- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atis707
tag
válasz
nosferatue #4054 üzenetére
Szia!
Az lenne igazából a terv, hogy én szétkapnám : régi húrok le, kulcsokat megolajoznám pár cseppel, letisztítanám a fogólapot, az elektronikát amennyire lehet kiszedem, kitakarítom. A húrlábra gondoltam igazából meg mivel jazz bass, a potik fémlapjára. Rozsda nincs, csak már megfakult vagy nem tudom, szóval nem fényes.
A hangszerészre az új húrokat, a nyak beállítását bíznám 'csak'...pénzben nem vagyok eleresztve, erősítőm sincs, húrkészlet meg egy lépéssel drágább mint a sima gitár (1.8k vs. 4k) bár tovább bírja...hangszerészről ne is beszéljünk, +7k. Szóval most tanácsot gyűjtök, mit merre.
Annyit még, hogy mikor pc hangszóróra kötöttem, akkor nem hallható a a zörgés, ez csak akusztikusan jelentkezik, de mára egye ritkábban. Egyre nagyobb távokat fogok le, meg a gyűrűs ujjam is fejlődött asszem...
Végére annyit, hogy nem szégyellem, sőt...idősebb mint én, csak kedves előző tulaj falnak támasztotta valószínűleg és ez meglátszik...
A koptató lapos tippet meg köszönöm, bár neten 5k körül van...
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
nosferatue #3875 üzenetére
Ez egy teljesen alap Yamaha RBX 170 Old Violin Sunburst négyhúros.
Olcsó, jó, ennél "lejjebb" (árban ill. számomra ismeretlen márkákat nézve) nem mertem menni.
A gyárilag szerelt húrjait kicsit könnyebbekre cseréltem, most egy DR Lo-Rider 40-100-as készlet van rajta, nekem ezzel jobban fekszik...Itt egy teljes kép róla (még a rámpa nélkül), remélem most sikerül megértetnem magam RIOS elvtárssal:
-
cucka
addikt
válasz
nosferatue #3373 üzenetére
A tab és a kotta megfeleltethetőek egymásnak, tehát alapvetően nem a tab-os leírással van a probléma. Ha valaki hallás után rosszul szed le egy dalt, akkor mindegy, hogy kottába vagy tab-ba írja le.
Amúgy azért van sok rossz tab, mert ezt használják könnyűzenénél, amit általában fül után szednek le. A komolyzene alapvetően kotta formában létezik, tehát ott nem értelmezhető ez a probléma
-
TAKÍÍ
tag
válasz
nosferatue #3185 üzenetére
Na hogy milyen stílust szeretnék? Hát csak a híresebb zenét legitározni. Például:most hirtelen
Nothing else matters [link]
Ez egyébként egy gitárlecke ami szerintem nem is olyan rossz bár csak az első percig juttotam el benne.
NA akkor egy kis különlegesség: [link]
Ez gyűrűk ura ami elég jól sikerültNA ilyesmik, de ez majd kialakul a lényeg hogy a cél az szerintem mindenképpen egy elektromos gitár lenne.
De elötte mindenképp egy akusztikust vennék: 10-20 ezer környékén. Az nem olyan nagy befektetés.Azt azzal probálgatom azt ha megy akkor tovább lépni.
NA most akkor amilyen akkusztikus gitár című kérdés jö ?[link]
Például vannak ilyen (akusztikus )gitárszettek nekem azok is bejönnek.( vagy felejtsem el?)Na csak kiváncsiságból? Szerintetek mi az az ár határ ami fölött lehet venni egy sima jó kezdőknek való elektromos gitárt? Ugyanis csomószor látok ilyen 20 ért meg 30ér
meg 10szer ennyiért is. (Én most így úgy gondolnám hogy 40és 50fölött már biztos van jó.)
csak ehhez még kell sokminden.)
Ez nem néz ki rosszul de valszeg nem ilyenen kéne kezdeni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged