- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Lassan húzóágázat lesz a villanyautó a Xiaominál
- Bővül a One UI 8.5 béta, régebbi Galaxy készülékek is csatlakozhatnak
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei FreeBuds Pro 5 – független alternatíva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
dr_strange
üzenetére
Azért, mert nem szépen írtam át... Nem tudom, a fejlesztők hogyan akarják megoldani. A ''helyes'' az lenne, hogy NM használata esetén törlöd az összes net.* szkriptet (a net.lo kivételével). De ez egy piszok bonyolult szkript, belenéztem, a dependency-keresés akkora kódrészlet, mint egy kis OpenOffice.

Az NM-et majdan ilyenre kellene megírniuk, de ehhez kevés vagyok. Ez csak egy áthidaló megoldás egy totál béta programhoz.
Ha törlöd a net.* linkeket, valószínűleg meg lehet adni a ''provide net''-et is, ami a helyes lenne. Én most csak két szkriptet (az ntp*-okat) írtam át depend networkre. Ezen kívül fene tudja, hány initszkript dependel a nettől. Emiatt az a jobb megoldás, ha az NM is ''provide net'', hogy ne dőljön össze egyetlen másik szkript sem. De itt bejön, hogy az NM ugyan provide net, de ez totál automata, és nem lehet tudni, milyen fajta kapcsolatot fog kiépíteni, vagy épít-e egyáltalán. (Mert elviekben kezeli a wired, wireless, ppp kapcsolatokat, és automatikusan kapcsolódik valahova.)
Ezt a ''javítást'' nem merném kitenni semmi hivatalos helyre, mert így más szkripteket ronthat el.
Kérdés: a leírás szerint az NM kezeli a ppp kapcsolatokat is. Na jó, de HOGYAN? Az égvilágon SEMMI konfigurálási lehetőséget nem találtam benne. Nincs semmi a /etc-ben. Nincs ilyen az appletben. De ppp-t nem lehet automatikusan kezelni...
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Google Pixel topik
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB FHD
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 i5-1335u/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia 2027
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 7800X3D / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- i7-9700 procit keresek
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest