- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Megjelentek az első HMD okostelefonok, ezek a magyar áraik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Itt az első kép a 2024-es Nokia 3210-ről
- Készülőben a Xiaomi 2021-es csúcsmodelljeinek HyperOS frissítése
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- iPhone topik
Hirdetés
-
Lenovo Essential Wireless Combo
lo Lehet-e egy billentyűzet karcsú, elegáns és különleges? A Lenovo bebizonyította, hogy igen, de bosszantó is :)
-
Xbox Game Pass [2024] - A májusi lista
gp Az elkövetkező időszakban többek között megkapjuk a Kona II Brume című játékot.
-
Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
ph A cég megoldása centralizált vezérelhetőséggel, masszív radiátorral és robusztus ventilátorokkal igyekszik vásárlásra csábítani.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Yvorl_
tag
Ez nem saját ötlet de kipróbáltam és finom nagyon:
liszt
élesztő
víz
só cukor
bármilyen sonka, vagy szalonna
paradicsom
rozmaring
mozarella
parmezán
tojás
A lisztből vízből élesztőből só és cukorból kenyértésztát gyúrunk.
Ha van időnk hagyhatjuk kelni pár órát de nem muszály.
Újnyi vastagra kinyújtjuk téglalap formában.
ráfektetjük a sonkaszeleteket majd egymás utána a megfőzött megpucolt tojásokat egészben. Köré rakjuk a szeletekre vágott mozarellát és paradicsomot és megszórjuk kevés reszelt parmezánnal, illetve a rozmaringgal majd a tésztával az egészet betekerjük és nagyjából kenyér formát alakítunk. kívülről megkenjük kevés olajjal. Sütőbe tesszük 20-40 percre közepes lángon. Mikor a teteje elkezd pirosodni akkro jó. Kiveszük és szeletekre vágva tálaljuk, mint reggeli kenyér.
Jó laktatós és isteni kaja.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Padlizsánkrém
nyílt lángon meg kell sütni pár szem padlizsánt, addig mig már puha és éppen elkezdené a levét kifolyatni magából. (kicsit maszatos lesz a tűzhely, de ha utána az ember nem hagyja rászáradni még gyorsan el lehet távolitani)
Ha kész le kell húzni a héjját és eltávolítani a szárát.
Ami megmaradt belerakjuk a turmiszba hagymával fokhagymával sóval borssal majonézzel és izlés szerint akár kis mustárral egyetembe és összeturmiszoljuk. Ha kész kenyérrel paradicsommal paprikával vagy csak kanalazva fogyaszthatóYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Gyors sütemények piskóta alapon:
10 tojás
Sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
Fehérjét felverjük jó keményre, majd ha kész egyesével adagolva tíz evőkanál cukrot teszünk hozzá, ha ez is megvan egyesével kettesével hozzáadjuk a sárgáját még mindig folyamatos keverés közbe és ha ez i smegvan, akkor 10 púpozott evőkanál lisztet adunk hozzá ugyancsak egyesével és az egészet jól elkeverve.
Ha már jó habos a keverés közbe akkor kész.
A tepsit kivajazzuk és lisztet szorunk bele, amit körberázunk a tepsiben, hogy hozzátapadjon egy része a vajhoz. amikor kész a felesleget kiszórjuk belőle.
a kész masszát beleöntjük a tepsibe és közepes lángon húsz 25 percig sütjük,
Hogy tényleg elkészült e úgy tudjuk leellenőrizni, hogy egy tiszta késszel megszúrjuk a közepét és ha a kés már nem hoz ki magával semmit akkor jó.
Izesítése meg többféleképpen lehet:
Lehet bele még sütés előtt gyümölcsöt szórni (meggy, barack, fahéjjas alma ...) vagy étcsoki darabokat
illetve sütés után meg lehet kenni bármilyen ízű puddinggal
lehet rá tenni gyümölzszselét amibe elötte gyümölcsdarabokat szórtunk.
Illetve az eddigiek izlés szerinti kombinációja is lehetséges.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Olasz recept:
Fél kiló gomba:
30 dkg fött füstölt tarja.
egy kis csomag parmezán
1 kicsi főző tejszin
1-2 fej hagyma
1-2 tojás
A hagymát apróravágjuk kevés olajon megdinszteljük
ha megvan rádobjuk a kockáravágott tarját és felöntjük a tejszinnel, valamint teszés szerint kevés vizzel higíthatjuk. (vigyázzunk mert ha friss gombát használink az sok levet ereszt, így nem sok vízre van szükség)
pár perc egybepárolódás után belerakjuk a megpucolt és apróra vágott gombát
tojást felütjük és összekeverjük, mintha tántottát készitenénk és ráöntjük, valamint a kis csomag reszelt parmezánt is beleszórjuk.
4-5 percig rotyogtatjuk.
Bármiylen olasz tésztával tálalhatjuk (spagetti, tortellini, ravioli, gnocci ...)You can't teach new tricks to an old GOD!
-
Ildika
tag
Ez jól hangzik... azt hiszem ki kell próbálnom
Én úgy szoktam tészta-szószt csinálni, hogy mindig ami eszembe jut, azt teszek bele. Így fordult elő a következő: Tesó jött és kérte hogy írjam le neki a múltkori tészta-szósz receptjét... de én még arra sem emlékszem mi lehetett benne Ő elkezdte sorolni, mondtam neki akkor ezeket keverje össze amit felsorolt, erre kiakadt''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
_Yvorl_
tag
egyszerű piskóta többféleképpen is.
veszek 10 tojást
kettéválasztom a sárgáját és a fehérjét.
fehérjét habbáverem, majd ha ár kemény egyesével hozzáadok 10 evőkanál cukrot (közben folyamatosan keverjük a habverővel) ha kész a cukor hozáadása jöhet egyesével a tojássárgája, majd ha az is kész 10 pupozott evőkanál liszt ugyancsak egyesével a még mindig tartó kevergetés közben.
akkor van kész ha már olyan pici buborékok pukkannak a kevegetés közben.
fogunk egy mély tepsit, amit kimargarinozunk majd lisztel beszórunk. ebbe önthetjük a masszát. Ezt akár így is ki lehet sütni. (kakaóval lehet izesíten is)
De legegyszerübb izesítése, ha valamilyen gyümölcsöt szórunk egyenletesen elosztva a már tepsiben lévő masszába.
meggy,
cukros fahélyas meggy,
cukros fahélyas alma
cukros fahélyas meggy és alma)
eper
málna
barack
lehet hozzá gyümölcsös zselét késziteni, amiben nyáron izlés szerint gyümölcsmixet szórunk (barack, alma, ananász, eper dinnye, banán) hütőbe tesszük, majd mikor már kicsit dermettebb de még kenhető akkor fogjuk a kisült piskotát kettévágjuk és közékenünk ebből a gyümis zseléből, illetve a tetejére, majd visszarakjuk a hütőbe, hogy a zselé teljesen megdermedjen.
csoki/vanilia/puncs/mogyoró pudinggal, krémmel megkenhetjük a kettévágott piskotát és közé mégy gyümölcsöket is szórhatunk, tetejére kokuszreszelék és csokireszelék diszitésnek akár formábarakott gyümölcsök.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
tildy
nagyúr
Ez nem tudommi de nálunk nem is hasonílt a rakott krumplira
Nálunk:
10 tojás, 2 pohár tejföl, d dl tej, és egy rúd parasztkolbi kell a krumplik mellé(az kb egy fazék)...
Megolajozott tepsiben egy sor héjában főtt, szeletekre vágott krumpli a tepsi aljába, rá egy sor szeletelt főtt tojás, rá egy sor szeletelt parasztkolbi, 3 DL bögrében tejjel összekevert tejfől + tej a tetejére, majd megint egy sor tojás, emgitn egy sor krumpli, és megint egy bögrében összekevert tej+tejfől, mjd egy ksi olaj a tetejére locsolva.Majd be a sütőbe fél-egy órára. Na ez nálunk a rakott krumpli."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Ildika
tag
Én ezt a fajtát szoktam lángosból:
60 dkg liszt, 1 tojás, 2 teás kanál só, 1 élesztő, 2 dl tej, 2 dl langyos víz, 1/2 dl étolaj.
A liszthez adjuk a sót és a tojást. A tejet meglangyosítjuk, bele 1 csipet cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Utánna a liszthez öntjük és hozzáadjuk meg a vizet és az étolajat. Kézzel kidolgozzuk, kelesztjük. Majd olajban sütjük. (az sem baj ha nem kel meg rendesen, úgy is finom lesz)''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
_Yvorl_
tag
Érdekes a tepsibe sütőbe sütött husi sokkal puhább lesz mint a grillezett, vagy serpenyőbe gázon sütött, RÉgen nem használtam a hússütés ezen módját, de újabban rászoktam. ÉS finom lett nagyon. Múlt hétvégén 1 kiló csontozott karajt felszeleteltünk kiklopfoltunk majd mustárt olajat flekken magyaros bazsalikom bors és só füszereket összekevertem egy pácolotálban, majd a husikat beleforgattam jól és be a hűtőbe egy napra majd másnap egyszerüen tepsibe 25 perc alatt készre sütöttük. Nem égett meg omlos lett és isteni.
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Könnyű Nyári reggeli!
Padlizsánkrém:
Ez az étel a párom specialitása istenien késziti:
Végy egy két kiló padlizsánt.
Most meg őket majd töröld szárazra.
Utána ha van akkor vaslapon süsd meg (ha nincs már a modern gázfőzőhöz vaslapod (nekünk se volt) jó egyszerüen rárakni az égő gázlángra.
Addig kell sütni amig a héjjajól meg nem ég a belseje puha nem lesz (nagyjából, amikor elkezdene lehet engedni) (Fontos ez a fajta sütés mert ettől lesz kicsit olyan pikáns füstös ize, ha csak simán megfözöd előr emegpucolva inkább savanykás ízt kapsz)
Ha kész meg kell pucolni, hogy az égett héjja lekerüljön róla és le kell vágni a szárát, majd az egészet be egy turmixba.
Mellé izlés szerint hagyma fokhagyma füszerek majonéz és egy kis olaj.
Összeturmixol és kész is kenhető kenyérre kanalazható mellé friss paprika paradicsom és isteni ize van.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
ngabor2
nagyúr
válasz _Yvorl_ #1068 üzenetére
valszeg ez se rossz. ami miatt megszerettem az én veerziómat, mert turmixgéppel csinálom. annál meg ugyan az van, mint a kenyérsütőnél: ha valamit változtatsz, nehéz követni a tészta állagát. ha nagyon híg kiöntés után, akkor macerás visszalapátolni, fakanállal meg mire 1-2-3 liter cucchoz csomómentesen hozzákeversz 2 kanál lisztet, megőszülsz. oké, meg lehet csinálni, hogy kis részlethez turmixban hozzá a liszt, de az megintcsak macera.
-
_Yvorl_
tag
válasz _Yvorl_ #1070 üzenetére
Közbe megszereztem, igy annyira nem aktuális de azért ha tud valaki igy is szivesen veszem mert legalább össze tudom hasonlitani az enyémmel:
4 tojas sargajat 25 deka cukorral robotgeppel jol kikavarni
bele 2 -3 vaniliaport
utanna bele csepegtetünk apránkét folyamatos keverés mellett 7 evokanal olajat és 10 evokanal vizet!
1 marék mazsolat ha szeretitek vagy kandirozott narancs , vagy ami száritott gyümölcs van a háznal...
Aztán 25 deka liszete 1 tasak sutoporral elkeverni majd hozzá adni a tojasos masszahoz!
Végül felverjuk a 4 tojas habjat amit össze kell keverni lazan a korábban elkészült masszával es kekk formaba (méteres kalács sütő) tenni es kisutni!
Végül opcionálisan kivülröl be lehet vonni csokimasszával és meghinteni porcukorralYou can't teach new tricks to an old GOD!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Napelem
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- Windows 10
- Asztrofotózás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...