez meg egyet a tápra. Van hozzá leírás és meg is van számozva mi hova való, pofon egyszerű. Mondjuk én a hőmérséklet szenzorokat nem kötöttem be mert csak + vezetékek lennének és amúgy sem mér hitelesen hiszen max a hűtőbordára tudod tenni.
A Xigma hűtője a gyári Intel bepattintós felfogatással van, nem kell kivenni hozzá a lapot. A paszta attól függ milyen hűtőt veszel, de a komolyavbbakhoz már normális pasztát adnak. Illetve ha nem vagy maximalista akkor az a pár fok amit esetleg egy csúcs paszta hozna elhanyagolható. -
Henk
veterán
Alapvetően nem vagyok híve a nagy cpu hűtőknek. Egy c2d-ra, főleg ha tuning sem lesz szerintem a Xigmatek S1283 a favorit. Egy hátrányát érzek, hogy nem túl halk a ventije, azt lehet érdemes lenne cserélni. Persze itt választhatsz olyat ami szimpatikus. A CM hyper 212+ is jó lehet.Ha passzívan akarod akkor pedig a Z600 vagy Scythe Ninja2 bár ezek elég nagyok nem tudom mennyire férnek el. Aztán ha nem akarsz rá sokat költeni akkor az alacsonyabb kategóriából az AC freezer 7pro.
Én sem használom ki a Server-t, de csak ezt tudtam rendelni a többit Scythe-ot nem. Legalábbis feketében meg 5,25"-ban csak ez volt az adott boltban. -
Henk
veterán
Én egy Scythe Kaze Server-t vettem. Ezzel már nem csak manuálisan lehet állogatni a ventiket hanem bizonyos hőfokhoz egy fordulatot rendelsz és akkor ennek függvényéban szabályoz. Mondjuk ez tök jó dolog, de én pont nem erre használom. Először egy Kaze Master-t néztem ki.
A Z600 valóban jó, de az eleve egy passzív hűtő. Jó nagy darab, egyes lapokban a ramokkal lehet probléma, hogy nem fér el. Pláne ha ventit is tervezel rá. Nem tudom nálad mi az első számú szempont a hűtővel szemben. Mert ha a E8400-re lesz akkor lehet egy kissebb is elég lenne. -
-
Henk
veterán
Létezik egy csomó féle, kijelzős vagy anélküli. Kijelzővel tudod figyelni a fordulatot, esetleg hőfokot, komolyabbaknál akár fogyasztást is. Van 2, 3, 4, 6 venti szabályzására szolgáló, 3,5 vagy 5,25 helyre építhető. Meg persze elég tág az árkategória is. Döntsd el milyenre lenne szükséged. Én most Scythe-ot rendeltem mert az jó minőségű és megbízható, de elég drága. Zalman-ból is vannak elég jók, mondjuk azok sem olcsók. Revoltec-et ne vegyél.
-
Henk
veterán
Nekem míg c2d volt ami nem melegedett ennyire addig elég volt a 800-as is. Nálam most a Coolnik a favorit tehát valószínűleg abból vennék 800-ast vagy az S-flex a másik kedvencem. Utóbbi 2x annyiba kerül, viszont fekete. Az 1200-as nekem már hangos, csak akkor választanék ilyet ha nem menne mindig full fordulaton, de ha szükség van rá akkor ez többet tud tolni. A szabályzást úgy értettem, hogy valami előlapi panellel manuálisan megoldod. Én is ilyet akarok most mert ezzel terheletlenül teljesen hangtalanná tudom tenni, ha kell akkor meg feltekerem őket. Én erre is a Coolink-et használom, de a legnagyobbat ami tud 1700-rpm-et is. Az utolsó a legköltségesebb mert külön szabályzót is kell venni hozzá.
Nem tudom most milyen ventiket használsz és mekkora fordulaton. Ha elégedett vagy a mostani hőfokokkal akkor ugyanekkora fordulatú elég. Az elöbbi hsz-ban felsoroltam pár típust az mindegyik a halk kategóriába tartozik. Ha eldöntötted mekkora fordulatúra van szükséged akkor megnézed melyik hogy néz ki, mit tud, mit adnak hozzá, mennyi gari van rá, melyiket tudod könnyebben beszerezni és eldöntöd, hogy neked melyik lenne a legmegfelelőbb.
Ha amellett döntenél, hogy veszel egy szabályzót is nagy valószínűséggel akkor is elég lenne az elöbb felsorolt 1200-es típus valamelyike. Ha nagyon tartalékot akarsz akkor a Coolink-ból a pwm-es vagy S-flex 1600. Ennél nagyobb fordulatút én már nem tartok indokoltnak, hacsak nem extreme tuningos vagy. De ha halkítani akarod a gépet akkor biztos nem. Mondjuk az a Chieftec táp sem a halk kategóriába tartozik ami az adatlapodon van. -
Henk
veterán
Biztos, hogy ledesből is lenne alternatíva csak én nem ismerem őket. Simából mondjuk biztosan több fajta létezik, így a választék is nagyobb.
Gorneck23: ez érdekes mert a 3. szál csak a fordulat monitorozására szolgál. Miért okoz gondot a szabályzónak a 2 eres venti vezérlése? -
Henk
veterán
Sajnos nem. Nincs tapasztalatom a ledes ventikkel mert nem jönnek be. Nekem csak 1 fajta ledes volt, Antec, de hangos volt.
aram01: nincs ilyenem. A másikra nem volt pk?
Gorneck23: nem láttam még sehol, hogy kapható lenne. Még info-t sem láttam a csatijával kapcsolatban, csak a pwm-est hangsúlyozzák ki legtöbb helyen. -
Gerisz
addikt
Na egy hét után nem biztos, hogy rendelned kell ebből az "új" szériás CM ventiből.
Nem olyan mint az eddigiek. Valami gond lehet, nekem is havernak is leálláskor kicsit kerregő hangot ad. Valami nem frankó. Ugyan ez a típusú venti (nekem olyan van 3 és 1 ez az "új") csak az első kiadásból az nem ilyen!
Tehát ha még nem rendelted, vagy vissza tudod mondani, akkor szerintem tedd meg.
Bár ha akarod akkor próbáld ki, de nekem valami nem frankó. -
Gerisz
addikt
Persze.
Innen, most feltöltés alatt van a shop és még nem került vissza, de tuti tud szerezni, mert nekem hétfőn hozta onnan a futár (6db-ot) 1375Ft volt darabja. Dobj neki mail-t, vagy keresd meg PH!-n az apróban a boltot.Itt is van. Engusz is tuti tud szerezni, tehát amelyik szimpatikusabb.
A környékünkön nem találtam sehol, én is miskolc-eger tartózkodom a legtöbbet.
-
Gerisz
addikt
Én most ilyennel pakoltam tele a 690-et. 5V-on semmi hangaj levegőt nyom, addig így is marad míg a vezérlő meg nem érkezik.
Haver gépe is ilyennel van tele. Nekem tetszik a teljesítménye, hangra bőven megfelel. Amit adnak gyári kék ledes azt reggelire megszi és még jól sem lakik.
Jah és ócsó ami megint szempont nálam. Jah és az S-flexhez tudom hasonlítani öcsémnek vettem 1200-as, és ez jobban tol. Ha letekerem mind a kettőt, hogy ne halljam akkor a CM több levegőt visz érzésre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 11
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Formula-1
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged