Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Birsinator

tag

Üdv!
    Vasárnap óta boldog tulajdonosa vagyok egy Gigabyte GA-P35-DS3R (rev1.0) lapnak, és a következő problémám van:
    XP telepítés után be az alaplap cd-je és telepítés az ottani drivereket.
    első driver okésan fel megy, viszont a Microsoft HD Audio Bus (azalia) semmi esetre sem akarja rendesen feltelepíteni magát. már a netreól leszedtem a legújabb drivereket. de nem...az XP a telepítés során kijelzi, hogy új hardvare-t talált, "Microsoft HDA...." felajálja hogy felmenjen -e a netre, de ahol összeszereltem gépet, és ahol karácsonyig van, ott nem tudom netre kötni, ezért kilikkelek, hogy ne, és hogy csinálja automatikusan, erre 1-2 perc tökölés után kiírja, hogy nem talált megfelelő illesztőprogit. No akkor vissza keressük meg mi magunk, viszont akárhány Microsoft HD Audio drivert találtam, egyik sem Realtek888-as szériához volt, hanem csak 280-as meg 880-ashoz, és ha azokra kattintottam, akkor kiírja, hogy nem megfelelő illesztőt raktam fel, a hardver leáll. és feljön lent a kis üzenet az óra mellett, hogy probléma lépett fel a hardver telepítése közben.
    no, aztán ezzel sokáig szaroztam, miután fogtam és az alaplap cd-jén nem a microsoft, hanem a realtek mappából rányomtam valami HDA- inf-et amitől meg rögtön újraindult a gép. Viszont uitánna nem problémázott, Ezután felraktam a Sapphire HD3870 driverét, no az is talált egy HD a buszt fel is rakta magát, és most hivatalosan azon keresztül van a HD audio... A hangkártya működik rendesen, van hang, és jól is szól, csak nem tudom, hogy miért volt ez a mizéria a hda-val... kérlek titeket magyarázza meg valaki nekem!

Új hozzászólás Aktív témák