Új hozzászólás Aktív témák
-
Thulcandra
senior tag
Nem kell magyarosítás, angolul is tökéletesen eligazodok rajta.
közben kiderült problémák:
Én win2k operációs rendszert használok, de softwares shutdown csak XP -ben van. - Ezért nem lehet a Motherboard Monitorban beállítani az alarm mellé a shutdownt nálam.
Viszont itt olvastam egyik topikban hogy moonman szerint ez az XP-s progi működik win2k -en is. Kipróbáltam, hát az én gépemen sajna csak félig müxik - a wint lelövi, majd kiírja hogy most már lekapcsolhatom a... -mindez ATX -es táppal, ha rendesen állítom le start menüből, akkor rendesen leáll a gép is automatikusan. Ígyhát ugrott az a lehetőség is hogy alarm -ra program indítása.
Viszont! Jobban utánaolvasva win2k -re is készült egy shutdown.exe ami a win2k resource kit egyik tartozéka, és a dokumentáció szerint kicsit másab is mint a winXP shutdown.exe . Depersze nem ingyenes, megkell venni szépen. Szeretlek Gates
Namindegy, beszerzem v.hogy, azt remélem müxik... -
Thulcandra
senior tag
Motherboard Monitor úgynézki jó lesz erre a feladatra, de valahogy nem igazán akar összejönni a dolog.
A hőmérséklet érzékelők alatt ugye belehet állítani hogy hány foknál riasszon, meg alatta egy csomó opció hogy ''When alarm goes OFF'' - de miért off ? Mindenesetre lényegtelen mert azt az opciót ahol a shutdown van nem lehet bepipálni.
A másik lehetőség ami van a Motherboard Monitor -ba hogy programok futtatását lehet összekötni az érzékelőkkel. Ide berakhatnám azt ami leállítja a gépet, de mi állítja le? shutdown.exe nincs a gépen, *shut* -ra keresve is semmi - csak azért gondoltam erre mert futtatásba írva müxik, gondoltam külön létező progi, de mégse...
Valakinek esetleg egy jó ötlete? Nagyon fontos lenne, mert ma majdnem elfüstölt a procim, még jó hogy a gépnél voltam mikor behalt a proci, és megéreztem az amperszagot
Sajnos az alaplap viszonylag régi, BIOS -ban nem lehet állítani a leállítást, igaz nem a legfrisebb a BIOS - de a legújabb verzióban sincs ilyen opció ehhez a laphoz, úgyhogy inkább nem zargatom, hisz minden működik tökéletesen, stabilan, csak a ventik halnak be néha -
Thulcandra
senior tag
Túrtam a netet, fórumot is, találtam csomó mindent csak azt nem amit kéne.
Ki szeretném kapcsoltatni a gépemet egy bizonyos proci hőfoknál, erre kellene v.mi lehetőleg freeware progi... ugyanis biosból sajna nem megy
Windows 2000prof., AMD Duron CPU, Acorp alap.
Ha nincs ilyen lehet írok a speedfan vagy az everest programozóinak hogy ugyan már, légyszives!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest