- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Nem tudom, mi volt a probléma a gyári beállításokkal.
Amikor feltettem és újraindult, még nem aktiváltam az XMP profilt (Előbb mindig defaulton szoktam indítani és csak utána állítgatok benne).
De az új BIOS-nál akármit állítottam be, mindennél ugyanez volt. Maga a BIOS kezelőfelülete működött szerencsére, de amint elindítottam a windowst, csontra fagyott. Az egyetlen amit megfigyeltem, hogy amikor elindítottam az Intel Rapid vezérlőt, abban a pillanatban meghalt, míg anélkül bírta egy-másfél percig. De hogy mi köze a merevlemezvezérlőnek a fagyáshoz, azt ne kérdezzétek, nem vagyok nagy hardverguru.
Egy a lényeg: ment vissza az F8, így már minden tökéletes, működik az XMP is, ráadásul a windows sem fagy már le. Mindenesetre ezentúl tényleg megfogadom a tanácsot: ha valami működik, nem állítom el.
(#541) SVLaller: A 60°C körüli értékre több fórumon is írják hogy normális, nálam is annyit írt az Aida64. 60-65 között mozgott, feljebb nem ment, de a hatvan fokot gyorsan elérte, ráadásul hiába tettem be alulra egy plusz ventit, csak két fokot esett a hőmérséklete. Az újrapasztázást én nem merem bevállalni, majd ha valaki kipróbálja, megírja, jobb lett-e.
-
Vistaboy
veterán
Na, ez volt az utolsó eset hogy megpróbáltam frissíteni az alaplap BIOS-át. Egy GA-Z77X-UD5H deszkáról van szó, mely az F8 BIOS-szal stabilan megy, a memória is 1600 MHz-en ketyeg az XMP Profil aktiválása után. Ám a legújabb, F14-es darab olyan szinten nem működött, hogy most örülök annak is hogy vissza tudtam tenni a régit. (Megkönnyebbült smiley)
Eleinte minden jó volt, elindult a gép, majd a Windows felállását követően cirka egy-másfél percen belül csontra fagyott az egész, de olyan szinten hogy csak az elem kivételével sikerült utána újra elindítanom egyáltalán az egészet, hogy be tudjak lépni a BIOS-ba.
Elindult, pár másodperc után lekapcsolt, megint elindult, megint lekapcsolt... mókuskerék a végtelenségig...
Persze minden alapállapotban volt, ahogyan általában új BIOS esetén szokott lenni.
Egyedül csökkentett üzemmódban volt hajlandó feljönni a windows, amint elindítottam normál módon, fagyott.
Még szerencse hogy USB-re előtte lementettem az eddig használt F8-as BIOS-t, így utána vissza tudtam tenni. Mindenesetre eddig még nem jártam így, hogy egy újabb kiadás ilyen szinten csessze el az alaplapom működését.
Kerüljétek el ti is nagy ívben.
A régi BIOS-szal azóta röccenés nélkül megy minden, úgyhogy biztosan azzal volt a baj.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest