- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelancer68
tag
-
spiky03
veterán
válasz racskobalazs #746 üzenetére
Én épp a hetekben gondolkodtam, hogy a Pro 2020at le kellene váltani a 3asra. De így szerintem megvárom az Xet, hogy azzal mi lesz.
Szerintetek mennyiért lehet eladni az 1 éves Pro 2020ar?
50-60 ezer?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
racskobalazs
senior tag
Link itt van egy friss cikk a TicWatch Pro 3 és X közötti különbségről. Lényegében annyi, hogy az X-ben van legit véroxigén szint mérő és szívritmus figyelő, minden másban pontosan ugyan az. Kb 10-15k-val drágább mint a 3. Megérheti rá várni még egy kicsit (feltéve, hogy az Európába szánt Ultra ugyan az lesz, mint kint az X).
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
racskobalazs
senior tag
Igen, néztem Garmin órákat, szerintem nagyon hiányozna a Google kompatibilitás. Szóval ez fontosabb mint a tűpontos gps
Köszi a válaszokat, akkor lehet az lesz majd, és vigyázok, hogy ne csapkodjam oda mindenhez[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
YxVs
senior tag
Látom youtube videókon, hogy különböző órák sport tevékenységènek GPS nyomvonalát egy térképen jelenítik meg, hogy össze lehessen hasonlítani a pontosságot, illetve az útvonalról való letérést.
Milyen applikációval, vagy hogyan lehet ezt megcsinálni?
Én is szeretném 2 órának a pontosságát így összehasonlítani. Vagyis ugyanarra a térképre szeretném rátenni a 2 óra által rögzített útvonalat. -
PACSA75
őstag
válasz racskobalazs #730 üzenetére
Nekem Fossil Gen 5 van, nagyon jó óra (kivéve az aksi), de mivel nem lesz már rá frissítés én is inkább a TicWatch Pro 3 felé terelnélek. Esetleg mivel neked a sport és gps fontos, a Garmin is egy jó választás lehet.
-
Mr. Y
őstag
Csak az LCD Design-t mondom, hogy szerintem szép:
Egyébként valahol valamikor hallottam, hogy a TicWatch Pro összes modelljében fel lehet fehérrel villantani az Amoledet, hogy megvilágítsa az LCD-t. Valaki találkozott már ennek a működésével?
Szerk.: Ez nem az a kép, de azt nem találom sehol...
[ Szerkesztve ]
But who is watching the guardians?
-
Bozek
nagyúr
válasz racskobalazs #738 üzenetére
Írtam, hogy én elég sokszor oda szoktam csapni a kezem az asztal sarkához, az ajtófélfához, stb. Ott azért fontos az ütésállóság. Már 1 éve használom az órát, de még egyetlen karcolás sincs rajta.
És lehet itt bármilyen Gorilla Glass, az se tökéletes. Nekem volt telefonom Gorilla Glass 4-el, egy véletlen esés (pedig kb. 80 centiről volt) után be is tört a kijelző. Sajnos pont a földön levő esernyő fogójára esett a hosszanti sarok közepénél.
A Ticwatch Pro 2020-at már úgy keresd, hogy Ticwatch Pro S. Egy kicsi pluszt is adtak hozzá, de nem sokat, csak alkalmazásokban más (pl. VO2 mérés, légzésfigyelés). Innen most 190 euró.
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Mitől olyan különleges ez a standard? Nem elég ha simán vízálló?
Edit: Most láttam 115k-ért Pro 3-at, Pro 2020-at pedig 100-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz racskobalazs #736 üzenetére
Az 512 MB RAM már tényleg kevés, azt megéri leváltani. Ajánlani nem akarok semmit, mert számomra a Pro 2020-nál jobb alternatíva nincs jelenleg. Én már letettem a voksom a TicWatch mellett, amíg nem jön ki más gyártó is LCD-s megoldással és olyan órával, ami megkapta a MIL-STD-810 tanusítványt.
-
racskobalazs
senior tag
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
"TicWatch Pro 2018-am (Snapdragon 2100, 1gb)"
Az eredeti TicWatch Pro-ban 512 MB RAM van, a 2020-asban van 1 GB. Akkor most melyik is van? Utóbbiról én egyelőre nem váltanék, nekem tökéletesen megfelel.
-
rjg
őstag
A fiam egy Fossil Gen5-öt használ kb egy éve. A gyenge akkun kívül nincs vele más baja. Én egy TicWatch Pro 3-at használok kb három hónapja. A Snapdragon 4100 teszi a dolgát, az óra gyors, két napot kibír, egy-két fagyás fordult elő, az is vízitúra alatt. A szenzorok jónnak tűnnek. Erre, szemben a Fossil-lal, ígértek frissítést az új WearOs-re.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Van egy TicWatch Pro 2018-am (Snapdragon 2100, 1gb), a kérdésem az lenne, hogy jelenleg mire érhetné meg váltani?
Az, hogy napi töltős nem zavar, tudom nélkülözni pár órára, ami fontos lenne, hogy legyen minél pontosabb mind a gps mind a vital figyelése (igen, tudom egy óra sose lesz olyan pontos mint egy céleszköz).
Amiről fentebb beszéltek, Fossil órák mennyire jók?
Megmondom őszintén jó-jó ez a TicWatch, de akad, lassú, és néha egyáltalán nem úgy működik mint kéne neki. Az idő többi részében rendben van. A vásárlás nem sürgős.Előre is köszönöm!
-
pub01
újonc
Úgy hogy hivatalosan Angliában, Spanyolországban és Németországban támogatott a vodás esim a ticwatchon, ha a telefonodban nem ilyen sim kártyák vannak akkor nem dobja fel az esim aktiválást az app, nem tudod bescannelni a qr kódot. A megoldás nálam az volt hogy átmenetileg betettem egy angol feltöltős simet (pénz nem is volt rajta) amíg aktiváltam, utána ki lehetett venni.
-
YxVs
senior tag
Valaki esetleg próbálta már a TicWatch Pro 3 LTE verziót magyar Vodafone-os eSIM-el?
Mivel most akciós az LTE verzió, ezért gondolkodom rajta. -
YxVs
senior tag
Fossil Gen5, vagy Ticwatch Pro 3 órákon lehet használni Matteo Dini óralapokat?
[link]
Elvileg azt írja, hogy kompatibilis más Wear OS eszközökkel is:
"Wear Os devices that support API Level 28+" -
Mr. Y
őstag
válasz barack2244 #720 üzenetére
Én Magyar Telekommal próbáltam, elsőre nem ment, de kiderült az ennek az oka, hogy a Galaxy Watch-omban még aktív volt. De miután kértem új kódot, minden azonnal megtörtént, nem igényelt mókolást, csak Wi-Fi kapcsolatot.
-
Mr. Y
őstag
válasz barack2244 #718 üzenetére
Jófogáson, azt már nem tudom, melyik céges hirdetésre csaptam le
-
ghiottone
nagyúr
Én a német fossil oldalról már rendeltem - ott viszont kellett a német cím, amit mailbox.de-vel oldottam meg. Legutóbb, amikor visszatértem a gen5-re akkor pedig az olasz amazonon volt a legjobb ajánlat. Szóval még az amazon oldalakon érdemes szerintem szétnézni - de ott maga az amazon legyen az eladó is a bombabiztos 2 év garanciaájuk miatt.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
YxVs
senior tag
Most már megvárom a Gen6-ot, pár napon belül megérkeznek az első előrendelések.
Youtube-on lehet figyelni a review-kat.
Tényleg Fossil órákra milyen megbízható külföldi rendelési helyek vannak?
Néztem ezt az oldalt: link, itt elérhető egy helyről az összes Fossil brand, persze Mo-ra nem szállítanak. Van ennek valami európai megfelelője?[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
Sajnálom, ha elijesztett az 5-6 óra akkuidős megjegyzésem, ráadásul lehet, hogy nem teljesen reális. Amikor írtam, az óra 2-3 napos lehetett. Hirdető oldalról vásároltam, de zsír új volt, bontatlan dobozban. Lehet hogy 2 évig ott állt valaki polcán, mert most (így két hét után) mintha kezdeni jobb lenni az aksi. Már az NFC t is bekapcsolva merem hagyni, és kibírt több mint 24 órát.
Be kell valljam, Apple után, átmeneti megoldásnak gondoltam a Gen 5 öt, de annyira kellemesen lepett meg, hogy tuti marad még egy ideig. Erősen vonzóvá vált az android wear a gpay nek köszönhetően. Jobb akkuidőt, pedig ezt a rendszert futtató órák nem igazán produkálnak. Talán egy Samsung Galaxy Watch 4 re beruházok, ha majd esik az ára. -
F.E.K..
senior tag
Igen, az alkalmazás települ az androidos telefonra ÉS van egy párja a wearOs rendszerű karórára is, ezek együttesen működnek stabilan.
Amdroid a play-en: [link] , ha fent van, akkor az órán is telepítheted a párját, és már működik is. (fizetős, de nem drága, és nekem nagyon megérte megvenni, természetesen ezt mindenki maga dönti el hogy megéri-e neki)
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
bolcsodal
addikt
Fossil Gen 5 Carlyle HR tulajként.
1. GPay -> Naponta használom. A bankon múlik támogatja-e az adott országban.
2. Megy, de nem használom, kifejezetten idegesített vezetés közben a notifikáció ezért kikapcsoltam a GMaps-nél.
3. GPS -> Sokkal jobb mint a Fossil Sport, de még elmaradt egy mezei telefontól. Én telefonnal futok hogy így is elérhető maradjak, meg már nem vagyok 10 éves. Balesetnél életmentő lehet ha fel tudom hívni a mentőket.
4. SMS, GMail, skype naponta használom. A Carlyle HR-ben van mikrofon meg hangszóró inkább azt használnám, mint a fél centis kijelzőt gépelésre...ha nagyon muszáj.
5. Google assistant -> Működik.
6. A saját ritmusomban estére (este 8-9) az akku kb 20%-on áll. Ha aznap futottam is, akkor le is merül teljesen. Cserébe kb fél óra alatt belemegy 50-60% töltöttség. Custom akku profilt használok. Be kell lőnöd a saját igényeidre.
7. Egyszer próbáltam, működik. Nem prioritás nálam.
8. Telefonról hallgatok zenét. Carlyle HR nak 8GB tárhelye van. A Gen5E nél ez csak 4GB. FLAC-nál alább nem adom ezért az órán tárolás nem opció amúgy sem.
9. Nem próbáltam, de gondolom bármilyen 22mm es Fossil által kínált megoldás jó rá. Nekem a telesen fém megoldás tetszett meg. A csereszíjak brutál drágák amúgy is.Kár, hogy a köv. WearOS verziót a Fossil csak a Gen6-nek tartogatja. Igen barátságtalan lépés tekintve az identikus hardvert.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
They drew first blood....
-
PACSA75
őstag
Ezt az 5-6 órát úgy értem el, hogy minden be volt kapcsolva, még a hang is, és a melóban kb percenként jött valami értesítés. Persze még így sem elfogadható, hiszen Alma órával ugyanezzel a konfigurációval megvolt a másfél nap.
Viszont a wifi, hang, nfc, gps kikapcsolásával is teljes értékű smartwatch. Minden értesítést szépen jelez rezegve. Vannak funkciók amik jobban tetszenek, mint AW nál. Pl: ha az értesítést elolvasottba teszem vagy törlöm az órán, ez megtörténik a telón is.
-
PACSA75
őstag
Nekem mindent jelez tökéletesen, csak az ébresztőt nem.
Magyar fejlesztésű android óra?? Ez érdekel, mondj többet erről (pl mi a neve és honnan tölthető?). Ja? Most értettem meg, ez egy óra apk a telefonra, amit át is enged az óra.
Én először fordítva értelmeztem: azt hittem az órára lenne valmi apk ami át engedi a telóról az ébresztést.[ Szerkesztve ]
-
PACSA75
őstag
1. Tökéletes
2. Nem tudom, nem használom
3. Nem tudom, nem használom
4. Nagyon jó, nekem egyedül az ébresztőt nem jelzi, ezt hiányolom is
5. Nem használom, de elméletileg működik
6. Egy teljes napra semmi esély. Ha minden aktív az órán, akkor sajnos 5-6 órát bír ki (igen ez gyalázat). Én személyre szabottan használom (hang, wifi, gps, nfc kikapcsolva - így bír kb 20 - 22 órát). NFC t csak akkor kapcsolom be, mikor fizetek.
7. Igen, rendben (dolby ra ne számíts 😁, de jól használható)
8. Jelenleg 4.55 Gb tárhely áll a rendelkezésemre
9. IgenSzerintetek érdemes még 2021-ben egy 2 éves technikát venni?
Én Apple Watch S4 ről jöttem, és meglepően jónak találom ezt az órát. Pedig az AW csodás technika.
Egyetlen negatív tapasztalat az akkuidő, de az borzalmas. Hogy érdemes e megvenni ezt az órát? Ha ezzel az akkuidővel meg tudsz barátkozni, azaz élni vele, megéri, de csakis használtan, jó árban. Én is így vettem 38000 ft ért. Ennél többet nem szabad bele fektetni (szerintem) - talán ennyit sem😁.Pin kódot nem kér, azaz csak egyszer, amikor a karodra csatolod (gpay miatt ez teljesen normális). De elfogadja a jelkódot is, ami lényegesen kényelmesebb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
kortevilmos
újonc
válasz kortevilmos #654 üzenetére
Nah, nekem most sikerult csak mukodesre birni a GPay-t, mert meg a hivatalosan elerhetove valas utan is CLESS hibakat dobott az osszes terminal...
A gondot kb magamnak okoztam azzal, hogy felhekkeltem az OTP simple-t az orara es azt hasznaltam tavasz ota. Ez egyebkent problema nelkul es kulfoldon is mukodott + offline is.. Viszont amig fent volt a Simple addig mindig beugrott a Gpay ele es OTP-rol tortent a fizetes, hat gondoltam uninstallalom: na ez nem rendesen takarit fel maga utan a secure settings-ben bent marad default-kent a simple. Szoval a megoldas ennek a konfignak az uritese volt, pl igy:
Settings.Secure.putString(getApplicationContext().getContentResolver(), Settings.Secure.NFC_PAYMENT_DEFAULT_COMPONENT, null); -
F.E.K..
senior tag
Nem minden program értesítése megy át az órára, én erre a magyar fejlesztésű amdroid órát használom, annak van wearos része is, azt az órára kell telepíteni, és onnantól szinkronban lesz, ébreszt is (szintén Fossil 5gen-em van).
-
F.E.K..
senior tag
válasz -=RelakS=- #697 üzenetére
Szintén, én is szoktam használni gyalogos navigációra
Sokkal kényelmesebb, mint a telefont előhorgászni. (illetve az edzéseket -esetemben leginkább a gyaloglás- is pontosabban rögzíti ha működik a gps)