- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #39944 üzenetére
Az az egy hőcső a hp prociján nem túl bizalomgerjesztő. Ez kombinálva a 3 csavaros lefogatással erősen billent a Dell felé most így jobban belegondolva (tudom, korábban hp-t írtam, de tényleg nem annyira fasza az). A 2060 meg elég lenne neked, ha az 1070 elég volt, szerintem. Döntsd el, hogy megtartanád-e vagy apró, ennyi maradt hátra. Ha nem akarod megtartani, akkor fel se bontsd, úgy többet ér.
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39930 üzenetére
Fogadd meg Mikibá véleményét, mert azzal nagyon betalált, meg te is, hogy igen, újabb széria...
Random vérpisti is inkább azt látja, hogy RTX és nem GTX ami jobban húz...
Ezen felül a megfontoltabb vásárlókat nézve is a Dell hamarabb húzóerő mint a HP tejfölösdoboz fos hűtéses aberrált elbaszott süvítőventillátoros produktumai (DZSÍÍÍZÜSZ... MINTHA NEM LENNÉNEK MÉRNÖKEIK... PEDIG ÜZLETI SZÉRIÁBAN IS OTT VANNAK A TOP5-BEN...)Sőőtmitöbb, mi is szívesebben ajánljuk/tukmáljuk a "MILYEN GAMER LAPOST" -kérdezőknek mintsem a Omen... ámen.. Istenments gépeket...
A példaértékű garanciális háttér meg csak hab a tortán !
Elég egyértelmű a döntés... Bármennyire is szar ahhoz képest ami volt... amin végigmentél és még mindig húzzák.
[HSZ-em végére frankón felb@xtam magam helyetted is...]
Szerk.: Azt nemtom, hogy esetleges különbözetet legalább hozzád vágják vagy lenyelik mint pénz ? Esetleg ilyen "méltányosság alapú" bullshit, nesze SSD meg társai levásárlás ?
-
válasz
MaxxDamage #39941 üzenetére
Ha bruttó 720 ezer volt anno, akkor annak 565 ezer volt a nettója (mert ennyit adhatott vissza a disztri) Akkor már értem, hogy miért ebben az árkategóriában matekolnak: mert szeretnének bruttó ennyiből letudni téged, hogy ne fájjon nekik az ÁFA
-
válasz
MaxxDamage #39937 üzenetére
Tényleg! Mi most a szitu? Mekkora összeget írnak jóvá neked? (azaz mennyiért vásárolhatsz?)
-
matyee
őstag
válasz
Hát ezt a feladatot old meg! hp drágább, de nehezebb eladni... döntsd el mi a fontosabb, talán a hp-vel megkaphatod azt a pénz gyorsan amit anno asusért fizettél...
-
matyee
őstag
válasz
Én azt mondom, h azt választanám, amelyiket jobban el lehet adni.... egyiket sem tartanám meg
-
matyee
őstag
válasz
Válaszd a legdrágábbat, tedd fel kedvezménnyel és vége... lehet nem teljesen, de legalább nagyrészt pénzednél vagy és tovább léphetsz. Szerintem a hp-val nem leszel elégedett, nincs mit rajta szépíteni, az egy szar laptop, hűthetetlenül, menthetetlenül...
-
fordjee
aktív tag
válasz
MaxxDamage #39913 üzenetére
Melyik nagyker ez?
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #39925 üzenetére
Benéztem a típust, sry. Hát inkább az a 2. gen i7, mint ez az U-s i5.
-
válasz
Ha mindenképp el akarod adni,akkor szinte mindegy,melyiket kéred.
Meg merem kockáztatni,hogy a Dell hamarabb elmenne. -
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39928 üzenetére
Már csak ez önmagában vicces, hogy egy Dell és HP között gondolkodsz egyáltalán...
Kérdezd meg ki venne HP Omen gamer trágyát... :"D
Én pl biztos nem...
Eleget tett le az asztalra az a széria, hogy soha többet ne bízzak benne
Ellendben a Dell gépek és azok garanciális háttere eléggé... öhhmm... hogy is mondjam...
Kurvajó(?) <--- jah, talán ez közelítőegyezésben van... -
baro32
aktív tag
válasz
Nekem tökéletesen megfelel 2018.11.23-án vettem itt a Hardveraprón teljesen újonnan , kinti a gép Németből van így a bill. nem magyar de már kezdem megszokni és nem nagyon tér el csak az ékezetes betűk esnek máshová.
Egy baja van nagyon hangos a ventilátora és uv.-zni kellett a procit mert forrófejű volt valószínűleg pasztázni kellene de míg van rajta garancia addig nem akarom szétszedetni.
A játékok jól mennek rajta nekem ez egy Asus G750JZ-t váltott le az csendesebb volt.
-
k-adi
nagyúr
válasz
válaszd azt amire itt rábeszélnek (végülis mindegy) majd add el és átgondolás után vegyél egy faszát..
-
baro32
aktív tag
válasz
MaxxDamage #39919 üzenetére
Szevasz
Nekem pont egy HP OMEN 17-es gépem van
-
k-adi
nagyúr
válasz
omg
na ez a kegyelem döfés vagy mondhatnám maximum damage... itt már nincs mit ugrálnod, ez nyalóka -
törölt tag
válasz
MaxxDamage #39921 üzenetére
Alap dolgokra... U-s procikból már kezd ki lenni a t@köm. Dilemma nálam ha lesz keretem mi legyen nálam gamingre. (PC-Gamer noti)
-
válasz
Kérd a G7-et és használd.Nem olyan rossz az.
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #39911 üzenetére
Hat ne haragudj de ezzel kb elmehetnek a busba. Es ennyi varakozas meg beleolt ido utan a reszedrol is meg van pofajuk olcsobb regebbi gepeket ajanlani? Ahogy mar sokszor irtuk itt, a penzed fizessek vissza es kesz. Aztan azt veszel amit akarsz onnan ahonnan akarsz.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #39915 üzenetére
Akkor ideje egy újabb levelet karcolni nekik.
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #39913 üzenetére
Akkor kérd meg őket, hogy küldjék le a teljes listát és nyílván ha ráfizetéssel de 10k val drágább vagy 50 el akkor is megéri neked ne b*szakaodjanak már ilyen idiótasággal. Meg ne nevetessék ki magukat hoyg forgalomból kimenő cuccokat ajánlgatnak neked ezek a retardáltak. Tuti elküldeném őket a búsba. Pontosan tudod mennyi összeget kéne nekik visszafizetni ... szóval adják ide a listát nyilván olcsóbbat nem fogsz választani, drágábbat meg lehet... ne legyenek már gyökerek.
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #39911 üzenetére
2 darabot ajánlottak milyen nagyker az ahol 2 darab gépet árulnak ?
Ne nevettess ...
Plussz miért 550k s árba ajánlanak többe volt a géped nem ?
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #39895 üzenetére
En arra leszek kivancsi hogy ez az ugy lezarul vagy nem meg ebben az evben. A tippem az hogy nem, de ne legyen igazam
-
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #39834 üzenetére
Szia.
Van valami fejlemény??
Fogadd meg a tanácsom és a g752 áráért, hozz el két olcsóbbat és nyomd fel - 10% al a hardver apróra.
Hidd el véget ér a mizériád. Húzhatod az időt mint a rétestésztát, de se akitől vetted, se akitől ő vette nem fog egy kapavágást se tenni az érdekedben.
Ne élj álomvilágban.Utána pedig vegyél egy jó vasat.
Mondjuk egy olyat mint az enyém -
gago1975
őstag
válasz
MaxxDamage #39710 üzenetére
Bocsi, hogy ezt írom, de azt a gépet én akartam megvenni attól a sráctól és azóta hálát adok a hasmenésnek, hogy nem én vettem meg. Még le is volt beszélve KillHates-el aznapra a bevizsgálása.
Még 1x bocs, hogy ezt írom és sajnálom ahogy jártál.
Szerintem azon a vételáron inkább kérj 2 olcsobb gépet ami kijön az összegből és azonnal told fel a piacra.
Ha jól emlékszek 599 volt amennyiért te megvetted. Mennyiről szól a számla? 800? Akkor kettő 400K-s gép és csókolom. Feltolod 330-370 köről az te is a pénzednél vagy illetve nem görcsölsz tovább. -
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39575 üzenetére
Havi volt az, de épp ezaz, hogy nem klappol...
Egy háztartás fél évi energiafogyasztása ez... Konkrétan áram szolgáltató vagy ha ennyit megtermelsz havonta napelemből
Nekem vellany bojlerrel, sok sok energiazabáló eszközzel, műhellyel havi 120-170kW a fogyasztásom :"DSzerintem az az évi elszámoló, vagy az eddig üzemben összesen megtermelt delej.
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39572 üzenetére
Napelemeshez nem írtál véletlen plusz egy nullát mindkét összeghez ?
-
Dhampir
félisten
válasz
MaxxDamage #39572 üzenetére
Csupán érdekelt, hogy milyen lehet az a "csudamasina".
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #39567 üzenetére
Lásd milyen vagyok, én ezt kívánom neked. Asus StudioBook W500....még a márka is stimmel
, ez tuti nem szarna be hiába Asus. Csak olyat ajánlok amit magamnak is gondolok. Egy lottó 5-ös esetén rögtön rendelnék, lehet kettőt egyszerre.
(Nehogy feladd, inkább kérd vissza a régi géped az is jobb a semminél.)
Ez még jobb.
Inkább gyűjtsd a pénzed. Ki tudja hogyan végződik a történet. -
Dhampir
félisten
válasz
Köszönöm!
-
Gergello
addikt
válasz
Nézz egy HP Elitedesk 800-at.
i5, 8 gb ram, 1050 ti.
Max. 100-ból van egy használható géped - nyilván nem Ultra beállításra -.
Tv / monitorod úgy is van, utána bármikor el tudod adni.
-
Dhampir
félisten
válasz
MaxxDamage #39564 üzenetére
Mi a HP Workstation pontos típusa?
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39545 üzenetére
Igen is meg nem is...
Ez egy fos és nagyon sok féleképpen értelmezhető és csalható standard, jobban mint az IP68.[link]
Tessék, telefon tokkal, de ugyan ez a sztiu ! -
frame120
tag
válasz
MaxxDamage #39541 üzenetére
Volt a múltkor itt valakinek egy ryzenes zephyrusa, ami melegedett mint a dög és betrottyolt a használhatatlanságig: link
Mondjuk az övé valszeg hibás volt, de a notebookcheck tesztben is eléggé melegedett szintetikus terhelésnél, bár játék alatt tartja magát:
linkTUFokról még jót nem nagyon olvastam, a hűtés eléggé alul van méretezve bennük, de úgy látszik a zephyrust sem vitték túlzásba
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #39539 üzenetére
-
válasz
Hát... nem tudom... a 752-höz képet ez egy igazi tejfölösdoboz lesz. Akkor vegyél egy GL502-est 300 ezerért, i7-el és 1070-el.
De ez a legjobb az egész hirdetésben:
"Harctéren edzett MILITARY GRADE 810G tanusítvánnyal,"
ha ezt a dumát beadnám egy kölyökkutyának az megdöglene tőle!
-
Raymond
titán
válasz
Volt rola par teszt, sajnos az igeretes spec-ek ellenere nem egy fonyeremeny.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #39511 üzenetére
Na, vége a jó világnak és az álmodozásnak?
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #39511 üzenetére
Hát én kb erre számítottam. Szinte biztos voltam készpénzt nem fogsz kapni.
(Lehet leállították a gyár termelését 1 napra 1db régebbi alaplap nyomására.)
Nem akartak precedenst teremteni. És ezzel azt is elérték hogy többet soha ne add be javítani. Ez van. Meglátjuk. -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #39508 üzenetére
Olyan nekem is jött, de hát erről is lemaradok most. De az epenis-hez mindenképp kelleni fog minimum 2070-es vga, nem baj, ha játék közben malmozik a gpu.
Amúgy lehet, Matyee AW-ét veszem meg, ha még meglesz neki. Jó kis masina az. -
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #39504 üzenetére
Úgyis csak a WoW ment mostanában, az meg elketyeg a céges gépemen is, úgyhogy nem annyira sürgető a dolog. Egyedül azt sajnálom, hogy az AC Odyssey ingyenes végigjátszása így kimarad.
Mellesleg néztem, egyenesen Prágába ment a gép, kíváncsi vagyok azért, hogy ez mennire lesz gyors. Futárt azonnal küldtek.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #39502 üzenetére
Nekem a lapcsere lenne a legjobb. Jó kis gép, majd több ésszel futok neki akkor, a tdp-t is lehúzom, meg egytizedes uv-vel is meg fogok elégedni.
Remélem.
Ha meg nem, még csak 2,5 hónap telt el a gariidőből. -
válasz
MaxxDamage #39488 üzenetére
Akkor telefon,legyen előkészítve a sorozatszám.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #39409 üzenetére
Persze hogy kell, de nem ennyiért. Ez a kártya a világ egyik csodája. Nem kellene hogy létezzen, de létezik! Ehhez fohászkodom már egy éve és láss csodát valaki meghallgatott. Az igaz hogy dugják fel az áraikat maguknak oda ahová kell, haha de kivárom nyugodtan a geforce változatokat mik ez után szoktak jönni szűkebb pénztálcát megközelítve.
(#39411) KillHates: Alig várom hogy lássalak. Vagy nem....
Csak semmi meghibásodás. Viszont igénybe vehetnéd az FBI kapcsolataidat hogy ez a kártya kinézhet-e magának, vagy sem.
Nagyon szeretném.
Egyébként tudom már esedékes lenne a folyékony fém paszta csere, amint tudok meglátogatlak.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #39381 üzenetére
Amit Attis lent leírt, kb. annyi. Most kipucolom a vasat, kap kis mx4-et, aztán megy vissza az Acer-nek. Holnap felhívom őket, mert az SSD-n van pár olyan adat, amit nem akarok bukni, így csak a vinyóval küldöm nekik vissza, remélem, nem fognak rajta problémázni. Sajnálom a gépet, mert tökre megszerettem, ilyen csendes laposom még sose volt, közben World of Warcraft alatt csak néha lépte át a 70 fokot a proci (4 GHz-en), meg a gpu, így ezzel tök elégedett voltam, erre tessék.
No sebaj, majd megcsinálják, aztán megnézem, milyen lesz az új alaplappal a masina (ha nem csak javítják, ez utóbbi esetben rá fogok kérdezni a hibára részletesebben).(#39395) KillHates: Ugyan már, csak egy random Dell gyárimunkást látsz a videón, ahogy pasztázza a többezer eurós M51-eket.
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #39347 üzenetére
Oké. Jelenleg ezen is elgondolkodtam : HP Omen 2019
-
KISDUCK
addikt
válasz
MaxxDamage #39347 üzenetére
Ha itthon vennéd akcióban akkor nem, azt a +20%-ot bármelyik kereskedő szívesen ráteszi neked akár most is.
blue_23: majd csepegtess infókat még, hogy melyik boltból pontosan melyik variációt és ha megvásároltad valami jó kis élménybeszámolót!
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #39345 üzenetére
Nem, ez Strix G amit linkeltél, nekem Scar 3 kell következő paraméterekkel:
i5-9300H + GTX 1660 TI + 144 Hz kijelző + 32 GB RAM + 1 TB HDD + 512 SSD.Jelenleg nem kapható, remélhetőleg 1-2 hónapon belül elérhető.
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #39341 üzenetére
Nekem az a problémám, hiába adok ki 700-800k-t, nem éri meg. Vagy nagyon hangos a laptop, és/vagy RTX2070, i7 nagyon melegszik miközben annyival nem jobb, hogy érdemes legyen +300k-t kiadni érte. Jelenleg i5+1660 TI felé kacsingatok, megvan 400-ból, CPU 80 alatt sétálgat, 48 dB alatt a venti... Talán elfut majd rajta minimumon az új Halo. :/
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #39248 üzenetére
Mert spórolnak, ennyi, így olcsósítják...mennyi szánalmas ez egy prémium sellertől...
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
MaxxDamage #39241 üzenetére
En sem ismertem iden tavaszig, mikoris egy horvat motoros tura utan jott a ebankon a meglepi
Az osszes kartyas vasarlasomat amit elvileg kunaban vont le, gyakorlatilag meg euroban szamolta el a bank 333 as arfolyamon...Kicsit azert arcon csapott
Na azota szepen ha barmilyen valuta kell szepen valtogatok, szakadjon meg az osszes bank.
-
válasz
MaxxDamage #39229 üzenetére
Bankkal nem váltunk semmit LOL. Ott a Revolut, brutálisan jó váltóárakkal, automat beállítható pl., hogy milyen árfolyamon váltson.
Írj privit, ha érdekel és leírom hogy kell. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
MaxxDamage #39227 üzenetére
Klassz lesz. Labour garancia = A szerelés munkadíja, ha például bármi miatt alaplapot kell cserélni.
-
matyee
őstag
válasz
Egy jotanacs ismet, h ne utolag legyel csalodott... nem az a legfontosabb h delidelt legyem, mert azt konnyu megcsinaltatni (kb 5k) hanem h jo csip legyen. Pcspec stock biosszal adja lesz voltage spike, ami megkerulhetetlen fontos h minel kisebb fesszel menjen a cpu.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #39233 üzenetére
Ja már reggel van?
-
MR007RM
addikt
válasz
Én a helyedben örülnék akármennyit fizetnének vissza forintban, mert szerintem csak gépet fognak felajánlani és nem olyat mint amilyet szeretnél. Egy Asus gép lesz az amiből választhatsz, szerintem, de ne legyen így.
Ha pénz lesz azt kiegészíted és lesz egy király géped.
Én meg közben ezt a feltörekvő kínai processzor gyártó céget emésztgetem könny fakasztva. Bárcsak készítenének nekem egy Haswell CPU klónt 8mag 16 szállal......kezem már megint a biliben.
Majd megvárom mindegy mikorra készül el az utód.
Laptop verza sajna nincs pedig a méret pont megegyezik.
Na meg teljesítményben még a hamarosan debütáló KX-6000 sem elégséges erő, de alakul csak ki kell várni.
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
MaxxDamage #39229 üzenetére
En bankkal nem valtatnek igy mert erhet meglepetes...
A helyedben revoluton atvaltanam kozeparon(ingyen) es onnan utalnam el.
Ekkora osszegnel minden szamit marPersze ez magan velemeny.
-
k-adi
nagyúr
válasz
mennyi lenne a gép így mindenbe (ft ba)?
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
MaxxDamage #39223 üzenetére
Csakis a gold, végül melyik gép lesz belőle?
-
Raymond
titán
válasz
MaxxDamage #39223 üzenetére
75EUR-t nem sporolnak egy gondolom nem olcso gepen. Foleg nem olyan garis tapasztalatok utan mint a tied volt.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #39194 üzenetére
Hát, ha be tudod csempészni, különben jön áfa bácsi, meg vám néni és derága lesz.
-
Pocok256
veterán
válasz
MaxxDamage #39190 üzenetére
Semmi baj nincs a bga val socketes gépet vehetsz csak éppen ha csereled a vga t benne az annyiba lesz mint rgy új gép, lényegében értelme semmi. Lásd rm007 példáját pont. Masszív szívás kompromisszum tenger és ráfizetés a vége.
-
Metacska
aktív tag
válasz
Kozben keresgeltem es ha jol lattam a Sager / Clevo gepei nem kaphatok itthon kereskedelmi forgalomban (vagy en nem talalom). Ezert sajnos szamomra nem opcio, mert vissza tudom igenyelni a kifizetett termek AFA tartalmat, ami egy 520e gep eseteben kapasbol 110e ft.
-
Metacska
aktív tag
válasz
Itt fogyott el a tudomanyom. :/
Van errol olvasmany, hogy mit takar a BGA es milyen egy socketes mxm-es gep? Ezek gyakorlatilag azt takarja, hogy a kesobbiekben cserelhetoek az alkatreszek? Tehat van bennuk upgrade potencial?
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #39180 üzenetére
Ez még nekik is új lehet. Nem találkoztak olyan kitartó panaszossal mint amilyen te vagy.
Ugyanakkor talán meg akarnak kicsit izzasztani, nehogy úgy vegyék egyesek hogy ez könnyen járható út, mert akkor lehúzhatják a rolót.
Vagy mégis megjavították a géped és most tesztelik fél évig. Tesztidőszak van.
-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage #39104 üzenetére
Van még drágább esetleg, amit tudsz ajánlani ?
300-400 eFt -os gépeket linkelt be eddig, amikről véleményt kért.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #39075 üzenetére
De pont ez a lényeg... egyik fém vs műanyag. Ha most műanyagot feszegeted így, szerintem kivétel nélkül, mint hajlani fog. Pl szeretett MSI16L1x fedele tényleg vékony, annál érzem, hogy hajlik és óvatosan nyitom, csukom a közepénél fogva. Clevonál rohadtul nincs ez az érzésem, masszív műanyag házban ül a panel, zsanér is elég masszív fém, de ha két oldalt tekergetem ellentétes irányba persze, hogy mozog. Ez miatt ne legyenek álmatlan éjszakáid szerintem...
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #39071 üzenetére
Hidd el ha igy rangatnam asus gepet v barmelyik nem csak hajlana torne is...
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #39069 üzenetére
De konyorgom, ket oldalt vannak a zsanerok, hiaba a massziv muanyag vaz ha ilyen mozgatjak mit varsz? Nekem amugy eleg alap h laptopot mindegy milyen gyarto lehetoleg a kozepen emelem fel es nem rangatom mint egy idegbajos...
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #39060 üzenetére
Hidd el nem hajlik a kijelző, nagyon masszív. Elírtam 6+6-ra gondoltam 8700k esetén.Nem tudom megmondani 9600k milyen, olvass utána kell-e delid neki v. sem...
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #39054 üzenetére
Nem azért írtam, hogy elszomorodj, és nem azért mert rossz lenne, csak a 9900k-hoz mértem nincs laptop ami rendesen lehűti. Még így is messze a legjobb gép a piacon, szerintem nem lehet jobbat venni. A kijelző pedig nagyon robosztus, nem tudom mit jelent, hogy hajlik, de szerintem brutál masszív. F5-öm ahhoz képest papír...
Én nem véletlenül írtam, hogy 8700k a legideálisabb, ott a delid könnyű, 6mag/6thread még elég mindenre. A 9900k-t is meg lehet oldani, de delid már macerásabb és jobban vissza kell venni az órajelet. Olvass vissza, p870km1-be tettem 9900kf-et és posztoltam talán képeket is. 775tm1 hűtése, hogy hasonló, olyasmi hőfokokra lehet számítani.
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #39053 üzenetére
Megnéztem az Octane 6-ot. 100 fokos volt a stressz teszten és a ventillátor ugyanolyan hangos, mint a Helios 300, talán még zavaróbb mert magasabb [link].
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #39051 üzenetére
Clevokban bill alatt van meg ket foglalat, ami szinten eleg konnyen kikaphato. Szerintem full hd-ra sem hulyeseg a max cpu es gpu, par ev es lesz jatek ami megizzasztja. Latok amugy 775tm1-et 9900k-vel egyre tobbet, de szerintem silicom lottery mehet benne rendesen, azert tm1 cpu hutese nem nagy szam. Ha teheted a gpu-n ne sporolj, cpu az konnyu upgrade.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
MaxxDamage #39040 üzenetére
Azért túlzásokba ne essünk
9900k az egyik legforróbb és ezen a téren az egyik leghulladekabb asztali CPU.
Ahoz hogy (legalábbis az én szememben) jó hőmérsékletet produkáljon delid+downclock kell 4.4-4.5 ghz-re a gyari 4.7 ghz-rol.
Teljesítményben ugyan az asztali gépekben hasznatlhoz képest gyengébb lesz, de 8700k-hoz képest (ami jelenleg is boven jó meg játékhoz) meg 4.4 ghz-en is lazán erősebb marad (4.4 GHz 9900k meg veri a vérig, 5.0 ghz-ig tulhajtott 8700k-t is)
Asztali gép teljesítményt 90C (játék) elérése nélkül esélytelen ebben a gépben, hisz csak pár hocso hűti.
Asztali gépemben 9900k van és komoly AIO hűtés kell ahoz hogy Prime95+Aida mellett ne dobja be a törülközőt 4.8Ghz-en és delid után is éppen hogy 90C alatt tud maradni .Szóval ha 9900k-t teszel ebbe a gépbe akkor delid+downclock mellett lazán erősebb lesz mint bármelyik laptop CPU és a hőmérséklet is elfogadható lesz, de avx szintetikus teszteket meg így is el lehet felejteni.
Majd én is beleteszem a 9900k-t egyszer, de feszültség beállítás fontos hogy minél kevesebbet allits be, viszont laptopon nehéz ezt belőni mert avx tesztet nem igazán bír az a pár hocso.
Ezért az asztali gepemet használtam erre a kísérletre (avx+játék teszt) és az én 9900k procimnak 4.4 ghz-en 1.070V a minimum hogy stabil legyen . 4.4 GHz+1.070V+delid már elég hogy komoly jatek alatt 80C-t ne lépjen túl a laptopban lévő "gyenge" hűtéssel sem(elvileg, de majd kiderul )
Ez a "full hd-ra sok az rtx2080, elég az rtx 2070 is" is ugyanolyan baromság mint a "lol 144hz-en felesleges a Gsync" amit valószínűleg olyanok indítottak el akiknek nem volt sajnos pénzük komolyabbra és ezzel nyugtattak magukat.
Alan Wake, Rage, Metro 2033 alatt ahol eléri a 144 fps-t valoban nem 99%-on teker a VGA fhd-ban, na de Battlefield 5 vagy Metro Exodus alatt ha maxra tekered a Ray tracinget akkor kell az rtx 2080 ha 60 fps fölött akarsz maradni és bőven izzadni fog fhd-ban is .
Vagy elég akár régebbi játék is, pl a Rise of the Tomb Raider, mindent maxra tolva dx12 fhd-ban geothermal valley, szovjet installation és the acropolis résznél 100 fpst sem képes elérni és 99%-on fog tekerni az rtx 2080 fhd felbontáson is.Ha van pénzed rá én az erősebb vga-t vennem, mert mint írtam, most is van bőven régi és új játék is ami fhd mellett is megizzasztja.
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #39040 üzenetére
Hogy őszinte legyek, annyira nem jön be. Minőségben elmarad a 4 éves ROG-omtól, kijelzője durván fárasztja a szemet, rosszul állítható a fényerő, "turbo fokozattal" rendkívül hangos játék közben (headsettel is!), másképp pedig elfő (CPU 90 fokos volt world of warships turbo nélkül, ami nem egy erős játék, 150 UV-vel). Turboval GPU + CPU stressznél 76+86 fok, wow közben CPU bőven 80 alatt (csak a hang...). Lehet ROG lesz belőle.
-
blue_23
senior tag
válasz
MaxxDamage #39035 üzenetére
Köszi. Rtx 2070-es verzió, de ha nem javul megy vissza a héten...
-
válasz
MaxxDamage #39012 üzenetére
Sőt,kötelező!
-
whited
addikt
válasz
MaxxDamage #38982 üzenetére
de fülessel nem zavaró a hang
-
Medocsabi
addikt
válasz
MaxxDamage #38976 üzenetére
Arra meg ott a konzol !
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38976 üzenetére
Ha nem cipeled akkor csak jobb 17-es elé beülni... árban sem nagy a difi
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38971 üzenetére
Hogy mekkorát szeretnél azt Te tudod megítélni... az tény h a 17-es se sokkal nehezebb és nem sokkal nagyobb.... hűtést tekintve nekem az a tapasztalatom, hogy kb egyenlőek... sőt a joint heatsink még lehet jól jön cpu oldalon... nekem a 15-ös forma jobban bejön most, de egy idő után ha beülök egy 17-es elég, akkor az tetszik, hogy milyen jó nagy a kijelző
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38966 üzenetére
A 15,6-höz van upgrade heatsink, és a ventik is kellemesebbek benne. Amúőgy szerintem a 17 alig vmivel hűsebb, legalább én sok difit nem éreztem...
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #38966 üzenetére
17"-ben biztos több a hűtés tartalék... Ezt ne felejtsd el !
Aztán ha már egy 15-ös kis mazsát elbírsz, akkor egy 17-es kis mázsa plusz egy kevés is menni fog :") -
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38932 üzenetére
Ezt a cpu gar dolgot engedd el, mindegy hol veszed delid eseten elvileg nincs gar. Vedd a legkisebbel, add el es tegyel bele egy hasznaltat amit delidtetsz. Cpu nem megy tonkre ha a delidet hozzaerto vegzi es nem kap vmi extrem beallitast.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38923 üzenetére
Nekem az van, így őszintén leírhatom, hogy laptopba bőven jó a 8700k. Nyilván jobb chip a 8086k, mint egy 8700k (gondolom pont a jobb chipeket válogatják ki), de 4,5ghz-en amin használom akkora előnye nincs. Tény, hogy azért -100mV-tal kisebb a vcore igénye azonos órajelen, de szerintem igazán desktopban jön ki az eltérés, mert 5ghz-en a 8086k megy 1,2V-on, amíg az átlag 8700k 1,3V+. Továbbra is azt javaslom, hogy szerezz egy 8700k-t, aza legideálisabb delidelve.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38923 üzenetére
Mármint micsoda? A 8086k?
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38921 üzenetére
Az deliddel sem lesz jó... egyszerűen a 775 cpu hűtése nem alkalmas rá, vagy nagyon vissza kell venni a cpu-t. Továbbra is azt javaslom, hogy 8700k (esetleg 8086k) delidelve 4,5Ghz körül belőve.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38919 üzenetére
Szerintem felesleges... 2080-ra én nem tennék, cpu-nál meg delid hoz szignifikánsan, kevésbé hogy megkened az IHS-t, persze az is hoz vmit még ha ki van centizve, de itt erről nincs szó
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38917 üzenetére
Természetesen erősebb lesz, nem egy kategória a két cpu, de azért játékok zöme gpu fetisizta... 9600k sztem kihajtja bőven, csak nincs 6 plusz szál, ami bizonyos játékoknál hasznos. Én Kyronautot javaslok, az a legjobb, de relatíve hamar bekeményedik, sokszor vettem már belőle alapból olyat ami már az eredeti tubusban nem volt jó állagú. De mehet rá mx4 is, pár fok a difi, az is elég lesz
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38914 üzenetére
Én személy szerint nem szerettem a hangját, nem annyira vészes, csak vhogy magas hangja van a ventiknek. Ebből a szempontból jobban bejött a 15-ös, ott mélyebb hangja volt, kevésbé zavart. Amúgy veszel egy fan control licenszt, jól belőtt cpu-val (esetleg pár 100mhz visszavétellel) és gpu voltage curve-el ki lehet hozni egy jó venti curve-t, ahol megáll még elfogadható zajszintnél, igaz kicsit magasabbak lesznek a hőmérsékletek, de még bőven tolerálható szinten maradnak.
ui: a 870TM1-emben a 8086k kényelmesen elmegy 4,7Ghz-en 80fok alatt stressz esetén, ehhez képest levettem 4,5Ghz-re és auto fan mellett 72-75 fokos, cserébe fele olyan hangos. Gpu szintén felkúszik 65 fokra 200W teljesíménynél (1080 - 2050mhz), full ventik kb 60 fokos lenne cserébe hangos. Ilyesmit lehet megjátsztani clevonál, úgy hogy még tolerálható tartományban maradnak a hőfokok.
A 775dm3-ban amit hirdetek 75 fokos az 5ghz max venti alatt, ha leveszem 4,7-4,8ra, auto fan mellett jóval halkabban ilyesmi szinten van. Igazából e-pénisz a dolog, ez a pár 100mhz sok fps-t nem jelent játékok alatt, nagyjából mindegy, hogy az 5Ghz fut 50%-on, vagy a 4,5Ghz 55%-on
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38914 üzenetére
Nincs vele gond, csak ha elköltesz 800k-t egy gépre, akkor egy i7-et tegyél bele már, nem fog később ártani a plusz 6 szál.
Akkor lesz igazán rendben ha delid cpu-t teszel bele, clevonál el kell fogadni ezt, meg azt h nem minden forgalmazó csinálja, így erről Neked érdemes gondoskodnod.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38907 üzenetére
9600k-t szerintem hanyagold, vedd egy alap 8400-el, itthon lőjj hozzá egy 8700k-t, delid és jó géped lesz. DTR clevo-ban nincs MaxQ... 2080 150W-hoz pont jó a heatsink, nekem tapasztalatom alapján a körül van a hűtés vége normális hőfokok alatt. Csendes viszont nem lesz, én kifejezetten nem kedvelem a hangját a 17-esnek, de valamit valamiért.
-
matyee
őstag
válasz
MaxxDamage #38904 üzenetére
Ha vissza akarod ezt is küldözgetni, akkor tökéletes választás a 9900k. A 775TM1 cpu hűtése nem annyira erős, kb mint 870km1, ami delid 8700k 4,5Ghz-ig optimális, chiptől függően, ha brutál jó 4,7-ig... csináltam tesztet, értelmes hőfokok mellett, 4,3Ghz-en tudtam hajtani Achilleustól lőtt erősen silicon lottery 9900kf-et (1,18V@5Ghz desktopban). Ennek megfelelően 8700k delid mellett (amit pcspec nem csinál) v. 9700k-t, de oda is ajánlott a delid.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Jó választás, de ha mindenképpen 9900k kell akkor itthon érdemes delideltetni, aztán Killhateshez beugrani ez pasztázás erejéig.
Ha kicsit kevesebb erő is elég, akkor a 8700k a legbarátibb választás, deliddel elég jó hőfokokat tud. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Dupla lett, törölhető.
-
válasz
MaxxDamage #38877 üzenetére
Ehh, egy fos már a Google is!
pedig direkt a PH317-re is rákerestem.
Akkor ez vállalható -
válasz
MaxxDamage #38866 üzenetére
Nyár van, uborkaszezon. A Dell-nél is panganak az eladások.
-
válasz
MaxxDamage #38866 üzenetére
Persze,mert semmi se jó-a profiknak.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
MaxxDamage #38864 üzenetére
Amen, erről van szó. Küldjék szépen vissza a gép eredeti vételárát, aztán majd te választasz belőle egy ütőképes eszközt.
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #38862 üzenetére
Azért ezekre a listákra én kíváncsi lennék, tedd már ki őket ide légyszi.
-
válasz
MaxxDamage #38860 üzenetére
Na! Ennek lesz szopás a hűtésével! Felejtsd el a Furmark-Prime b@sztatást, ha ilyen géped lesz, mert gyári pasztával hamar lefőzi a kávét! És a Dell nem fogja neked pasztázgatni Condoctonaut-al vagy LiquidPro-val, hanem rárakja a technikus a gyári ablakgittes hűtést ha reklamálsz, oszt annyi. És addig nem lesz refund amíg a DellDiagnostics lefut. Márpedig az MINDIG le fog futni amíg beindul a gép
De könyörgök, miért nem hallgatsz a Többiekre és refund, oszt vegyél egy CLEVO-t. Azok tényleg agyonvághatatlan masinák!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XPEnology
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest