- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mit jelent az Amerikai Álom napjainkban? Niko Bellicnek, az európai emingrásnak a reményt, hogy meg tud menekülni a múltjától. Unokabátyjának Romannak az álmot, hogy együtt megcsinálják a szerencséjüket Liberty Cityben, megnyitva az utat a lehetőségek országába.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Én próbáltam tegnap. A dynamic vsync-ből nem vettem észre semmit sem =/ Pedig a program működött mert a beépített FPS kijelző ment. A Vsync is ment, csak nem vettem észre semmit a normálhoz képest.
Amúgy a profilt abból az exe file-ból kell csinálni, amelyikkel indítod a játékot. GTA4 esetében ez nálam a gta4launch.exe vagy valami hasonló.
-
Dany007
veterán
No azért kíváncsi vagyok mire jutottál vele ha jutottál.
Én meg közben összebarkácsoltam magamnak a Reality V2-t. "Rájöttem", hogy a timecyc file okozza az éjszakai brutális sötétséget. Viszont az akadást nem tudom mi okozta. Ezért elkezdtem szépen mappánként / fájlonként átmásolni és mindig nyomtam egy próbát vele...
Asszem most ott tartok, hogy végülis a timecyc-en kívül mindent felülirtam Relity v2-vel és faszán megy, akadás nélkül! Gyakorlatilag nem volt hatása az fps-re. Ellenben lett szép csillogós fényem, hdr hatású világítások, kicsit talán jobban fénylő autók és blure effekt! Mire rájöttem hogy a P-vel kell egyáltalán bekapcsolni...Meg persze maradt a már korábban is meglévő SMAA meg hq roads is.
Minden high-veryhigh értéken 1080p-ben csúszkák 30-30-60%-on AF-8x-oson.
És 40 alá csak nehezen esik az fps-em! =)Fogalmam sincs mi van a timecyc-ben ami miatt olyan brutálisan beakadt, hogy átlag 30fps is alig volt meg. Mondjuk ami tényleg nincs az a sunflare effektek. De viszont így működnek a fényerő-kontraszt csúszkák is.
Igen, még én is csak azt hiányolom hogy valami komolyabban kidolgozott, részletesebb textúrás autók lehetnének benne... De szerintem már így is elég frankó az eredetihez képest. : )
-
Dany007
veterán
Vagy vagy. Ennyire én se mélyedtem bele. De ha valakinek van rá ideje, el lehet bíbelődni vele. Csak az már leírás nélkül tényleg mocskosul időigényes. Én megnyitottam excelben az egyik ilyen fájlt és millió egy érték millió egy opció. Amikről csak sejted hogy mire is szolgál. Akkor állítasz valamit az értéken, bemész a játékba és megnézed egyáltalán mit csináltál... ha nem jó akkor újra. És így tovább...
Amúgy a mod nekem is tetszett. Nappal igen szép volt, plusz a fények, csillogások, kicsit hdr effektesnek tűnt. -
Dany007
veterán
Okés, és a te SMAA-d mennyire hatékony? Mert nálam azért nem tökéletes...
Tehát pl ha megnézed bizonyos autók szellőzőrácsát, ott azért még elég zizi a kép ahogy mozog. Ott sok a vízszintes vonal egymás mellett és ezt még nem tudja eléggé erősen elsimítani. De amúgy nálam az elmegy kategória.
Régen NV kártyánál belőttem az FSAA-t fullra és minden játék olyan sima lett hogy öröm volt nézni.
Majd még próbálkozom a modokkal de nincs kedvem újratelepíteni.Más.
Valaki tudja, hogy a story rész hány %-ig tart? Régebbi GTA-kban kb 50-60%-ig tartott a story, utána már csak a plusz küldetések voltak... -
Dany007
veterán
Okés, de hova küldjem?
A sweetfx-et kipróbáltam, de nem indult tőle a játék.Valószínűleg azért, mert a backup-om se már a tiszta telepítésről készült... A 2 órás telepítéshez meg nincs sok kedvem újra. : )
Azt a timecycle módot kipróbálom viszont. Hátha az is dob rajta.Plusz próbáltam volna még egy graphic modot tegnap, de az meg nem kompatibilis az 1.7-tel csak az 1.4-ig bezárólag. Az is bukta.
Amit még kipróbáltam tegnap az ilyen egyszerű színes rádió ikonok. [link] Csakúgy hangulatjavításból.De így legalább tegnap tudtam egy kicsit játszani is. Kezdem szokni az autós irányítást is.
-
Dany007
veterán
Most azon gondolkodtam lehet, hogy mégis van egy kis élsimításom.
Ahogy így másolgattam oda-vissza a back-up-omat a modok után, feltűnt, hogy két fájl ami erre utalhat. Lehetséges, hogy nem tiszta telepítésből csináltam backup-ot és ezek ott maradtak.
Az a neve, hogy: SMAA.fx és SMAA.h
Megnézhetnéd, hogy neked ezek alapból ott vannak-e?Amúgy jónak tűnik ez a mod. Ahogy a képek alapján látom, végre eltünteti ezt a fura köd szerű valamit meg rendes színt is ad a játéknak. Azért kipróbálom.
És ez a reallity mod ez milyen? Mennyire szívja az fps-t?
-
Dany007
veterán
Ja, mondom nem jó, mert ez az elcseszett FoV miatt torzul az autó és távolodik a környezet. Amúgy nagyon király lenne. Néztem van egy valamilyen nevű fájl ahol ha jól látom az összes autó specifikációja benne van ilyen nézeti szempontból, abban benne van a FoV is.
Tehát valószínűleg ezért érzed úgy te is, hogy nem az igazi. Mert nem is sajnos. A FoV egyébként a Field of View. [link] Látószög vagy minek nevezzem. Az értéke mutatja, hogy hány fokban látod előtted a képet. Pl a 180 fok az ugye a teljes periférikus látás. De a valóságban olyan 90 foknál (vagyis jobbra-balra 45 fok) nem látsz többet élesen. De lehet ez még ennyi sincsen. FPS játékokban általában 60-90 fok között van. Mi anno Q3-ban mindig feltoltuk 120 fokra, hogy nagyobb teret lássunk be.Szóval no, szvsz ezt meglehetne oldani, de nem értem mért nem tettek bele FoV állításra is lehetőséget. A fájlokat még megpróbálhatom átszerkeszteni valahogy, de a fenének sincs kedve az összes autónál... Szal nem jó ez így.
Aztán találtam még egy modot ami hasonlóan fixálja a kamerát és középre teszi a nézőpontot, de az meg olyan, mintha a motorháztető nézet-be lett volna valahogy beleépítve. Így menet közben ide-oda rázkódik a kamera és gyakorlatilag használhatatlan...Majd megpróbálok vele valahogy kibékülni én is. Csak hihetetlen, hogy most így külföldi fórumokon is utána olvasva rengetegen ki voltak / vannak akadva a kamerakezelés miatt és ennyi különféle mod után még nincs egy teljesen korrekt kamera fix mod.
Mondjuk biztos meg lehet oldani, mert láttam FoV váltó modokat is. Tehát a kettőt lehetne kombinálni... De már nagyon tele van a tudatom az egésszel.
És inkább játszanék mint tesztelnék egész este..
-
Dany007
veterán
Én már feladtam.
Tegnap még kipróbáltam az egyik modot, de betöltésnél leállt az egész.
Úgyhogy backupoltam az eredetit és kész. Játszok alapon. Így se csúnya, legutóbb GTASA-val toltam, ahhoz képest elég komoly. Így most elég jól fut nálam is.
Remélem az ötös rész ha kijön jobban optimalizált lesz.Más.
A rádiócsatornákról kinek mi a véleménye? Vice City óta odavagyok a GTA-s rádiókért. Eddig mindenhol találtam 2-3 kedvenc rádiót, itt még egy sincs egyelőre. Gondolom idő kell mire megismerem őket.
Ami viszont feltűnt, hogy rengeteg a rock / metál csatorna... :S Nagyon nem bírom az ilyet. Van egy elektro az egész jó, de hosszútávon nem biztos hogy bejövős lesz. Aztán kb ennyi. Van még pár ami elmegy kategóriás. Ja meg asszem van egy Raggie is mint anno SA-ban. Az még kellemes, de nem hallgattam eleget azt se.Vice City-ben a spanyol adón kívül az összes rádió kedvencbe tartozik. SA-ban meg az SF-UR meg a K-jah west... Eszméletlen jól megadták a hangulatot azokhoz a játékokhoz. Remélem lesz itt is kedvenc. : )
-
törölt tag
starpeter-el szenvedünk , nem sikerül elindítani, de azt hoozzátenném hogy nekem a bétaverzió van meg. Ez működött de csak az egyik sziget. ami a játék elején elérhető...
Nemtudom egyáltalán elkészült e normál változatban, lehet nem véletlenül törölték. nemtudom
Meg eleve mikor elindult a játék patchelte magát a netről. így ha a támogatása megszűnt, lehet hogy már nem is fog elindulni ?
-
Dany007
veterán
Passz, én most visszaraktam az alapot csak a hq road texturák vannak fent.
Így most elég fasza. Csak a necces részeken megy 40 alá az fps. Amúgy 50-55, de nálam ugye limitált 56-ra.
Viszont nálam minden high vagy very high-on van. Viszont a csúszkák csak olyan 30-as körül vannak 1080p-ben.Így a proci terhelés 65-75% között mozog. Nem hinném hogy ez már limitet jelentene, de megpróbálom húzni kicsit a procit, mert most alapon van. És még van benne bőven tartalék.
Néztem a modot amit írtál, de az oldalon azt írják, hogy 1.0.7-tel redsky bug jön elő... Nemtom bepróbáljam-e.
-
Dany007
veterán
No, ez jól hangzik. Nemtom melyik verziót próbáltam, majd megnézem ezt is.
Ez amúgy olyan minden az egyben? Van élsimítás is? Vagy azt külön a ProRadeon-ból adod neki?
És melyik patch van fent? Csak azért, mert nálam 1.0.0.7. Talán ez is számít.Viszont a kihasználtságban igazad volt. Most direkt figyeltem és 67% fölé nem ment a GPU kihasználtság. CPU viszont ment 70-80%-ig is. Igaz e fölé már picit se.
-
Dany007
veterán
"icenhancer"-t próbáltam de nemigazán jött be. V.színűleg az 1.0.0.7-es patch miatt. Azt írták 1.0.0.4-en megy tökéletesen. No nekem nem lett tőle szebb inkább furcsább... Durván nézett ki na. Olyan bugosnak tűnt.
Egyébként én is kezdek elveszni bennük. Amit most felraktam nem tudom mi a neve, otthon majd megnézem, no ettől szép fényesek lettek az autók, meg mintha metálos hatása lenne. Nem rossz, de semmi extra. Viszont az összhatás változott sokat. Sokkal durvább a csillogás / fénylés effektek. + hq road sem rossz, az főként akkor érződik mikor sétál az ember.
" de ha monitorozom a játékot a proci és a vga is kb 50-60%-on megy, nem megy fölé."
Ez mondjuk furcsa. Nekem egy 5800k-m van. Semmivel se jobb, mint az i3. És 70-80%-ig is felmegy, ellenben a VGA 100-on fut jobbára. Bár átlagot még nem néztem. GPU-z-vel monitorozom.
30 alá azért nem nagyon szokott bebukni. Van pár olyan rész ahol 40-alá is megy, de többnyire 40 és 56 között ingadozik.No, de tényleg jó lenne valami tuti receptet kapni az egészre. Nekem se tetszik, hogy 4-5 féle modból kell összerakni egy valamilyen véglegest. De persze az is fontos, hogy az FPS-t ne nagyon zabálja le mégjobban.
Egyébként észrevettem, hogy az 1.0.0.4 után az 1.0.0.7 hozott érdemi látványos fps növekedést. Viszont ilyen FPS-boost cuccokkal nem érdemes nagyon foglalkozni, mert a többsége csak annyit csinál, hogy butítja a grafikát.
Úgy meg nem nehéz.
-
Dany007
veterán
Nem vagy egyedül. kb mindent! Most nincs előttem, esete tudok pontos infót.
De egyedül az MSAA-t nem lőttem be. Azon kívül mindent ami AA-val kapcsolatos bekapcsoltam és maxra ultrára tettem. Viszont AA-n kívül mást nem aktiváltam. Van még más is AF meg mindenféle hbao stb...Viszont ami igazán ütős az egy nemtommilyen grafikai mod. Tegnap raktam fel azt is... Ettől végre normális színe lesz a játéknak. Nem olyan kifakult hullaszínű az egész. Bár még csak tesztfázisban van de ez lehet vesz le pár fpst amit már nem kéne. Plusz felraktam még egy HQ road texturát is.
Viszont így összességében már asszem vesztettem az fps-ből...Azért nem értem az egészet, mert egy bizonyos oldalon, olvastam hogy xy srác mondott egy ötletet. Miszerint ha a Social Club-ot meg minden gta-s alkalmazást letiltunk tűzfalban akkor az sok-sok fps-t dob a játékon. És neki így ment minden maxra húzva grafikai modokkal 45-50fps-t átlagban 1680-ban. Majd az utána levő x hsz-ben őt "istenítették", hogy milyen jó ötletet adott és ahogy olvastam sokaknak bejött ez a dolog.
Nekem meg nem.
Letiltás előtt és után is ugyanolyan az fps. Mondjuk most valamivel jobb, mint első körben, nem is értem miért... de még mindig több helyen lemegy 30 környékére.
Lehet tényleg win-t kéne újratennem ahogy itt a kollega javasolta. -
djdaniel
senior tag
ini fájlt hiába teszem fel valahova, mert nálam a timecyc beállításokhoz van konfigurálva, más az aszfalt, a fák,
nincs redsky, nincs water bug amd kártyával
(egyébként map módnál amit letöltesz pl, ha esik az eső túl erős a vissza tükröződés az aszfaltról, szóval nem ajánlott map módhoz )backupott csinálj, ha nem tetszene!
reg kell a letöltéshez, sajnos más oldalra nem tudtam feltölteni. ( képek később töltök fel)
-
djdaniel
senior tag
csillogás alatt lens flare gondolsz ? icebloom.fx-be le kell tiltani.
iceconfig.ini ezeket írd át erre, és nem lesz recés a kép ( lesz anti-aliased)
[PROXY]
EnableProxyLibrary=true
InitProxyFunctions=true
ProxyLibrary=fxaa.dll[GLOBAL]
AdditionalConfigFile=lol
UseEffect=true
CyclicConfigReading=false
ForceNVidiaCard=false
ForceNVidiaCaps=false[ENGINE]
ForceDisplaySize=false
ForceAntialiasing=false
ForceDisplayRefreshRate=false
ForceAnisotropicFiltering=true
MaxAnisotropy=16
AntialiasingQuality=-1
DisplayRefreshRateHz=60
DisplayWidth=1920
DisplayHeight=1080
ReflectionsForceHighPrecision=true
ReflectionsExtremePrecision=true
AntialiasingUpScale=0.25szerk; sajátom meg nem biztos hogy tettszene, van benne lens flare..stb
de ha gondolod, lövők pár képet ezeken kívül. -
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest