- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Jobb zajszűréssel és okos funkciókkal töltve megjelent az Apple AirPods Max 2
- Google Pixel 10a – évismétlés
- iPhone topik
- Így nyeri az Oppo a zoomcsatát
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
válasz
tierbatyo
üzenetére
Hm, az aiglx-hez mit kellett még pluszban csinálni?
Ahogy olvasgattam, most két desktop csicsázó ág létezik. Az egyik az, hogy az X Servert tegyük OpenGL alapra, és ezt használja ki a window manager (xgl+compiz). A másik az, hogy maradjon a régi xorg-server, de az OpenGL könyvtárat, illetve az illesztőfelületét (glx) toldjuk meg általános célú csicsázóval (aiglx). A kettő nemrég ért össze, elvileg lehetséges a compizt aiglx-es xorg-serveren futtatni. Az overlay-ben már benne is van pár ebuild ehhez.
Te mire tetted fel? Xgl felett futtatod?
Más. Van valaki, akinek ez a *%(#^%$(# compiz megy rendesen? Rátudtam, hogy KDE alatt semmi. Oké, berántottam a fél gnome-ot. Elindul. Prüncögnek a megnyíló ablakok, félig átlátszik. NAGYON nehezen elértem, hogy most már van címsora is az ablakoknak. Csak éppen nem működik. Az ablakok címsora csak egy bitmap, nincs rajta gomb, nincs menüje, nem lehet még mozgatni sem az ablakokat!
Hibát nem ír ki, elvileg szépen elindul. Gnome (valami herélt verzió, a legalapabb csomagok), gnome-window-decorator és compiz fut.
Ja, a gconf az hogyan működik? Sok helyen írják, hogy az überkirály gnome configuratorból lehet állítgatni, mi kapcsolódjon be a compiznél. Egy: mi a parancs, amivel elindul ez az izé? Kettő: a gnome-control-centert, vagy mit, ha elindítom, akkor néhány fatal erroros kilépés után előfordul, hogy elindul. Ilyenkor kapok egy nagyon szép fehér ablakot, amiben semmit sem tudok állítgatni. ?!?
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- talmida: My Art II.
- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
- Diablo IV
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Call of Duty: Warzone
- Jobb zajszűréssel és okos funkciókkal töltve megjelent az Apple AirPods Max 2
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Pixel 10a – évismétlés
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP Victus 16 i5-11400H 16 GB RAM 512SSD RTX 3050 4 GB FHD 144Hz
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest