Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FIREBLADE78

    addikt

    válasz Eagl3 #85026 üzenetére

    A sonka azonban megtévesztő lehet: ránézésre mintha húsból lenne, és azok, akik eljutottak a civilizáltság annyira magas fokára, hogy el is olvassák a csomagolást, bizonyítottnak látják, hogy tényleg.
    Valóban így van - majdnem. Ezen húsipari készítmények alapanyaga könnyen lehet színhús, és nem darálnak bele annyi mindent, mint egy párizsiba vagy egyéb kevert jellegű felvágottba. A friss húshoz azonban az ipari feldolgozás közben nem sok köze marad: különböző pácolási, hőkezelési és egyéb eljárásokon megy keresztül annak érdekében, hogy megfelelő ízű, színű és állagú legyen, miközben a mérete, tömege profitábilis méretre növekedjen víz hozzáadásával.
    Így a feljegyzett fehérjetartalom elvileg valós: csakhogy ez egy rossz minőségű, agyonfeldolgozott forrásból van, amely nemcsak tele van van sóval, hanem a friss húshoz is annyi köze van, mint az élő embernek egy múmiához.
    Nyilván ez a táplálék minőségét tekintve jelentős tényező, de vegyük a gyakorlati oldalát is: az árát.
    Itt szintén nem mennék a hülyék szintjére, akik három szelet sonkával megoldnák a fehérjebevitelt. Nagyon jól tudjuk, mennyi a fehérjeigényünk, és annak mekkora részét szeretnénk húsból fedezni - ennek azért a többsége hús/hal csoport kell, hogy legyen.

    Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

Új hozzászólás Aktív témák