- Yettel topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pont tegnap járt nálam egy gép T7200-assal, hát kipróbáltam - és valóban működik! Köszönöm a tippet, beszerzek egyet, mert mégiscsak jobb egy C2D, mint a DualCore, amivel szerelték ezeket.
Futtattam rajta AIDA teszteket a régi T2300-assal meg a T7200-assal, a memóriakezelés persze nem javult, de a proci tesztek sokkal, sacc per kábé +30%-kal jobbak. -
Annyira nem mentem bele a dologba, egyszer próbáltam beletenni valami régebbi C2D procit, de a sarkán, ahol hiányzik 2 láb, a benne lévő T2300-n pont ellenkező irányba volt, mint a C2D procin. De ha kezeli ezeket, amit mondtál, akkor beszerzek egyet, aztán anyum bátrabban tudja csapatni a netet rajta.
-
-
-
Üdv!
Én V5515-öt használtam SSD-vel, nálam nem volt gond az indulással. Lehet nem szereti a tiétek az adott típust, itt Kingston HyperX Fury 120GB volt benne.
Ez a proci dolog komoly? Én azt hittem, a T2310-esnél jobbat nem kezel. Melyik a legnagyobb bele, amit még elbír a gyári hűtése? Sokat dob rajta? Anyumnak szánom a notit netezésre, nem árt a plusz erő, ha párezres ráfordításból meg lehetne oldani...
-
válasz
thunder1991 #335 üzenetére
Akkor ott mélyebben van a baj. Megy amíg megy, költeni nem érdemes rá sajnos.
-
válasz
thunder1991 #333 üzenetére
CoD2 nem indul el, asszem alpha blending kell neki, azt meg nem támogatja a SiS Mirage.
A vinyót úgy értettem, hogy egy másikat kellene megnézni a Fujitsu notiban.
-
válasz
thunder1991 #331 üzenetére
Üdv!
A vinyókérdést passzolom, a biztonság kedvéért meg kellene próbálni másikkal.
A videokártya, nos játékra ez nem alkalmas. Az említett noti sokkal frissebb technológia, azért tud többet.
Mire akarod használni? -
-
-
-
válasz
Motomoto16 #317 üzenetére
Ha jól emlékszem, én UltraISO-val csináltam. A képet megnyitod a programmal, és kiírod. Nem kell hozzá DaemonTools, csak maga az UltraISO.
-
Persze, elmegy rajta, de vannak nyűgjei, főleg az integrált SiS Mirage "videokártyának nem nevezhető valami" miatt.
Én Win7 alatt képtelen voltam normális működésre bírni például a Winamp-ot - ha a böngészőben görgettem egy oldalt, beakadt a zene...és nekem ez elég volt arra, hogy XP-re váltsak.
MOD: 2 magos Intel proci, nem Celeron(!), és 3 giga memória mellett.
-
Persze, én is tudtam használni a Win7-et az 5515-ön.
Én már arra is gondoltam, hogy nem is a driver, hanem a szoftver miatt recseg. Próbáld meg úgy, hogy először manuálisan megkeresteted vele a drivert, felismerteted a hangkártyát, és csak utána rakod fel a szoftvert. De csak tipp, én már nem emlékszem, hogyan oldottam meg...amúgy visszaálltam XP-re, mert a 7 azért egy kicsit sok neki. -
-
-
Ha már a memteszt kifagy, az lehet alaplap hiba is...akkor meg már nem éri meg vele foglalkozni.
A Fujitsu-t teszteljétek, és ha nem jön elő a hiba, akkor valamiért nem megy párhuzamosan a két modul. Én a chipsetre fogom. Legfeljebb veszel bele egy darab 1 gigásat, azzal már használhatóbb lesz.Azt, hogy az egyik memó hosszabb 1mm-rel, nem értem. Ez - elvileg - szabvány. Vagy úgy érted, hogy az Acer-ben és a Fujitsu-ban más memó kell?
-
-
Én egy ősrégi Acer laptoppal jártam így: egy rammal ment, kettővel fagyott. Bár az még SD ramos volt.
Ha így jó, akkor rendben. Lehet az eltérő memóriatípustól is, vagy az eltérő időzítéstől, esetleg az eltérő mérettől. Nekem is egy Fujitsu notim van, 5515-ös, és tudtommal ezekben mind az a szemét VIA chipset van, az meg nagyon válogatós...
BootCD hasznos dolog, de ha nem, hát nem. Simán kiírod, és működnie kell, de arra figyelj, hogy nem csak belehúzkodd a fájlokat, hanem rendesen másolással írd ki, különben a boot-ot nem írja rá.
-
Letöltöd a Hiren's Boot CD-t - érdemes a legújabbat leszedni. Kiírod egy lemezre, és beteszed a notiba. Úgy, mint amikor XP-t telepítesz, bebootolsz a lemezről, és onnan már egyértelmű lesz.
Egy menüt fogsz látni, ahol kategóriákra vannak osztva a lemezen található programok. Testing tools -> Memory testing -> Memtest86, ezt elindítod, és megvárod, amíg lefut. Ha a végén azt írja, hogy "Test completed, no errors", akkor a memória rendben van. (Lehet, hogy nem pont ezekkel a szavakkal írja majd, fejből nem tudom pontosan.) Ha piros sorokat dobál ki, akkor a memória 99%, hogy kuka. Azért 99%, mert találkoztam már olyannal is, hogy poros volt a foglalat, és azért nem működött a memória, de ez a ritkább.Ezt mindenképp futtasd le végig, addig nincs értelme tovább gondolkodni.
MOD: Ha az Acer nem bootol be, és nem tudsz a BIOS-ba se belépni, az lehet vinyó probléma is. Ha valami baj van a merevlemezzel, akkor szokott olyat csinálni, hogy a POST képernyőnél áll, és onnan nem mozdul el.
-
-
-
válasz
Szaszagy #289 üzenetére
Üdv!
Így elsőre ezt találtam. Ilyet én nem használtam, de valószínűleg úgy tudnád ezt alkalmazni, mintha egy monitort kötnél a VGA kimenetre.
A noti VGA csatlakozója kizárólag analóg jeleket ad ki. A legtöbb laptopon nincs DVI kimenet, de láttam már olyat, amin mindkettő volt. Utóbbi a ritkább. -
válasz
LaptopSystem #286 üzenetére
A jack-es része valószínűleg szabványosított, a külső hangszóró meg olyan, amilyen. Az, hogy a jack-es megoldással is halk, nem normális jelenség, valószínűleg szoftveres (vagy beállítási) probléma lesz. Hány kHz-re van állítva a hangminőség? 44,1kHz-en működnie kellene, ezen érték felett már valószínűleg rosszul működik.
Én már csak kíváncsiságból is megnézném XP-vel...
-
válasz
LaptopSystem #284 üzenetére
Úgy legyen! Sok sikert hozzá!
-
válasz
LaptopSystem #282 üzenetére
Végsősoron egy próbát megérhet - ha minden kötél szakad.
-
válasz
LaptopSystem #280 üzenetére
Igen, drivercserével megoldódott. Amúgy a probléma csak Win7-en jelentkezett, XP-n jól működött a hang.
-
válasz
LaptopSystem #278 üzenetére
Amúgy tisztán szól, csak halkan? Nálam valamelyik driverrel azt produkálta a v5515-ösöm, hogy halk volt, és cicergett.
-
válasz
LaptopSystem #276 üzenetére
Esetleg nézd meg a Realtek kezelőjét, hátha valami le van húzva minimumra. Nem tudom, mi lehet a hiba.
-
válasz
LaptopSystem #274 üzenetére
A beépített hangszórója halk, vagy ha rádugsz valamit (fülhallgatót, hangfalrendszert), akkor is halk?
-
válasz
davidka1991 #272 üzenetére
Gondolom, valami HSDPA modem lehet benne. Drivert feltelepítetted hozzá? Eszközkezelőben látod a modemet (mármint a HSDPA-t)?
-
válasz
LaptopSystem #266 üzenetére
Üdv!
Bár nem ismerem ezt a laptopot, de típustól függetlenül azt mondom, hogy a hiba kijelző-hiba, nem pedig szoftveres eredetű.
Szerintem próbáld meg itt feltenni a kérdést, talán nagyobb szerencsével jársz.Sok sikert!
-
válasz
LaptopSystem #263 üzenetére
Az én Esprimo v5515-ös notimban is ez a chip van. A különbség annyi, hogy az én alaplapom SiS chipes. Esetleg próbáld meg ezt. Sajnos konkrétan a tiédhez nem találtam drivert.
-
válasz
LaptopSystem #261 üzenetére
Okés. Ha mégsem menne, írj, és megoldjuk!
-
válasz
LaptopSystem #259 üzenetére
Üdv!
Így hirtelen nem találtam semmit. Szerintem célszerűbb úgy keresni, hogy megnézed a hangchip típusát (pl. Everest segítségével), és direkt arra keresel rá. Valószínűleg ez a laptop is valami realtek hangchipet kapott, de a pontos típust kellene tudni.
-
válasz
Blackdevil23 #257 üzenetére
Igen igen, erre gondoltam. Kideríteni? Esetleg rendszernaplóból, de én inkább annak vagyok a híve, hogy induljunk tiszta lappal. Felteszed a Windowst, és az első dolgod lesz az SP1 telepítése. Ha ekkor is hibát jelez, akkor tovább gondolkodunk a megoldáson!
-
válasz
Blackdevil23 #255 üzenetére
Értem, de igazából arra irányult a kérdés, hogy akkor rakod fel az SP1-et, amikor már minden készen van (programok, driverek...), vagy közvetlenül az után rá is frissíted, amint a Windows felkerül?
(Vagy én értettem félre valamit?!) -
válasz
Blackdevil23 #253 üzenetére
Igen, szerintem is érdekes a jelenség. Én úgy vagyok az operációs rendszerekkel, hogy a gyári az, ami biztosan jó. Ha már valaki belekókányol, az sohasem olyan, mint az eredeti...
MOD: Mikor rakod fel az SP1-et? Közvetlen azután, hogy fent van a Win7, vagy csak azután, amikor már mindent feltelepítettél? Mert összeakadhat akár a driverekkel is...
-
válasz
Blackdevil23 #251 üzenetére
Hali!
Próbáld meg egy olyan Win7-tel, ami gyárilag SP1-es!
-
válasz
Perillustris #242 üzenetére
Hali!
Ha jól tudom, akkor elvileg 2x1GB memóriát kezel, de az enyémben van 1db 1 gigás, és 1db 2 gigás modul is, tehát összesen 3 giga a memória. Gond nélkül kezeli, igaz, hogy én a legfrissebb BIOS-t tettem rá. Érdemes olyan helyen megvenni a memókat, ahol visszaadják a pénzt, ha esetleg nem működne...
-
-
-
Üdv!
Ha a Wintelepítés elején kéri, akkor nem hinném, hogy egy cd vagy dvd lemezzel orvosolható a probléma. Amúgy sem értem, hogyan kérheti a "cd/dvd eszközillesztőjét", amikoris te épp' a dvd-ről telepítesz - szal' hogyhogy nem ismeri?!
Azt próbáld meg, hogy BIOS-ban az IDE eszközöknél átállítod SATA helyett IDE-re az erre vonatkozó opciót (pontosan nem tudom, hogy hívják, és merre van, ezt meg kell keresned), és újra nekifutsz a telepítésnek.
-
-
-
-
válasz
{Zodiac} #226 üzenetére
Egy próbát mindenképp' megér. Nálam nem jelentkezett az általad írt probléma sem Vista-n, sem Win7-en, de ennek ellenére én javasolnám az XP-t.
A notira (mármint az 5515-re) gyárilag Vista-t adtad, de szerintem ez egy kicsit azért erős ennek a konfignak. XP sokkal jobban kipörgeti... -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nálam is volt ilyen probléma Win7 Ultimate alatt, de a gyári driver megoldotta.
Úgy vettem észre, hogy az a titka, hogy manuálisan kell megkerestetni vele az illesztőprogramot.
Szóval leszeded a gyártó honlapjáról a Win7-es drivert, és nem a "setup.exe"-vel telepíted, hanem előbb az eszközkezelőben "driver frissítése", vagy milyen menüpont, majd te magad megadod a könyvtárat, ahova kicsomagoltad előtte. Lefrissíti, és utána már fel tudod telepíteni a szokásos módon a kezelőfelületet, ha esetleg azt akarnád használni.Majd írj, hogy sikerült-e!
-
válasz
ro_bert17 #186 üzenetére
Driverek gyártói oldalról vannak, a gép nem melegszik.
A szűz XP-t úgy értettem, hogy XP + driverek + programok. Alapból nem indul lassan, de a programok betöltése közben - szerintem - gyanúsan sokat tölt. Azért gondoltam, hogy egy 7200rpm-es vinyó dobna rajta. Főleg, hogy SATA-s a vinyó, nem kéne ennyire lassúnak lennie. Van benne valami igazság?
-
-
-
Üdv!
Fujitsu Siemes Esprimo Mobile V5515 típusú notimba szeretnék vinyót cserélni. Jelenleg egy 120 gigás 5400rpm-es WD van benne. Kérdésem azt lenne, hogy egy 320 gigás Seagate vinyót felismer-e (elkezel-e), valamint az, hogy az általam kinézett vinyó 7200rpm-es, mennyit dobna a teljesítményen?
XP-vel használom a gépet, van alatta 3 giga memória, de nem valami gyors...kell vagy 3-4 perc, mire beizzik a rendszer.Köszi!
-
válasz
petrelli86 #156 üzenetére
Üdv!
Ezek integrált cuccok, véleményem szerint nem tudod cserélni. A notid jó amúgy, de nem játékra termett...
Én is kérdeznék, bár tényleg elég halott a topic.
Esprimo Mobile V5515-ös notim van, 3 giga rammal, és valahogy meg szeretném gyorsítani a memória számolását, mert amikor indul a gép, kb 30 másodpercig csak azt számolja.
Az asztali gépek bioszában ki lehetett ezt lőni, de itt nem találtam semmit sem. Tudtommal a legfrissebb bios van rajta, legalábbis én frissítettem valamikor régebben.Köszi az esetleges válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Kuponkunyeráló
- Milyen házat vegyek?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest