- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Pubszon #1238 üzenetére
Ezt az okozza, hogy az adott oldalon (mint pl. a PH-n is van ilyen "probléma") a kitöltött űrlapot esetleg nem egy másik feldolgozó fájlba irányítják át, majd a feldolgozó fájlból irányítják vissza (adatok feldolgozását követően) az eredeti oldalra, hanem azonos oldalon dolgozzák fel a kapott adatokat, mint ahol a megjelenítés is történt. Ezek ún. POST adatok, egy űrlap mezőjének elemei, pl. hozzászólás elküldésekor ilyen üzeneteket küldesz a feldolgozó program felé (ami lehet pl. PHP nyelven megírva), ha nincs az említett átirányítás, akkor egy frissítés során a böngésződ mindig újból és újból el akarja küldeni feldolgozásra ugyanezeket az adatokat, hiszen tárolja.
Példa, hogy mikor "tűnnek el" ezek az adatok Chrome-ban és az összes böngészőben is: van egy űrlap (pl. akár hozzászólás írásakor), kitöltöd (megírod a hsz.-t), majd elküldöd, és a form úgy van beállítva, hogy továbbítsa az adatokat (a POST-adatokat) egy feldolgozó fájlnak, tehát abba a fájlba küldi tovább a megkapott adatokat. Az szépen feldolgozza, az esetleges hibaüzeneteket vagy sikerre utaló üzeneteket átmenetileg eltárolja pl. egy session-változóba, majd ezt követően történik egy ismételt átirányítás az eredeti oldalra, ott a letárolt hiba- vagy sikerüzeneteket kiírjuk, majd felszabadítjuk a session-változót. Ilyenkor ha frissítesz, már nem jelenik meg az általad mutatott ablak, mert a böngésző már nem tárolja a POST-adatokat.Ez nálam mondjuk FF-ban is megjelenik.
Mellesleg az eltüntetésére nem tudok módszert. Ez az adott oldaltól függ, hogy hogyan oldják meg a feldolgozást, ha nincs átirányítgatás, akkor ezt ki fogja írni, mivel a böngésző még mindig tárolja az adatokat, kerülő megoldás max. az, ha a címsorban ismét megnyitod az oldalt (nem frissítéssel), vagy új fülön nyitod meg. Ez van. -
ntomka
nagyúr
válasz
Pubszon #1210 üzenetére
Szerintem plugin kezelési hiba lesz. A Speedtest.net java vagy flash alapú (nemtom pontosan), úgyhogy e körül kell keresni a hibát. Könnyen lehet, hogy a chrome sandboxa okozza a galibát lassítva a plugin működését. Az FF nem rendelkezik még ilyesmivel.
(#1212) silver star: Te csak maradj meg "lelkesnek".
-
ntomka
nagyúr
válasz
Pubszon #1195 üzenetére
Igen, az egy alkalmazás. Ott le van írva, hogy kell használni és mire jó.
Egyébként erre az adblockra gondoltam. De ha nem megy a billentyű kombó (pedig kéne), akkor rakd fel ezt hozzá.
Amúgy jó böngésző ez, lehet vele boldogulni. De a kiegészítő támogatást még most gyúrták bele. Pár hónap után több ezer telepíthető alkalmazás hozzá nem rossz eredmény. Türelem.
-
-
sekli
addikt
válasz
Pubszon #1107 üzenetére
Én is elég sokat szenvedtem ezekkel. Az AdBlock néhány reklámot ugyan kiszed magától, de nem mindet, ha meg hozzáadok még a blacklisthez, akkor az egész oldalt blokkolja. Nem tudom, hogy főleg a chromium bétasága és/vagy az AdBlock miatt, de sokkal lassab így, mint a hivatalos Chrome. Én az AdSweep-et próbáltam még, de az se csinált semmit. Viszont van még egy módszer, amit én ugyan nem próbáltam, de úgy hallottam, hogy jó. [link]
Erre kéne már egy igazán jó megoldás, meg a magyar szótárra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest