Aktív témák
-
Daem
csendes tag
Pls help
Adott egy MSI 6800
aktiválva van rajta a 16pipe és 6 vertex
húzva van 325/700-ról 350/800-ra
driver 66.81
és egy silencer 5 van rajta
az a gondom hogy ahova a silencer ventije esik (egy csomo kondi van ottan vagy mi) nagyon melegedik ha valami 3d cuccot futtatok..de annyira hogy alig tudok hozzá érni
pls tapasztalt valaki hasonlót? -
xpet
csendes tag
válasz
Sperafico #38 üzenetére
Szisztok!
Nekem is van egy ilyen kártyám, erdeti állapotban terhelve nekem is 87C körül ment.
Bebarkácsoltam egy ventit és most 70C fölé még nem ment.
Nekem a húzással van gondom. RivaTunerrel, vagy a hozzáadott Gigabytos progival 325-ről 400-ra fel tudom vinni a sebességet, de amint elindítok egy játékot (pl Doom III) visszaáll 325-re. A játékból való kilépés után kb 10 mp-el pedik vissza 400-ra.
Amúgy gyárilag csak 8 futószallag és 4 vp volt engedélyezve, új biossal (F2) már 12/5, RivaTunerrel pedig 16/6, de sebességben (Doom III teszt) nem látok nagy különbséget, és egyáltalán 1024*768 HQ 16x/4 módban 40 fps felé nem megy. -
Sperafico
aktív tag
Raktam alá egy 8cm-es ventit 5V-ra kötve. Közvetlen rá fujja a levegőt, de így sem lett hűvösebb a karesz, csak 2-3C fokkal. De benne hagyom, mert nem hallani a hangját.
-
Cos
senior tag
Hááát nem tudom de eddig ha én passzív gyári hűtéses kártyát fogdostam működés után közvetlenül sosem kellett a kezemben tartani sokáig, mert eléggé sütött! Persze hozzátenném hogy nem ilyen aktuálisan csúcskategóriás kártyáról van szó!
-
Thom!
veterán
[L]http://www.inno3d.com/products/geforce6/6800premium.html[/L]
GeForce 6800 Premium Edition
16pipe
350/800
sima 6800
12pipe
350/700
[Szerkesztve] -
g4dg3t
senior tag
Nem kell paraztatni szegenyt :)
85°C egy passziv hutesu csucskartyatol teljesen normalis! Gigabyte-eknal meg tudnak annyit, hogyha a GPU nem birna ezt a homersekletet akkor nem adnak igy ki!
Mellesleg az x800XT aktiv hutes melletti homersekletei: -
Sperafico
aktív tag
3 év garancia van rá, meg úgy se lesz meg 1 évnél tovább..sztem -
t-shirt
veterán
válasz
Sperafico #25 üzenetére
ha tényleg rendessen szellőzne a házad akkor lehet hogy nem kéne neki a plusz venti, de 1db 8cm-es 5V-on az nagyon kevés egy passive vga-nak, gondolj bele azt a sok hőt amit a proci - wincsi - vga - chipset stb... termel azt ki is kell vinni a házból,
ha van otthon egy plusz ventilátorod próbáld ki hogy oda tratod a bordához egy pár percre és nézd közben a hőmérsékletet -
Docci
senior tag
válasz
Sperafico #23 üzenetére
Hu az akkor nagyon meleg....
Lehet,hogy bírja a kártya a magas hőfokot ,de az élettartama tuti lerövidül.
Persze ez jo dolog is lehet,mert igy mindig uj kártyát kapsz,de mi van ha pont akkor romlik el ,amikor már lejárt a gari.
Veszel 1 Glacialtech Silent Blade-et és ráteszed.
Nyáron hány fokos volt,ha most is ilyen meleg? -
Sperafico
aktív tag
Csak annyira hogyha a közelébe teszed a kezed, meggondolod hogy egyáltalán hozzá akarsz-e érni, vagy vihetnek másodfokú égéssel a korházba :)
-
anulu
félisten
válasz
Sperafico #17 üzenetére
nekem egyszer volt heatpipe-om, bár az egy R9600PRO-n (ZM80HP-A volt a kicsike). még alig langyos is csak néha volt, csak akkor ha nagyon megdolgoztattam. szerintem vmi ház-hőelvezetés probléma lesz. próbáld meg úgy, hogy leveszed a gép oldallapját. ha így hűvösebb valamennyivel, akkor megreked bent a levegő, ha ugyanolyan, akkor tévedtem, és sorry...
egy jótanács a jövőre nézve: ajánlott a ''válasz'' ''gomb'' használata, hogy látsszon, melyik hozzászólásra válaszolsz. ok, hogy mkost 1értelmű, de az esetek többségében nem az...
[Szerkesztve] -
Sperafico
aktív tag
Hátul van egy 8cm-es 5V-ra kötve, de elöl alul érezni hogy szívja befele a levegőt mint atom. -
Sperafico
aktív tag
A ház szellőzésével semmi gond, egy Codegen 8011-es házban van.
-
anulu
félisten
hmmm, van vmi ventillátor a környékén? milyen házban van ez a kártya? a heatpipe-os cuccokat nem rosszul szellőző házakba találták ki... nem tudom, h a 6800-asnak mennyi az ''üzemi'' hőmérséklete, de 85°C soknak tűnik...
-
t-shirt
veterán
nekem a GT-m alapon 43 fokos, terhelve 50 fokos (igaz vízhűtéssel)
szerintem nem ártana egy ventit odarakni
[Szerkesztve] -
Sperafico
aktív tag
Nem szemetel...megy rendesen, hiába meleg mint állat.
Az első karim amiben nem volt jó az egyik heatpipe cső az volt 125C fok is!!!
Na ennél a pontnál halt le a Speedfan, ott már nem tudta mérni és belehalt.
De a kártya még ekkora hőfokkal is mennt!!!! -
Sperafico
aktív tag
A Speedfan progi ki tudja olvasi a hőmérsékletet a vidkariból.
Az egyik hőfok alapjáraton 60C, terhelve egy kis Battlefield Vietnam után 80-85C.
A másik hőfok amit kiolvas az 35-45C között szokott maradni. Nem tudom mi lehet ez a két hőfok. Lehet hogy a GPU meg a RAMok?
Ha van valakinek ilyen kártyája az írjon! -
wiziloo
tag
Rakjál rá +ba egy 8cm-es ventit...:DD
No az majd jól lehűti...:U:C -
Sperafico
aktív tag
Kicserélték, de marhára meleg ez is, de legalább megy! -
Sperafico
aktív tag
Azt jelenti hogy nem birod megfogni a kártyát!
De felhívtam a nagykert és cserélik gariba mert nem így kell neki állnia.. -
Sperafico
aktív tag
Senki sem tud segíteni? -
Sperafico
aktív tag
Vettem egy Gigabyte 6800 128mb vidkarit.
Ugyebár ez passzív hűtésű...a mag felett van két heatpipe cső. Az egyik csak félig látszik ki ha a bordák közé nézek, míg a másik teljesen.
Ennek így kell állnia, vagy szar a karesz? Mondjuk elég meleg..
Segítsen aki tud! Megpróbálok képet feltenni majd róla.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest