- Motorola Edge 40 - jó bőr
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Találtam cuccot, bele is vettem az irományba.
Hogy általános célra milyen, nemtom, de amit teszteltek itt a srácok (saját alkalmazásainkhoz írt tesztprogrammal) Via Eden-t, kegyetlen lassú volt. 800-as via olyan volt, mint 300-as Intel vagy még lassabb; 800-as Crusoe kb 500-as p3-mal volt partiban (tizedakkora fogyasztás mellett, ami roppant szimpatikus aksiról működő táskagépben).
(Egyetlenegyszer próbáltak Athlont, az jól bírta, az teljesen partiban volt az Intellel, sőt talán icipicit gyorsabb volt.)
Általánosságban marha sokat számít a cache, de az itteni dolgokhoz csak 1-2%-ot jelentett. Ezt csak azért mondom, hogy nem konkrét ajánlat kell nekem, mint a 198 Intel vagy amd proccot vegyek topikokban, hanem általános körkép...
az alakul is már standard proci szinten; innentől inkább a fenti dolgokról kéne anyay (SoC, SoM, SBC, DSP-k) -
j.bravo
addikt
válasz
TheVeryGuest #17 üzenetére
Kötyke...
Nemtom mennyire ez az irány, amiben gondolkodnak itt a főmuftik, de nekem nem tűnik rossznak.
MOst egyébként nagyjából alakul a dolog fenti része, és lassan a SoM és SoC (System on Module illetve System on Chip) platformokról kéne valami, no meg a mindenféle DSP-kről... (lehetőleg olyanokról amikhez legalább C fordító akad)
(Geode-hoz meg Crusoe-hoz létezik SoC, próbálták is itt... de még kutakodni köll.)
Kösz mindenkinek az eddigieket, és ne sajnáljatok elárasztani további ötletekkel, címekkel! -
j.bravo
addikt
Lassan feladom :(
-
j.bravo
addikt
Köszi!
Naaaa, srácok, senki nem tudja, mire jó egy National Semiconductor/AMD Geode, vagy egy Transmeta Crusoe vagy Efficeon? Hogy mire használják őket...? :(:(:(:(
Vagy hogy mi a különbség (ha van) a pentium M, a centrino és a p3/p4 mobil változata között...?
És a Via C3/Eden/Epia/Antaur között? -
j.bravo
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy olyan feladatot, hogy szedjek össze egy procinként 2-3 oldalas cuccot, összehasonlítva előnyöket-hátrányokat, architektúra főbb jellemzőit, fogyasztást, melyik mire jó, ilyesmi. Akár összhas grafikonok stb.
A főnök ilyeneket mondott, hogy VIA (Epia, Eden), Geode (ez milyen?), Transmeta (Crusoe stb van az egyik termékünkben), Intel mobil cuccai stb.
Lehet DSP is akár.
ha tudtok valami oldalt ahol van ilyesmi anyag, írjátok meg lécci!
sandpile.org-ot tudom, de gondolom van még.
Ha tudtok egyéb, mobil célra szánt procit, az is jöhet...
Vagy SOM (System On Module), vagy System On Chip cuccok...
Mik vannak ilyenek bla-bla.
PC104 rendszerű dolgok gyártói se ártanának...
De első körben az x86 procik mondjuk...
Tudtok valamit...?
Help plz!
Aktív témák
Hirdetés
- Haditechnika, harcászat
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Hollow Knight
- Linux kezdőknek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged