- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nagydom1991 #8799 üzenetére
Nekem AL-KO van, azzal van tapasztalatom. Briggs 625exi motoros, önjáró, 51 centis (gyűjt, mulcsol, oldalkidob) én szeretem.
-
válasz
nagydom1991 #8706 üzenetére
1000 m2 miatt sztem önjárósat vegyél - amúgy mindenképp két gép kell? Mert ha elég egy is, akkor vehetsz valami komolyabbat, aztán azzal letudod mind a két telket. Csapágyazott kerekek legyenek, minél nagyobb hátul, annál könnyebb vele forogni. Tudjon minimum gyűjteni és oldalt kidobni. Ha mulcsoznál, akkor olyat vegyél, ami azt is tudja. Azért 300 körül már van választék jó gépekből (AL-KO, Stihl, Husqvarna) - olyan nézz, amihez jó az alkatrész ellátás! Érdekes amúgy, hogy pl. a Husinak és a Stihlnek keveés az oldalkidobós típusa...
-
nagydom1991
csendes tag
válasz
nagydom1991 #8706 üzenetére
Sziasztok,
Ez az üzenetem úgy fest, hogy sikeresen elkallódott, és nem jött válasz senkitől a kérdéseimre. Esetleg tudna valaki ebben segíteni?
Üdv,
Dominik -
KunEmber
senior tag
válasz
nagydom1991 #7799 üzenetére
Nem használok semmilyen formában fűkaszát, az érintett termékről nem tudok nyilatkozni. DE! Az öcsém egy hasonló szintű Oleo gépet vett erre a célra (akár az is lehet, hogy pont ezt
), ő szereti, elégedett vele és “normális” állásán túli maszekolós időben használja rendesen. Amennyiben kérdésed van, írjál privátban és szívesen továbbítom neki.
-
kk831228
addikt
válasz
Igen , Oleo jobb cuccok közè sorolható.
Profibarkács oldalon van valami leìrás az AGT -ről .
-
kk831228
addikt
válasz
Nem vàltozott semmi , a nègyütemű azèrt ritka, mert fűkaszánál sokszor nem ideális a motor helyzete, a kenèshez . Ha folyamatosan árokpartot nyìr az ember, lehet hamarabb megadja magát elmèletben , gyakorlatban , a leìrásban már ha minden igaz, nincs problèma a Honda mocinál , de ha folyamatosan olyan helyen használja az ember a kètütem a 💯 SZERINTEM szigorúan
-
válasz
Hát őőőőő, én nem vagyok hivatkozási alap, de nekem a fűnyíróm és a fűkaszám is 4 ütemű motorral van szerelve, egy rossz szavam sincs egyikre sem (nyíró AL-KO Briggs ESX625i motorral van, a kasza az Makita, de hogy milyen a motor rajta, fogggalmam sincs - EBH253U a típusa a kaszának). Mindkettő jó gép.
-
KunEmber
senior tag
válasz
nagydom1991 #7770 üzenetére
“Akkor is ha azok papiron kevesebb lóerősek, kisebb tartály illetve vibráció elleni védelem sincs?”
Akkor is. Az a tapasztalat, hogy a jobb gép jobb is annyival, hiába más a specifikáció. Sajnos nincsenek csodák. Vagy megveszed a jót, vagy a hulladékot. Pro tipp: várj még két hónapot és vedd meg a normális márkákból a 3-4. árkategóriás modellt, amit még mindig csak a kerttulajdonosok számára ajánl a gyártó.
-
kk831228
addikt
válasz
nagydom1991 #7770 üzenetére
Nem csak a lóerő számìt . 150 körül mondjuk nem nagyon van jobb cucc. Honda mocis AGT van 200 Körül , nègyüteműek , próbâltam a 35 köbcentis gyári Hondát nagyon jó volt az is de inkább az gx50-est vennèm . Ha meg kètütem , akkor Husi ,Stihl vagy japán mocisak pl Nikkari , Kawasaki motoros, Maruyuma stb. Oleo Mac se rossz ha minden igaz.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
nagydom1991 #7768 üzenetére
Nem sok fűkaszát ismerek, de 150-ért én Stihl - Oleo Mac - Husqvarna triónál is körülnéznék, a Hecht lenne az utolsó, ami eszembe jutna.
De várd meg, hátha jön valaki, aki jobban képben van.
(szomszéd szűk 1 hektáron egy piacos kínai és egy Hecht helyett inkább kézi erővel kaszált, mióta vett egy alig használt Stihlt, azóta nem láttam kézileg kaszálni)
-
nagydom1991
csendes tag
válasz
nagydom1991 #7765 üzenetére
Mire visszajöttem, az URL nem működött, ezért itt egy screenshot a kiválasztottakról 😀
-
kk831228
addikt
válasz
nagydom1991 #7048 üzenetére
AGT -ből is van csillapított.
Szerintem nem "probléma", hogy ha van csillapítás
Attól hogy 4 ütem van rezgése azért.
Csillapított az AGT comfort vagy 450X van , ami négyütem...
-
válasz
nagydom1991 #7044 üzenetére
Makita csinált még 4 ütemű motorral fűkaszát, ha mákod van, még találsz (nekem 253-as van, jó gép).
-
kk831228
addikt
válasz
Honda vagy Honda motorost nézz, ha 4 ütembe gondolkodsz, gx 35 de inkább gx 50 mocival nagyobb területre. Gx 50 2le, de azt kellemes nyomatékkal tudja. A gyári Honda UMK 450 Xeet, csillapított de nem olcsó, van egy olcsóbb verzió ami Honda mocis: AGT 5028b comfort vagy a Stigának is volt Honda mocis verziója, annak nem tudom a típusát...na meglett : Stiga BC 450 HD
-
IMGM6
tag
válasz
Ahol annyira meghatározó a súly mint a fűkaszáknál, a 4 ütem csak egy marketing (környezetvédelmi) maszlag.
A Hecth ugyanaz a kínai sz@r mint az MTD, én egy HUSQVARNA 135R-t vennék, könnyű, erős, és viszonylag jó a rezgés csillapítása, ha olcsóbb kell, akkor oleo mac. -
nagydom1991
csendes tag
válasz
nagydom1991 #7042 üzenetére
Illetve most jobban utána jártam ennek a 4-MIX motornak, és rá kellett jönnöm, hogy ebbe ugyanúgy benzin+olaj keverék kell mint a 2 üteműekbe. Létezik egyáltalán olyan 4 ütemű fűkasza amibe nem kell? Csak mert az lenne a cél, hogy elkerüljem a kevergetést 😀 Ha ez nem lehetséges akkor természetesen tárgytalan a 4 ütemű
-
soldi3r
veterán
válasz
nagydom1991 #7038 üzenetére
En a Stiga STIGA BC 555-ot nezegetem egy ideje.
-
hzsolee
őstag
válasz
nagydom1991 #7038 üzenetére
Akkor egy FS131? Mondjuk 2 ezerrel több mint amit szánnál rá.
-
törölt tag
válasz
nagydom1991 #4010 üzenetére
Szia! Nem berántós benzinest nem fogsz találni 100 ezer alatt, de még 140-150 ezer alatt sem nagyon. Nagyon ritka, és drága kategória is.
40+ vágószélességű akkusak:
- MTD LM40 (saját tapasztalat alapján tudom ajánlani 300 m2-i)
- Lidl-s Parkside fűnyíró a belinkelt oldalon kb középtájt (dicsérik, de nem tudom lehet-e még kapni)
- Ha kicsit feljebb mennél árkategóriában (~120 eFt), akkor: Makita DLM431PT2 , illetve Makita DLM431PTX1.
- 100 ezerig esetleg még Obis LUX A-RM-2x20/43 vagy RYOBI OLM1841H vagy Bauhausos POWERWORKS PD48LM46K4 (ezekről nem sokat tudok)
MTD-ről, Parkside-ról és Makitáról találsz itt fórumon teszteket, véleményeket. -
Archer
őstag
válasz
nagydom1991 #3078 üzenetére
Van egy olyan, hogy MTD Smart 46 SPBS, gondolom a 46-os változatnak azt szánják. Az itthoni kínálat bőven nem fedi le a gyártók teljes palettáját, olyan kicsi piac, hogy nem éri meg túl sok típust raktáron tartani. Különben ha bent van a külföldi katalógusban és kicsit rugalmasabb a forgalmazó, be szokták szerezni az adott gépet.
A 40 egynéhány kiló soknak tűnik de mivel önjárós, meglátod nem lesz vele probléma. Kicsit ráérez az ember aztán már bánná is, ha a kisebbiket veszi. Egyedül az autóba berakás-kivétel ahol azért már ezt nem olyan egyszerű egy embernek (vagy két deszka...).
Kawasaki motor: tiszta benzin nem retkes kannából, néhány üzemóra után olajcsere első alkalommal, munka előtt 1-2 percig melegíteni és sokáig nem lesz vele gond. -
bako01
csendes tag
válasz
nagydom1991 #3080 üzenetére
A fórumon gyűjtött információk/javaslatok alapján én is ezt a típust választottam, várok hogy megérkezzen (140k volt a legolcsóbb ár amit találtam). Még nem láttam a méreteket de a gyűjtött vélemények alapján tényleg egy csatahajó (félek én is kicsit a szűk részeknél), illetve félek a hidegindításoktól, mivel több ember jelezte, hogy elég döcögősen indul, viszont ha beindul akkor a világból kimegy😄
-
bako01
csendes tag
válasz
nagydom1991 #3078 üzenetére
És mennyibe került ott a gép?!
-
Archer
őstag
válasz
nagydom1991 #3067 üzenetére
Ne haragudj de mi az, hogy ne kelljen olajat cserélni? Kocsidban -ha van- sem cserélsz olajat sosem? Vagy mint az automata váltók amikbe szintén örökös olaj van és a váltó élettartamára szól. Ami igaz is, csak az a nem mindegy, hogy mikor hullik szét. Szerintem baromság, sokkal hamarabb kopik szét a motor, hamarabb vesz a polgár újat, ennyi. Közben meg előadják mint valami hatalmas innovációt.
Amit néztél MTD gépet, abban az árszegmensben most az tűnik best-buynak, annyiért jobbat szerintem nem igen találsz.
Alumínium ház jó dolog de az már szinte az "elérhetetlen" kategória árban, szerintem nem éri meg a jelentős felárat.
5 Le, nagyobb cm3 ahogy már írtam, igenis jó dolog, fogyasztásban 1-2 deci a különbség -otthonra az éves 10-15 alkalomra tök mindegy-, viszont sok időt tud vele spórolni az ember. -
Grózi
veterán
válasz
nagydom1991 #3066 üzenetére
Mert az 5 Le egyben azt is jelenti,hogy nagyobb blokkos és tapasztalataim szerint ídőtálóbb is.Úgyis önjárós lesz,mert nagyon nem hiszem hogy van már anélkül-csak nem létszükséglet számomra.100K-ból szeretném megúszni ha lehet.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
nagydom1991 #3064 üzenetére
Hát mondjuk 3-4e m2-re tologatóssal nem vagy gyenge...
-
stickermajom
addikt
válasz
nagydom1991 #3064 üzenetére
"ne igényeljen olajcserét"
Létezik ilyen? Mármint egy darabig nem igényli egyik sem, de aztán egyszer csak majd nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest