- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Itt az első kép a 2024-es Nokia 3210-ről
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Hirdetés
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
Új Beats fej- és fülhallgatók jelentek meg
ma Frissítette a Solo termékcsaládot az Apple házi audiomárkája.
-
Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
ph A cég megoldása centralizált vezérelhetőséggel, masszív radiátorral és robusztus ventilátorokkal igyekszik vásárlásra csábítani.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varga Csaba
aktív tag
Üdv,
Ha karajból pörköltet főzöl akkor egyéb aljasságok elkövetésére is képes vagy....
Pörköltnek a sertésből, a köröm, csülök, comb vagy a lapocka javasolt.
A karajból egészben vagy szeletben sült ételek készülnek általában, mert erre a legjobb...
Továbi jó étvágyat....''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
Varga Csaba
aktív tag
Tildy:
A csirke ill pulykamell sajna mindíg száraz marad a jellegéből adódóan.
Azzal tudsz játszani, hogy a sütéskor nem ''szárítod'' ki.
Megfelelő (kb 1,5 cm) vastagra szeleteled és hirtelen sütöd forró!!! serpenyőben.
Itt egy pulykapác:
(A csajok mindíg imádják)
1-1,5 kg pulyka v. csirkemell kb. 1.5cmre szeletelve
hagyma
fokhagyma
olaj (oliva is lehet)
kotányi pulyka füszersó
bazsalikom (friss v. szárított)
citromlé
világos szójaszósz
fűszerpaprika
erős pista (opcionális)
fokhagyma (opcionális)
méz
száraz sherry
a kotányit pár (2,3,?4?) evőkanál mézzel, kis olajjal,szójaszósszal, citromlével, sherryvel (max 0,5 dl) bazsalikommal sűrű szósszá (krémmé) kevered egy tálban. Ha nem elég piros akkor kis fűszerpaprikával színezheted. Ha szereted a csípőset akkor tegyél bele ki erős pistát is. Fokhagyma fanok persze tesznek bele fokhagymát is.
A masszába a hússzeleteket beleforgatod úgy hogy az teljesen bevonja őket majd egy műanyag fedeles edényben lerétegezed úgy hogy az aljára vékonyra szeletelt hagymát teszel és rá a húst. És így tovább hagyma-hús-hagyma...
A tetejére mindig hagyma kerül ill a tálból a maradék szószt is rácsorgathatod.
A tetejét kevés olajjal meglocsolod és lefeded.
Én 2-3 napig is szoktam érlelni a hűtőben, de már pár óra után is finom....
Serpenyőben vagy roston kell hirtelen sütni...
Üdv''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
Varga Csaba
aktív tag
Az én receptem körözöttre:
Túró:
vagy 1/2kg juh és 1/4kg tehén vagy csak 100% juhtúró
Hagyma 1-2 fej nagyon finomra vágva
Vaj (kb 15-25 dkg ahogy kívánja a massza)
Bors
Fűszerpaprika
Őrült kömény
Mustár ( a dijoni is finom
Worchestershire mártás, vagy szójaszósz módjával!!
só (esetleg)
ringli (mindenestül 1 kis!! konzerv)
A hozzávalókat robotgéppel simára keverem, az ízek beállítása mindenkinek egyénileg javasolt , ezért nem is tudom a mennyiségeket (fűszerek) meghatározni, viszont gyakran kóstolom. Ha apránként vannak a hozzávaló ízesítők adagolva akkor nehezebb túlfűszerezni..
Ha van ideje a hűtőben összeérni, akkor pirítóssal mennyei )
Üdv''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
Új hozzászólás Aktív témák
- Toyota topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mikrotik routerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- E-book olvasók
- További aktív témák...