Új hozzászólás Aktív témák
-
dergander
addikt
revizió 3 tól felefele amin uefi van az mind ilyen,nekem a régi award biosos nem csinálta,de azok már mikoriak,nem is a visherához csinálták még
-
dergander
addikt
válasz
---Lasali--- #2916 üzenetére
a két fehér az OC slot,abba mennek a ramok 1600Mhznél többet,a kék csak 1600as
-
dergander
addikt
válasz
---Lasali--- #2912 üzenetére
Akkor abillentyűzetbe a hiba lehet zárlatos ami érintésre bekapcsolást generál,nekem ilyen annó nagyon rég még a barton korszakba volt.
-
dergander
addikt
Nekem olyan van,hogy tv tunerem az usb3 ra dugom akkor egyből kékhalál,próbáld ki az usb2esbe,az iommu pedig konkrétan nem az usbd megoldása lenne,de ha segít akkor ok
A biosba mindent engedélyeztem kivéve a cpu unlockot a többit mind enablera tettem.Ha nemmegy a biosba kapcsold be az Xchi-t
-
dergander
addikt
Nekem volt olyan h aláfeszeltem a cput 4Ghz 1.200v,minden oké prime lefut órán át is,de néha játék alatt produkált egy két kékhalált...feljebb kelett emelnem a feszt egy lépcsővel...ennyit a primeról
-
dergander
addikt
válasz
- = Zk = - #2835 üzenetére
ahogy elnézem 60.000forint környéke,az meg nekem sokk
-
dergander
addikt
válasz
- = Zk = - #2833 üzenetére
Ha nem az ár akkor az UD7 márcsak a dögös megjelenése miatt jó, csak nekem annyi pénzem nincs
-
dergander
addikt
válasz
- = Zk = - #2831 üzenetére
4 kártyát azért grízes egy 48000forintos CPUnak,szerintem,nem az intel hanem minden CPUra felesleges
-
dergander
addikt
Na akkor elmondom az én tapasztalatom is... Vettem geil corsa evo 2133cl10 ramot kitet pontosabban ez ugyebár xmp ram,elvileg 1.5volton menne úgyis lövi be a profil,noh igen de a fesz kevés,random hibák jönnek elő csak ritkán 1.65vra állítottam és jó lett.
-
dergander
addikt
Mindenféleképp kitet vegyél,a régi ramot meg kukázd,Corsairok most a legjobbak,nekem mondjuk Geil 2133 CL10 van én ezzel megvagyok elégedve,szóval mindegy milyen ramot veszel már mind jó,arra figyelj ha 1600Mhz akkor CL9 legyen és 1.5volt
-
dergander
addikt
Akkor most hogy? "Nem attol lesz egy tap,jobb hogy nagyobb hatasfokkal dolgozik(persze attol is)"
Hülyeséget nem írtam,de légy te is tisztába vele,az AMD szeret zabálni ha áramról beszélünk,pláne tunningnál,ha tunningot akar bárki akkor ott kezdődik a dolog hogy 600watt és minőségi táp,nemkell túlcsicsomázni.
Sajnos ez ilyen,aki játszani akar annak biztosítani kell a megfelelő apmert a gépbe. -
dergander
addikt
A 8320as cpu elég kényes,abból van mindenféle,nagyon ritkák a nagyon jók és nagyon sok a rosszabb példány,a legjobbaknak 4Ghzen elég 1.27volt a legrosszabb meg 1.4v alatt hibáznak,a sok fesz viszont sok hőt termel,ha tegyük fel egy rossz példányt fogsz ki akkot lehet hogy 4.5Ghzhez 1.5v kell amihez nagyon kevés lesz az artic 13pro
-
dergander
addikt
-
dergander
addikt
volt windows install lapcserénél,mert akkor is szokott ilyen lenni
-
-
dergander
addikt
Sajna az a lap elég gyenge ilyen téren , nincs hűtve a VRM ami a legnagyobb hiba,a másik hogy 4+1 fázis azaz úgymond az a lap arra van hogy beleteszed a procit és alapórajelen pötyögteted. a procid elég jó tunningolható darab lenne,de a lap ennyit bír,a 970et próbáld bizniszelni egy ud3-ra valahogy.
-
dergander
addikt
Szerintem a lapja jó,az újféle 970-UD3 ráadásul rev 3.0 ami kimondottan a visherára van lőve és persze a bullra,a CPB-t tedd disablera valamint a HPCt kapcsold be , a feszt meg add meg +0.100voltra és próba. amúgy 4 és 4.1Ghz közt hangyányi különbség van,amit csak egy cpu tesztbe veszel észre,játék alatt márpedig biztos játszol mert akkor nem veszel ilyen gépet
akkor elég a 4Ghz is,bár ha teheted eladod és beruházol gyorsan egy 6300 ugyanazon órajelen jóval erősebb 15%al kb.
-
dergander
addikt
mármint úgy értem adj neki több feszt és rakd fel 4.1Ghzre vagy 4.2re és nézd meg mit mutat,ha csak +0.025 adsz neki az kevés
Igen lehet RAM hiba is én ezzel a hibával sürűn találkozok mármint a VRAMal,nem jellemző a Gigákra pláne az újakra hogy RAM slot vacakol,kivéve ha nem csinálsz vele valamit...
Memóriára visszatérve nekem elég sok Giga lapom volt mondjuk úgy fanatikus vagyok de még nemvolt bajom hogy nemment volna vagy rosszul müködött volna a lapba a memó,sokat számít a beállítás is amihez érteni kell,bár azt észrevettem hogy nekem a RAM 1.5v kérne XMP profilba , igenám de az AMDnél úgy vettem észre 1.55 - 1.60 kell .
-
dergander
addikt
válasz
Malibutomi #2603 üzenetére
olyan november és decemberbe fogják forgalmazni a rev 4 ud3 lapokat,vagyis az ipon ezt mondta,és van benne valami...várni kell míg a jelenlegi készlet kiapad,bár én a rev3 lapom nemfogom cserélni rá mert felesleges.
-
dergander
addikt
válasz
- = Zk = - #2508 üzenetére
Nah újra itt egy Giga ud3 rev 3.0val
ami kérdésem van az az hogy a HPC mit is jelent eddig még sose találkoztam vele
-
dergander
addikt
Tudtok olyan helyet ahol lehet venni Gigabyte 990fxa-ud3 abból pedig a rev4.-et?
nagyon megtetszett a lap ésbár most vettem nemré lapot de arra bármikor lecserélem
-
dergander
addikt
mert olvasgattam hogy ebbe mennek a bullok 8Ghz-t is,meg jó a tunningértékük ahoz képest hogy 4+1fázis van alatta... ez be is mutatkozik simán hozok olyan tunningeredményt mint itt 8+2fázisú lapok.
Azt megjegyezném hogy nálam az ár/érték jön be mindenhol tehát ez a lap is árához képest jól teljesít. -
dergander
addikt
Akár raksz rá bordát a VRMekre akár nem a stabilizálást akkor se oldja meg,én próbáltam már mindent,de a feszültség nem adja 4.1Ghz még 4.2Ghz megállja a helyét de feljebb nem.
4+1fázis mondanám hogy kevés,de cseréltem lapot egy biostar TA990FXA-ra ezen is 4+1fázis van mégis 4.6Ghzet tudok stabilizálni rajta akár lynx alatt is.
Azt tegyük hozzá hogy 4Ghz bőven elég mindenre,a VGA-dhoz pedig perfect.
-
dergander
addikt
Nálam az a probléma hogy a kék memo portba azaz az channel1be nemmegy a ram 2133mhz-et egyátalán csak akkor ha ramprofilból lövöm de akkor fsb-t is emel,viszont a fehérbe minden gond nélkül,azt akarom kérdezni h ez természetes? vagyis mekkora hátrány az ha channel2be van a 2 Geil evo-m
-
dergander
addikt
ctrl + F1 és előjön pár rejtett menüpont
-
dergander
addikt
Dualbios miatt nincs gond ha nem jó újrateszi vagy ha se kép se hang akkor,2 bioslábat össze kell zárni és reflashel
-
dergander
addikt
Az én lapomba valamiért 2133mhzen a GEIL evo ram csakis a kettes channelbe megy...az elsődleges chanelbe csak 1866ig megy maximum,mármint 2133mhz fsbemelés nélkül értem.
-
dergander
addikt
Nekem 2133as GEIL van CL10es,csakis kizárólag a fehér memo slotba hajlandó FSB emelés nélkül 2133mhz-et menni... de viszont kell neki 1.69volt mert ha nem adok annyit csak 1.65 néha csak 4Gbal bootol be a gép
-
dergander
addikt
Sziasztok,tegnap meghalt bios frissítés közbe a dualbiosos Giga 990fxa-d3 lapom,érdekes jelenség,az alényeg kiirta a végén minden tökéletes minden jó,majd jött az újraindítás és se kép se hang,a bios recovery el se indul igy a ventillátorok forognak.
Tud valaki valami megoldást hogy nekelljen elvinnem többhetes szervizbe hanem valami megoldást találjak rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sorozatok
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged