- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawn
félisten
Jó az grillezni is, de nem árt ha előre teszel félre a pácból és sülés közben sűrűn forgatod + kenegeted vele.
Egyébként natúr lett kisütve fűszerekkel + sült krumpli 'kuka' módra. (nem, nem dobtam ki)
Szóval a krumlit meghámoztam, kockára vágtam, fűszeres olajban megforgattam, majd forró olajban kisütöttem. Közben csináltam hozzá mártást, ami tejföl, majonéz, mustár, piros arany (csípős) és a krumplinál használt fűszerek összekeveréséből állt. Mennyiségeket direkt nem írok, ki-ki ízlése szerint készítheti. A sült kruplit, amint kiszedtem a forró olajból, meglocsoltam bőségesen ezzel a mártással, majd szintén nem sajnálva megszórtam reszelt sajttal.Azt hiszem jóllaktam
-
_Yvorl_
tag
én a forditottja voltam, ha volt egy olyan nap a heten mikor nem volt hus rosszul voltam. Kedvesem leszoktatott rola, MAr szeretem a padlizsant cukkinit babytököt hagymat rept iyleneket, de a karfiol karalabe brokkoli kelbimbo kombo meg mindig a nyuletek listamon szerepel
-
ladybug
őstag
Én speciell egyik gombát sem szoktam leforrázni. De egyik ismerősöm szerint a csiperkén kívül mindegyiket jó, ha leforrázzuk. Én úgy érzem, hogy kicsit ízetlenebb lesz a gomba utána, de ez is szubjektív dolog.
Én készítenék egy sörös bundában kisütött karfiolt, és adnék hozzá vegyes gombamártást. Mit szólsz?
A karfiolt forrásban lévő sós vízbe tedd bele, és főzd kb 5 percig. Én úgy szeretem, ha roppanós marad. Ha te nem, akkor még kb 2-3 percet hagyd benne. Hűtsd le, majd készíts el a sörös tésztát. Sörtészta: 15 dkg liszt, 1 tojás, egy csipet só, 1,5 dl sör és 1 evőkanál olaj. Ebbe mártsd bele a karfiolokat és süsd ki olajban. Vagy ha ez nem teszik, akkor panírozd be a szokásos módon.
A gombamártáshoz a gombákat vágd fel apró csíkokra. Egy fej hagymát kockázz fel, üvegesre pirítsd meg, majd tedd rá a gombákat és öntsd fel kevés vízzel vagy húslevessel és fűszerezd (só, bors, vegeta, fokhagyma). Főzd kb 5-10 percig. Kevés bort is önthetsz rá, ha szereted. Végül habard be kevés tejföl és liszt keverékével, és már eheted is.
-
ngabor2
nagyúr
no, ki lett próbálva a hagymás pác... bejött
2 szép nagy fej hagymát és másfél fej fokhagymát ledaráltam (pontosabban a turmixgép hagymaaprítójában péppé aprítottam), majd hozzáadtam egy nagy flakon mustárt, és egy zacskó durvára tört színes borsot. kettévettem, az egyik feléhez adtam egy üveg erős pistát. ezzel az adaggal kb. 5,5kg szeletelt lapockát bepácoltam, összesen 46 szelet jött ki belőle. 2 napot állt a hűtőben, majd grill, addig, míg meg nem sült. elfogyott, nem keseredett meg, finom volt.
valszeg ha nem tévesztem el, és lapocka helyett tarját veszek, akkor még jobb lett volna (kevésbé inas, bár ez se volt veszélyes).
megj.: ahol vettem a húst, mondta a hentes/eladó, hogy lapockát nem szeletelnek, mert azt nem igazán lehet. olyannal nem szoktam vitatkozni, aki nálam jobban ért a témához, ezért egészben hoztam el. itthon felszeleteltem, leginkább az ''ahogy sikerül, úgy lesz'' elvet követve. nem is sikerült olyan rosszra elsőnek. ezek után bátrabban vágok bele ilyen játékokba. -
ladybug
őstag
-
ladybug
őstag
Fogyókúrásreceptem nincs. Édesanyám szokott rendszeresen fogyókúrázni, illetve apukámat szokta fogyóztatni. Tőle kérek majd tanácsokat, hogyan lehet egy férfinek kevesebb ételt adni.
Amúgy mi inkább tudatosabban étkezünk. Csak szárnyas, sok zöldség és gyümölcs, tejtermék van étlapon. A gyerekek miatt a szénhidrát is fontos, de kenyeret szinte alig eszünk. Helyette pirított kenyér és/vagy kalács kerül az asztalra. -
rien
senior tag
Na ezt nem nagyon tudom elmagyarázni, remélem valaki besegít
Egy kis edénybe teszel olajat és finomlisztet (az állaga olyasmi legyen mint a sűrített tej, jobb nem jut eszembe)és lassú tűzön kevergeted folyamatosan míg lesz egy kis színe. Ha megvan felöntöd hideg vízzel és gyorsan kevered, hogy ne legyen csomós és mehet is bele a főzelékbe.
Ha paprikás akkor miután levetted a tűzről utána teszed bele a paprikát és engeded fel vízzel. -
beencee
őstag
Rákerestem nálam:
---------- Recipe via Meal-Master (tm) v8.05
Title: Lencsefőzelék
Categories: Zöldségételek
Yield: 4 személyre
50 dkg lencse
20 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
3 dl tejföl
só, liszt
A lencsét beáztatjuk néhány órára. Olajat hevítünk, és beletesszük a finomra vágott hagymát. Beletesszük a felszeletelt szalonnát, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, kevés vízzel felöntjük, és csak nagyon enyhén sózzuk. Mellédobunk pár babérlevelet, és jó sok mustárt adunk hozzá. 40 perc után a lencséhez hozzákeverjük a tejfölös, lisztes habarást.
-----
Ja, a habarás: Tejfölbe kis liszt (mondjuk ebbe a 3dl-be 1ek, de attól is függ, mennyire szeretnék sűrűre), simára kevered benne egy kézi habverővel, villával, bármivel. Kiveszel egy kicsit a lencse levéből, összekevered a lisztes tejföllel ezt is simára (hőkiegyenlítés), majd az egészet vissza a főzelékbe, összekevered. Megvárod míg egyet rottyan, kész.
[Szerkesztve] -
rien
senior tag
Többször átkell mosni a lencsét főzés előtt, mert egyébként ilyen csúnya fekete habja lesz főzés közben. Csak só kell a vízbe és addig főzöd míg puha nem lesz. Teszel bele néhány babérlevelet, majd tejfölt vízzel vagy egy kis tejjel simára keversz és beleöntöd és kevered míg szépen el nem vegyül (fél kilóhoz én 2 dozozt tennék). Ezután berátod (ízlés szerint akár paprikás rántással), egy kicsit rottyan, egy kis ecet, csipetnyi cukor és kész is van.
Én a csülköt nem bántanám, dehát próba szerencse.
Ha esetleg érdekel van egy szupi lencsés-babos saláta (tudom hülyén hangzik, de finom) ami jól passzol a csülökhöz, szólj ha érdekel. -
tiv61us
őstag
na figyelje renszarvas!
en megmondom a tutit
eloszor is kerjel kajat a telapotol, de ha nem ad, mert tudom, hogy irigy, akkor
veszel egy bontott csirket, kiveszed a belebol a majat zuzat szivet, megmosod, bekened Kotanyi csirkefuszersoval, berakod egy tepsibe, ra alufolia, viz sem kell ala
jo egy ora a sutoben
alufolia le, akkor amit eresztett zsirt, abba tedd melle a majat, meg egy 15 perc
es isteni lesz
egyel hozza kompotot ha gyumolcsre vagysz -
ladybug
őstag
Nyugodtan tehetsz gyümölcsöt hozzá. Nagyon finom lesz. Én almásat szoktam, de készítettem már vegyes gyümölcsöset is.
Arra figyelj, hogy a combokat pirítsd meg kicsit serpenyőben mielőtt a tepsibe teszed. Vágd be a csontoknál a húst, és kevés olajon vagy margarinon pirítsd meg kb 5-10 percig.
A fűszerek közül vöröshagymát, fokhagymát, majorannát, fehérborsot és sót () tegyél hozzá. Kis mézet is csurgathatsz rá, és persze a fehérbort se felejtsd ki. Kb fél deci mehet bele.
Majd alufóliával letakarni és be a sütőbe.
[Szerkesztve] -
tbs
addikt
A római tál elvileg mázatlan, de égetés előtt ''kavicsozással'' vízhatlanná tett edény. A mázasak nem az igaziak. Akkor jársz a legjobban, ha elmész egy keramikushoz, és szépen megkéred, hogy készítsen neked egyett. Ismerni fogja a kavicsozást is. Bár jó drága lesz, mert munkás a dolog...
-
nyávogi
tag
Én így tudom:
elvileg 1 bögre rizshez, 2 bögre víz dukál. ízlés szerint fűszerezve.
Én általában 1 kanál oliván megfuttatom a csupasz rizst, beleteszek egy fél fej (kicsi) hagymát, sózom, vagy leveskockázom és felöntöm a hidegvízzel. Fedő alatt addig forralom, amég fel nem itta a vizet, elzárom a lángot alatta, és fedő alatt hagyom még 5 percig.
hátha segítettem valamit
[Szerkesztve] -
tbs
addikt
Kezdőknek barnarizs ajánlott, az nehezebben ragad össze. Az is sokat segít, ha mondjuk a gyorsrizses zacsiból kiszeded főzés előtt a matériát, és csak pőrén fürdeted a rizsszemeket, az ajánlott főzési idő végén pedig tésztaszűrőn átöntöd. Ami fennmarad az a rizs.
De elég egzakt a dolog normál rizzsel is: 1kg rizs felvesz 1.2l vizet ragadás nélkül. Azaz fedő alatt a rizs mennyiség 1.5x-ös vízben főzve tökéletes lesz. Akkor jó, ha elfogyott a víz. Nehogy leégesd! -
ladybug
őstag
Passz, még sosem csináltam.
De van sörös tészta, amibe a zöldségeket kell beleforgatni, és utána olajban kisütni.
Ide nézz,mit találtam a guglin:
Sörös palacsintatészta
Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 1 tojás, 1 pohár tej, negyed liter sör, 5 dkg vaj, 1 kávéskanál olaj, só
Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, a sót a felvert tojásokkal, adjuk hozzá az olvasztott vajat, hígítsuk a sörrel, majd a tejjel, hogy folyékony tésztát kapjunk.
Hagyjuk állni egy órát. -
Rez_Grof
őstag
Bővebben: link
Szvsz ki lehet rántani is mint minden gombát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest