Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bigrob

őstag

válasz szacsee #62441 üzenetére

Ezért ajánljuk thomann és társait, 14 napon belül bármikor vissza tudod küldeni.

• FockeWulf

tag

válasz szacsee #62433 üzenetére

Még egy szavazat a Sigmákra, akusztikusba nekem is arra esett a választásom, de ahogy írták is, próbálgasd bátran a gitárokat, 200-220 ezerért már remek gitárokat lehet kapni! Én még ajánlanám a Yamahákat is, a tömör fedlapos modelljeik remekül szólnak. Amire még érdemes figyelni szerintem hogy legkevesebb dreadnought-forma az ajánlott, a kisebb testű folk, parlor, travel stb testűek jelentősen vérszegényebb hanggal rendelkeznek. Sanálattal olvasom hogy a J200 assal ilyen bajok jöttek elé, múltkor voltam húrt venni, kipróbáltam pár akusztikusat, köztük egy J200ast is, nekem is nagyon bejött a testes hangja. Használtba én ilyen ársávban a Morris gitárokkal is szemeznék, baromi jó gitárok.

• Moleman

addikt

válasz szacsee #62433 üzenetére

Érdemes többet kipróbálni, mert sok benne a szubjektív tényező.

Mikor 8 éve magamnak kerestem akusztikot, végül egy fulltömör Sigmát választottam, és azóta majdnem vettem még egy tömör fedlapos Sigmát, csak lekéstem róla. De jó lehet a Dowina, Yamaha, Cort, Seagull is.
    Kiegyensúlyozott hangja általában a mahagóni hátúaknak van, ezek jellemzően olcsóbbak is, mint a rózsafa hátúak.

Ha már több gitár megfordult a kezedben, és bízol magadban, a használtpiac is tartogathat meglepetéseket, több tömörfedlapos Samick és Ibanez akusztikot is vettem már 32-42 ezer között, amik simán felveszik a versenyt a bolti 200 ezresekkel.

• FockeWulf

tag

válasz szacsee #62421 üzenetére

Nemigazán jellemező, főleg ha már tapintásra/szemre is feltűnő. Szóval az baj ha púposodik a fedlap.

• Moleman

addikt

válasz szacsee #62421 üzenetére

Nekem a 12 húros gitárom ilyen, annyira fel van púposodva, hogy emiatt túl magasan is van a híd, le kéne csiszolni a húrlábból (már vettem hozzá tartalék húrlábat, de még nem volt időm foglalkozni vele).
    Azt nem tudom, hogy mennyire általános jelenség, vagy mennyire számít komoly műszaki hibának.

Bocs, pár hónapig nem volt időm erre járni, de visszaolvastam, összeszedtem a válaszaimat. :D

#60560 Ctrl+Alt~Del
    Jaja, nekem aránylag olcsó Samickjeim vannak, de nagyon szeretem őket. Az Aria MAC60-at is gyakorlatilag Samicknek tekintem, őt is ugyanott gyártották. :)

#60741 Blindmouse_
    Pont az Ariaban vannak Duncan Designed pickupok, a single coilok elég gagyik, de az SH-6-ra hajazó TB-103 humbucker nem annyira rossz.

#60926 Ctrl+Alt~Del
    A saját szarunk idealizálása ott bukik meg, mikor van olcsó saját és drága saját is, és még mindig az egyik legolcsóbb a kedvenced. :D Nekem szubjektíven még mindig a 40 ezer forintért vett zöld superstratom a legjobb gitárom, hiába van több jóval drágább.
    És megtehetném, hogy veszek még több, újabb, drágább gitárt, de már nincs is rá igényem, kb minden le van fedve, amire szükségem volt.

Pl 10 éve nagyon vágytam egy milliós Les Paul Standardre, de akkor csak Studiora futotta, ami bevált, sose fogom eladni, de egyúttal arra is rájöttem, hogy nem kell másik Les Paul, Standard sem, mert nem annyira az én világom. Arra viszont pont jó a Studio, hogy legyen itthon egy, ha épp kell. :D

#61295 Ba cy lus
    Ja, vagy ha a családtag simán csak seggfej és leszólja a játékod. :D Én évtizedek óta nem játszom a családomnak, nem érdemlik meg.

#61551 benvolio
    Egyszer próbáltam ilyen Charvelt, nekem kifejezetten nem tetszett a nyakprofilja. A Cortoknak viszont nagyon karcsú a nyaka, legalábbis a KX-5 és a KX-300 is nagyon kényelmes emiatt.

#61867 X2N
    Nagyon szuperek ezek a régi szinti pluginok, engem is inspirált, mikor először találkoztam az Arturia V Collectionnel. Neki is álltam miatta újra billentyűzni egy Axiom61-en, de nem éreztem rá, végül a kalapácsmechanikás Oxygen88 és a zongoraplugin lett az én világom.

#61976 X2N
    Én régen Reasont, aztán sokáig Nuendot használtam (mert ezek voltak az elsők, amiket egy producer ismerősömtől kaptam), most Reaper és Studio One van a gépen, de szerintem egyiket sem használtam az elmúlt 7 évben, ha fel akarok venni valamit, vagy az Amplitube saját rögzítőjét használom, vagy simán csak felveszem Audacity-ben a kimenetet.

#62071 Vegyigyümi
    +1 a többiek véleményéhez, ha nem akarsz vele színpadon fellépni, nem szükséges elektroakusztikust venned.
    Én egy akusztikus gitáromba szereltettem pickupot, mert zenekarban játszottam vele, de semmi extra, csak egy pickup és egy jackdugó az egész. Ha akarsz valamit EQ-zni rajta, meg tudod tenni a gitáron kívül is, pedállal vagy az erősítőn.
    Azóta egy olyan használt gitárt vettem, amiben van elektronika, egyszer kipróbáltam, hogy működik-e, azóta nem volt bedugva. A hangolóját néha használom.

#62208 consono
    Nekem is kínai a CV60 Telém, teljesen rendben van. Több helyen olvastam, hogy a korábbi kínaiak még jobbak is, mint a későbbi indonézek.
    Ez a Tele is olyan nekem, mint a Les Paul, kell egy, hogy legyen itthon, de elég belőle ez a Squier.

#62417 m3tr0
    Gratula, nagyon szép darab!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés