- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
Nagyon szívesen!
Keress vissza a nevem alatti hsz-ekre, én a Cube 20-at és változatait preferálom a lábkapcsoló miatt. (Kollégák már unják, úgyhogy nem írom le újra az okait, keresgélj rá itt a topicban...)
Ja! Ha kihúzod a gitárkábelt, először mindig az erősítőből húzd ki a jacket, aztán a gityóból! Erre nem tértem ki az előbb. Én rutinból a hangerőpotikat 0-ra tekerem előtte mindenhol, aztán kapcsolom ki a kombót.
-
Eastman
addikt
Árban nem rossz.
Használt kis Cube-okkal az a helyzet, hogy vagy ki sem vitte a tulaj a szobából, sohasem használta ki a max. teljesítményét és akkor jó vétel lehet. Vagy próbaterembe került és ott túl kellett üvöltenie a dobokat. Ez utóbbi felejtős.
Használt erősítőt mindenképpen személyesen kell kipróbálni (szerintem gitárt is). Tiszta csatornán kitekerni 10-ig a Volume potit, a három hangszínt kb. középre, a gitáron előtte visszavenni a hangerőt 1-re. Pengeted a húrokat külön-külön és közben tekered fel a gitár hangerőt. Ha korábban túl lett terhelve a hangszóró, azt nagyobb hangerőn hallani fogod, mert recseg, torz. Cube-on van egy teljesítmény felező gomb (Power Squeezer), értelem szerűen ezt benyomva nem tudod teljes hangerőn kipróbálni. Viszont ez jól jön majd otthon a szobai gyakorláskor. Első körben ha a hangszóró puffog, recseg, zörög, elhal benne a hang; otthagyod.
Az összes potmétert tekergesd végig, ezzel ellenőrzöd, hogy kontakthibás-e valamelyik. Ehhez nem kell a gitárt sem bedugnod. Bekapcsolod az erősítőt, kb. a hangerő feléig tekered, és egymás után az összes potit többször 1 és 10 között oda vissza tekergeted és fülelsz közben. Váltasz az effektezett csatornára, ott ugyan így. Ha recseg egy vagy kettő, az még WD 40-nel vagy más kontaktsray-vel orvosolható. Ha az összes poti recseg (valszeg akkor kontakthibánál nagyobb a gond), otthagyod.
Szobait kell kifogni.
...vagy vársz a vétellel Karácsonyig és hozzáteszel egy kis pénzt komolyabb, és/vagy garis* cuccra. Előny a 12"-os átmérőjű hangszóró tányér, de szobába a jó hangzáshoz nem alapfeltétel. *(Azt viszont be kell nyelni, hogy kiskategóriában ritkán tartják a kombók az árukat.)
Ennyit az öregtől. Srácok majd segítenek itt, ha valami friss tech-cuccot választasz inkább...
-
Alexios
veterán
Hát én úgy megbántam az MG15CF vételét, hogy 1 hónappal később akartam eladni 20k-ért garisan, stb, 2 hét alatt jelentkező sem volt rá, aztán tegnap már úgy voltam vele, hogy megmarad. 30 körül andertonsból micro terrort lehet kapni, bár tény hogy annyiért láda nem lesz hozzá
-
impalaman
aktív tag
Nekem is MG15CF van, a torzított csatorna felejtős, legalábbis nekem nem igazán jött be, a tiszta csatorna elmegy, itthonra megfelel. Használtan megérte, hogyha te is használtan szereznéd be, akkor azt mondom megéri, de újan nem vennék, akkor inkább Kustom KG112FX, egy ezressel drágább a boltban ahol néztem, aztán 12"-es hangszóró, van beépített reverb meg delay, na meg lehet a torzított csatorna is fincsibb mint az MG15CF esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged