Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Magisk
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Volt már valakinek tapasztalata a 18S39 - CLUTCH SLIP DETECTION nevű visszahívási kampánnyal?
Cseréltek valamit, vagy javítottak?Köszi előre is.
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Céges napi járós autó mellé keresek második kocsinak valami morcosabbat.
Nézegetek Mondeo ST220-akat és kérdezném a hozzáértőket, hogy milyen csapdákat rejthet a dolog?
Olvastam, hogy a kézifékbowden meg tudja adni magát és a 2003 körüliek rozsdásodnak, meg a kuplung szereti 100k km körül megadni magát.
Ezeken felül gyakrabb hibák? Mennyire problémás ez a V6-os motor?Köszi előre is.
Üdv
-
lama_lamm
aktív tag
Kedves Fordosok!
Mennyit érhet jelenleg az autóm szerintetek?
2016. 09. havi gyártás és üzembehelyezés
Ford Focus Sedan Titanium 1.5 Ecoboost (150 le), manuális váltó
Alap Titanium felszereltség, csak nappali menetfény és B oszloptól sötétítés ami extra.
56k km van benne, ezt 90%ban városon kívül raktam bele.
Első lökhárító márkaszervízben ki lett cserélve gyári alkatrészekkel sérülés miatt.
15k km-enként olajcsere márkaszervízben.
Garanciális még 45k km-t, vagy 2021. 09 végéig.(Tudom, annyit ér,amennyiért megveszik, de úgy nagyjából mi lehet az irányár
Köszönöm előre is
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült lezúznom az első lökhárítóm jobb alsó felét. Tudtok ajánlati Veszprém megye környékén jó karosszériást, aki ért a Fordokhoz (fényezés is kellene)? 2016-os Fókáról lenne szó.
Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
válasz Pardise #10841 üzenetére
Nyugodtan mehetsz 1500as fordulaton, ha egyenesvonalú egyenletes mozgást végzel az autóval. Feleslegesen nem kell pörgetni, ha nem kell neki erő. Csak válts vissza, ha nagyobbat kell gyorsítani.
A váltásindikátor meg csak egy segítség, nem kell figyelembe venni, ha nem akarod. -
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Kőfelverődés után végigrepedt kb 80 cm hosszan az első szélvédőm.
Gondolom ez full cserés és az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki egy kb árat mondani gyári szélvédőre? A szervizben basznak nekem saccra mondani valamit.. Nem tudom, hogy merjek-e utángyártottat berakatni maszek üvegesnél. Azt fizetné elvileg a Casco full-ban, a gyárit meg csak önrész felett, ami 100k v 10%.
MK3.5 Focus. -
lama_lamm
aktív tag
Van valakinek amúgy tapasztalata ezeknek az Ecoboost motoroknak a szívóoldali kokszosodásval?
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Mk3,5-ös Fókára első ablaktörlőt milyet ajánlotok? A gyári valami rettenetes. Sokat pályázok, úgyhogy valami olyan kéne, ami nagyobb sebességnél is rendesen töröl.
Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Nemsokára meg kell ejtenem egy olajcserét (1.5l Ecoboost Focus) és nem tudom, hogy vajon jobb-e, ha viszek olajat, akkor mennyit spórolok rajta? Garis a kocsi, szóval lehet, hogy nem is lehet nagyon variálni, de ha vihetek, akkor milyet javasoltok? Jó a Castrol gyári 5W30, vagy van esetleg más ilyen specifikációjú, ami ajánlottabb?
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2016.09-es Focusom. 4-esben 60 körüli sebességnél számomra furán remeg a sebváltókar, de lehet, hogy csak azért fura, mert az várom, hogy új autóban ne legyen ilyenek. Normális jelenség lehet, vagy azért vigyem el megnézetni szerintetek?
-
lama_lamm
aktív tag
válasz Pardise #6802 üzenetére
És honnan tudod, hogy a szervizben utána azt öntik bele?
Szerintem a legegyszerűbb, hogy megbízol bennük és nem egyből azon spekulálsz, hogy ki, meg mikor akar átbaszni. Vannak még rendes emberek a világon. Tőlük vetted a kocsit, nem fognak sütőolajat beletölteni.[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
válasz Real_Necro #6756 üzenetére
Na ez az, igen. Látom neked erre rögzül a tetőcsomagtartó akkor. De amilyen csomagtartókat a Fókámhoz találtam ezt a csíkot nem igazán hasznosítja, ugyanúgy az ajtókeretbe kell rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de az a két műanyag csík pl. egy Focus tetején, ami megy hosszában a két szélén végig, az mire jó pontosan?
Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Van egy új Fókám az 1.5-ös Ecoboost motorral. Valahol az írják, hogy nem kell alapjáraton melegíteni, valahol azt, hogy igen. Olvastam, hogy ne menjek hideg motorral 2000 rpm fölé, valahol meg az volt, hogy az alá ne annyira, mert kevésbé húz és erőlködik.
Gondoltam megkérdezem itt is, hogy szerintetek hogyan kéne.
Jelenleg azt szoktam, hogy indítás után annyit várok, amíg az alapjárati fogyasztás visszaesik 3,5l/h-ról 1,5l/h-ra, az kb 30 msp. Meg persze azért hidegen nem tolom neki annyira.Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
válasz Pardise #5994 üzenetére
Nem tudom mekkora felnit keresel, de 16-ban szerintem a gyári 10 küllős Titanium felni tűrhetően néz ki. [link]
Ha feljebb mennél, akkor 17-ben és tuti a 15 küllős gyárit venném: [link]. Vagy a másik favoritom ez: [link]
Guglizz rá a felnikódra meg az autód típusára, kiad sok rendes fotót is, hogy hogy néznének ki.
[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, hogy milyen kapcsoló szokott lenni a SS kikapcsoló gomb alatti vakgombon (2016 Focus)? [kép]
Valamint, hogy ez a gomb kiszedhető-e és ha igen, akkor mi van alatta? Nem akarom feleslegesen feszegetni.Azt akarom megvalósítani, hogy ha lehetséges, hogy ennek a gombnak a helyére a kaputávirányító kapcsolóját beépítsem. Megoldható vajon?
-
lama_lamm
aktív tag
Helló!
Használ valaki esetleg úgy Waze-t a telójáról, hogy az közben BT-n össze van párosítva a kocsival (MK3,5 Focus, Sync1 rendszer)? Nekem nem akarja a hangot átküldeni a kocsi hangszórójára, pedig a telefonálás simán működik (iPhone 6S).
Ha van valakinek valami tippje, azt köszönöm előre is. -
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Valaki vett mostanában új Focust esetleg? Mennyit kérnek el az 1000 km-es szervizért kb.?
Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
Én is csatlakoznék az előttem szólóhoz. Tényleg nagyon jó kis autó. Ár-érték arányban mindenképp top kategória. Nekem az 1.5-ös Ecoboost van, az elég elég jól mozgatja a kocsit, de öcsém 1l-es turbósa is szépen megy. Pályán 140 körül ha jól emlékszem olyan 2500-3000 között van a fordulat, de jó a szigetelés, úgyhogy nem hallasz sokat belőle. Érezhetően jobban le van zajtalanítva a Faceliftes a régi MK3-hoz képest. Hifi vállalható, ha nem vársz tőle olyan sokat. Basszus nem sok van benne, de egyébként szépen szól.
A tompított fényszóró szerintem nagyon gyenge, legalábbis én nem érzem magam teljesen biztonságban, de már úton van egy Osram Night Breaker.
Vezettem öcsémét is elég sokat. Váltó abban is nagyon jó, szépen kapcsolható. Titanium van mindkettőnknek, ezekben nagyon jók az ülések, hosszú távon is kényelmes. Van deréktámasz, még ha manuális is. Nagy sebességnél (130+) az ablaktörlő nem töröl olyan jól, de nem zavaróan.
Csomagtartó jó mindkettőben, a szedán kicsit nehezebben pakolható a kisebb nyílás miatt, de tudni kell lego-zni aztán nem lesz gond. 4 ember csomagja jól elfér, télen is, nyáron is.A Ford hitellel óvatosan, mert lehet, hogy papíron olcsóbban kapod, de a hitelkamat marha sok, így hosszú távon lehet, hogy többet fizetsz, mintha sima finanszírozást kérnél. (Nekem 2.5% a THM, Ford hitellel valami 9% lett volna)
[ Szerkesztve ]
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 2016-os Fókám és úgy érzem, hogy nem túl fényes a gyári tompított izzó. Milyen izzót tudnék belerakni, amit még engednek a törvények?
Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Arra tud nekem valaki választ adni plz, hogy az új Focusokat milyen fajta gumival szokták szállítani?
Köszi előre is
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Mk3.5-ös Focusban le lehet vajon cserélni a gyári központi egységet (a sima 4,2"-es nem érintőst) utólag a Sync3-as nagyképernyősre, majd ha elérhető lesz itthon is?
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni a következő kérdésben:
Új Focusba megéri-e belerakatni a Sony hangcuccot? Szól-e annyival jobban, mint a gyári, hogy megérje? Nem vagyok kifejezetten whitefülű, gyárit hallottam már, bajom nem volt vele.
Van valakinek tapasztalata?Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest