- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
pvt.peter #3984 üzenetére
Üdv,
Többször volt már erről szó, nem lehet kovászos kenyeret kenyérsütőgépben sütni. Készítettél már kovászos kenyeret, egyébként? Javaslom sütőben készíts először, hogy kitapasztald milyen vele dolgozni.
Szerintem, a magas hőmérséklet miatt nem alkalmas, mert ajánlott kb. 250 fokos előmelegített sütőben vagy sütő alkalmattosàgban sütni (előmelegített vasedény pl.).
A kenyérgépet nem lehet előmelegíteni, és főleg nem magas hőfokra, üresen nem ajánlott befűteni.
Valamint, szükség van gőzölésre is.
Most hirtelen ez jutott eszembe, de ha visszanézed a hozzászólásokat korábban is írtam erről néhány gondolatot. -
inf3rno
nagyúr
válasz
pvt.peter #3967 üzenetére
Hát én nem szoktam, mert öreganyám csinálja az alapján, amit olyan 70-80 éve tanult a dédanyámtól. Én csak annyit láttam, hogy só, kapor és kenyér megy rá, aztán kirakja a napra olyan 2-3 napig, hogy érjen. Nem rémlik, hogy ecettel meg ilyesmikkel bűvészkedett volna, de majd rákérdek a receptre. Azt tudom, hogy amiket felsoroltál, azokat a szódabikarbóna kivételével az ecetes uborkába szokta tenni, de az télire van, ez a kovászos meg pár napon belül elfogy, max egy hétig tartható el hűtőben miután beérett.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
pvt.peter #3961 üzenetére
Szerintem nem jó ötlet kovászt tenni a kovászos uborkához, csak felforrna a napon, a kovász éhen halna és iszonyatos szaga lenne, valamint a szűrőn is átmenne a tészta egy része.
Minek a szódabikarbóna és az ecet bele
Én csak uborkát, kenyeret, kaport, sót, vizet teszek bele, esetenként borsot és fokhagymát, de ezek elhagyhatók. Így lesz igazán finom kovászos uborka belőle. Mustármagot, koriandert, ecetet csak a csemegeuborkához szoktam tenni. -
inf3rno
nagyúr
válasz
pvt.peter #3956 üzenetére
Valszeg azért nem csinálják úgy, mert a kenyeret csak leszeded róla, a kovásszal meg a trutymó ráragad az uborkákra. De szerintem egy próbát megér, én legalábbis arra számítok, hogy jobb lesz tőle az íze, ha egy jól beállt kovásszal csinálod, mint ha csak hagyod, hogy beleszálljon pár nap alatt, ami éppen a levegőben van. Akár úgy is meg lehet próbálni, hogy kenyeret teszel bele, és csak egy kis kovásszal beoltod a levét. Minél többet teszel bele, valszeg annál hamarabb elkészül majd. Baromi jó ötlet, szerintem csak emiatt nekiállok én is kovászolni. A kenyérhez annyira most nem kell, mert sikerült élesztőt szerezni, de uborkából sosem tud eleget előállítani öreganyám, és pillanatok alatt elfogy. Amúgy lehet még kicsit zöld dinnyét meg ilyesmiket is kovászolni. Szerintem cukkinit és az összes többi tökfélét is, ha zsenge.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple MacBook
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Formula-1
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Automata kávégépek
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest