Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Aktív témák
-
renegade
aktív tag
Ne haragudj, nem tudok olyan szep reszletesen valaszolni most, ahogy Te irtal, mert beteg is vagyok meg nem is otthonrol irok. Csak gyorsan annyit, hogy:
1. persze, hogy jol jott volna, ha bejonnek az amcsik 56ban, DE miert is? Hat azert, hogy semlegesitsek az illegitim intervenciot. Ne keverjuk az okot az okozattal!
2. Szo sincs rola, hogy az ensz (a) tehetetlenul nezte volna 56-ot (b) jovahagyta volna a szovjet offenzivat (c) legitimnek tartotta volna az eredmenyt.
Ugyanis tortenetesen ugy volt, hogy a sorozatos felszolalasok es ''magyar ugy'' allando napirenden tartasa MELLETT jo 20 evig (!!) az ENSZ nem ismerte el a Kadar-rendszert, mivel azt idegen hatalom ultette megszallas kisereteben a nep nyakara.
Igy mar erthetobb? :)
udv! -
renegade
aktív tag
Ja ez jó meglátás. De ha csak ez lenne a cél, arra rendelkezésre állnának civilizált csatornák is. Feltéve persze, hogy mindenki szeretné, hogy kiegyensúlyozott legyen az új világrend... De mint azt fentebb is említettük, ez nem így van, és ennek ellenzőit maga az USA vezeti. Ezt szem előtt tartva viszont megint ott vagyunk, ahol a part szakad, mert ilyen hozzáállással háború ide vagy oda, ez a folyamat nem fog menni.
Mint ahogy az sem igaz, hogy Hussein likvikásásáért folyik a háború. Ezt bármelyik jobb titkosszolgálat (USA, Izrael, Brit, stb) visszkézből el tudná intézni, semmi szükség háborúzni e miatt. -
renegade
aktív tag
válasz
greenface
üzenetére
Ez igaz, nem is vitatom, hogy az iraki nép valószínűleg jobban fogja magát érezni - bár ezt európai aggyal nem olyan könnyű megítélni.
A gond az egyrészt azzal van, hogy ezt mindent és mindenkit félresöpörve, arrogáns módon teszi, ugyanakkor bünteti az ezt kifogásolókat, és ezzel nagyon veszélyes precedenst teremt (mint ahogy erről már korábban is szó volt itt a fórumon).
Másrészt azzal, hogy sokan vannak, akik megeszik a tündérmeséit, és lefekszenek neki, esetleg fennhangon hirdetik tovább (félreértés ne essék, itt nem rád gondolok, hisz az imént fejtetted ki álláspontod). Hadd idézzek:
Nekünk, mint 56-os nemzetnek igazán tudnunk kellene, hogy nagyhatalom részéről egyoldalú intervenció nemzetközi jóváhagyás nelkül nem tolerálható.
Azt hiszem ez nagyon sokat mond, és ezzel van a gond elsősorban. -
renegade
aktív tag
Különben bár nincs rosszul megcsinálva (csak kicsit unalmas), én nem tartanám kiindulási alapnak a black hawk down-t. Ha emlékszel a film végén a szövegre, 12 amerikai katona vesztette életét, és kb 1000 szomáliai. A szándék szerint a 12-t baromira kell sajnálnunk, még a nevük, poszthumusz rangjuk is vagy fél percig borítja a vásznat; az 1000 szomáliai áldozat láttán elégedettség kell, hogy eltöltsön mindket. Ez nekem kissé visszás.
És akárhogy is siratjuk a 12-t, aggodalomra semmi ok, hiszen katonailag ez az arány távolról sem rossz!!
Különben a szomáliaiak sokkal rosszabbul voltak felfegyverezve, mint az irakiak, sőt jórészt teljesen képzetlenek is voltak. -
renegade
aktív tag
válasz
greenface
üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy Szaddám jó ember-e vagy sem, vagy az általa vezetett ország jó-e vagy sem. Ez a lényeg szempontjából teljesen irreleváns.
Arról van szó, hogy az USA egyoldalúan felrúgta a létező világrendet, s a nemzetközi jogot, mégpedig izomból és ellentmondást nem tűrően. Különben abban is van igazság, hogy nem volt olyan jól működő az a világrend. De ez finoman szólva sem mondható civilizált megoldásnak arra, hogy megreformáljuk. Már csak azért sem, mert Amerika nem érdekelt az ilyesmiben (ld. a nkzi büntetőbíróság esetét).
Amerikának csak a saját érdekei számítanak, ez teljesen egyértelmű. Az, hogy mi a körítés, az ne tévesszen meg senkit. Mint ahogy így volt ez a hidegháború idején is, nem azért pénzelete az USA ny-Európát, mert ott jókat lehet síelni vagy mittudomén, hanem hogy legyen hídfőállása az Oroszok ellen - valamint, hogy összetörjem illúzióid: azért, hogy ha esetleg harcolni kell, akkor se az ő földjén folyjék a harc, hanem valaki másén: igen, pl a mienken.
Szaddám rendszere egyáltalán nem volt valami emberbarát, de hát sok ilyen van a világon, nemigen hallunk arról, hogy pl. Burmában is tervez-e demokratikus fordulatot az USA, pedig hidd el, az jóval ocsmányabb rendszer, mint ami Irakban van. Ne hagyd, hogy az ürügyek eltakarják a lényeget. Ilyen megvilágításban is 1értelműen támogatandónak ítéled meg a háborút? -
renegade
aktív tag
Ja, az lenne a leglogikusabb. De nem tudom, megtehetik-e - az, hogy az idő kinek dolgozik, az sok mindentől függ, sajnos nem látom át teljesen a harcászati részt, ezért nem tudom megítélni, hogy ez életképes alternatíva-e. Mindenesetre ha a többi faktor engedi, én biztosan ezt tenném.
-
renegade
aktív tag
Különben ez a ''felszólítom a Világot, hogy mindenki dobja ki az iraki diplomatákat, s függessze fel a diplomáciai kapcsolatot Irakkal. Majd akkor veheti fel újra és akkor, amikor én mondom'' - ez NAGGYON durva. Nem hiszem, hogy lett volna ilyen diplomáciai precedens valaha is.
És mondok még valamit. ''Hogy ki az iraki diplomata, azt én mondom meg''. Tudjátok, ki mondott hasonlót? ''Hogy ki a zsidó, azt én mondom meg''
ismerős...? :( -
renegade
aktív tag
Figyelitek... [L]http://index.hu/politika/kulfold/wgo0321/[/L]
Nem hülyék. Megtanulták, hogy nagy hülyeség volt az előző háborúban künn a sivatagban szembeállni. Kíváncsi vagyok, az amcsik hogy kezelik majd az utcai harcokat. Az indexen van egy nagyon jó cikk egy játékprogrammal szimulált utcai csatáról, ha nem is tudományos igényű, jópofa és tanulságos, az érdeklődőknek csak ajánlani tudom: [L]http://index.hu/politika/kulfold/iraksim/[/L] Egyébként összecseng az itteni hozzászólásokkal is (talán james írta, nem emlékszem). -
renegade
aktív tag
Szerintem sem. Mit egyszerűsítitek monomániásan a témát?!
A gonosz diktátort el kell távolítani, mielőtt bajt okoz hatalmas hadseregével, fejlett technológiájával vagy gazdasági túlerejével.
Arról senki sem tehet, hogy véletlenül ott van a világ legnagyobb olajkészlete, meg Izrael is a szomszédban, ezek jelentéktelen dolgok az előzőekhzez képest, mit kell ilyen hülyeségekkel folyton előhozakodni. -
renegade
aktív tag
válasz
Sidaries
üzenetére
Érdekes megközelítés. Akkor mindig azt kell elhinni , amit aktuálisan mond vki magáról, mert az a korrekt hozzáállás a másikhoz? Ha valaki ilyen, azt hívják azt hiszem 'menthetetlen balek'nak.
De gondolom te sem erre gondoltál.
Szerintem a tettei alapján ítélhető meg valaki elsősorban. Ám figyelmen kívül hagyni tetteinek körülményeit valamint indítékait legalább olyan korlátoltságra vall, mint ha pusztán a szavai alapján ítélnénk meg. Szerinted? -
renegade
aktív tag
Akut számhiányt látok a vitában, amitől elbeszélte(te)k egymás mellett. Na itt van néhány viszonyításképp.
[L]http://www.hetivalasz.hu/cikk.php?id=6414[/L] /ld. táblázat, bár a cikk maga is érdekes./
Arról szerintem felesleges vitázni, hogy mi mire sok és mire kevés, mert a mezei ember úgysem láthatja át, hogy mennyibe kerül egy múzeum, pláne egy k+f műhely működtetése. Saccolgatni lehet, de semmi garancia rá, hogy akár csak köszönőviszonyban lesz a becslés a valósággal.
Azt pedig nem tudom, mi alapján kezelik néhányan tényként, hogy a TH 'egyoldalú'. Aki megnézte, láthatja, hogy ez a kijelentés nem csak, hogy demagógia, de egész egyszerűen baromság. Mi alapján egyoldalú? Kronológia alapján? Áldozatok száma alapján? Történelemre gyakorolt hatása alapján? Területi vonatkozása alapján? Gazdasági alapon?
Ezek bármelyike alapján sajnos azt kell mondjam, hogy a nyilasterror bemutatása a múzeumban messze felülreprezentált (!!).
Arról nem is beszélve, hogy a két korszak személybeli kontinuitását is nagyon klasszul mutatja be a múzeum ('átöltözőszoba' a kettő határán), ezzel is irrelevánssá téve az 'egyoldalúság' primitív vádját.
Aki nem hiszi, nézze meg végre (mielőtt bezárják).
üdv -
renegade
aktív tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
1. Ki az a Géza.
2. ''Ezen szerintem kár háborogni, mert nem tudjuk befolyásolni a dolgokat.''
''Nekünk, akik most élünk, ezt le kell nyelnünk. Ellene tenni nem tudunk. Szélmalomharc.''
Engem felvillanyoz. -
renegade
aktív tag
válasz
Don Vittorio
üzenetére
Nem igaz, hogy nem tudjuk befolyásolni a dolgokat. Aki ilyet mond, az kishitűséget próbál oltani a másikba. Csak remélni tudom, hogy nem szándékosan. Nagyon-nagyon ritka az olyan eset, amikor az ember tehetetlen - mondják is nagyszüleink, 'nincs lehetetlen, csak tehetetlen'. Állításod már csak azért is fals, mert a demokrácia tudvalevőleg arról szól, hogy mindenki hallathatja a hangját, mindenki választó és választható.
Nem sárdobálásról szólt keopsz, hanem tényekről, mégpedig arcpirító és ordítóan evidens tényekről. Az, hogy ezeket elrelativizálod és összemosod az operát a viperával, csöppet sem segíti sem a tisztánlátást, sem a megbékélést. Ismét csak remélni tudom, hogy nem szándékosan teszed. :(
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Arc Raiders
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest