- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
válasz
DarkByte #173 üzenetére
A HTC Goldcard egy olyan SD kártya, aminek az MBR-jében van egy magic kód, amit ha az SPL meglát, ellenőrzés nélkül enged bármilyen teljes firmware-t telepíteni. A generálásához szükséges a kártya Card ID-je, ezt telefonnal a legegyszerűbb kiolvasni (az ASTRO fájlkezelővel például pár pillanat), QMat demóverzióval meg kell fordítani a kódot, majd egy online goldcard.img generátorba beírni a végeredményt. Ha ez meg volt, emailben jön egy 384 byte-os fájlocska, amit dd-vel kell betolni az MBR-be (de ha van valakinek Windowsos megoldása, azért érdekelne
) .
A DREAIMG.NBH egy teljes firmware-t szimbolizál, így lehet megtalálni, és így is kell elnevezni. Egy olyan amerikai verziót kell belőle letölteni, ami még sebezhető volt (azt hiszem RC29, de meg kell nézni pontosan), fel kell tenni a gold cardra, és az SPL-lel felflashelni. Eztán van még egy kis konzolos varázslás, youtube-on jól el van magyarázva.
A HardSPL egy olyan bootloader, ami nem végez tanúsítvány-ellenőrzést a telepítendő ROM-okon, mindent megeszik. Ennek egy továbbfejlesztett verziója a Haykuro-féle SPL (hallottam már DangerSPL-nek is hívva, mert ha elkúrja az ember, akkor egy szép kis téglát kap), ami máshogy szervezi a flash memóriát - ez kell a Hero ROM-okhoz és a Rogers-esek többségéhez. A rootolás utolsó előtti lépése a HardSPL telepítése - ezzel lehet ugyanis felrakni a jobb firmware-eket utána.
-
válasz
DarkByte #171 üzenetére
Van szerencsére, két védvonal is a ROMok cserélgetésekor: ott a Recovery partíció, amellyel magát a szoftverfrissítést végzi az ember, és nem kerül felülírásra; és ott az SPL, amihez legfeljebb kétszer nyúl az ember, és legrosszabb esetben is egy HTC Goldcard + egy DREAIMG.NBH segítségével feltámaszthatja a telefonját.
Három rizikósabb (2 kötelező, 1 opcionális) pont van: az USA-beli G1-re transzformálás a Goldcarddal, a HardSPL telepítése, és (ez opcionális) a DangerSPL telepítése. Meg a rádió ROM-okra nem árt odafigyelni. De ezek mind olyanok, amiket egyszer csinál meg az user, komolyan.
-
válasz
DarkByte #169 üzenetére
Azért, mert a többi platformon körülményes a lejátszása (főleg ingyen, vö. CorePlayer), és ez egy remek példája a nyílt (és értelmes) rendszer előnyének. Egyszerűen ennyi.
Persze ha valaki nagyon mazochista, beépíthetné a Symbian MMF-be is akár. De valamiért ez az évek során egyszer sem történt meg
-
Na emberek, itt a világvége. Legalábbis a többi platform számára.
Cyanogen a CyanogenMod 3.9.3-ban egy új dolgot integrált: FLAC támogatást a teljes rendszerhez (eredetileg Kruton munkája).
Én most töltöm a frissítést, majd kipróbálom
Meg azt is, hogy milyen az az "elromlott videó" - kísérleti firmware-ről van szó amúgy is.
student: A Donut folyamatosan létezik - így hívják a fejlesztés alatt álló verziót. Cyanogen már most áthozott belőle pár dolgot, mondjuk a Power Control widgetet, meg a legújabb verzióban PPTP-t meg WPA-Enterprise támogatást.
-
Egy érdekes idézet egy megbízható embertől az utolsó üzenetben (sajnos nem tudom hogy lehet permalinkelni egy üzenetet):
"Donut is NOT Android 2.0 and there's no multi-touch support in Donut."
Olvasgatom ezt a hírt, azért nem lesz ez rossz rendszer.
-
Találtam egy talán mindenkinek érdekes linket: AndAppStore. Ez egy Market-alternatíva, jelenleg 180 alkalmazás van benne, és simán letölthetőek az APK-k
Sőt, a SlideMe is pont ilyen, most vettem észre, hogy itt is van webes letöltés (eddig csak a telefonra telepíthető klienst próbáltam).vtechun: A Google álláspontja az volt, hogy mivel azon a telefonon vannak root jogok, a Market fizetős alkalmazásait játszva ki lehet szedni, és warez módra terjeszteni. Ez a "nagy" védelem a piracy ellen.
Pont megy most erről egy thread az android-developersen.
-
Egyébként is, a Rosie/Sense csak egy launcher, cserélhető komponens. A HTC csinált még külön tárcsázót, zenelejátszót, meg változtatott egy-két dolgot, de az alap Android rendszerrel nem rontotta el a kompatibilitást elméletileg
Viszont ezek a cuccok nem mennek nem-HTC rendszeren, mert saját frameworkök vannak hozzá. De az XDA-n már jópár dolgot visszaportoltak
-
És az miért is rossz?
Legalább a kevésbé bevállalósoknak is van valamilyen eszköze.Sajnos itt is kijön, hogy hasonlóan az iPhone-hoz, ez is elsősorban egy amerikai bázisú rendszer - a szolgáltatók elég sokat belepofáznak a készülékek képességeibe, és amit nem engednének eladni, azt minek fejlesszék ki központilag.
-
Azt azért vedd észre, hogy az NDK csak most jelent meg, a program meg már márciusban is működött. Apropó, a Google a root-fóbia esetén is segít.
-
Nekem fehér, eredetileg német T-Mobile-os G1-em van
Szerintem és egy hozzáértő (női
) vélemény szerint is jobban néz ki, mint a fekete verzió. A felület ugyanolyan mindegyiken
(Kivétel a Rogers - kanadai - verzió, ott egy kicsit újabb az alaprendszer és több a hozzá adott program, de nekem se az eredeti szoftver van már rajta
)
-
Sok nyitott kérdés maradt, foltozzunk egy kicsit
Lehet hogy már megtaláltad a választ, ezesetben bocs.vtechun: "Legújabb kérdésem az lenne, hogy amikor ugye vágólapra másolok valamit, akkor azt, hogy tudom beilleszteni?"
Hosszúkatt a szövegdobozon, a megjelenő menüben ott lesz a Paste text.
vtechun: "Egyébként fejleszt itt valaki androidra?"
Még nem, de már nagyon tervezemvtechun: "Azt kérdezném a G1 tulajoktól, hogy a dobozban elvileg van füles, de annak a csatlakozója milyen? A HTC féle?"
A HTC-féle ExtUSB csatlakozós, nem szétszedhető. Elég fos minősége van... Átalakító meg nincs a csomagban. A Speedshopban lehet kapni ilyesmit.
Én inkább BT headsetet használok.
Alukard: "WMWifiRouter, muBook"
Ott a Wifi Tether for Root Users, működik Wifivel, Bluetooth-szal, tud WEP-et, teljesen ingyenes, és már most is elérhető
Root jogok kellenek hozzá mondjuk.
EBookolvasásra meg már megjelent az FBReader Android portja, nem tudom mivel tudna kevesebbet, mint a mu, én inkább Bebookot használok
DarkByte:
Ennek ugyan semmi köze nincs az NDK-hoz. Lásd előző pont.
vtechun: "Kérdésem az lenne, hogy a böngészőben van vmi trükk ami mondjuk az End bill.-nek megfelelő eredményt hordoz?"
Nem tudok róla eddig
Volt az a bookmarklet, ami Javascripttel az oldal aljára ugrik, de nem tudtam beírni a böngészőbe (automatikusan elérakta, hogy http://
). A kicsinyítéssel hamar le lehet tekerni szerencsére.
Alukard: "érdemes beleolvasni, hátha benne van a válasz, ha nincs akkor ott tedd föl, mivel az ő "temékük""
Tévedés, a live-android és az SDK emulátor (amit vtechun használ) két teljesen különálló dolog. A live varázs csak egy házi hackelés - bár kétségkívül érdekes cucc
A kérdést inkább az android-discuss levelezőlistán kéne feltenni.
Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest