- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gé_
csendes tag
válasz
csabyka666 #349 üzenetére
Stimmel - a tiédben Socket M, az enyémben Socket P a CPU foglalata. Ugyanannyi érintkező (478 db) van a foglalatokban, de mivel elektromosan nem kompatibilis egymással a két rendszer, ezért a biztonság kedvéért áthelyezték a „kihagyott” lábakat.
Egyébként utánakérdeztem, és elvileg a te gépedbe az összes, T5x00 és T7x00 jelű Core2Duo processzor betehető, azokkal mind működnie kell.
-
Gé_
csendes tag
válasz
csabyka666 #346 üzenetére
Ez így nem egészen igaz, hogy a C2D processzorok nem passzolnak a V5515-ösbe. Arról valóban megfeledkeztem, hogy más a foglalat, de például a T5500, a T7200 és a T7400 egészen biztosan kompatibilis a gépeddel.
-
Gé_
csendes tag
-
Gé_
csendes tag
válasz
csabyka666 #340 üzenetére
Szia!
Lehet, nem tudom... Nálam a SATA II-es HDD-t sem szerette az SSD előtt, de nem igazán kísérleteztem.
Processzorból a T9500 még probléma nélkül megy benne a gyári hűtéssel, 4-6eFt-ért hozzá lehet jutni használtan. Szerintem egy jó proci nagyon sokat dob rajta, egészen használható kis gépet lehet így összehozni. Természetesen korlátai azért vannak, de netezésre, irodai munkára jó, és mióta a T9300-ast használom, azóta 720p-s videót is gond nélkül játszik (a saját megjelenítőjén ez ugyebár pont elég is, gyakorlatilag maximális felbontásnak minősül).
És bár tudom, hogy a „Windows élményindex” nevű csodaalgoritmus korántsem tökéletes, de csak úgy viszonyítási alapnak: a T3100-as 4,9-es értéket kapott annak idején, ez 6,1-re javult a T9300-zal. A processzorcsere után a már meglévő memóriamodulok is gyorsabbak lettek 6 tizedponttal (5,5-re javult az értékelésük). Ezek az értékek a Win7 1-7,9-ig terjedő skáláján értendők. -
Gé_
csendes tag
válasz
thunder1991 #331 üzenetére
Szia!
Tudom, hogy négy hónapos a kérdésed, de épp a témában keresgélek, és gondoltam reagálok rá, hátha még valakinek hasznos lehet.
Nekem Esprimo V5535-ös laptopom van, a tiéddel azonos chipsettel. Sajnos a SiS chipset csak SATA 1-ig „szereti” a meghajtókat, a SATA 2-vel és 3-mal inkompatibilis - működni persze működik, de nem teljes értékűen. Nekem egy SATA 3-as SSD van benne, és sajnos nem ritka, hogy akár 10-12-szer is kiakad a POST a memóriateszt lefuttatása után, mire végre elkezd bootolni (de olyan is van, amikor elsőre indul, viszont rendszerint egynél többször kell nekifutni). Mondjuk amikor végre felismeri a meghajtót, akkor nagyon gyors vele. Elvileg ha a BIOS-ban lehetne engedélyezni az AHCI-t, akkor megoldódna a probléma, de ez a menüpont le van tiltva, az egyszerű felhasználó nem látja. Vannak módosított BIOS-ok a neten, ahol elvileg engedélyezték ezt a menüpontot, de épp ezért keresgélek-nézelődöm én is, hogy biztosra mehessek, mert nyilván nem akarom használhatatlanná tenni a gépet.A Mirage 3 tényleg gyenge, de nem szabad elfelejteni, hogy egy 10 éves, újkorában is belépőszintű gépről beszélünk. Mondjuk egy erősebb processzor azért megtámogathatja kissé - ez a SiS chipset talán egyetlen nagy előnye, hogy szinte bármilyen processzort elfogad, ami beleillik a foglalatba, még akár a T9550-et is - igaz, az 1066MHz-es (!) FSB miatt már kell egy kis extra hűtés a chipsetre. Nekem egy T9300-as ketyeg benne, ezt a 800MHz-es FSB miatt gond nélkül viszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Goddess of Victory:Nikke
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- MacBook White unibody eladó töltőárban
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest