Keresés

Aktív témák

• - Mixa -

tag

UP! & DOWN!

Szerintem is a táp a bibi. Holnap kiderül, mert most nincs nálam. Összerakom délelőtt a gépet. Ha nem megy, akkor is megy fel pöstre. Ha igen akkor meg a boldog tulajhoz.

• - Mixa -

tag

up!

Nos vissza lett küldve alaplap+memória+proci. Szervíz állítása szerint hibátlan.
    Vissza lett küldve táp. Szervíz állítólag bemérte, működik. Most akkor mi a fene baja lehet.

Érdekes módon amikor mondtam, hogy kérek egy Azona 400W -WP tápot azt mondták nem ajánlják. Mondom akkor mit ajánl, mit lehet még kapni hozzá?

Felsorolt néhányat, s Codegen 480W-os táp mellett döntöttem. Namost szerintem biztos, hogy a táp a hibás. De úgyis az lesz, hogy hazamegyek, összerakom a gépet és nem fog menni. Lényeg a Codegen táppal a kb. 15-20 próbálkozásból 3 alkalommal indult el a gép, de amint beépítettem a házba, nem indul. A prociventi + a tápventi felpörög. A saját gépemben is kipróbáltam a tápot és ott is egyszer ment egyszer nem. Milehet a gond? Kompatibilitás? Tudom hülyén hangzik, de már végképp nem tudom mi a gond. Az én tápommal tökéletesen indul a gép, akár beszerelve is.

A ház egy 4,5 ezer forintos típus. Formára tettszetős, de nem igen erős ház, gyenge elemekből épül fel. A táp, Codegen 480W.

De a teljesség kedvéért a konfig:

Midi ATX ház + 480W-os Codegen táp.
    Gigabyte Ga7N400 alaplap(nforce2) + AMD Barton 2500+ processzor.
    Gigabyte Ati 9600 128MB. 2x256MB Samsung ram + Micronet 56K-s Faxmodem(belső). A vinchester (Samsung Barracuda 7200.7 80GB-os) a DVD olvasó (LG) a kislemezmeghajtó (Sony) nem volt rákötve az alaplapra, de úgy is próbáltam.

Valakinek valami ötlete?

• - Mixa -

tag

válasz Rawulf #2 üzenetére

A táp? Nos az is kérdéses lehet. De pörög a venti, s próbáltam rákötni más ventit is. ill. mellé.

• - Mixa -

tag

ÜDV ALL FAN!

Van egy olyan problémám, hogy gépet raktam össze és nem megy.

A monitor csak villog, s a gép sem tölt viszont forog a procin a ventilátor.

Paraméterek: Gigabyte GA7N400, Barton 2500+, Gigabyte Ati 9600, 2x256MB Samsung 400-as ram, Seagate 80GB Barracuda 7200.7-es, LG DVD/CD olvasó, Sony 3,5 FDD. Codegen 480W-os táp.

VGA-jó, kipróbáltam másik gépben, elvileg a memóriát is próbáltam 1db-ot beletenni 2db-ot, másik helyre stb. a leírás szerint. Így sem megy. Levettem a vinyót a kislemez meghajtót és az LG DVD/CD olvasót és úgy sem csinál többet, max nem dürmög, mint amikor rajta voltak ezek az eszközök.

Amit meg lehet még nézni az a proci (@&!!%@), remélem annak semmi baja.

BIOS-t is próbáltam kisütni és azzal sem ment.

Valakinek lenne esetleg ötlete a szervízen kívül?

Aktív témák

Hirdetés