- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
BÁ Nutrition #48696 üzenetére
Lehet még a jegyedet is fizetnék
-
harry
veterán
válasz
macikos #47221 üzenetére
Neszójjábe'
Szoktunk sütni, eddig két fajta receptet próbáltunk, jók szoktak lenni. De mivel most van ilyen egyet fizet, kettőt kap kuponom egyik helyre, így kénytelen voltam rendelni, ráadásul egyből kettőt
Meg rendeltünk ilyen tejszínes spenótos sajtos csőtésztát, ami meglepően finom volt, tudom javasolni, majd keresek receptet
-
harry
veterán
válasz
BÁ Nutrition #47214 üzenetére
Hát mert gondolom te vagy mázsa meg 190cm felett :-P
Ma pizzát ettem, jóvolt, viszlát
-
harry
veterán
válasz
God Vazzeg #47144 üzenetére
Ja amúgy, egész meglep, Dani régebben sem volt kicsit, de most egész hatalmas. Kíváncsi lennék, mondjuk %-osan, melyikük, hol, mennyivel izmosabb, nagyobb, stb.
-
harry
veterán
válasz
vergilx #47007 üzenetére
Erre a viccre gondolsz? [link] --> 0. Feltételezem ez a gyakoribb.
Láttam ám a másikat is: [link] --> "mennyiséget,ha g/dkg ban érted,akkor nem tudom megmondani."...
Látod, látod, alapismeretek. Ott van minta étrend, mi-hány %, mennyit érdemes minimum, mikor-hogyan, stb.Amíg nincs normális étrended, fölösleges bármin is vitatkozni.
Mintaétrendek az body.builder edző válaszol alapismereteiben.És ez nem bunkóság, de ha az alapokat nem tudod, akkor azzal kéne kezdeni, nem azzal, hogy szedjek-e valamit, meg sokat eszek, de mégsincs tömeg, stb.
-
harry
veterán
válasz
vergilx #47004 üzenetére
De igen, megérdemled, mert ha elolvastad volna a gyik-et, alapismereteket, akkor nem lennének ilyen kérdéseid, meg magyaráznád fölöslegesen lényegében a semmit, hanem tudnád, hogyan kell enni, lenne étrended, ÉS ezután konkrét kérdésed. Na ez a gond, nem a viszlátozás. Pontos kaját meg még most sem írtál, addig meg fölösleges is foglalkozni a témával.
-
harry
veterán
válasz
StoneBridge #46990 üzenetére
Hiperhát? Nem igazán lehet rosszul csinálni, és magasabb ismétlésszámnál már igencsak érzem a hátam. Persze lehet nem a legjobb tömegnövelésre, de az izom érzetet szerintem segíti, vagy jó bemelegítésre, és utána csinálhatsz pl. felhúzást.
-
harry
veterán
válasz
vergilx #46968 üzenetére
"Rengeteg"
Ismét relatív. Írd le az étrendedet, számold ki, mennyi ch-t, fehérjét tartalmaz. Feltételezem te sem gondolod, hogy ha megeszel napi több kiló kaját, és nem jón tömeg, akkor majd pár kanálka portól jönni fog. Szóval először a rendes kaját kell megnézni, aztán persze rásegítenek a kiegek.
penene - Na ez az
-
harry
veterán
válasz
BÁ Nutrition #46847 üzenetére
Hát, valamikor biztos volt annyi is
-
harry
veterán
válasz
penene #46806 üzenetére
Én is félek, hogy ez elő fog jönni, de még odébb van (remélem). Jelenleg valahogy 250g ch körül vagyok, és emelem, úgy találomra. Nyilván nem akarok diétás 100-150g rizs után egyből fél kilót bevágni. De már most is többször érzem, hogy éhes vagyok, szóval fog ez menni. Arra is gondoltam, hogy két részletben főzöm a rizst, fél kilót egyben nem tudtam eddig túl élvezhetően elkészíteni, de aztán lehet másnak megy. Majd kéne valami minőségi fehérje is edzés után, meg szintén ide ch, egyelőre zabkorpára gondoltam kevés dextrózzal.
-
harry
veterán
Annak ellenére, hogy beköszöntött a jó egyetem, úgy nézem, többet tudok edzeni, mint eddig
Van pár szabad órám napközben, így azt hiszem a heti 3 alkalom egyáltalán nem fog gondot jelenteni, és lehet végre tömegelni, amit amúgy szeretnék 1.5 évig csinálni, vagyis 2011 tavasz környékén kezdeni egy diétát, addig meg lesz, ami lesz
-
harry
veterán
Valahogy sejtettem, hogy a sok homár egyből rápattan a témára, remélem megtalálnak majd jól meglepnek titeket
-
harry
veterán
Most jut eszembe, nem holnap lesz a buzifelvonulás?
Remélem nem zárnak le semmit, aznap mászkálok a városban...
-
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz
God Vazzeg #45968 üzenetére
Én pár hét múlva szeretném megkezdeni, ha sikerül megteremtenem a harmóniát az edzés, egyetem, meló, tanulás, pihenés között
Már látom, nem lesz egyszerű...
-
harry
veterán
most nézem, hogy a body.builder oldalon van egy ilyen BB.TV Flash videó az Sch teremről, itte:
[link] -
harry
veterán
válasz
Dr.Burn #45844 üzenetére
Milyen magas vagy, mennyi a súlyod, mennyi a fölösleg, edzettél korábban valamit, milyen a mostani étrended?
Szeritnem ha elkezdesz edzeni, úgy 1 hónapig úgyis csak ismerkedni fogsz a dologgal, a rendezett kaja, edzés, gyakorlatok, stb., ezt a részt még nem nevezném, vagy akarnám nagyon diétásra csinálni. Persze a szemét kaját ki lehet venni, lásd később. Utána, ha nagyjából belejöttél a dolgokba, tudod, mikor tudsz menni edzeni, enni, stb., össze kell rakni egy megfelelő étrendet, súlyzózás mellé némi aerobot (bringa, lépcső), aztán hajrá. Alapismeretek: [link] --> lapozható, kicsit odébb konkrétan a diéta, de érdemes elolvasni az egészet, és mindenre választ kapsz. -
harry
veterán
válasz
macikos #45834 üzenetére
Ugorjak?
Erre mit mondhatnék?
De nem kell, már megszoktunk
Amúgy én is kedvelem a sűrűbb proteineket, pusztán állag/íz szempontjából, és úgy érzem, raktam valamit a hasamba, nem csak item egy pohár vizet. Aztán van, aki ezt nem szereti, de nekem inkább jobb így. Ráadásula szójás cuccokra ez fokozottan igaz. Első adagot szokásos két kanállal csináltam, pár deci vízzel,megráztam, kinyitottam a kupakod, és ilyen pudingos trutyi állagban kezdett kifolyni, akkor felmerült bennem, hogy ezt még hígítani kéne
-
harry
veterán
válasz
[CS]Blade2 #45782 üzenetére
Nem tudom mennyire favágó módszer, de ha a tárcsán a lyukakat át tudod furni (vagy körkivágóval, vagy mi az), akkor máris jó a 30as rúdra. Vagy kezd el reszelgetni
-
harry
veterán
válasz
macikos #45760 üzenetére
Én meg azt tudom mondani, hogy elméletben valahogy minden könnyebb. Idővel nyilván hoznál egy jobb formát, hiszen diétázol és fogysz, ez kétségtelen, de ez csak eleinte olyan könnyű, ahogy azt te elképzeled...
Előző postodhoz - ekkora állat soha semelyikünk nem lesz, így nem tartom reális viszonyítási alapnak, a kinek-milyen forma tetszik kategóriában, lévén itt szerintem többen arra gondolnak, mit szeretnének elérni. A testépítés nem feltétlenül a tömegről szól, ott a definiáltság, esztétikum, arányosság, stb. Egy átlag ember szintén meg mondjuk a 'legyünk izmosabbak' forma, ami még ha csak aránylag kis izomtömeget is feltételez, akkor is a testépítés a legjobb út hozzá.
-
harry
veterán
Vett már valaki ilyen ~13e környékén árusított noname tejsavó fehérjét? Előbb volt ez a muscle bear vagy mi a bánat, meg talán régebben is mutattak ilyesmit. Érdemesebb lehet kirpóbálni, mint inkább powerprotkót venni?
-
harry
veterán
válasz
marcus.fenix #45653 üzenetére
Erő - ez amúgy szerintem is. Csak azt mondom, hogy azért érdemes lehet, ha így folytatja, akkor egyszer úgy is 'illene'. Vagy hát ahogy gondolja, végül is...
-
harry
veterán
válasz
marcus.fenix #45624 üzenetére
Hát, a 'diétám' érdekes történet, lévén volt ősszel egy komolyabb kihagyás. De ha ezt is beleszámolom, akkor tavaly májusban indítottam, és mostanáig. Nyáron jól haladtam, akkor a guggolás úgy 60-ról 70-re emelkedett, ami nem sok, de előtte a 60 az volt. Ennek elején voltam 95kg körül. Ősszel volt egy vírusos betegségem, majd minden szarság, karácsony, stb. és februártól folytattam, szintén kb. 70kg guggolástól, és nem tudom hány kilótól. Most guggolok mondjuk 85kg-mal és vagyok 80kg.
Csak arra akartam kilyukadni, hogy végeredményben 15kg-mal kevesebb lettem, és guggolásban meg erősebb. Más gyakorlatokban kb. stagnál, de nem igazán éreztem magam gyengébbnek. Mondhatjuk, hogy ez így végül is majdnem 1kg / hó, de ebben azért több minden közre játszott, és amikor rendesen csináltam, akkor 1-2 heti 1kg megvolt. Szóval szerintem nem feltétlenül törvényszerű a gyengülés.Végéhez: valamit valamiért. Ha 130ról lemész 100kg-ra, és 120 helyett nyomsz fekve 110-zel, szerintem megérte, lévén sokkal jobban nézel ki, és ha ezután visszaállsz egy közepes mennyiségű ch-ra, jön majd erő is. Méretekben biztos kisebb leszel, na de eddig ott zsír is volt, így nehezebb az 'izomból fogyást' megállapítani. És mint mondtam is, nem villámdiétára gondolok, hanem mondjuk kéthetente 1kg, ez szerintem teljesen tartható.
-
harry
veterán
válasz
marcus.fenix #45618 üzenetére
Mert béna vagy
Én pl. guggolásban erősödtem. Akkor hogy van ez? Szerintem elég egyénfüggő. Diéta után meg úgyis visszajön az erő, ha ismét komolyabban kajál. Meg különben sem profikról van szó, hogy akkora probléma lenne, ha némi erő/izom odaveszne
-
harry
veterán
válasz
BÁ Nutrition #45604 üzenetére
Jaaa
De akkor sem fog senki sem elcsoffadni egy normális diéától, persze némileg valószínűleg lesz izom/erő csökkenés, de szerintem ez vagy nem jelentős, vagy ennyit megér. Nem kell full minimál ch-n lenni, meg halom kieget szedni sem, a diétának is vannak fokozatai.
-
harry
veterán
válasz
marcus.fenix #45597 üzenetére
Ja mert a nagy testépítők mind összeesnek egy féléves diéta után
Szerintem egyáltalán nem következik a diétából az erő vagy izom vesztés, normálisan kell csinálni és kész, ez most ne feltétjenül jelent tökéletes odafigyelést, meg grammozást, stb. de így is, szerintem a havi 3kg elég reális. -
harry
veterán
válasz
marcus.fenix #45590 üzenetére
És mire lenne jó egy 3 éves diéta havi 1 kiló fogyással
Akkor már csinálja rendesebben, és ha nem is figyel annyira mindenre, akkor is lehet hozni egy havi ~3kg mínuszt.
-
harry
veterán
válasz
nobika1 #45439 üzenetére
Na jó, a kérdés, hogy utána mit csinálsz. Ha alapvetően van keret 3-500g húsra, meg 4-500g rizsre és el tudsz járni edzeni, utána inni egy turmixot, akkor az kb. betudható tömegelésnek szerintem. Már így kisebb költségvetésből. Aztán ha jön még pénz, akkor lehet keresni jobb tömegnövelőt, kreatint, ilyen-olyan okosságot, gondolom te most erre gondoltál a 2 hónap alatt. Pl. kreatin kúránál ez kb. amúgy is így lenne, szóval az rendben. Annyi, hogy utána sem kell leállni, csak az extrákból lesz kevesebb.
-
harry
veterán
Most mi a bánatért ekkora probléma, hogy vett magának egy ilyen gépet
Biztos van, akinek megéri vagy így jobb, vagy erre van lehetősége, vagy nem edz hetente 4szer, csak néha, vagy mittomén. Nekem is kényelmesebb lenne így, nem kéne oda-vissza több, mint egy órát utaznom, hanem átmennék a szomszéd szobába, aztán hajrá.
-
harry
veterán
Erről a fehérjéről vélemény? [link] Nitrotech nitro pure gold whey, vagy mi.
Ha mondjuk nem a minőség és izomépítés/-megőrzés az elsődleges szempont, hanem az, hogy ha éves vagyok vagy csak úgy ennék valamit, akkor keverek egy ilyet, és nem hülyeséget kajálokEsetleg PowerP-val keverve, vagy valami hasonló...
-
harry
veterán
válasz
BÁ Nutrition #44477 üzenetére
Szerintem akire te gondolsz, az másik személy, másik helyen, ugyanilyen nickkel.
-
harry
veterán
Na esti uccsó kaja letudva, húzok aludni. Amúgy nyilván nem időhöz van kötve, csak most eddig voltam fent...
-
harry
veterán
-
harry
veterán
válasz
TommekT #43640 üzenetére
Na most menj innen, komolyan
Már legalább négyen belinkeltük az alapismereteket (amit magadtól illene megtalálni, ha _kicsit_ is érdekel a téma), de leszarod, és kérdezed a hülyeségeket.
Amíg nem olvastad el az egészet, és nem értetted meg, addig légyszíves, ne írj ide. Ne várd már el másoktól, hogy helyetted dolgozzanak. Hogy akarsz így bármilyen eredményt elérni? Ha elolvastad, utánajártál, és még mindig van kérdésed, akkor fordulj másokhoz, de nem az alap szintű kérdésekkel. -
harry
veterán
válasz
dunkel #43509 üzenetére
És, akkor majd mindig leadsz pár kilót, amikor fel akarod venni a ruhád, de a zsír maradhat, vagy hogy? Nem értem a logikád. Nem a cél a lényeg (jobban kinézni, könnyebbnek lenni, másik ruhába férni, stb), hanem az, hogy az alakodon változtass. Ténylegesen az embereket nem a súly érdekli, hanem a kinézete. 90 kilós testtömeggel lehet kinézni jól és szarul is nem ez a lényeg, hanem, hogy az zsír/izom.
Ha feltételezzük, hogy zsír, és ha valaki jobban akar kinézni, akkor pusztán elméletben ezt ugyanilyen súly mellett tudná hozni - csak zsír helyett izom lenne (gyakorlatban nyilván először lead zsír, majd felkap izmot, ebben a példában). Tehát megint ott vagyunk, hogy zsírt kell leadni.
Ha én mindig sokat zabálnék, majd nekilátnék koplalni, akkor pár hét alatt valóban lemenne pár kiló, tehát végül is "fogytam". Más kérdés, hogy ennek töredéke zsír, tehát nem nevezhető maradandónak. Nem de?
Ha valakit a derék, fenék, mittomén minek a mérete akkor nem zsírból kell leadni? A kilók pedig csak egy jelzés, lásd fenti példa. Ha diétázok, akkor természetesen én is ebben mérem, hogy mennyit fogytam (pl heti 1 kg), na de tudom, hogy ez zsír, egyrészt igen, van tükör, másrészt tudom, hogy edzettem és táplálkoztam a héten.Amúgy meg különben is, menjél a nők lapjába tanácsokat adni, viszlát
-
harry
veterán
válasz
dunkel #43507 üzenetére
Fogyás: nyilván így van, bár én ezt személy szerint nem így mérem, inkább a zsírvesztés mértékét tartom számon, ha egyszer a célom, hogy kevesebb zsír legyen rajtam (logikus). Márpedig az esetek nagy részében a felesleges zsírtól akar valaki megszabadulni, ha "fogyni" akar, víz, meg egyéb veszteség nem érdekel senkit.
-
harry
veterán
Nincs valakinek eladó fehérjéje? Nyilván bolti ár alatt :-P
-
harry
veterán
Azért a nagy multik és az egyszerű kis vállalkozások között van pár lépcsőfok, nyilván a legkomolyabb helyeken sok minden számít, de nem feltétlenül ez a célpont.
Haverom pl. OKJ alatt ment el programozónak, mert értett hozzá, megcsinálta a példafeladatot, felvettek (ahol hivatalosan még csak érettségije volt, mint 'papír'). Most, hogy végzett, ugyanott rendszergazda, komoly keresettel. Jó, ez utóbbit nevezhetjük kedvezményezett helyzetnek, hiszen már ott volt, de a progis álláshoz a saját tudását használta. Én is OKJ-s diákként vagyok cégnél, mint rendszergazda (bár utána lesz egyetem), mások is el tudtak helyezkedni ezzel, amennyire tudom. Szóval csak arra gondolok, hogy azért elég sok munkahely van, és nem feltétlenül mindenhol a papír számít. A tapasztalat talán... ez esetleg ellensúlyozható megfelelő hozzáértéssel. -
harry
veterán
válasz
Boxer001 #43037 üzenetére
Bár komoly rálátásom nincs a témára, de szerintem nem csak a végzettség fontos, hanem a tényleges hozzáértés. Gondolok itt arra, hogy pl. egyetem nélkül egy OKJ-s papírral is meg lehet nyerni egy szakmát, ha tényleg nagyon otthon vagy benne, van tapasztalatod, és gyorsan tanulsz. Ugyanakkor persze kérdés az interjú (ahol könnyen lehet eleve feltétel egy felsőfokú képzettség)... Szóval csak arra akarok utalni, hogy nem csak a képzés és végzettség fontos, hanem tényleg rá kell állni egy témára, és azzal nagyon sokat foglalkozni magadtól is. Mást azt hiszem úgysem igazán lehet csinálni...
-
harry
veterán
válasz
Borify Péter #43032 üzenetére
Ja most látom, hogy mint képzést kérdezed, nem mint edzésformát
-
harry
veterán
válasz
Borify Péter #43029 üzenetére
Nem tudom melyik áll közelebb, de az biztos, hogy a fitnesz, és akár a súlyzós edzés is jót tesz nekik
-
harry
veterán
Mindjárt megyünk esti kardió edzésre, terepre, megpróbáljuk megedzeni az agysejtjeinket, hogy jobban bírják a sört, ez mondjuk lehet nehéz lesz meló és edzés után kissé fáradtan, de annál érdekesebb
-
harry
veterán
Használ még valaki Biotech 100.00 mg Liquid L-Carnitinet? Tapasztalatok, vélemények? Nekem eddig pozitív, bár nem oly régóta van meg, így nem tudom, mennyire tulajdonítható ennek a súlyom változása, mely hosszas 81es stagnálás után a héten 80-re billent. Volt egy hét talán, amíg minden reggel használtam úgy 0.5-1g-ot, ez nem tudom mennyire volt hasznos, bár az elméletet követve nem szükséges...
-
harry
veterán
válasz
nobika1 #42733 üzenetére
Nem tudom mennyire lenne értelme a doppingvizsgálatnak... aki akar, úgyis tud, egyszerűen csak a költségek lennének magasabbak.
Ugyanakkor szerintem sem lenne egy rossz dolog kox-és-mentes kategóriákat csinálni, tehát ha valaki akarja, csinálja, csak hát ez meg a gyakorlatban bukik meg... -
harry
veterán
És, mióta függ össze az edzett testrész, és a zsírvesztés helye? :-P
Akkor úgy mondom, hogy ha valakinek nagyobb lába van, tehát részint itt több a fölösleg (nem is annyira pl. hason), másrészt erős is, akkor mi a teendő. Mivel helyi zsírégetés nincs, ezért szinte mindegy mire edz, és mivel erősödnie/izmosodnia sem kell, ezért szerintem nem is feltétlenül szükséges lábra edzeni. Főleg ha hozzátesszük a hati több alkalmas bringázást is, ami szintén a lábat terheli. -
harry
veterán
Első - ez melyikre?
De lehet, sorry (bár emlékeim szerint az otthoni edzésekkel kapcsolatban érdeklődtem régebben).
L-carnitine: futás? Ezt akkor érthetjük úgy, hogy magas intenzitás esetén? Tudtommal bármilyen izommunkánál segítheti az állóképességet és elősegíti a zsírégetést. Vagy hogy is van ez, pontosan...Ja, Pazsitka Tünde, láttam a vele készült videót, ezért is gondolkodtam el ezen... Hát, ha neki sok baja nem lett tőle, akkor másnak sem lesz. Ugyanakkor, ha valakinek genetikailag jobban fejlődik/nagyobb a lába, és a cél inkább csak a zsír lepucolása, úgy szerintem annyira nem fontos lábra edzeni (ha első szempont a fogyás).
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest