- One mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poolip
csendes tag
válasz
kpityu2 #12661 üzenetére
Végül sikerült megbírkózni a feladattal egy kis szépséghibával, de azt majd a végén ecsetelem. Köszönöm a hozzászólásaitokat (milyen hülye szó) mert ezzel megerősítettetek abban, hogy ezt a Catiának egész biztosan kell tudnia mert nem egy nagy probléma. Úgy pedig sokkal jobb nekiállni valaminek ha tudom, hogy a végén siker lesz, mitha úgy állok neki, hogy lehet sikerül, lehet nem, és ha nem akkor elcseszek vele egy csomó időt mindhiába.
A kulcsmozzanat a PART ban megrajzol 3D lemezszerű test ami a "Generative sheet metal design" részben át kell konvertálni a "Recognize" ikonra kattintva. Itt meg kell adni egy sík felületet a "reference face" rublikában. A szépséghiba az, hogy pl egy félhengert nem lehet kiteríteni, mert nincs benne egy darabka sík rész sem a paláston, így hozzá kell rajzolni egy icike picike kis érintő irányú egyenest amely 3D testként síkként jelenik meg. Nálam a 100mm átmérőrű és 2mm falvastagságú félhengerhez egy 0,1 mm hosszúságú szakszt toldottam hozzá, hogy léterjöjjön egy kis sík rész amit a "reference face" nál meg tudok mutatni és akkor már megy a konvertálás (vagy nem tudom minek kell nevezni ezt a folyamatot). Nem értem miért van eg így, de lényeg hogy működik egy kis szépséghibával.
Fontos az is, hogy nem a "sheet metal design" részbe kell átmenni, ott az egész nem működik, hanem a "Generative sheet metal design" részbe.
Ha erre a fent említett szépséghibára van valamilyen egyszerűbb megoldás amit ismertek akkor azt köszönettel elfogadnám. -
Parson
addikt
válasz
kpityu2 #12661 üzenetére
Mondjuk inkább úgy, h minden mai normál Cad tudja már a testből lemezzé konvertálást, Catia is.
Viszont kezd olybá tűnni, h alapból félreértés van. Meg kell ismerkedni a lemezalkatrészkörnyezettel és csinálni 1-1 tanpéldát. Egy sima kiteritésre a súgó is tökéletes leírást tud adni.───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rendszergazda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- További aktív témák...