- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
DonDragonka #60532 üzenetére
Ez milyen AMD konfiguráció?
Szerkesztve:
Már látom az akkumulátor címkéjén, hogy valamelyik Asus gyártotta notebook.
-
válasz
DonDragonka #60520 üzenetére
Nagyon drukkolok az AMD-nek, hogy legyen rendes konkurenciája az Intelnek és az nVidiának, de mindig sikerül valamit elb@szniuk
A másik, hogy egy 8-12 magos procin még 800 MHz-en sem szabadna akadoznia tartalomfogyasztásnak. Nekem 1.45 GHz-re van belőve a gépem, hogy passzív maradjon a hűtése, mikor nem dolgozok rajta, csak mondjuk itt rontom a levegőt, vagy filmet nézek, zenét hallgatok:
És semmi sem akad. Oké, nem olyan fluid mint 4 GHz felett, de semmi riccenés, semmi dadogás, a 2160p-s filmeket is simán viszi.
El nem tudom képzelni, hogy 1.7 GHz ne legyen elég a mindennapok IDLE-jéhez , szerintem ott nálad más gond lesz, ahová elcsorognak az erőforrások, vagy az EC a magokat is lekapcsolja (ha jól tudom a Bulldozer architektúrában vezette ezt be az AMD)
A Ryzen Master-el próbáltad már? -
Ubul86
őstag
válasz
mondjuk ez olyan hogy amit írtam, nálam fordítva: miért van az (laikusként kérdezve persze), hogy ha ki van kapcsolva a turbo akkor tök egyenletes a proci használat, és alig van zaj (volt, hogy egy ideig nem is pörögtek a ventik), de amint felveszem 100%-ra az energiagazdálkodást, turbo be, jönnek a kilengések, mint ha azt mondanám neki hogy ugyanannál a böngészőhasználatnál te most használd nagyobb fokozatban a cpu-t.
jó, persze azt értem, hogy nem egyenes arányban növekszik a cpu használat ahogy csinálunk valamit, de irreális kilengések vannak. -
echterion
nagyúr
válasz
-
válasz
DonDragonka #60502 üzenetére
Igen, az őskorban minden akadozott, ha nem volt meg a "megaHerz" mert nem voltak jól megírva a szoftverek és nem skálázódtak rendesen a párhuzamos műveletvégrehajtásra.
Aztán egyre elterjedtebbek lettek a sokmagos processzorok, 4-32 szálig és ezzel párhuzamosan megjelent az egyszerű felhasználók részéről is az igény, hogyha már gyorsabb processzort vettem, akkor legyen az applikáció is gyorsabb. (erre anno a Word Of Tanks volt nagyon jó példa) Úgyhogy elkezdték a programokat átírni/újraírni, hogy azok párhuzamosan terheljék a CPU-t.
Amit te mondasz a Mercedes motoros Ferrariról, az nem igazán állja meg a helyét, mert igazából nem az autót babráljuk, csupán beleszólunk a váltó működésébe és feljebb pöccintjük az áttételt, hogy ne egyesben bőgessük a motort, hanem magasabb sebességi fokozattal, alacsonyabb fordulatszámon érjük el ugyanazt a sebességet. Persze a fizika az fizika és oda lesz a nyomaték, de nem mindig van arra szükség, hogy szántsunk az autónkkal. (csak amikor valami teszteredménnyel kérkedünk)
Persze, ha valaki szereti hallgatni a ordító ventilátorokat a gépében, akkor részemről oké; hallgassa és nézze az 5 GHz-et a teljesítménymonitoron -
olahjanos4
csendes tag
válasz
DonDragonka #60504 üzenetére
Így már értem mire gondoltál.
Én is ezt a módszer választottam, bár az általam linkelt tesztben -ahogy írják is- a 99%-os módszerrel oldották meg és az eredmények mégis jobbak.
"Well, since AMD Master doesn’t support the Ryzen Mobile platform, disabling the CPU’s Boost (as explained here) is pretty much the only way to further tackle the problem. Without Boost, the CPU only clocks up at 3.3 GHz " Boostal 4.6 Ghz lenneTesztelgetem kicsit ígyis-úgyis és kiderül.
De a még jobb eredmény érdekében a gyári paszta lecserélését nem felejtem el. Igazából azután leszek kíváncsi a teljesítmény és hő adatokra.
Köszönöm az észrevételed !
-
Ubul86
őstag
válasz
DonDragonka #60502 üzenetére
viszont ha szar a konstrukció a ferrarriban, és papíron jól hangzik a nagyobb teljesítmény, de amúgy csak visszább véve tudod használni, akkor ugyanott vagy. Ha jól emlékszem, pont az autós példádnál is vannak sajnos ilyen gerinctelenségek (talán VW szórakozott ebből, lett is belőle baj?)
amit írsz, hogy 1.7 ghz, érthető, de igénytől is függ. Igen, kiakarnám használni a 4 ghz-t is (ha van ami kihasználja), de akkor megint visszakanyarodunk arra, hogy ha alapból szarul van összeépítve az adott gép, hiába tudja, ha 95 fokig felmegy, és 30%-os trottyot érek el vele, úgy!!!, hogy amúgy turbo nélkül se használja teljesen 100%-ban a cpu-t adott alkalmazás
viszont ahogy írod, ha ferrarri=helios 500/700, akkor nincs ilyenre szükség, hisz azért dobtam ki annyival többet, hogy ilyenekhez ne kelljen folyamodnom
-
MaxxDamage
félisten
válasz
DonDragonka #60504 üzenetére
Én a frequency/szorzó (all core) beáll. híve vagyok ha nagyon de nagyon jó hőfokot akarok elérni (10 mag / 20 szál 4 max. 4.4GHz mindenre elég - ezért is fogadtam meg KH javaslatát és cseréltem le a 10700K-t 10900K -ra)
-
hito
nagyúr
válasz
DonDragonka #60485 üzenetére
A minimum nálam 5%. Vigyem le 4-re?
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #60471 üzenetére
Ezt mondtam én is korábban
értem én, hogy jobb lesz tőle a hőmérséklet, de nyugdíjas tempóban ketyeg a CPU. Én a játékokig el sem jutottam ezzel a beállításban. Mondjuk egy újrapasztázásig opció lehet, de így használni folyamatosan? Én biztos megőszülnék tőle.
-
DonDragonka
őstag
válasz
DonDragonka #60310 üzenetére
Na végeztem vele. Minden a helyén, nyertem pár fokot lefelé, (pár teszt után GPU max 66, cpu max 85 Time Spy cpu tesztben ami 93 volt korábban), fps-ben átlag 2-3-at felfelé. Cpu-z stress test 15 perc 83 fok 5250 körül állt be. R20 4200 pont. Ennek a cuccnak kb itt a vége ezt már ennél jobban nem tudom hűteni. Csendesebb, de mintha nehezebben hűlne vissza...
-
k-adi
nagyúr
válasz
DonDragonka #60374 üzenetére
talán igazad van, de a story szerint volt gariztatva is / járt szervízben és utána lett ez a vége, ami elég gáz, ahogy ez is, bár ezt már nem is tudtam értelmezni se:
"A túlmelegedésre azt az infót kaptam az asus-tól, hogy ne használjam az általuk készített szoftvereket, akkor nem lesz gond." -
hito
nagyúr
válasz
DonDragonka #60350 üzenetére
Voila, működik:
Ez volt a megoldás, köszönöm!
A biosban viszont nem volt ilyen beállítás, így ez alapján csináltam meg.
-
válasz
DonDragonka #60312 üzenetére
"......a CPU körül semmi nincs külön hűtve (gyárilag)."
Erre céloztam. A kondikon van ram hűtés általad, mert oda nem raktak. Ez új számomra, mint ha most látnék először ilyet. Pont olyan fekete félét használok a gpu vram-okon.
És szerinted melyik a jobb megoldás, ha lenne gyárilag, vagy így.Spóroltak a hűtéssel.
Persze főleg a proci szív így nagyot.
-
válasz
DonDragonka #60310 üzenetére
Te a cpu körül hogy használsz ram hűtőket? Nem fekszik azon a helyen egységes hűtőborda, csak a cpu-n? Hogy hűtesz?
Nekem meg holnap szombaton valaki megnézi az alaplapom elsősorban a hiányzó kondi miatt, pótolni fogja. Meglátjuk.....csak ezért kértem meg egy itteni szervizest. És nem 3 hét nélkülözés, hanem holnap. Elmondtam mindent, hogyan kell ehhez a munkához viszonyulni....barkács laptop, .....nekem mi a fontos.
-
válasz
DonDragonka #60301 üzenetére
Nagymama lekvár kell neki.
Nézd a jó oldalát, nálam lefagytak a dolgok, aztán törtek, most meg itt vagyok gép nélkül. -
válasz
DonDragonka #60299 üzenetére
Optimus-nak vagy jelen esetben hybrid VGA-nak hívják.
Azaz amikor nem kell sok 3D, akkor alszik a GeForce dolgozik a proci a integrált kis Radeon.Viszont az a 93 fokos CPU nem a hosszú élet titka. Ha nem kell az összes kakaó, akkor lehet, hogy be kellene áldoznod pár száz megaHerzet...
-
válasz
DonDragonka #60115 üzenetére
Azért ezt nem borítékolnám. Nekem az egyik kedvenc gépem egy "tejfölösdoboz" Asus GL502-es volt, abból is a kazán-verzió: i7-6700 + GTX1070. Kellett rajta faragni rendesen, de élhető kis masinát lehetett belőle csinálni
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #60035 üzenetére
Eddig nem figyeltem fel, mert sosem futtattam még le a benchmarkot
Játék közben nem veszek észre belőle semmit, szóval elengedem.
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #60032 üzenetére
A hőmérsékletek rendben vannak, az tuti nem okozhatja, ez elsődleges szempont nálam, Forza közben a GPU 70 °C alatt van, a CPU is nem sokkal 70 °C felett, de inkább 70 környéke. Megvétel után 1 nappal már friss paszta volt a gépen, azóta a cpu vasat is kapott. Egy komolyabb menet után így néznek ki a hőfokok, szóval nem gondolom, hogy az okozná. [kép]
-
Dhampir
félisten
válasz
DonDragonka #60026 üzenetére
Még a rendes klaviatúra.
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #60024 üzenetére
Ha nincs beállítva az fps limit, akkor még durvábban dobálja a kockákat a benchmark szerint. Lefuttattam a clevo-n is, [kép] [kép] ott is van, de az az 1-2 képkocka a menet alatt gyakorlatilag elhanyagolható. Nem igazán tűnik fel egyébként a G5-nél játék közben, 72 fps limittel játszom mindig. Nem tudom mi lehet az oka, g-sync hiánya?
Én a heti kihívásokat még megcsinálom rendszerint, de az esetek nagyobb részében csak krúzolok kormánnyal, néhány autónak jól sikerült a hangja (Shelby GT350, Hachiroku és még sorolhatnám). A táblák nekem 2 db kivételével megvannak, némelyik tényleg trükkös. Újabban rászoktam az Assetto Corsára és GT3 kategóriában a Nordschleife-n köridőre megyek
-
motifator
senior tag
válasz
DonDragonka #60006 üzenetére
Végre egy autós
Megmondom őszintén még sosem futtattam a benchmark módot az FH4-be, de a tapasztalatom, hogy még 48 FPS mellett is tök jól játszható és nagyon jól optimalizált. A Forza 3 jobban kéri a kraftot. Ha a 1660 Ti-val tolom, akkor én 72 FPS limittel játszom FHD-ban, 4K kijelzőm nincs. Gondolom valami hardveres elméleti max. min. FPS-t számol a teszt, fene se tudja. Lefuttattam, viszont vannak ám kiesett képkockák is [kép] [kép]
-
Ubul86
őstag
válasz
DonDragonka #60006 üzenetére
64 gb ramod van? durva
-
ricogsm
őstag
válasz
DonDragonka #59980 üzenetére
Nem találtam ilyesmit.
-
válasz
DonDragonka #59961 üzenetére
-
válasz
DonDragonka #59895 üzenetére
Én valahogy a méhsejt szerkezetet közül vágtam volna ki teljesen a műanyagot és tettem volna belülre egy "csirkehálót"
Valahogy így, ahogy a nagyok csinálják:
Gyanítom, hogy az Asus nem merte meglépni 100%-osan ezt a dizájnt mert már így is fizet a Dellnek pár "szabadalomért" -
válasz
DonDragonka #59928 üzenetére
Hidd ki van ez találva!
Az alaplap így van a gépben, azaz ez a teteje, felette egy üveglap (igen, belelátni a gépbe) és a ventik felett és alattuk rácsok van, azaz tud alulról és felülről is szívni. Ez az a gép ami szép és brutál hatásfokú a hűtése is. -
echterion
nagyúr
válasz
DonDragonka #59912 üzenetére
Pedig itt nagyon elégedetten nyilatkozott róla a kolléga. Vajon miért adja mégis el?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
DonDragonka #59912 üzenetére
Nem mert ahhoz jár táska és laptop tartó is
-
válasz
Az első fotó nagyon ott van a szeren. Istenem Mátrix. Várom már a folytatást. Új játék is jöhetne belőle.
Legutóbb gondoltam immáron sokadjára megint összeütök valami csodálatosat az otthon találtak közül annak ellenére, hogy közben tudom forrasztás nélkül csak rosszabb lehet. Na de most akkor is jó lesz, de izgi.
Nálam van némi mozgástér a "motorháztető" alatt így ki vagyok téve a fantáziálgatásaimnak. Sajnos nem az én területem.
Szerencsére elmaradt az újabb kudarc, a mester megmentett tőle. -
Gawamatsu
senior tag
válasz
Pár "újítás" és meg is van RM007 büszke tanítványa
-
válasz
DonDragonka #59890 üzenetére
"Hát igazából ez egy nem túl népszerű noti a gamer társadalomban "
Sz@rni rá; erre szoktam azt mondani, hogy nincsen lehetetlen csak tehetetlen!
Anno ment az ekézés, a GL502-es vonalon, szereztem egyet a forrófejű i7-6700-al és mellé egy 1070-el, kellett vele egy picit bajlágolni, de teljesen használható gépet faragtam belőle! Azóta is egy nyíregyházi srácnál van, a mai napig tökéletesen teszi a dolgát, bár már eléggé lelakta -
válasz
DonDragonka #59888 üzenetére
Módosított burkolat? Jöhetne pár fotó ne csak engem szidjanak.
-
válasz
DonDragonka #59888 üzenetére
Szia! Milyen vas ez? Egész jól bírja throttling nélkül a full load-ot 4800H
👍
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- E-roller topik
- Sorozatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged