- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pidzse4 #108841 üzenetére
[link] (aláírás) Valami ilyesmi csak másféle kiadásban, barebone magad rakod össze, szét, meg ahogy tetszik piszkálod, alakítod akár fűrésszel is.
Használt Ebay vásárlás volt. Tudtommal ezek a laptopok mindig is a minőség csúcsát képezték amíg online forgalomban voltak. Gyenge pontja mint hallottam a PCH része védhető megfelelő odafigyeléssel mivel még a hűtőborda is cserélhető és módosítható akár vizesre is. Nekem olyan van egy igen ergya külső vizes blokkal, de még az is a várakozásomon felül teljesít az igényeimnek megfelelve. Az asztali proci így már nem tud túlmelegedni.
A legkirályabb ilyen típusú laptopja MaxxDamage topiktársnak van csak neki újabb kiadású, a leggyorsabb ami még ebben a formában, elképzelés mentén létezett a Clevonál.Én megelégszem 2K mentén szintén 60 fps, mindig ezt vallottam laptoposként, de a grafikus beállításokat maxon tartva, abból nem engedve picit sem.
Kellett a hack, nem ölben laptop. Speciális egyedi adapter miatt bármilyen kártya ráhelyezhető és használható. Van hátizsákja, hurcolható. Részben asztali, de nagyobb részt nekem ez még mindig laptop. A vga csatlakozás miatt nem egpu az én értelmezésemben! Egy vga üzemel.
-
Semin
őstag
válasz
pidzse4 #108832 üzenetére
Itt az Time Spy Extreme :
(Legutóbb még nem volt hűtőpad, ahhoz képest brutális a javulás hangban)
Tisztán látszik, hogy csökken a GPU pontszám ha teljes erőn megy a CPU.
(gondolom nem megy a Dynamic Boost)CPU korlát 45W TDP : CPU - 75°C / GPU - 75°C
Minden korlát nélkül : CPU - 92°C / GPU - 75°C
-
válasz
pidzse4 #108807 üzenetére
Kinek mire telik és hogyan használja. Nem kell ide 1,5 milla kiadás, még 1-se. Mértem egyet a legújabb vga driverrel. Különleges laptopom van az elfeledett fajtából. Nevezhetjük tuningnak mivel moduláris, vagyis nem forrasztott a komponens. Már a nagyon sokadik vga upgrade után. A felállás kissé nehézkes laptop körökben, viszont az eredmény magáért beszél, nekem megéri asztalhoz kötve is. A vga 300 ezer volt
használtan, ja ezt javítom újonnan, már keverem.......
Mondhatnánk a vga-n kívül már minden elavult...pcie3, ddr4, proci...mégis nincs párja összteljesítménynél.Majd lesz ha egy fórumtárs egyszer lép a sajátjánál, az kegyetlen lesz.
-
Semin
őstag
válasz
pidzse4 #108827 üzenetére
Szerintem nem jó profilban csináltad.
Onnan gondolom, hogy a 9973 Graphics pont az azt jelenti, hogy fél gőzzel sem megy a 4090. (viszonyításképp nálam a 4070 13 064 Graphics pontot csinált)
Bár a proci már izzad rendesen, 97°C
bár ott sem kerek valami.
A 10 725 CPU score az elég kevéske, tekintve hogy a 45W-os limites 7940HS 11 080 CPU Score-t dob. (Bár a mérésem régebbi : [link] )Nem lehet hogy véletlen valami energia takarékos módban/profilban maradtál?
-
Juhaszatti
addikt
-
Mobildeck
tag
válasz
pidzse4 #108807 üzenetére
Nem veszem kioktatásnak, de igen, mindig arra törekszem, hogy a lehető legjobbat hozzam ki adott büdzséből. Mindig lehet többet költeni, csak plusz 50k és akkor több ram, csak még plusz 50k és akkor jobb proci. De valahol meg kell húzni a határt, és nálam ez az 1000€ volt, ezt hajlandó voltam átlépni (pár 50k-val) hogy az Asus legyen végül.
#108809Adi01
Köszi, körbenéztem, de adott összegbe max egy Legion 5 Slim fért volna bele, azt kihagytam (adott konfig rosszabb volt mint az Asusé) és végül a TUF A16 lett a befutó.#108811imre687
Na ugye ezekre gondolok mindig, hogy teljesen változó, kinek mi működik. Persze a nagy átlag alapján azért biztosabb dönteni sok esetben.
Valahol azt láttam, hogy oké, jó gépek ezek is, de max 1-2 évig, utána tönkremennek. Ez is vagy így lesz, vagy nem. -
peet05
aktív tag
válasz
pidzse4 #108793 üzenetére
A VivoBook Pro széria inkább PS/Lightroom, After E., stb., ahol a 3D szerkesztések miatt jól jön a dVGA-ban található CUDA/Tensor mag, illetve a 8GB vRAM (4060 esetén).
Játékra is használható, de arra kíváncsi lennék, hogy mekkora teljesítményt vehet fel/ad le, ha a töltő 150W-os. És ennél a gépnél sem cserélhető a RAM, nagyobb felbontású kijelzőt kell meghajtani, és nem új. Ha igazán dolgozik a gép, hogyan teszi mindezt, még elviselhető szinten, vagy hangosabb lesz, mint egy vágási disznó.
Persze, ha a kérdező hajlandó kompromisszumot kötni, vagy emelni a kereten, akkor megint lehet nézelődni, de ezen tények nem ismeretében nem jelentheted ki, hogy minden tekintetben jó. -
-
Mobildeck
tag
válasz
pidzse4 #108786 üzenetére
Igen abszolút, a youtube teszteket nézem folyamatosan, meg a nanoreview-n hasonlítgatom őket. A TUF-al pl az a bajom hogy 27ms a kijelző válasziideje a 144 Hzes panelben. Az szerintem nagyon gyenge. Nálam a kijelző a fontos, és hogy halk legyen, a billentyűzetet/tapipadot nem fogom használni, nem érdekel milyen nehéz vagy hol vannak a portok rajta.
A notebookcheck-et megnézem még, azt eddig nem csekkoltam, köszi.
Sajnos a Dell G15-ről sem Jarrod, sem a youtube vagy amazon kommentek (oké tudom az nem mérvadó) nincsenek jó véleménnyel. Ebben az árban a TUF 144Hz-es kijelzős modellje van, azt nem fogom megvenni. -
-
Mobildeck
tag
válasz
pidzse4 #108758 üzenetére
Ettol tartottam, tul jo deal a Gigabyte a tobbihez kepest. De az, hogy gagyi, mondjuk miben lelheto fel? Billentyuzet meg tapipad engem nem erdekel, nem fogom hasznalni.
Legion 5-re gondolsz?szerk.: ja nem, gondolom az RTX szeriara gondoltal
Illetve ha masban hulladek a Giga, leirhatod, eddig csak ceges irodai laptopjaim voltak dellek es hp-k azok eleg jol birtak mindent. -
Semin
őstag
válasz
pidzse4 #108739 üzenetére
Nagyon szépen skáláz 10-12 szálon a game az tisztán látszik. Ahogy a képed esetén, itt is látni 4Ghz körüli szálakat, vannak beesések.
(olyan időpillanat is van amikor csak egyetlen szál van 5.2Ghz-en)
A TJ max. még messze, így arra tippelnék, hogy elérte a TDP határát a CPU.Nem tudom megmondani, hogy ez a játék a"több mag alacsonyabb órajelen" (12), vagy a "kevesebb mag magasabb órajel(8)" kombót szereti. (vagy melyikből profitálna többet)
A 4090-ben még tuti van tartalék, ez a hőmérsékletén és a fogyasztásán is látszik.
Játék alatt 155W környékét fogyaszt, holott lenne élet még 175W-on is.Gondolom amikor 95W-ot kajál a proci, már nem játszik a Dynamic Boost...
-
Semin
őstag
válasz
pidzse4 #108719 üzenetére
Jó lenne látni hogyan néznek ki a magok, mint az előző képen.
A fogyasztás csak egy dolog, a GPU utilization viszont erősen ingadozik.
(szerintem maradt még a 4090-ben kakaó)Bár ezt a motort nem ismerem úgy tudom a multiplayer FPS az egyik olyan típus ( a stratégiák mellett) ami jól skálázódik akár 12 magon is.
-
Semin
őstag
válasz
pidzse4 #108715 üzenetére
A fogyasztás a hőtermelés/TDP miatt fontos! 12/20 magot nem lehet rendesen boostolni, hogy ne melegedjen túl.
(Vagy ne lépje túl a TDP-t)
Nem mindegy, hogy 55W-ból 20 vagy 8 magot kell “etetni”
Nézd meg mit mutat a kép:
4Ghz-en sem járnak a magjaid (abból is csak 6) a fele 2Ghz alatt ami édeskevés.Összehasonlításnak 8 maggal 5.2 Ghz-ig boostol a 7940HS.
Ez pedig a játékok elég nagy hányadánál hatalmas előny.szerk:
Sőt a 7940HS boost nélkül 25W-ból tudja a 8x4Ghz-t!
Az pedig egy (csak) 8 magon skálázódó játeknál ugyanez a teljesítmény. -
Semin
őstag
válasz
pidzse4 #108700 üzenetére
Sem a 7945HX, sem a 13980HX nem játékra való laptopban. Mert bár a teljesítményük brutális, túl sokat fogyasztanak, és túl melegek. Szomorú hogy a csúcs kártyák mellé csak ezeket teszik.
Egy olyan grafikont itt megnéztem volna, hogy a 65W-os power limit mellett milyen teljesítményt adnak le. Ez már sokkal inkább valós gaming alap lehet.
-
Volband
tag
válasz
pidzse4 #108687 üzenetére
Ez oké, de pl. egy katana vagy a 4070-es belépő gépük nem épp a legszínvonalasabb, még ha cserébe valamivel olcsóbbak is.
De mondom, még ez a 4070-essel felszerelt msi is több, mint 40%-kal drágább a korrekt 4060-as gépeknél, ami mindjárt nem 20%. 480-ért valóban tök jó ár lenne, de nem annyi.
-
FőDudu
veterán
válasz
pidzse4 #108636 üzenetére
Pont igy van. A kerekbe epitett legnyomas mero (TPMS) tudna blokklni az aito hasznalatat. (szerencsere az esetek jo reszeben a user kepes resetelni a dolgot).
Ma viszont egy ismeros megkert, hogy nezzek ra a nyomtatojara. HP LJ M110W. Kicsi lezer. Riportokat nyomtat, de semmi mast.
Kiderult, hogy valoszinuleg a HP fele Instant Ink szolgaltatast okezta le a nyomtato elso telepitesekor aki neki telepitette (nem en) - es elofizu hijan a printer blokkol minden nyomtatast. Rakuldot a nyomtatast, el is tunik a queue-bol, de nem nyomtat semmit.
Mondtam, hogy kerdezze meg azt aki hozta neki - mert az en HP Smart accountommal nem akar mukodni - gondolom azzal az accal kell valalmit kezdeni amelyikkel aktivaltak.
Kezd eleg erdekesse valni a tortenet. (mondjuk itthonra pont HP 790 nyomtatot rendeltem, mert azt egyszeru tolteni (ink tankos) es a fej is vagy 20 euro hozza ha beszarad. Ezt ajanlottak a nyomtatok berlesebol elo cegek - olcso (~200 Euro) es strapa biro cucc.
-
-
Semin
őstag
válasz
pidzse4 #108622 üzenetére
A Lenovonál is hasonló dolgokat pedzegetnek, hát nem igazán üdvözlendő. Sebaj, majd szavazunk a pénztárcánkkal a következő vásárlásnál.
Cseréltesd ki szervizben, akkor úgyis újat ragasztanak, legalább ezzel meghosszabbítod a matrica élettartamát.
Évi egy takarítás úgy sem árt, ha mindig velük csináltatod
- újat raknak úgyis- akkor kibírja hosszú távon is.Ki van ez találva
-
válasz
pidzse4 #96784 üzenetére
Vannak progik amik beállítás, leszabályzás után is elveszik azt ami nincs, nem engedtem meg mégis, ez a progi ilyen.
Gyilkos benchmark. Nálam a prime 95 sem kér be annyit mint ez indítás után. Szóval ez változó éppen mivel számol a program úgy nyúl a kakaóhoz. Játéknál ennél sokkal szerényebb a helyzet szerencsénkre.
-
válasz
pidzse4 #96777 üzenetére
Gratulálok a szuper jó gepedhez
Nagyon jó döntés volt!
Ennek a gépnek nagyon jó a hűtése, számomra teljesen indokolatlanul sok a 102 fok...
Azért hűl vissza, mert amikor eléri a 100 fokot a processzor, akkor visszaveszi a processzor teljesítményét és persze a ventik is addigra pörögnek fel emberesen.
A Razer Synapse-ban tudsz csinálni egy "agresszívabb" ventilátor beállítást ezzel lehet csiszolni egy kicsit a magas hőfokon.
*
A gariztatást Malák felhasználón keresztül lehet intéztetni (kér valami minimális ügyintézési díjat) nagyon korrekt és megbízható tag! -
Csupati
őstag
válasz
pidzse4 #96777 üzenetére
& Cyberwarfare
Ah értem későn jön rá hogy hűteni kéne, bár akkor is nekem kicsit furának tűnik h elmegy 100 fokig majd elkezd hűteni miután már trotyol is.
Nálam a Clevoba akkor van 100C ha a desktop i9 procit 135W on hajtom allcore 4.6 mellett , de addigra már -rég üvölt a venti benne 100% on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- PlayStation 5
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Spórolós topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen autót vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad - 15,6 FHD, DDR5 RAM, 4 órás akksi
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest