- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
den89
tag
Igen. Úgy gondolom nagyon nagy különbségek nincsenek. Nem kevés tesztet, véleményt olvastam akkus fűnyírókról, meg némi saját tapasztalat is van. Ez kb a kiindulási alap, hogy 2x18V 4Ah // 36V 4Ah // 40V 4Ah akku kapacitások kb 250-350 m2-re elegendőek (önjáró nélkül, általános körülmények között). Nyilván az sem mindegy mekkora vágószélesség, mekkora, milyen sűrű a fű, stb. Végig lehet rohanni a 4 centis hiányos füvön és lenyírni 3 centire, lehet lenyír valaki 500 m2 is így, nem állítom, hogy lehetetlen.
Én ezt általános körülményekre írom. Ebből talán lehet számolgatni kinek mire lehet szüksége.
-
Cblacksmithc
tag
innét és igen
az az 1volt raktáron és másnap már itt is volt....
de a külső raktárról is gondolom megjön. Korrektek voltak, még az előzőleg utánvéttel leadott rendelésem is korrigálták kérésre, így tudtam kártyával fizetni és még telón is egyeztettünk. Elégedett vagyok a vásárlással. -
a2d2
addikt
Én a Makita előtt erősen nézegettem őket, mert olyan nagy végkiárusításba tolták a 82V-os fűnyírót hogy gyakorlatilag szarér-hugyért meg lehetett kapni.
Aztán lemondtam róla mert egyrészt nem találtam már hozzá való láncfűrészt, másrészt az utolsó akkupakkok voltak hozzá, talán egyetlen áruházban.
A 60V-os meg annyira nem volt már jó árban. Meg alapban féltem hogy melyik szériát mikor szüntetik be, ezért mentem el végül a Makita/DeWalt irányába. -
t.imi
addikt
Tengelybe van marva egy ékpálya v mi a cerkám. Hosszabb csavarhúzóval kell a ház és a rotor (?) közé nyúlni, közepes erővel feszegetni. Úgy 30°-ot tekertem és feszítettem.
Aztán szépen lejött.
Nem volt rásülve, csak túl olcsó a műanyag
Vissza már egy csepp szilikon zsír v hasonlóval kell összerakni
Ezután jön ki a motor felfelé, csak a kondira vigyázz.
Kva nagyot tud ütni.
Felső csapágyhoz hozzáférni enélkül, a 4db belső torx csavart kell kitekerni + két kábelpárt kifűzni az öntvényből. -
a2d2
addikt
Nagy átlagban írtam az egy napot, akkor legyen kettő. Azért remélem érthető amit írtam. Apáink/nagyapáink képesek voltak havi fizetést összespórolni és belerakni egy-egy szerszámba, rádióba, tv-be, hifi-be vagy bármire mi meg már KB egy napos munkabérért szeretnénk új fűnyírót. Ami nagy valószínűséggel pár év múlva a szeméttelepen végzi. Rossz felé megy a világ.
-
bsh
addikt
végül bosch arm 37 és stihl rme 235 közül akartam venni. bementem boltba ahol volt mindkettő, megnézegettem őket. a stihl jóval masszívabbnak tűnik, a kerekek fém tengelyen, stb. de belül az is szíjas és gondolom ugyanolyan gagyi műanyag fos az is.
erre mondja az eladó, hogy most maga ellen beszél de ő azt javasolja, vegyek agrimotort. na hát az meg aztán számomra elképzelhetetlen szinten ultragagyi!
de ha már mind gagyi és mindegyikről sok rosszat írnak, akkor miért fizessek 2x annyit, meg az eladó is azt ajánlotta, úgyhogy végül az agrimotor 3813 lett.
szerk.: ja meg egy kollégám is azt mondta, neki is az agrimotor bírta a legtovább. -
bsh
addikt
nem igazán értem a kérdést. persze hogy tud más márkát is. kereshetsz alkatrész számra is, vagy összeállítási rajzokra (alkatrészlistával), stb. attól függ mit keresel.
például itt vannak összeállítási rajzok. (bal oldali menüben értelemszerűen a Diagrams & Parts Lists) -
bsh
addikt
ryobi olm1833b szíjas (21-es pozíció)
szóval van rá példa... -
Espla
aktív tag
Igen a suhanó. Ennek az előnye, hogy nem tépi a fűszálat hanem vágja
Hosszabb idő a használata ha vannak tereptárgyak és rendesen megmozgatja az embert.
Kell egy bizonyos lendület, tartani kell a sebességet. Ha hosszabb, sűrűbb a fű az nagy ellenállást jelent.
Hobbigépnek jó, mert nincs mindig idő, kedv, vagy a fű túl hosszú.
Szóval nem villany vagy benzines helyett, hanem mellett ajánlom.
De aki szívesen mozog és a kert és a mechanikus gépek megszállottja annak kötelező!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- 24 GB-os RTX 4090 - HP OEM - garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest