- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apollo12
veterán
válasz
MaxxDamage #37258 üzenetére
nyugi én 13 szór hívtam őket
-
válasz
MaxxDamage #37254 üzenetére
Ezt a szervízzel kell egyeztetni,hogy mik a lehetőségeid konkrétan.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #37250 üzenetére
Egyertelmuen kp!
-
válasz
MaxxDamage #37252 üzenetére
Ha választható,kérd vissza az árát.
-
Medocsabi
addikt
válasz
MaxxDamage #37250 üzenetére
Én tuti visszakérném az árát, vagy egy teljesen új gépet. Egy ilyen gépnél ne kelljen már folyamatosan alaplapot cserélni.
Szerk.:mivel a bolt megszűnt, én elsődlegesen egy teljesen új gépet kérnék. 1000% hogy 2 alaplapcsere után jogod van újat kérni, hisz annál a gépnél egyértelmű a konstrukciós hiba. Magától nem hal meg egy alaplap, főleg úgy, hogy maga a sorozat amit használsz a megbízhatók közé tartozik. -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #37174 üzenetére
Azért elég sok ilyen gép akad, csak nem asus... Vegyél egy clevo p870tm1-et abban még több minden elfér, mint az asusodba.
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #37205 üzenetére
Nem tudom mit csináltok a gépetekkel komolyan
Nekem se virsírtó se semmi nincs és soha bajom nem volt mondjuk az is igaz minden ami lehet legal a gépen. Filmeket is inkább hboGo -n és netflixen nézek.
Ha meg kétes eredetű honlapra kell mennem valami miatt akkor azt virtualboxba és linux TOR böngészővel.
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #37203 üzenetére
Maradjunk inkább a hitman pro nál a többi az eléggé MEEEH kategória.
-
atteee
tag
válasz
MaxxDamage #37181 üzenetére
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #37183 üzenetére
Valahogy egyszerűbbnek tűnik és ezenkívül jobban megbízom abban a változatban amit onnan szedek. Összeesküvés dolog.
Hamarabb is lejön.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #37174 üzenetére
Ha külső monitorra teszed a lapost nem lesz igp csak NV. A lapos kijelzőjét lődd ki. Monitorozásnál rögtön kiderül mi a helyzet. Egyébként ma olyat tettem hogy levegőt nem kaptam....támadt egy ötletem, megcsináltam majd elindítva a gépet halott NV fogadott. Bassszzzus gyorsan vissza és máshogy. Aszem kicsit megemeltem a vga bordát és nem feküdt ki teljesen.
Indításnál sokat várt majd az optimus-nak hála láttam mi a gond. A kártyám intelligensebb mint én, aszem megtartom még sokáig, jó haver nem hagy cserben, éljen sokáig zöld 1070.
-
atteee
tag
válasz
MaxxDamage #37165 üzenetére
Innen szedtük le a legujabbat és egy régebbit mind kettővel ugyaz ezt csinálta
-
apollo12
veterán
válasz
MaxxDamage #37121 üzenetére
én gép cserét kértem és inkább le vásárolhattam
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #37118 üzenetére
Annál nem lesz nehéz, mert már újként is szar volt.
-
válasz
MaxxDamage #37104 üzenetére
-
apollo12
veterán
válasz
jólvan nem csak én szivtam az ASUS-al
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #37111 üzenetére
El sem hiszem, hogy megint beszart... én tuti nem adnék több esélyt annak a gépnek...
-
echterion
nagyúr
válasz
Öregem, ezt nagyon kifogtad. Hihetetlen szar ez így, a legjobban akkor járnál, ha a komplett géptől meg tudnál szabadulni. Remélem, jól fog végződni a dolog.
-
válasz
Szerintem hagyd a csudába a laptopot, kérj helyette egy ASUS ROG G20-as gépet, csak fontos, hogy magyar garanciája legyen
Azt se sokkal nehezebb cipelni mint azt a nagy monstrumot és garantáltan 50-70° között lesz a hűtés.Vagy ezt
https://www.dell.com/en-us/shop/cty/pdp/spd/alienware-area51-r2 - 40° körül sincsen, ha bekeményít a vízhűtés a 4db batári nagy ventillátorral
A 25-30kg-jával tökéletes egy kis otthoni súlyzós gyakorlatra is
https://hothardware.com/reviews/alienware-area-51-r5-review -
blue_23
senior tag
válasz
Nem irigyellek, 700k-t kiadsz egy laposért, és majdnem több időt van szervizben, mint nálad. Remélem kapsz egy újat helyette.
-
Balázzs
senior tag
válasz
Nem semmi, jól kifogtad! Azt azért nem értem, miért kérnek új alaplapot és hűtést, ha közben a komplett gép cserét is megigénylik? Én inkább az utóbbit választanám - még ha tovább is tart - és egy 20XX-es gépet próbálnék beújítani.
Notim főleg asztalon van állandóan töltésen, nemrég akkumulátorról kellett használni és feltűnt, hogy gyorsan merül, megnéztem AIDA szerint akku Wear Level 40 %. Ha jól emlékszem erre nem terjed ki a teljes körű gari, ugye? Vagy ezt is cserélik még?
-
udna999
tag
válasz
MaxxDamage #37096 üzenetére
Köszi és köszi. Valahogy sejtettem, mikor sehol sem találtam egy értelmes benchmark-ot...
Egyébként van lényeges különbség a 2060 és 2070 között? -
válasz
MaxxDamage #37059 üzenetére
Sajnos nem mindig egyértelmű, hogy konkrétan mi való egy notebookba.
Még azt sem tudom, hogy mindegyik notebookban hasonlóan, majdnem milliméter pontosan van-e a keret kialakítva, hogy ez szabvány lenne-e? Asus gamer notebookoknál sokszor a VGA is teljesen már formátumú, nem MXM-es. Szeretnek különcködniRégebben én is gondolkoztam HDD caddykben, de én annyira gyorsan váltogattam a notebookokat, hogy a zoknik kerültek néha később mosásra, minthogy egy adag újabb noti beérkezett volna.
Remélem sikerül valami jót találnod.
-
válasz
MaxxDamage #37057 üzenetére
Itt 12,7mm-es verziót írnak, neked meg 9.0mm és 9.5mm-eset ajánlottak / mondtak? --> https://prohardver.hu/tema/asus_g750_rog/hsz_11200-11200.html
https://www.youtube.com/watch?v=-4hhwtB8aPI"The coverting caddy is just a generic converting tray that you can find on Amazon for under $10usd. My specific variant is 12.7mm, which fits perfectly snug inside my laptop drive bay. So check your specs before buying this or the 9.5mm variant... though the process will be the same."
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #36990 üzenetére
Én addig úgyse nyugszom, míg 80 fok alá nem megy a proci tartós játék alatt. A gpu-m meg most 79 fok, ami nagyon sok, ott 70 fok a célszámom.
(#36989) matyee: A 144 Hz hiányzik, vagy a válaszidőt sokallod?
-
myky1996
csendes tag
válasz
MaxxDamage #36767 üzenetére
Elvileg ez a neve: 81FV00T5HV
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36688 üzenetére
Helyedben én se váltanék ha 1070-esed van, megvárnám a 30xx szériát. 40 FPS alatt viszont botrányos játszani, olyankor mindig visszább veszek a grafikán. :/
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36682 üzenetére
Szerintem 50 fps és 69 fps ég és föld.
Ilyen alacsony fps számnál a 10 extra rendkívül szembetűnő.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #36679 üzenetére
VGA kb 3000 pont extra, ami játék alatt 10-15 extra FPS, CPU meg kb 2000 extra pont ami szintén ad néhány extra fps-t CPU intenzív játékoknál .
Igazán csak az érdekesen kódolt játékoknál van hatalmas kulonbseg. Tökéletes példa Rise of the Tomb Raider The Acropolis pálya. Ez a hely igazán tekeri a CPU és a vga-t is.
3 kombót próbáltam:
7700hq+gtx 1060: átlag 35 fps
7700hq+GTX 1070: atlag 50 fps
7820hk (3.9 GHz)+GTX 1080: atlag 69 fpsEz azért már szembetűnő különbség
-
válasz
MaxxDamage #36665 üzenetére
Onjány SW Battlefront 2 -ben konkrétan ha élvezni akarok vsync nélkül 60 fps felett mikrolag nélkül arról lemondhatok végleg. Faszán írták meg gamét, vsync -el meg úgy kidob hogy közben újraindul a gép. Még jó hogy nem általános eset. Fene a belüket ezekkel a kötelező szinkronizálós megoldásokkal.
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36656 üzenetére
Személyes tapasztalatom a kőkori laptopommal, ha 40 FPS alatti a játék, akkor akadozik, élvezhetetlen.Egyik barátom inkább alacsonyabb grafikával játszik, hogy 100+ legyen az FPS, mert észreveszi a különbséget.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #36654 üzenetére
Köszi szépen.
(#36652) [-HERO-]: Igen, szerintem is, de jó lenne erről kézzelfogható infó olyantól, akinek van vagy korábban volt ilyen kijelzője.
(#36647) matyee: Sajnos nincs az ismerőseim között olyan, akinek van ilyesmi cucca.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #36653 üzenetére
A laptopot felhajtva mind2 kijelzőt nézve/össze hasonlítva ugyanaz a képanyag (játék) a laptop kijelzőjén mintha folyamatosabbnak tűnne, mint a TV-n (ez épp elég) de a lapost lehajtva és csak a TV-t nézve nem észre vehető semmi. Akadásmentesen fut a game.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #36650 üzenetére
Az a gsync, de az engem nem mozgat meg. Én arra vagyok kíváncsi, ha 144Hz-es monitoron van mondjuk 80-90 fps-ed, akkor akad-e képtörés, meg ilyesmi vagy folyamatos a kép?
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36615 üzenetére
Elhiszem, hogy volt I7, de itt a fórumon 2014-15ben sem ajánlottak olyan gépet hűtés miatt. SSD pedig 100k volt 64 vagy 128gb? Szerintem most gtx1070est venni újonnan rossz ötlet gamer gépbe, minimum rtx2070 kell (nem max q) lletve SSD, 16 GB ram alap, talán 2022ig kibírja kisebb kompromisszummal...
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36607 üzenetére
Akkoriban kezdett elterjedni az i7, ssd, illetve a gtx 960m. SSD még nagyon drága volt még kis kapacitásra is, i7-nél nem nagyon ajánlottak gépet amit le lehet hűteni, így a legerősebb i5-4200H lett a választás, grafikus kártya terén 860m, SSD nélkül. Nem volt akkoriban csúcskép, de lehetőségekhez képest egyik legerősebb választás (ROG G551). Ehhez képest 4 év múlva hol vagyok? Új játékok élvezhetetlenül futnak (ha futnak), régi MOBA játékok is fejlesztve lettek, így max beállításról visszább kell vennem (pl. Dota), windows 10 4 éves HDD-n erős kompromisszumokkal jár, illetve 8 GB ramot is könnyen elfogyasztok... Persze ha valaki szereti a 2+ évvel ezelőtt kiadott single playereket, avagy low/medium grafikával is beéri, RAM és SSD bővítéssel jelenlegi gépem is tökéletes...
-
válasz
MaxxDamage #36607 üzenetére
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36500 üzenetére
Javításra annyit írnék, hogy 5 évvel ezelőtt a Toshiba laptopom alaplapja meghibásodott, 120k lett volna a javítás. Előtte 3 évvel 130k volt a laptop újonnan...
-
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #36500 üzenetére
Igen, a fémen tenyerelni tényleg kellemesebb érzés...ott a pont, a Tiedben van odd is! A javítás minden komolyabb gépben drága, de a Clevo-ban az alkatrészenkénti csere fogott meg, de sokáig dilemmáztam...
-
kdavid23
aktív tag
válasz
MaxxDamage #36498 üzenetére
Tényleg alaplap kiemelés kell az átpasztázáshoz, azaz darabjaira kell szétkapni? Még ez tetszett a Clevo mellett, nagyon egyben van... örülök, hogy megoldódott!
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #36496 üzenetére
azért remélem bevarrtál neki egy negatív értékelést! azt bármikor kérheted a modoktól! Legalább mást nem károsítson meg, hála égnek Tiéd megoldódott, még ha sok idő is kellett hozzá és persze türelem
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #36493 üzenetére
Én azért becsülöm a kitartásod és türelmed, főleg úgy, hogy az eladó is tudta és így passzolta tovább. Viszont a fontos, hogy megoldódott és elégedett vagy vele!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #36486 üzenetére
Ja bocsi, nem Ejró, hanem Dodó
[link]
i7-7700 -as procis lap meg sehol nincs, vagy majd 1-2 év múlva talán lesz kapható? (asusparts,stb.. helyeken) -
válasz
MaxxDamage #36476 üzenetére
Nem, nekem másra kell. Összeragasztani a gpu hőcsövet az alumínium bordámmal. És ha lehet azért nem örökre. Minden egyes szétkapás után nagy eséllyel újat kell feltenni. Szóval ragasztópad.
Egyébként semmi másról nincs szó jelenleg csak próbálom megtartani azt ami már egyszer bejött, a jelen helyzetet, azt a hack-et amit használok hűtésre segítségnek.
Minél nagyobb felület annál jobb. Nem a vastagság a lényeg hanem a felület. matyee barátunknak is azért hűt olyan jól most a gépe.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #36463 üzenetére
FHD-ra 1070 még mindig nagyon jó kártya, sőt szerintem ár értékben messza a legjobb választás jelenleg, idővel persze átveszi helyét 20XX. Ráadásul laptop kijelzőn (15/17) ha vissza is kell venni pár effektet, nem annyira észrevehető, mint 24-es asztalin, így szerintem még egy darabig simán jó lesz!
-
válasz
MaxxDamage #36377 üzenetére
Nem akarom kiforgatni a szavaidat, inkább az a probléma, hogy valószínűleg nem jól értelmeztem, amit írtál. Sok információ van, amit nem jól értelmezek, ezért ilyenkor kell nekem az, hogy mit nem értelmeztem jól és hogyan kell pontosan értelmezni az információt.
-
válasz
MaxxDamage #36375 üzenetére
Ha akkora akkumulátort tennének a Gamer laptopokba, amivel folyamatos játék menne pl. 10 órán keresztül, akkor lehet, hogy túl nehéz, túl nagy, túl drága lenne a laptop, ha a mostani laptoppal hasonlítjuk össze és kevés ember venné meg azokat a laptopokat, amikben pl. 10 óra maximum teljesítménnyel menő játék játszható lenne.
-
válasz
MaxxDamage #36361 üzenetére
Nekem nem írja a feltöltési, lemerülési ciklusok számát az AIDA64 Extreme szoftver. Már néhány órát volt használva töltő nélkül, de legtöbbször töltőn van. A játékokat akadozás nélkül lejátssza. Acer Predator laptop helyett azért Dell Latitude 5491 laptopot vettem, mert így nem kell külön vennem hordozásra laptopot és a játékokat akadozás nélkül lejátssza*.
*Ez alatt azt értem, hogy amiket én használok játékokat, azoknak elegendő ez a tudású laptop.Beteszek neked képet arról, hogy mit ír az AIDA64 Extreme szoftver.
-
válasz
MaxxDamage #36361 üzenetére
Már korábban volt róla szó és nem emlékszem ki mit mondott, de nálam terhelésnél vagyis játék közben használja az akkut is, vagyis szépen merül közben. Ha így nézzük akkor jó nagy égés nekem, mert ebből az jön le hogy még alig strapáltam eddig, pedig azért szoktam.
-
Hódító Hód
csendes tag
válasz
MaxxDamage #36310 üzenetére
Köszi, én eddig a garancia miatt nem akartam nagyon belemászni, de most, hogy már lejárt, megvajazom
-
válasz
MaxxDamage #36304 üzenetére
Felavattam egy malacperselyt. Szép lassan elkezdek gyűjteni rá. Ja vagy mégsem. Erre sajna születni kell.
Vagy megnyerni a lottó5-öst.
Csak felmerült bennem, egy kisnyugdíjas mennyire lehet esélyes egy ilyen árkategóriájú laptopra? Ez az ár egy bűncselekmény.
-
válasz
MaxxDamage #36295 üzenetére
Nekem pedig azért tetszik mert van benne integrált és nem kell mindig az NV fusson. Ha behalna az NV nem csak cserélni tudom, hanem addig is míg az meg nem történik, közben tudom használni a gépem. Kinek mi tetszik. Ha valamin spórolnak azt nem tudom értékelni legyen az bármi......és ja mint azt írták a tiédben van, csak így minek.
(#36296) blue_23: Hála égnek ilyennel még nem találkoztam. Olyan hogy VGA váltás nem is tudok, okosan történik, nálam olajozottan.
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #36295 üzenetére
Van benne csak levan tiltva
-
Skyhunter
őstag
válasz
MaxxDamage #36277 üzenetére
Árultad is egy ideig 500kért, már nem aktuális?
-
válasz
MaxxDamage #36147 üzenetére
Nekem valójában egy 2TB kapacitást kell lecserélnem,(ami nem lehet kevesebb) és így lesz 2 teljes ssd a gépemben egy gyors és egy normál ssd. Jelenleg itt a hangsúly a sebességen is van. 2500/3500 MB/s írás,olvasás. Na ja ezt nyilván nem fogja tudni adni hdd porton adapterrel, de legalább kapom a maximumot, aztán a későbbiekben egy esetleges gép csere után átöröklődik a cucc, ha addig meg nem döglik unalmában malmozva.
-
válasz
MaxxDamage #36144 üzenetére
Mondjuk a 40C az jó, azzal kiegyeznék. Egyébként valami ilyesmireszomjazom, és alább nem adom, inkább várok rá amíg kell. És már tudom hogy ezek nagyon melegszenek, azért reménykedek jó alattvalóm lesz.
Adunk a kiszolgáló személyzetre.
Hát sajnos már nincs hova fejlesszek tovább, csak ez maradt, de most ez nekem rohadt drága, jelenleg másra megy el a megtakarított pénzem.
(#36143) echterion: Jó, akkor én is megjegyeztem a kulcs szó KillHates.
-
válasz
MaxxDamage #36141 üzenetére
Nálam ilyen gyurma vagy nevezzük gap padnak, thermal pad nem lesz rajta az M.2 ssd-men az biztos, mármint ha oda jutok hogy rendelhetek és bent lesz. Máshogy fogom megoldani.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #36133 üzenetére
Én mindig a játékteszteket szoktam nézni, azok az igazán relevánsak számomra. A stressz teszt max. érdekesség, de Pocokon kívül nem sok embernek ad releváns infót egy gépről.
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #36131 üzenetére
UV nélkül 70-80 fokot produkált játékok alatt (pl Battlefield ami szépen melegít), max grafikán. Nem láttam még ilyen laptopot. Ha van jelenleg ilyen a piacon kíváncsi vagyok.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #36126 üzenetére
Mmmmkay.......2 maggal kevesebb van benne de egy 4.5 ghz-re húzott 8700K még így is lazán veri teljesítményben
Sot egy picit kevés is a fs physics és cinebench pontok száma ahoz képest
Simán 20k körül kellene lennie...csak belenéztem mondjuk a videóba de az alapján úgy tűnik hogy ugyanúgy mint a 8750H, ez is gyárilag úgy van belove hogy trottyoljon keményen ..Jah meg is van miért veri a 8700k meg...nem csak az órajel magasabb de a 9750h-ban csak 8 mag van, nincsenek szálak... Azaz mintha csak i5 lenne
-
gézu
őstag
válasz
MaxxDamage #36087 üzenetére
Köszi!
-
gézu
őstag
válasz
MaxxDamage #36082 üzenetére
Thx!
A G7-G5-ről esetleg tapasztalat valakinek?
-
válasz
MaxxDamage #36073 üzenetére
Annak a gépnek-azzal a hűtéssel-az sok,nem lenne szabad annyinak lennie.Pláne ha egy Zephyrus mellett nézem,ami fele olyan vékony és könnyű.
-
válasz
MaxxDamage #36071 üzenetére
Segítene.Én nem foglalkozok vele,néha napján max. félóra játékot kibír.
-
apollo12
veterán
válasz
MaxxDamage #36036 üzenetére
enyémbe 150e és 2 hónap alatt 2 x cserélték most valami fesz gond lehet mert gémek alatt töltőn van és merül + el kezd recsegni a hang, és újat kértem elvbe meg is kapom
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #36042 üzenetére
Az már más, hogy neked mennyiért adják el :"D
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #36036 üzenetére
A gyártónak van vagy ezer forint az az alaplapban
Nah jó, nem, mert az Nvidia meg az Intel is sokat kér a chipjeikért... Akkor tán van vagy 30-40e HUF összesen de itt szerintem sokat mondtam.
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #36031 üzenetére
A tiédnél kb csoda lett volna, hogy ha nincs semmi nyűgje...
Mondhatni egész jól kijöttél belőle, bár az utad én is mint sokan végig kísértük... Nem biztos, hogy bárki megakarná ezt tenni azért, hogy spóroljon valamennyit a lapos vételárában...Konkrétan logikus is, hogy ha valakinek van egy drágán vett kütyüje és jelentkeznek hibák a gari időn kívül, sőt látható, hogy rosszabb lesz, gyors eladja, hogy másra rohadjon rá gazdasági totálkárral... Más kérdés, hogy ez nem etikus, undorító...
Gémer lapost kb csak megbízható ismerőstől, ellenőrízhető előélettel érdemes használtan...
A boltok amik akár garit is adnak, ugyanúgy svindlerkednek és bazi magas árréssel dolgoznak, így megint nem éri meg...Ugyan az a szitu mint új/használt autó témában.
Még az árak is fedik egymást -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #36015 üzenetére
Egy ilyet elfogadnék a Delltől én is.
De persze csak úgy, ha én"kusztomizálhatnám"konfigolhatnám bele a szükséges programokat egyszerűen. -
wanted5
őstag
válasz
MaxxDamage #35983 üzenetére
Az enterprise. Az ultimate és az enterprise már a win 7 idejében sem ugyanazt jelentette. Mint írtam Win10-ből sem létezik ultimate, csak Home, Pro és Enterprise...
Tudtál volna upgradelni home-ra vagy pro-ra is, az enterpriseban olyan dolgok vannak, amiket te soha nem fogsz használni, feleslegesen fogja az erőforrásaidat. -
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #35980 üzenetére
Mint ezerszer írtam neked méh a pro is teljesen felesleges mert csak pénzkidobás az ablakon. Semmit nem használsz ki belőle csak az az e-penis miatt veszed.
-
wanted5
őstag
válasz
MaxxDamage #35980 üzenetére
Nem tudom mit nézel, de Windows 10-ből nem létezik ultimate. Home, Pro meg enterprise van [link]
-
válasz
MaxxDamage #35859 üzenetére
Elvileg ez a téma mehetne más laptopos topikba, de ha már ez van......
Szerintem ez nem hardver probléma, hanem Windows szoftver, valami összeakadt. Kék halál nem a világ vége win esetén szinte már kötelező időnként
Régebben volt nekem is, sőt sárga féle színnel meg igazán, ami az én esetemben a gpu-ra célzott aszem.
Lehet nem kellene egész nap futtatni a gépet.Tegyél fel valami rendszer stabilitás progit. Most konkrétan ebben a pillanatban nem tudok mondani(megkeresem amit régen használtam és megírom privibe), nincs fent nálam csak a múltkori vírus kapcsán megvett Reimage. Új rendszert sem kell feltenned csak szerezz be valamit ami összehangolja a dolgaidat. Így lenne a legegyszerűbb ha nem vagy Windows guru.
Megtaláltam, így még benyomom.....
[link]
Ezt vagy hasonlót, ha eddig ilyet nem használtál. Vedd meg vagy szerezd be virágboltból. -
válasz
MaxxDamage #35841 üzenetére
Szerintem ez egy nagy baromság, ami persze nem jelet semmit amennyit a témához konyítok.
Olyan világban nem szeretnék élni ahol a méreg drágán megvásárolt laptopomat nem használhatnám arra amire akarom. Olyanban ahol beépített kém programok pásztázzák mikor mit teszek vele, csinálok és az alapján engedélyezné vagy sem a felhasználást. Szerintem itt még nem tartunk. De ha igen akkor ez volt az utolsó laposom, mert ez még tiszta.
Egyébként a puding próbája az evés! -
x_o_n
veterán
válasz
MaxxDamage #35834 üzenetére
én ezért inkább egy pendrivra rakom az ilyesmit,soha tobbet nem kötöm tvre egyiket sem
-
válasz
MaxxDamage #35839 üzenetére
Az én laposom jó kutyus, szót fogad mindenben.
Azt teszi amit akarok. De értelek ha nálad ez kell, ez van akkor nincs mit tenni.
-
válasz
MaxxDamage #35837 üzenetére
"Lehet veszek egy "Retail" verziót (van már 1 ami matricás meg egyéb extrás) és az megéri a 18-20k+t (de csak matricás verziót veszek, de az itt HA-n ritka mint a fehér holló...)"
Nehogy már vegyél? Jó az a pár száz forintos fajta. Én is olyat használok. A különbözetet inkább piázd el.
Ja és Pro verzió legyen.
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #35832 üzenetére
Többnyire egy két hónapig tuti jók szoktak lenni, de újra elmondnom ha nem vagy fejlesztő és nem dolgozol virtualis környezetben, akkor semmi értelme nincs a pro nak számodra, ennyi erővel azt a 500 ft ot kiteheted a wc be és használhatod budipapírnak is, még akkor is több értelme van.
-
válasz
MaxxDamage #35834 üzenetére
-
x_o_n
veterán
válasz
MaxxDamage #35831 üzenetére
Ez random dolog, bármikor megtorténhet, én rakototten a nagy Samsung tvre, legujabb fw.... Majd másnap a gépre és nem látta többet, a gin orvosolható de kell még egy hdd amire át tudod menteni és utána formázható stb és újra jó
-
x_o_n
veterán
válasz
MaxxDamage #35828 üzenetére
Azért óvatosan a tv dokkolassal, mert van hogy atirjak és onnantól Windows nem látja, olvassa többé 😂
-
válasz
MaxxDamage #35828 üzenetére
Semmi nem baj, csak megyünk egymás agyára.
-
válasz
MaxxDamage #35824 üzenetére
Na ide figyelj! Nálam is van
torrentés az egy 4TB külső laptop HDD -ről fut (vagyis jó lassú) külső dokkolón keresztül. A mester meg fog ölni miattad.Szóval az nem a laposban fekszik, hanem kívül, így talán nem annyira szentség törés, mint nálad.
Viszont fontos nekem is azt bevallom.
Szerintem a HDD még mindig nem hülyeség. Megy arról játék is, akár mi kifogástalanul. Betöltődik a ram -ba és onnantól fut kifogástalanul, még akkor is ha csak 1600Mhz a ram sebesség nálam.
Van egy csomó "mai" játék feltelepítve a csodás mindent verő laptopomon HDD-re és semmit nem tapasztalok, hogy valami itt kevés lenne. Már pedig lehet kellene. Vagy de, de annak semmi köze hozzá. Túl sok a reklám és a számháború. Ennek ellenére egy szuper gyors ssd-re még vevő leszek, mielőtt majd laptopot váltok kb 5 év múlva.Mert egy elégedett ember vagyok. KH-sajnos túl jól dolgozott, nagyon elszámította magát.
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #35824 üzenetére
Igen, jó lenne... még ha csak a SATA verziósokkal történne ez meg és végleg nyugdíjaznák a HDD-ket.
Szerencsére már nem egy gyártó beállt ebbe a stratégiába úgy, hogy NVMe SSD-k árát tolják lefelé a SATA-sok árához.
Balszerencsénkre meg pont a Micron az egyik főkolompos ebben, ami nem biztos, hogy sok bizalmat ad rövid vagy hosszútávon az tömeges NVMe piacrobbantásra ha az ő memóriájukkal szerelt VGA-kból indulok ki (ajándék Space Invaders)...
Lehet az SSD-ikkel meg ajándék Tetris anomália lesz... -
válasz
MaxxDamage #35804 üzenetére
Ssd-ről torrentezel, ráadásul gémer notival?
Hát tégedet sem az eszedért foglak szeretni! 😍😘🤣😂 -
válasz
MaxxDamage #35804 üzenetére
Nekem azt mondta a mester még korábban, ha megtudja hogy én ezen torrentezek eltöri a kezem.
Úgy hogy csak halkan.
-
Medocsabi
addikt
válasz
MaxxDamage #35802 üzenetére
Az attól függ, hogy pl a seedelés miatt megy-e vagy brahiból nyomatod a furmarkot a radiátoron
Nekem volt hogy 1 hónapig nem volt lecsukva az előbbi miatt, de mivel takarékos üzemmódban volt, így 40 fokon mozgott a cpu, venti be sem kapcsolt.Nem hinném hogy ártana neki, bár használni sem használ(na ezt jól megaszontam
)
-
wanted5
őstag
válasz
MaxxDamage #35691 üzenetére
Az lett volna a következő javaslat, hogy törölj róla minden partíciót és nézd meg, hogy milyen. De, ha megoldódott, akkor minden jó.
Én csavarokat aliexpressről vettem, vagy ebay. Itthon gőzöm nincs honnan lehetne beszerezni.
Nevetséges, hogy gyurmából készült csavarokat használnak a gyártók. Nemrég úgy jártam, hogy a 2. (második!) szétszedésnél, amióta legyártották a gépet, az egyik csavar feje konkrétan szétmállott. Ráadásul az, ami a hűtőt rögzíti. Alig bírtam kioperálni. Nem hiszem el, hogy ott tartunk, hogy a CPU-hoz is ezeket a gagyi 2,5x3-as (vagy 5) csavarokat használják, amik gyakorlatilag egyszer használatosak. -
k-adi
nagyúr
válasz
MaxxDamage #35703 üzenetére
ja értem..
csak már évek óta látom a hirdetéseit, azt gondolnám hogy ha problémás akkor kitennék innen..de gondolom akkor másik userrel visszajön stb.. na mind1
-
k-adi
nagyúr
válasz
MaxxDamage #35699 üzenetére
rengeteg hirdetést látok tőle, miért nincs akkor riportolva már..?
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #35699 üzenetére
Hallod, egyre nagyobbra nő a szememben az Asus szervíz.
Vagy csak "csókos" vagy náluk... -
wanted5
őstag
válasz
MaxxDamage #35684 üzenetére
Mivel csináltad a win telepítőt? Javaslom a Microsoft saját MediaCreation Tool-ját
-
gyvince
senior tag
válasz
MaxxDamage #35674 üzenetére
már bánom én is hogy nem az ASUS ROG STRIX SCAR II választottam de mondom ki kell próbálni valami újat.....
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #35661 üzenetére
Túl izgulod ezt a paszta témát... mármint az eltarthatósága terén.
Gyak. 4-5 éven belül lehet még el is hagyod a maradékot ha nem használod el a fél-1 évenkénti cserékkor.A paszta rézevésében már volt itt tárgyalás KillHates kollégával, de ha ez nem volt elég, akkor gondolom még engedne a zaklatásnak privátban és mesélne ezt-azt... ki tudja, még képeket is kapsz :")
Azt, hogy melyiket vedd meg, dettó tőle tudsz átfogóbb infót kapni.
Én MX-2 meg MX-4 -eztem idáig mindig, meg volt 1-2 random szemét amit inkább meg se említek, mert LED alá se raknám.
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #35656 üzenetére
Nem kifejezetten romlandó cuccok...
Van 5 éves MX-2 -m is és ugyan olyan jó mint mikor megvettem, állagra, hűtésre is... Csak mostanában inkább LED-ek alá rakom mert van MX4 ami semmivel sem jobb :"DNagyon melegbe, hidegbe ne tárold, kupakot logikus rakd víssza rá.
Fém paszta is valószínűleg nem hal el, illetve a rajta lévő szavatossági idő is valós. -
válasz
MaxxDamage #35656 üzenetére
A Liquid Pro lényegesen jobb a többinél. Azt hiszem pont ez van fönt nálam, de ezzel vigyázni kell. Inkább másra bízom a cserét, felrakást. Szerintem nálad is valami ilyesmi van fent, ha jól követtelek. Szóval folyékony fém, a többi labdába sem rúghat mellette. Persze a gpu esetében MX-4 nálam a nyerő. Ez a kettő együtt most tökéletes párost alkot.
-
gyépés
aktív tag
válasz
MaxxDamage #35638 üzenetére
Cinebench szór egy kicsit, ott nem mindig látszik elsőre, több futást kell átlagolni, hogy lásd a különbséget.
Prime-on konzekvensebben látszik, csak jobban kell figyelni. "Sajnos" minden proginál a turbó bekavar.Ha a turbó időlimitje lejár, visszaesik a 45W TDP-re, akkor lehet megfigyelni, hogy minél több az uv, annál nagyobb frekiket tud tartani viszonylag stabilan. Ja, és ne a blenddel teszteld, ha a Prime-ot használod, a small vagy smallest konstansabb terhelést ad a procinak, ott jobban látható.
-
válasz
MaxxDamage #35632 üzenetére
Én kérek elnézést,hogy beleböfögtem.
-
gyépés
aktív tag
válasz
MaxxDamage #35629 üzenetére
A te procidat annyira nem ismerem, de nekem 8 genes i7 van. Ott nem csak a hőfokokban mérhető az UV hatása, hanem a teljesítmény is nő tőle. Mivel nagyon visszafogja a procit a 45W TDP, így alulfeszelve magasabb frekiket tud elérni, tehát gyorsabb. Minden -10 mV meglátszik a Cinebenchben pontokban, meg a Prime95-ben frekikben. Mondjuk játékhoz mindegy lenne az tény, de azért én szeretném optimálisan használni, pláne hogy részben munkára vettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- One mobilszolgáltatások
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
- Milyen joysticket vegyek?
- Windows 11
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Mercedes topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 13"/16GB RAM/256GB SSD/EU Bill/78% akku
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest