- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz
BÁ Nutrition #154137 üzenetére
Passzolom, a kérdés nem erre irányult
-
mike1334
veterán
válasz
BÁ Nutrition #154135 üzenetére
Ott a képen, hogy nettó.
-
mike1334
veterán
válasz
tibcsi0407 #154083 üzenetére
Na igen, lehet több is, de ugye az ügyvédeknek bevétele van és nem fizetése. Én biztos nem csinálnám azt amit ők. Mondjuk elég sok van aki kontár/simlis, de hát na.
Én szakembertől sose sajnálom, én nem értek hozzá, csak adjon róla papírt, hogy rendben van. Bármi hiba van, legyen nyoma ki babrált vele. Van egy visszatérő vicc haveri körben a jogászokról, hogy azért lettünk jogászok, mert nem értünk semmihez. Nem teljesen alaptalan
-
mike1334
veterán
válasz
tibcsi0407 #154081 üzenetére
Azért az nem 10 perc meló. Abban benne van 8 év tanulás, az ügyvédi iroda költségei és a felelőssége, hogy ami ott le van írva, az frankó. Na meg persze azt a szerződés mintát is meg kellett írni, ami alapján elkészül, és az nem 10 perc
Én 1%-ra emlékszem, de egy ideje nem követem a díjakat.Amúgy olyan ez, mint bármi más..elromlott a konvektor a bérleményben, kijött a szaki, kivett egy alkatrészt, áttörölgette majd elkért 10e forintot számla nélkül.
-
mike1334
veterán
válasz
HussarF #154079 üzenetére
Azért most pénz is van (jutalom), plusz a bértábla csúcsán vagyok. Mondjuk reálisan egy állami cégnél, de nem a közszféraban a jelenlegi tudásommal meglenne a nettó 500e. Versenyszféra hektikus, meg ott van olyan, amit nem szeretnék csinálni, de ugye válogatni (ott) nem lehet. Amúgy többet keresek, mint egy kezdő bíró és ez az igazán szomorú.
-
mike1334
veterán
válasz
HussarF #154075 üzenetére
Ja, csak működni is kellene. Közszférában tragikus a jogász ellátottság. Csak egy példa...egyedül voltam egy évig 20 emberre. Erre máshol 4 jogász van. Amíg nem volt létszámstop, addig mindig kerestek embert...én is kiírtam facebookra, mivel az ismerőseim nagy része jogász. Alig írt 1-2 és velük is csak addig jutottunk, hogy mennyi a fizetés. Folyamatosan mennek el az emberek, amit nem csodálok. Engem kb az tart itt, hogy mi lenne velük, ha elmennék. Mondjuk a vezetőség mellett szól, hogy a lehetőségeikhez képest próbálnak kárpótolni, plusz megköszönik rendszeresen a munkám. Korábban el se hittem volna, hogy ez mennyire fontos.
attiati
32 és jogász. De, persze szeretnék saját lakást/házat. De spórolunk erősen, fizetésünk felét félretesszük. Ha nem lennének ezek az őrült árak Budapesten, akkor már lenne...így kicsúszik pár évvel...
A döntéshozatali, felelősségvállalási részt nem értem. Mióta dolgozunk önellátóak vagyunk, nem kértünk segítséget szülőktől, sőt mi próbáltunk valamennyit visszaadni abból, amit kaptunk (persze ezek csak apróságok ahhoz képest). -
mike1334
veterán
válasz
attiati #154072 üzenetére
Na én is úgy mutatkoztam be (illetve csak hivatalos ügyben, egyébként senkinek semmi köze hozzá), és alig volt megtakarításom, kb egy éve indult be a szekér, de versenyszférában többszörösét keresném. Mondjuk én nem vagyok nagyravágyó jelen állás szerint egy fél millió nettó körüli bérrel beérném, és mai viszonyok között olyan 600-700e körül lennék maradéktalanul boldog majd a pályám csúcsán. Mindezt persze hazai viszonyok között.
-
mike1334
veterán
válasz
Zola007 #154057 üzenetére
Pontosan. Aki állami képzésen letolja az orvosit és elmegy az elvett egy helyet egy olyantól, aki esetlegesen maradt volna. A "kötbérezést" én is támogatom. Én nem vagyok orvos, de én is letudtam az egyetemi képzésem idejét a közszférában (még többet is), és kb minden ismerősöm hülyének néz érte.
-
mike1334
veterán
válasz
nepszter1 #153938 üzenetére
Best before. "Best before" dates appear on a wide range of frozen, dried, tinned and other foods. "Best before" dates are about quality, not safety. When the date is passed, it doesn't mean that the food will be harmful, but it might begin to lose its flavour and texture.
Ez kajára van, de a táplálékkiegészítőknél is kb ez van szerintem. Csökken a hatékonysága vagy akár meg is szűnik. Ha elszíneződött vagy fura szaga van, én már nem enném meg. Mondjuk ez én vagyok, nem tanács volt, nem vagyok sem orvos, sem gyógyszerész, felelősseget se vállalok a leírtakért, rád van bízva, hogy mennyire vagy bátor
-
mike1334
veterán
válasz
Zola007 #153742 üzenetére
Ennyi sportos csaj után eszembe jutott egy sztereotípia, amire én is gyakran felfigyeltem...miért van az, hogy sok gyurmás fickónak pufi/dundi/dagi csaja van? Volt jó pár ismerősöm is, de nem volt pofám így direktbe rákérdezni
Egy nem hivatalos álláspont van, de előbb megvárom, hogy mit mondanak a szakértők
-
mike1334
veterán
válasz
marked one94 #153642 üzenetére
Rendes csontkovács hónapokra rendbe tud tenni akár egy alkalommal is. Én régebben jártam hátfájás miatt egy sarlatánhoz (ideig óráig az is jó volt, de semmi tartós), de aztán találtam egy ex sportoló srácot, na, ő rendberakott szépen, nem is volt drága és egészségpénztári kártyát is elfogadtak. Ja és nem lehúzós volt, mert mondta, hogy most egy ideig felesleges mennem, csinálgassam a gyakorlatokat, amiket mutatott (na ez elmaradt). Jövő év elején lehet elnézek megint oda, úgyis rohadt sok szabadságot viszek át.
-
mike1334
veterán
válasz
medica #153569 üzenetére
Csak futottam...mióta (b)iroda(lm)i rohamosztagos lettem szépen lassan abbamaradt a futás. meg minden rendszeres mozgás...fáj is a hátam, lábam, mindenem...
-
mike1334
veterán
válasz
medica #153567 üzenetére
Elég sokáig futottam 10+ km-t lenge gatyában, a hűs szellő érzésénél nincs is jobb, csak nyújtásnál kell figyelni, hogy ki ne kukucskáljon
Viszont a mellbimbómat az elején kegyetlenül kikezdte a póló, felülre jobb a feszülős izzadtságelvezetős cucc és arra vmi felülöltözet. -
mike1334
veterán
válasz
MATEO6600 #153556 üzenetére
Ja, hát feszülősre lehet fel tudnám húzni, de azt nem szeretem...ingből más, ott én is a slim fitet szeretem, vagy az egy számmal kisebbet, ha éppen nincs slim fit. A fél szekrényem ingből áll, minden nap azt hordom vmi sötétebb nadrággal/farmerrel. Mondjuk van egy slim fit öltönyöm, na az feszül, de asszonynak tetszik
Nekem is van 31es gatyám, sőt talán még van vholegy 30as is, de szeretem a kicsit bővebbet, sose lehet tudni, hogy mikor szalad fel pár kiló
(az elmúlt 10 évben 67-83 kiló között ingadoztam, de pár éve már nem megy 74 fölé)
-
mike1334
veterán
válasz
Zola007 #153550 üzenetére
Nincs nálam centi...egy a4-es papírlapot alapul véve (nem röhög, más nem volt, még egy vonalzó se, szegény a hivatal...) olyan 40 (+2-3) cm, szóval egyáltalán nem nagy, de valahogy mindig fennakadok azokon a farmereken, amik nem "regular"-ok
patex1983
A simulást se szeretem, jobb ha egy kicsit laza, pláne ha nem csak vádliban adja ki az alakom
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
válasz
smallmer #153380 üzenetére
Melatonin vagy orbáncfű. Mellékhatásokra azért less rá, nem mindenkinek jók.
Én orbáncfüvet szedtem mikor hótideg voltam a munka miatt, engem rendbe tett és a "mellékhatása" az volt, hogy olyan mélyen aludtam és olyan "színeseket álmodtam", hogy hajaj....nem is ajánlatos nappal szedni. -
mike1334
veterán
válasz
neophyte79 #153163 üzenetére
Nem, én annak is örülnék, ha nem fájna a hátam. Igaz, többnyire csak olvasom a topikot, hátha egyszer valaki leírja a tutit.
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
válasz
Zola007 #152182 üzenetére
A kislány sztem egy forintot nem keresett még életében, de szeretett volna menőnek tűnni...a többi meg eh...régen rossz, ha attól lesz valaki jó arc, hogy ájfónja vagy...de a legszonorúbb, hogy felnőtt emberek tömege is így gondolja, és van ahol meg kell felelni az elvárt látszatnak...(ügyvéd iphonenal, bmw-vel...). Én minél többet keresek, annál faszaribb vagyok, és annál kevésbé érdekel, hogy milyen cuccom van. Ismerek olyan embert, akiről nem lehet megmondani, hogy mocskos sok pénze van, mert leszarja, nem ad a látszatra (de attól még igényes). Mondjuk pont azért is van ennyi pénze mert nem szórja el ilyen szarságokra...
-
mike1334
veterán
Vótmá'? Csepeli kiképzés.
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
válasz
Jim-X #151820 üzenetére
Egyszer életem értelmének testvérével a Lehel piacon egy kínai üzletben nézelődtünk. Nézte a cuccokat a leányzó, és mondta, hogy "gagyi" nézett mást "ez is gagyi"..ez ment fél percig, mire odaszólt az eladó (egyébként magyar) csaj, hogy "az nem gagyi, hanem kínai minőség"
-
mike1334
veterán
válasz
brownus #151639 üzenetére
Ha a víz lemossa, akkor ez csak annak jó, aki nem izzad edzés közben? Vagy edzés után ajánlott? Ti mennyi Marikát toltok edzés után? Szívnek árt? Hizlal? Laktóz érzékenyeknek is ajánlott? Ha Marikát használsz, attól még natural leszel? Kb ennyi jutott eszembe, így hirtelen.
-
mike1334
veterán
válasz
tibcsi0407 #151306 üzenetére
Ami nem öl meg, az megerősít.
Téged se ütött még el busz
-
mike1334
veterán
Ha már tejmentes fehérje...ToTu-t eszik itt valaki?
-
mike1334
veterán
válasz
aelod #150639 üzenetére
Tejsavó nem játszik, de nem ragaszkodok a rizshez, más is megteszi.
Ha jót akarsz akkor nem kieghez nyúlsz elsősorban hanem szilárd ételhez.
Nem volt még refluxod ugye? Akkor a szilárd étel (pláne, ha nehezebben emészthető kaja) nem feltétlenül jó, sőt...
Woodslave
Köszi Neked is a választ!
-
mike1334
veterán
Ha már fehérjepor...tudtok ajánlani valami normális rizsfehérje-port? Nem kifejezetten edzéshez kellene, fogyásnál (nem feltétlenül diéta, inkább idegesség miatt, reflux, stb.) sajna nagyon fogy az izom is nálam és a laktózmentes tejfehérje-porokat se bírom. Szóval nem kell versenyszintű cucc, lehetőleg valami gazdaságos megoldás érdekelne, ja és ne legyen natúr, mert az föjjj, többnyire (így sincs kedvem enni sokszor, legalább, ha ráveszem magam, akkor az jó legyen).
-
mike1334
veterán
válasz
Sterilzona #150443 üzenetére
Tegyél bele túrót is
-
mike1334
veterán
válasz
headhunter #150392 üzenetére
A stressz önmagában nem káros, sőt. Csak a honfitársunk rossz marketinggel látta el, amit azótavmeg is bánt, és ptóbálta visszacsinálni az egészet kevés sikerrel. A stresszhez való (negatív) viszony az, ami károssá teheti. Persze, az extrém mértékű stressz nem túl egészséges, de azt a legtöbb ember nem éli át napi szinten szerencsére.
Ajánlott irodalom: A stressz napos oldala
-
mike1334
veterán
válasz
lionshamlet #150390 üzenetére
-
mike1334
veterán
válasz
MATEO6600 #150001 üzenetére
Ha sok tejet/tejterméket fogyasztok, akkor is pattogok sajna. Az egyéb porokból melyik az, ami nem túl húzós árban, de az íze se vészes?
marked one94
Zabkása nagy kedvenc (volt régebben). Azzal csak az a gondom, hogy egy sima nasi iránti igénynek kicsit "sok", inkább reggelinek/vacsinak tudom elképzelni.
gaborn1 és Jorus
Köszi!
-
mike1334
veterán
Na amíg nem jönnek a jobbnál jobb ötletek a vitaminokra, addig a bé kérdés:
Milyen alternatíva van a csoki/süti kiváltására?
Nem eszek sokat, de néha rámjön, és ugye ülő munka, van, hogy meglátszik. A fehérjeporok/készítmények nem játszanak, kipattogok a laktózmentes verziótól is.
Étcsokit szoktam (60%+) legkisebb rossz megoldásként, és abból is csak egy kockát, de van, hogy többet kíván az ember
-
mike1334
veterán
válasz
Woodslave #149987 üzenetére
Üzemorvos küldött hozzá egyéb problémával és teljes vérképet csináltatott (vagy 3-4 üvegcsével vettek le, volt, amit azonnal továbbítani kellett a laborba, azzal el is rohant a fickó).
Háziorvos amúgy tudtommal nem tud d vitamin szintet nézettetni, csak belgyógyász. -
mike1334
veterán
válasz
Woodslave #149983 üzenetére
Pár éve igen. A belgyógyász gratulált, pályafutása alatt csak egy embernek volt alacsonyabb a d vitamin szintje, gyakorlatilag, ha egy picit is kevesebb lett volna, akkor már nem mérhető. Kapásból felírt 200 szem 3000 ne-s d vitamint, még nyár végén is szedtem, ennek olyan 3 éve, azóta telente szedek d vitamint 2000-3000 ne-st.
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
Nem találtam más topikot (ahol van élet), úgyhogy ide, hátha.
Itt az ősz, ideje elkezdeni a vitamin szedését. C és D vitaminból melyiket ajánljátok? Fizikai aktivitás "elenyésző", irodai munka, laza séták, szóval különleges vitaminigény nincs.
Köszi!
-
mike1334
veterán
Bocs, ha kicsit off, de ez a fórum áll legközelebb a kérdésemhez. Omega 3at szeretnék szedni, semmi extra, nem gyúráshoz, csak egészséges életmódhoz
Biotechet vettem, de attól viszketek. Más is írta, hogy előfordul ilyesmi, ha olyan állati eredetű cucc is belekerül, ami allergiát okozhat. Van más olyan bogyó, ami ajánlott? Persze előny, ha nem kerül egy vagyonba, de azért haszna is legyen
Köszi, és bocs, ha nagyon nem illik ide. -
mike1334
veterán
Köszi a tippeket (túró meg számoljak
).
Cserébe ezt csendben itt hagyom, és megyek "edzek pár órát" -
mike1334
veterán
Üdv.
Nem tudom mennyire off, ezt a fórumot találtam, ahol esetleg kapok választ.
Nem múlt elnyomtalanul a tél, de szerencsére itt a tavasz lehet lassan futni a szabadban (tudom télen is lehet, de akkor nem szeretek, meg át is váltok medvébe...).
A reggelit és a vacsorát mivel lehet kiváltani? A lehető legóccsóbb fehérjeport keresem, ami eltelít. Tudom hosszú távon jobb a minőségi drága, meg a normális eredményekhez is jobb vmi megbízható cucc, de per pill a futás mellé keresek vmit, ami egy bőséges ebéd mellett estére/reggelre elég. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged