- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
czappa
aktív tag
Vikthor, ALI_G!
Köszönöm a válaszokat! Lehet nekiesek és megcsinálom. -
czappa
aktív tag
''A Praktikerben lehet kapni ilyen tányéralátéteket parafából.''
Ez ugye az a parafa amit falakra szoktak ragasztani?
Ami fontos: Te mivel ragasztottad a gépház falára?
köszi.
szerk.: most mennem kell de még vissza nézek, mert ha házilag otthon meg lehet csinálni és tényleg számít, akkor érdekel a dolog. Lehet a végén nekiállok és megcsinálom.
[Szerkesztve] -
freya
aktív tag
Igen, nekem is ez az egyik fő aggályom. Ugyanis egy ilyen Yesico házba bele tudok rakni egy passzív tápot, és akkor nincs a gépből kifelé közvetlen légáramlás! Ezzel szerintem lényegesen halkabb lehet, mint hangszigeteléssel.
Hangszigeteléssel meg talán a vinyók nem hallatszanak ki, ami biztosan sokat számít, de egy szellős házban is tudom csak a vinyókat hangszigetelni valami külön erre a célra kitalált eszközzel...
várjuk a tapasztalatokat -
Szia!
A Praktikerben lehet kapni ilyen tányéralátéteket parafából. Gondolkodtam, hogy megcsinálom a ház belsejét ilyennel, de másképp alakult. Viszont a fateromnál ezt megcsináltuk és sokkal halkabb lett a rendszere tőle. A gépház belső falára vágtam ki mintára és a réseket meg szivacsos szigetelőszalag szerűvel béleltem ki. Nincs rezonancia, nincs nagy hangzavar. Az ára meg megfizethető 1-2 ezer forint. Talán még annyi sincs.
Vikthor -
czappa
aktív tag
Nem értek hozzá, de:
Gondolom a ház elején és végén marad a rendszerhűtő venti, csak az oldala lesz hangszigetelt, a végeredmény szempontjából ez mennyit számít nem tudom. De mondom nem értek hozzá ill. nincs tapasztalatom az ilyen házakkal kapcsolatban, ezért várom a személyes tapasztatokkal rendelkezőket.
szerk.: a képeket megnézve, úgy látom a ház elején nincs venti hely, háát nem tom.
[Szerkesztve] -
freya
aktív tag
Sziasztok fórumozók!
A gyárilag hangszigetelt házak egy számomra új és érdekes megközelítést jelenti a géphalkításnak, ki mit tud ezekről? Esetleg van-e valakinek személyes tapasztalata velük, mennyire jók, mennyire működnek?
A koncepció érdekes, és egy picit ellentmondásosnak tűnik. Vannak ugye az aluházak, a minél szellősebb, agyonlyuggatott házak (pl.: Yesico) amikről különböző teszteket lehet olvasni. Itt a lényeg, hogy minél több meleget tudjon a környezetnek átadni a rendszer, minél több levegővel érintkezzen, így a legtöbb elemet lehessen passzívan vagy nagy, lassú ventillátorokkal hűteni.
Ezzel szemben a hang- (és hőszigetelt) házak pont egy ellenkező koncepció, minden oldalról vastag szigetelés vonja be a ház falait, hogy minél több hangot és rezonanciát elnyeljen. Gondolom ebből adódik, hogy ''aktívabb'' hűtés is szükséges, gyorsabb ventillátorokkal, amik biztosan nagyobb zajt csinálnak, mint a szellős házban levő társaik - viszont remélhetőleg a hangjuk, és a merevlemezek, belső egységek hangjai sem jutnak ki olyan mértékben a külvilágba.
Vajon megéri akkor szigetelést használni? A feltehetően nagyobb zajt jobban elnyeli, és végeredményben halkabb gépet kapunk? Melyik a nyerő akkor, a szellős vagy a szigetelt ház?
Konkrétan egy Silentmaxx ST-11 hangszigetelt házat néztem:
Bővebben: link
Amit a TTSnél általában lehet is kapni (Bővebben: link), ha esetleg valaki utána szeretne olvasni a dolognak.
Köszönöm a hozzászólásokat!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Hardcore café
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával