Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán két alkalommal is random a semmiből újraindult a gépem. Egyszer internet közben, egyszer pedig ugs nx 7.5-el rajzoltam.
A nyáron vettem bele:
Asus M4a87td lap
4gb Kingmax ddr3
AMD X3455 cpukb 1 éve Nvidia 9500Gt 1Gb vga
kb 2 hete Samsung 1Tb winchester (103js)A táp az lehet hogy van 3 éves is, de nem volt idáig semmi probléma.
Mi lehet a gond? Idegesítő a probléma, főleg ha dolgozok valamin és bumm vége...Másrészt nem ezt várnám a configtól.
Utána lehet valahol nézni, hogy mi okozta a restartot?
Win7 64 bitem van Ultimate, kb 2 hetes telepítés.Köszönöm a segítséget.
-
Warbeast
tag
Ahoj.
Van itt egy alany.
Nem ma kezdtem a témát, tulajdonképpen csak megbizonyosodást szeretnék kapni arról hogy a lapot ki kell cserélnem.
Specs:
Giga GA-MA78G-DS3H
Phenom X4
2x2GB kingmax 800
320GB SATA WD
LG DVD-RW
FSP Blue 500W
HD4870Szal, képet nem küld, és 10s-enként újraindul, int. VGA-val szintén, más memóval szintén, memó nélkül nem csipog, CPU melegszik tehát működik, tápcsere volt kettő is, lap+CPU+memó kombóval sem ad rendes életjelet. Bios reset, meg hasonló alap dolgok megvoltak, házban és asztalon teljesen ez a helyzet.
Tehát a sejtésem jó?
-
KockUU
csendes tag
válasz
juventus85
üzenetére
Azt gondolod hogy nem bírja a táp a 2 Threadet? Hm.. erre nem is gondoltam, lehetséges.

-
KockUU
csendes tag
válasz
juventus85
üzenetére
Amikor lapot cseréltem, új processzor is kellett
(478 -> 775
) -
KockUU
csendes tag
Hát ilyet...kikapcsoltam a Hyper-Threadinget BIOSban és (eddig) nem fagy... Pedig Installkor is be volt kapcsolva, úgy tette fel mint ACPI Multiprocessor PC... Még tesztelem, remélem nem szóltam el magam

(Bár jó lett volna ha 2 Thread lett volna, de sebaj ha így legalább megy a gép!) -
KockUU
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
HDSentinel report: http://www.heypasteit.com/clip/02XW
-
KockUU
csendes tag
Nincs ? vagy ! -es periféria, azzal kezdtem a rendszert hogy ezeket megoldom. Hát, elismerem hogy a táp Tesco-s
, de viszont kicsi a gépem van (méretre), már szinte nincsenek olyanok amik beférnének - na meg ez egy kicsit gyenge táp is..
Alaplapi driverek frissek, VGA 11.10 Catalysttal is csinálja (pedig ez a legújabb). Mellesleg a VGA új darab, nemrég vettem, amikor upgradeltem a gépet. De viszont már annyi hiba és lassulás keletkezett (nagyon sok féle driver-maradék, még ha le is vettem az összeset minden hardware-csere után), hogy megtörtént a reinstall. -
KockUU
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Az alaplapot olyan 0,5-1 hónapja cseréltem, mert a régi megállt (kondik
).
Driverek ugyan azok mint a régi rendsazerben, a videó 8.62 volt, 11.10-est is megpróbáltam, ugyan ez a gond, és a hang újabb, megpróbáltam ugyan azzal ami régen volt, és semmi.
Ezt a rebootolást már akkor is csinálta, amikor még nem volt vírusirtó, és egyáltalán a halózatot sem csatlakoztattam a géphez akkor. Hát a táp lehetséges.. De viszont azelőtt miért nem csinálta (pedig, ahogy mondtam, fél nap telt el a régi, működő rendszer és az új között)?
Nem vagyok nagyon jártas ebben

-
PeL
addikt
Driverekből feltetted a legújabbat? (Alaplap, VGA stb) Eszközkezelőben nincs ?-es vagy !-es periféria? Amúgy javaslom hogy szerezz be egy alapból SP3-as windózt
Kevesebbet kell frissítgetni. Amúgy meg a tápegység tényleg eléggé TESCO-s (bocsi
) Ha hardvergondra gyanakodnék lehet azt próbálnám meg elsőnek cserélni, ha nincs semmi baja akkor is. Egy ilyen táppal ha baj van általában az egész géped mehet a kukába HDD-stől DVD-stől. Első a stabil erőforrás 
Amúgy szerintem is valami szoftveres gond lesz ott. Én is azt mondom hogy nézd meg egy másik vírusírtóval, régen nálam az Outpost Firewall tűzfal indítgatta újra kékhalállal a gépem random. Lecseréltem és lőn nem csinálta többet.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Nézd, azt mondod, hogy a régi xp rendszereddel tökéletesen működik, ebből én azt a következtetést vonnám le, hogy akkor valamilyen szoftveres probléma áll fent. Valamelyik driver ütközik (próbálgatni kell régebbi vagy újabb drivert) vagy vírusirtó csinál hülyeségeket (próbálj ki másikat).
Viszont én azt a 6-7 éves deer tápot szétszedném és belenéznék, hogy nincs-e benne púpos kondi, meg az alaplapon is megnézném.
Amíg a hardver teszteket nem csinálod meg addig nem lehet biztosra kijelenteni semmit
-
KockUU
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Valamilyen Deer táp (200-250W nemtudom pontosan), a kezdetektől fogva ez van (6-7 év). De viszont nem hiszem el hogy egyik nap reggel régi rendszerrel ment, délután meg nem megy. Azonkívül: Multi-bootot használok, tehát 2 rendszerem van. A másikban minden megy (Jelenleg is!)! (Ez nem friss telepítés). A HDD meg eddig jól szolgált, 1-1,5 éve lett kicserélve, nemtudom hogy most mi lenne a baja.

-
Pacos
tag
Mióta beírtam egy új következtetésre jutottam: driver. Nálam konkrétan NVidia driverek...
Ugyanis mikor beírtam ide, akkor jött ki belőle a legújabb WHQL. Felraktam és nagyon sűrűn újraindult a gép(naponta 5-6x). 3 nap múlva visszatettem az előzőt és azóta 3 hét alatt volt összesen 1 reboot, az tudom is miért
Ha jobban belegondolok előtte is ezért lehetett ilyen "random" ez a rebootolás, mert általában felrakom a friss drivert,néha a bétákat is. Vmelyikkel hónapokig semmi hiba nem volt aztán a következővel megint sűrűn... -
PeL
addikt
Ez azóta van hogy újratelepítetted?
http://support.microsoft.com/kb/929338/hu?sd=gn
Ezt nézd meg hátha segít.
-
KockUU
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ez a gondom, akármikor újraindul a gép, vagy lefagy a kép. Ez akkor történik meg, ha úgy "használom" a gépet. Ha csak bejelentkezek, és hagyom a gépet, megy... Pár nappal ezelőtt újból raktam a Windowsot (XP, SP2), feltettem a drivereket, SP3-at. A hőfokok jók, MemTest86 és MemTest86+, valamint Windows Memory Diagnostic lefuttatva, nincs hiba. Az újraindulásnál ilyen logot készít (Event Viewer): Error code 1000000a, vagy 0000001a. Az egész reinstall előtt ugyan ez volt a konfig, minden ment.
Specs - semmit sem overclockoltam:
Windows XP Pro SP3
Alaplap: MSI PM8M2-V (MS-7071)
CPU: Pentium 4 650 HT (3,4Ghz/2M/800Mhz)
Hűtő: Cooler Master Vortex Plus
RAM: Kingston 2GB (1GB - 1GB) DDR (KVR400X64C3A/1G)
GPU: Asus AH3450 512MB AGP (Ati Radeon HD 3450) - Ati 8.62 driverekkel, próbáltam már új, 11.10-es Catalysttal is, ugyan ez a helyzet.
Vírusirtó: ESET Smart Security 5
HDD: Western Digital WDC 156GB WD1600AAJB-00WRA0 (PATA)
OD: ASUS DRW-1608P -
PeL
addikt
Előbb gyanakodnék alaplapra, tápra, RAM-ra és VGA-ra mint a processzorra. CPU a leges legritkább esetekben hibásodik meg. Próbáld meg először is kitakarítani a gépet, RAM-ok és a VGA kártya (meg a többi esetleges kártya) síncsatlakozóit tiszta szeszbe mártott fültisztítóval vagy zsepivel megtörölgetni (oxidációt eltávolítani). Ezután teszt, ha továbbra is csinálja akkor RAMokat letesztelni Memtest86-al. Ha nem hibázik akkor VGA próbacsere, ha úgy is csinálja akkor jöhet a táp, ha itt is fennál a gond akkor valszeg alaplap.
-
Pacos
tag
Tulajdonképpen már régóta - vagy 3éve - megvan nálam ez az újraindulásos dolog, és most kezd a tököm tele lenni vele.
Az a helyzet hogy teljesen random a dolog. Van hogy hetekig semmi, aztán 1-2 reboot/nap, de máskor mint pl. az utóbbi napokban 6-8x is újraindul.
Az tesz bizonytalanná hogy elég fura esetekben történik.
Észrevettem hogy legtöbbször ilyen flashes dolgoknál csinálja( youtube), de ott is volt egy elég fura eset mert egyik videónál 3x újraindult. jó hagytam a 'csába. másikra kapcsoltam és semmi. Ez mi?!( tudom hülyeségnek hangzik
-de így volt
)
Vagy játékoknál is megnéztem. Elég érdekes a szórás. Fent van a gépen a Metro2033,CodMW2,AvP3,FIFA12. A CoDnál rebootolt a legtöbbször, a AvPnél, Metronál szinte soha, a FIFA meg érdekes...ott úgy néz ki mióta felraktam az új Nvidia drivert (2napja) azóta újraindult már 2x meccs közben. azelőtt nem volt ilyen.
Egyéb programoknál meg a Nuendo ahol szeret kilépni. De igaziból - mint legutóbb - pl. simán php-t írtam és pafff!
Ha végigondolom így megint akkor már a processzor is gyanús... -
Sytex
tag
válasz
Robertored
üzenetére
Egyértelmű tápcsere...
Szerk: Hupsz, nem néztem hogy több mint 1 hetes post..
-
Robertored
csendes tag
válasz
kkeeppeekk
üzenetére
Sziasztok!
A következő a problémám!Vettem a gépembe egy új 1 terrás hdd-t(wd green) majd egy új gigabite gt430-as duplafanos vga-t.A hdd-t csak bővítés céljából a vga-t meg azért mert a másik sajnos behalt.Az a gondom,hogy mióta beraktam az új cuccokat állandóan probléma van a rendszerrel.Amíg nem volt meg az új vga de a hdd már igen akkor alaplapi kimenetről ment a gép.Gond nem volt majd miután beraktam a vga-t elkezdett rendszerteelenül fagyogatni.Gondoltam drivergond vagy vírus ezért tegnap ujraraktam a windows-t és leszedtem a legujabb drivert a vga-hoz.Egész délután semmi gond nem volt,futott szépen egy fagyás sem volt.Sajnos reggel bekapcsoltam és már az fura volt,hogy a ventillátor nehezen pörgött fel majd windows üdvözlőképernyőnél fagyás.3-4 próba után elindult a rendszer de valami tuti nem jó.Ha bárkinek van ötlete,hogy mi lehet a gond vagy,ha esetleg van valami jó progi ami kiszűri a hibákat azt megköszönném.Az everest-el megnéztem a feszültségeket azok stabilak.A hdd sentinel kifogástalannak látja a hdd-ket.asrock775-ös alaplap van benne+8400-as 3Gh-es intel proci és 2 giga ddr 2-es memória.A táp egy 400 W-os FSP.
Előre is köszi a segítségeteket!!! -
kkeeppeekk
csendes tag
hali!
félóra-1óra után ujra indul a gépem ,ugy mintha én katiintanék az ujrainditásra.
terheléstől függetlenül
igy is lehet táptol?win7 2mag 3.0ghz cpu 1gb ddr5 vga noname 400w táp
-
PeL
addikt
válasz
ervinke2
üzenetére
Ahogy előttem mondták próbálj wint újratelepíteni, mindenből a lehető legfrissebb driverekkel. Ha utána is csinálja, hasonló helyzetekben általam mindig kipróbált dolog és többnyire be szokott válni:
Ha van otthon tiszta szesz, szedd ki a memóriákat a gépből és egy fültisztítót vagy zsepit alkohollal benedvesítve óvatosan töröld meg a memóriák érintkezőit, lehetőleg vigyázva hogy a memóriapanelek alján található kis kondikat nehogy letörd véletlenül. Ezt megcsinálhatod esetleg a VGA kártyával is és a többi esetleges kártyával (oxidáció vagy por miatt keletkezhet érintkezési hiba). Majd meglátod mennyi kosz felgyűlhet rajtuk, nekem fekete szokott lenni a fültisztító a procedúra után. Ja és a foglalatokat ne felejtsd el kiportalanítani (ha tüdővel csinálod nyálat lehetőleg ne fújj bele
)Persze ez sem garancia hogy megoldja a problémádat, nálam viszont volt hogy segített nem egy alkalommal mert utána megszűnt a random újraindulgatása a gépnek.
Sok sikert! -
PeL
addikt
válasz
ervinke2
üzenetére
Van kékhalál csak alapból az oprendszer egyből újraindítja a rendszert kékhalálkor.
XP-nél jobb klikk sajátgépen --> Tulajdonságok --> Speciális --> Indítás és helyreállítás beállítások és a pipát vedd ki az automatikus újraindításnál.
Win7-nél pedig ugyanúgy jobb klikk sajátgépen --> Tulajdonságok --> Speciális rendszerbeállítások, a többi ugyanott.
Elvileg így már mutatni fogja hol hal le a gép.
-
ervinke2
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, ha fut egy torrent kliens, próbáltam uTorrentet és BitTorrentet is, bizonyos időközönként újraindul a gép. Van, hogy fut 1 órát, és csak azután, van, hogy 5 perc után, de van, hogy nem indul újra. Újrainduláskor pedig nincs kékhalál, tehát nem igazán tudok elindulni semerre.
Mi lehet a próbléma?
-
Fla$hly
aktív tag
Hát tényleg a táp volt, vettem egy újat.
Gigabyte 460w superb ge-r460-v1 ami ugye valójában FSP.
9200ft volt, remélem megérteEste 9re sikerült összeraknom a gépet, azóta 1x sem indult újra, kockázatos volt így megvenni az új tápot hogy nem volt biztos tényleg azzal van a gond, de úgy néz ki jól tippeltünk.
Köszönöm a segítségeket.

-
PeL
addikt
válasz
Fla$hly
üzenetére
Második lépésben szerintem próbálj meg lefuttatni egy Memtest86-ot.
Fogod az ISO-t és kiírod egy RW lemezre mintha Windows CD-t írnál ISO-ból. Ha melózol vagy suliba jársz akkor előtte vagy akár éjszakára is elindíthatod és csinálj vele egy full tesztet. Ha itt nem hibázik akkor valami szoftveres galiba lesz csak valószínűleg.

Bár ha jobban belegondolok még mindig lehet tápegység hiba hisz azt mondtad ha nem csinálsz semmit nem indul újra, lehet csak akkor szórakozik a tápod ha nagyobb teljesítményigényt kell kielégítenie.
Mindegy amúgy, memtestet azért szerintem mindenképp csinálj ha van rá módod, ezzel legfeljebb biztosan kizárhatod hogy nem a memóriák a hibásak.
Ha itt nem lesz hiba akkor mindenképp próbálj keríteni valahonnan kölcsön egy 350W+ teljesítményű MÁRKÁS tápot és azzal használd egy napig a gépet, aztán meglátjuk mi lesz.
-
Fla$hly
aktív tag
Megnéztem
az összes ág csak 1-2 tizedet változik
a +12V-os ág AIDA-ban, leginkább 12.77 és 12.83 között ingadozik, csak néha vannak szélsőségesebb ingadozások is mint pl 12.71 és 12.89
ez soknak számít?meg most már észrevettem, hogy ha nem csinálok semmit a gépen, csak msn és utorrent megy, akkor akár 2-3 napig is elfut újraindulás nélkül
viszont ha elkezdek valamit csinálni, netezni, youtubeozni, akkor újraindul egy 10 perc utántápot egyelőre még nem tudtam szerezni
-
-
Fla$hly
aktív tag
Sziasztok!
Számomra is a következő probléma áll fennt. Az utóbbi hetekben folyamatosan újraindulgat a gép. Hogy 2 óráig semmi, hogy 5 percen belül 15x, hol 1-2 napig semmi, teljesen rapszódikus....
Először azthittem memória, de 2 memóriám van, mind2vel megnéztem külön, mind1ikkel csinálja.
Alaplapon kondik rendben. Táp ventije berakadt, szétszedtem a tápot, ventit kitakarítottam, beolajoztam, most pörög jól, de a probléma továbbra is fenn áll
Továbbá észrevettem a táp alaplapján, hogy az 1ik vékony kondinak a töve picit mintha megégett, megpirult volna, de magán a kondin nem látszik semmi.Lehet hogy ez a gond? Vagy az alaplap memóriakezelése halt el? Teljesen tanácstalan vagyok :S
-
Kortes
csendes tag
válasz
Lastemperor
üzenetére
Akkor köszönöm a segítséget, majd körülnézek. Remélem minden hibát orvosol.

-
Kortes
csendes tag
válasz
Lastemperor
üzenetére
Elfelejtettem írni, hogy mindemellett nagyon hangos, és most meg is találtam ennek a problémának a forrását, a videókártya hűtője a hibás, és ennek köze lehet a monitor gondjához mindenképpen, de az újraindulás is lehet ezért van nem?
Ha igen, elég csak a hűtést kicserélni rajta, vagy az egészet ki kellene? A márkájáról sajnos fogalmam sincs everesttel meg lehet nézni ugye? -
Kortes
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég régi asztali gép elég gyakran újraindul, mindenféle hibajelentés nélkül. Mivel lehet a gond?
Másik probléma ami lehet hogy össze is függ az előzővel, hogy a monitor sokszor kiírja bekapcsolásnál hogy "No input signal" és lehet is újraindítani, ezt van hogy ötször is eljátssza egymás után.
-
Ferink
aktív tag
Sziasztok!
A mai napon 2 alkalommal is újraindult a gépem netezés közben kb fél óra eltéréssel a semmiből. Kb. 1 hónapos új konfiguráció. A BIOS-ban semmit se állítottam, nem húztam.
- Asus m4a87td lap
- Amd x3 455 proc a gyári hűtővel
- kingmax 4gb 1600mhz ram
- a VGA kb 1 éves Nvidia 9500GTIdáig nem volt semmi baj. Tegnap mindössze annyit tettem, hogy a win7 64 bit által a VGA-hoz rendelt drivert frissítettem netről a gyári legújabbra (05.20. dátum).
Mi lehet a baj? Valaminek melege lenne? Vagy nem szeretik egymást az összeválogatott dolgok?
A winchestert külön hűtöm 2 ventillátorral, a processzor maghőmérséklete 25°C everest szerint. Vagy valami szoftver partizánkodik?
A tápegység kb 2 éves noname, az maradt a régi konfigból.
Nem csúcs szuper de szerintem nem is rossza az összeállítás, játékkal nem kínzom.Ha van ötlet szívesen fogadom.
-
nickwearby
tag
válasz
nickwearby
üzenetére
Megoldva,
az én esetemben torrent kliens probléma volt. -
nickwearby
tag
Sziasztok,
Ma kb. két órája éppen neteztem, amikor a gép fogta magát és újraindult.
Se előtte se utána semmi hibaüzenet.Az alaplap, processzor (AMD Sempron) és a ház minimum 5 éves,
a HDD egy kb. 3 éves Seagate,
a videókártya új, másfél hónapja cseréltem ki.Win XP SP3-at használok már jó pár éve.
Semmi lényegeset nem változtattam az utóbbi időben a gépen,
csak annyit, hogy a merevlemezt egyre tömöm mindenfélével,
így gyakran helyszűkében vagyok.Amikor újraindult a masina, nemrég indítottam el egy új letöltést a torrent kliensemben,
és miután elkezdtem nézegetni a Process Explorerben, hogy milyen nemkívánatos folyamat lehet, pár perccel utána megint újraindult,
de még előtte feltűnt, hogy nagyon pörgeti valami a merevlemezt:
a letöltés alatt álló állományokat a torrent kliensem elkezdte ellenőrizni.
Először leállítottam mindet, mert egy böngészőt sem tudtam indítani, hogy
rákeressek a hibára,
de aztán szép sorba elindítottam őket.
Na utána restartolt másodszor a gép.Ezután már a Process Explorerben kilőttem a torrentet,
és azóta nem volt újraindulás.Jelenleg is a Malwarebytes' Anti-Malware-jével végzek teljes ellenőrzést,
a rendszermeghajtó már kész, ott nem talált semmit,
most nézi azt a meghajtót, ahova letölteni szoktam.Ha végzett, akkor megpróbálom mondjuk firssíteni a torrent klienst, mert elég régi,
2.0.4.22150-es verzió.Kérlek, nyugtassatok meg, hogy nem hardver hiba okozta a két újraindulást! :S
nickwearby
-
Skillerz
aktív tag
Hello! A segítségeteket szeretném kérni:S a gépem a bekapcsolás után (még mielött betöltené az Oprendszert) 6-7x-er is ujra indul teljesen magától és van olyna is hogy mikor betölti az Op-t utána is ujra indul a ventik felzugnak és ennyi:S és van mikor a két ujra indiás közvetlenül egymás után történik, és ez napról napra rosszabb, mert egyre instabilabb és egyre többször indul ujra, vírus irtás, ccleaner meg volt:S nem tom mi baja lehet.
-
Klarsa
tag
Ezt elfelejtettem és már nem tudtam szerkeszteni a hsz-em
Csak annyi tuningot hagytam hogy a ram-ok menjenek 1600-on (mert alapból 1333-on akarta futtatni a deszka) és beálítottam a csx weboldalon megadott időzítéseket és feszt (mert nem volt stabil 1600-on amikor alapértelmezetten volt beállítva)!
ramjaim: CSX CEC 2x2Gb 1600Mhz
-
Klarsa
tag
Valaki tudna nekem segíteni, hogy mi lehet a baj?
Reggel amikor bekapcsolom a gépem 5-10 percenként vagy lefagy, vagy pedig bedob egy kékhalált és közben allul elkezd visszaszámlálni és magátol újraindul a gép (netezéskor is csinálja). A Prime95 tesztnél pedig azonnal jön a kékhalál és indul is újra magától.

Kb 1-2 óra múlva viszont már semmi baja sincs, teljesen stabil az egész, még Prim95 alatt is. Másnap reggel újra elkezd szarakodni
kb 2 napja kezdődött az egész. Mi lehet a probléma?
Én ilyen problémát még soha sem láttam 
Alaplap: Asus Crosshair III formula
Proci : Phenom II x3 720 BE 2,8Ghz + Coolermaster Hyper 212 + Scythe Thermal Elixer
Lassan már 2 éves lesz a gépem (amint megjött a gép egyből ment is a tuning)
Egszer próbáltam a 4.magot aktiválni alap órajelen, de nem volt stabil kisebb fesz emelés melett sem (a prime-nál azonnal kékhalál fogadott épp mint most reggel).Kb 1 évig volt a proci 3,4-re felhúzva (amíg stabilan ment), de vissza kelett vennem alapra mert már sok játéknál voltak problémák miatta. Miután visszaálítottam alapra a procit minden megjavult egésszen eddig!
Lehet hogy a procim kezdi megadni magát, vagy az alaplap szarakodik?
-
Yugo
tag
Nah, kipróbáltuk másik táppal, azzal ment.
Közben kiszereltünk mindent, kitisztítottunk, visszatettük az eredeti tápot és azzal is jó lett

Vagy valami nagyon poros volt, vagy csak jót tett neki, hogy kiszedegettük és visszatettük, vagy mind a kettő, de a végeredmény e normálisan működő gép

Köszönöm a segítséget

Üdv
-
-
Yugo
tag
Szia!
Tegnap futtattam egy pár perces prime-ot, full terhelésnél kb olyan 55-60 körül szokott lenni.
Tápra én is gyanakodtam, szerintem 400w-os, de most nincs velem a gép! Nem emlékszem mikor vettem, de kb úgy másfél éve, viszont nem egy nagy márka szerintem, mert ilyet nem néztem.
Kértem kölcsön egy 550w tápot (vagy 500), kipróbálni azzal, max nem ott van a baj, de legalább kiderül.
köszi a segítséget!
-
-
Yugo
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyere teszem e fel a kérdést, illetve ha már volt róla szó akkor bocsánat, de elég sok topik van és azokban is sok oldal.
Szóval adott egy gép (profilomban), amire most tettem fel egy új WIN-t, procit cseréltem és amúgy is aktuális volt. Frissített jó sokat, fel is ment minden.
Miután megvolt minden telepítés (driver, update, stb) gondoltam nyomok egy élményindexet. nah, és jött is a meglepni. A "Driect3D 10 texture"-nél szépen kikapcsol a gép (nem lefagy, vagy újraindul ... kikapcsol). Táp kikapcsol vissza és csak utána tudom visszakapcsolni.
Még a régebbi procimnál pár hete volt ilyen a Star Wars FU2-nél. Azóta volt proci csere.Megcsináltam párszor az élményindexet, közben néztem hőfokokat, a VGA 71 környéke volt, a proci 50 körül.
Kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv
-
King Unique
titán
válasz
deepwell
üzenetére
Kösz az infót!

Közben kipróbáltam,h indításkor F8 nyomva,"hibakeresési módban" (remélem nem károsodik ilyenkor
) indítottam el,úgy ment,aztán kikapcsoltam.Most meg újra bekapcs és "nem dobja le az ékszíjat". 
Lehet videókari,proci,táp gond is,lehet egyik hűtőventi szállt el azért állította le bizt. okból...Winyó jó,legalábbis Sentinel szerint,chkdsk se talált hibát.
Aztán lehet hálókártya,bár net meg vígan megy rajta.Ha automatikus újraindítást letiltottam,akkor meg kék halál,de most megy...(kopp-kopp)bár,ha ilyet produkált,ami késik,lehet nem múlik és újra nekikezd majd...

-
deepwell
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Egy laptopnál találkoztam hasonlóval, a hálókártyája volt félig halott. egy próbát megér, hogy egy másik pci os hálókártyát használsz. Természetesen amennyiben úgy is generálja az újraindulást hogy a hálózatot letiltod akkor nem ez volt

-
King Unique
titán
Sziasztok!
Egy régi gépről akartam átmásolni pár cuccot,XP SP3 van fent,bekapcsolom betölt az XP az OK,de amint vmit meg akarok nyitni/ megnyitok,nem elsőre,de röviddel rá,pl. böngésző megnyitása,hirtelen újraindul a gép. Ezt játsza el folyamatosan. HDD problámára gyanakodtam,de Sentinel szerint kondi 91%.teljesítmény 100%,a Smartban ugyan van egy felkiáltójel,"apró felpörgési gondok",de ez korábban,2 éve is így volt és akkor ment,nem volt ilyen újraindulási gondom. Vagy mostanra "érett be a hiba",bár kondició OK,nincs bad sector.

Illetve más ötlet,v akinek volt hasonló gondja és sikerült megoldani a problémát,kérem ossza meg velem,mielőtt a szervízben legombolnának.!
Köszönettel!

-
deepwell
aktív tag
Sziasztok, leírom a problémámat, hátha tud valaki segíteni:
a gond:
A biosban beállítás változtatás után, kilépést követően a gép elkezd bootolni, de nem kapcsolja be a monitort, hanem újraindul, megint felbúgnak a ventik, vinyók, majd monitort megint nem kapcsolja, újraindul, és ezt csinálja a végtelenségig. Amennyiben kihúzom az áramból és utána visszadugom, bekapcsoló gombot sem kell nyomni, egyből elindul a gép és folytatódik a fent leírt folyamat.Tények:
Nem hardware függő. ugyanis az előző gépemmel is ezt csinálta (iE8400, Ga-EP45-UD3P, DDR2 Ram, Cfieftec 460W táp) és a mostanival is (i5 2500k , Ga -P67A-UD3p-B3, DDR3 ram, chieftec 550 80p).
Akkor is előfordulhat a dolog ha a biosban csak olyan dolgot állítok mint pl a Load-Line Calibration tehát a korábban beállított CPU sebességet, memória sebességet, feszültségeket nem változtatom.
Az sem segít, hogy a cmost rövidrezárom. úgy tudom csak elindítani a gépet, hogy hagyom pihenni egy fél órát áramból kihúzva, aztán van rá esély, hogy be tudom indítani, ha nem akkor többet kell várni.Ha valakinek van ötlete, kérem írja meg !
előre is köszönettel:
deepwell -
bmatty
tag
válasz
Bloodaxe
üzenetére
Hello
Prime alatt 2 ora utan se ment feljebb 54 foknal a magok homerseklete, azota csinaltam mar memtestet 3,5 ora az se lokott ki hibat. Azota nem indult ujra, ma csinaltam egy BIOS updatot is. Most eppen a magfeloldast probalgatom kissebb nagyobb sikerel( L3 megvan
4-ik mag meg nincs
) -
Bloodaxe
aktív tag
Hello!
tesztelni tudod akár prime95-tel.100%ban hajtja a cpu-t, és közben everesttel nézheted a hőmérsékletet. A Bios-ban van egy olyan opció, hogy állítsa le a gépet, ha a cpu eléri a 60 celsius fokot.Nézd meg, hogy az be van-e kapcsolva. ki azért ne kapcsold, mert ez egy ajánlott biztonsági intézkedés. Takarítsd ki a házat, fújd ki a port a procihűtő bordái közül, pasztázd újra, esetleg vedd le a ház oldalát. Everesttel mindenképpen nézd meg a hőfokot, abból már ki tudunk indulni valamerre.
-
mokujin2
tag
Helló!
Nekem sokszor volt már ilyen problémám a procival!!
Szerintem azért van mert túlmelegedik, és nálam is ez volt a hiba!
Tettem rá hűtő pasztát és azóta tökéletes. -
bmatty
tag
Hello
A gepem neha (2 -3 naponta 1x) ujraindul mikor kilepek jatekbol vagy msn-bol. Szetcsuszik a kep kekhalal es ujraindul. Mire tippeltek vagy mivel teszteljem.
-
rumkola
nagyúr
válasz
cassus77
üzenetére
meg kellene próbálni moddolatlan procival ill. több fesszel
mivel lehet kevés feszt kap idle-ben (mert ugyi a tuning miatt az is több mint 800mhz)
bár az a két táp amit írsz, a valóságban valahol 300watt körül lehet valójában, valami 13A-s +12v ággal, ami szerintem még 200watt körül bírhat
-
válasz
barca4ever
üzenetére
Memtest-et engedtél a RAM-okra?
Cassus77: eddig működött, vagy új probléma? Frissen összerakott a gép? Használt alkatrészek? Táp pontosan milyen?
-
cassus77
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy 40 -50 percenként kikapcsol majd újjra indúl a számítógépem.
Windows xp 2002-es van rajta xp3-as szerviz csomag lefuttatva.
a gép adatai:
alaplap:Asrock M3A 940 atx 2év gari
cpu:Amd Phenom II x4 b55@x4 975 3600mhz
ram:4gb kingmax ddr3 1333mhz 2×2gb kit dual chanel
vga:sapphire ati hd 5670 dx11 1gb ddr3
hdd:samsung 500gb eco green sata 2 16mb cache
dvd:samsung dvdrw
Splendor házban 450w táppal.
Légyszíves ha tudtok segítsetek.
Előre is köszönettel! -
barca4ever
tag
A Konfig:
Alap:Msi K9n neo
Táp Corsair cx430
Vga:Msi 9600gt Oc
Ram: Geil black dragon(használtan vettem)
Vinyó: samsung HD.... a pontos tipust fejből nem tudom de vadonat új. -
barca4ever
tag
Sziasztok!!
Lenne egy kis gondom amiben a segitségeteket szeretném kérni! l
Az lenne a problámám hogy az öcsémék gépe időnként némely játék közben egyszerűen leáll. nem tudom mi lehet a probléma a hűtők patyolat tiszták és semmi NO name márka nincs benne! Olvastam ram hibáról túlmelegedésről utobbi nem áll fennt hisz everest-el ellenőriztem és ott a procira összesen 44C°-ot mag1 26C° mag2 18-19C°- ot ir
alaplap 28C° . Szóval már a hajamat tépem és legszivesebben kidobnám az ablakon!
Ha valaki tudna valami jó tippet adni annak nagyon meg tudnám köszönni!!!!!!
-
phoenix64
őstag
-
koshmar
veterán
Igaza van sagvary kollegának.
A tápegység elég sokszor ludas ilyen esetben.
Először próbáld meg azt, hogy kicsit megmozgatod a tápegységből kijövő vezetékeket.
Nekem bevált.
Fél évig napi szinten kétszer újraindult az asztalim.
Minek után megmozgattam a kábeleket, soha többet.
(bár én idegből csináltam, szóval az inkább cibálás volt) -
Gyick
őstag
Sziasztok!
Tud vki megoldást arra hogy a gépem miért indul újra/ill fagy ki néha?
Memtestet csináltam (2 órán keresztül semmi),tuningolva nincs nem is volt soha.Vagy újra indul,vagy néha szétesik csikossá válik a kép és fagy,néha kékhalál(page fault in non paged area vagy vmi hasonló).Teljesen rendszertelen idöközönként vagy napokig semmi,van mikor óránként akár többször.Konfig a nickemnél.(annyi a változás hogy 1x2gb ram van a 2x2gb helyett)Én arra gondoltam hogy esetleg a biosban nem jó-e valami(memória beállitásoknál).Driverek mind hivatalos honlapróll valók.Detuning esetleg javithat a stabilitáson?Ha igen akkor mit kellene lejjebb venni?
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Linux felhasználók OFF topikja
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RAM topik
- További aktív témák...
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4648, 100% AKKSI
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

, de viszont kicsi a gépem van (méretre), már szinte nincsenek olyanok amik beférnének - na meg ez egy kicsit gyenge táp is..
).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)