Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
1dude
aktív tag
Nincs is mit venni. Egyik rosszabb mint a másik
-
this is life
veterán
Inkább csak lelassult a fejlődés, egy kis kamera, soc upgrade és ezzel ki is merül az újdonságok listája. Elértek a gyártók, a rendszer olyan szintre, ahol már nehéz, nehezebb nagyot villantani, az árak emelkedése se a vásárlási kedvet erősíti, emiatt borítékolható(volt) a kereslet csökkenés.
Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?
-
" A Xiaomi 19,8%-os visszaesést volt kénytelen elkönyvelni"
Azt hittem azért jobban megúszták a dolgot.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
joey04
titán
Tehát tovább emelik az árakat, hogy a kieső bevétel egy részét vissza tudják hozni.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
tDr1v3r
veterán
válasz
this is life #2 üzenetére
Pontosan.
Nekem iPhone XR van 2019 februárja óta, igazából az akkuidő lett csak kevesebb meg sokszor agresszívebben lövi ki a háttérben futó alkalmazásokat, aztán... ennyi ami van és zavar. Mai napig patent a kamera (asszony Redmi Note 11-jéhez vagy mihez képest konkrétan fényévekkel jobb), nekem tűrhető sebességgel megnyílnak az appok, amíg frissítést kap marad a zsebemben. Minek váltsak? Lehet kap majd idén egy új akkut aztán kihúzom vele addig amíg el nem dobják a támogatást. (Vagy amíg nem lesz Dynamic Island az alapmodellben, amelyik lesz később.)
[ Szerkesztve ]
最低だ、俺って。// PSN: nokedli-chan - Xbox Live: tDr1v3rHUN
-
K0vasz
aktív tag
most már évről évre nullaközeli a fejlődés. az ember csak akkor vesz új telefont, ha összetörik/bedöglik a régi, mert egyszerűen semmi értelme a cserének, mikor sem tudásban, sem kinézetben nincs gyk. semmi különbség
és akkor az árakról még nem is beszéltünk
-
judas13
addikt
Most (ősszel) vettem a 13-as minit. Nem fogom lecserélni néhány évig. Mert minek is. Még ha lett volna nekik folytatása az idén, de mivel nagyon úgy tűnik, hogy a miniknek ennyi volt így pláne, hogy nem lesz csere.
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz." #StopPutin
-
Füleske
őstag
Végre valami jó hír.
-
Ezek szerint az a megoldás, hogy amennyit vesztették a piacon, az felszorozzák még a jelenlegi inflációval.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Bugz
lelkes újonc
2019 tavaszán vettem Samu S9-et 170 ezer forintért. Kicsit húztam a számat, de nagyon is megérte. Jó még az S9 most is, de addig szeretnék most hozzájutni egy S22-hez, amíg van rá kedvezményem, mert kitudja egy év múlva mennyire mennek fel megint az árak.
-
Graphics
Jómunkásember
Ez várható volt, aki okosabban taktikázott tavaly vett egy évekig tökéletes készüléket, legyen az bármely márka.
Középkategória földbe állt, vannak még raktáron néhol jó modellek, esetleg kombinált akciók.
Rá se nézek az új mobilokra, van megfelelő most. Szerintem az emberek elsőként itt fognak spórolni, hisz minek variáljon az ember, ha működik.
[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
Gixxer88
addikt
Én is rontottam a számokon egy keveset.
Hosszú évek óta nem volt olyan hogy max 6-7hónapnál tovább megtartok egy telefont,sőt sokszor jellemző inkább 4-5hónap volt (értelmét ne keresse senki,igazából én sem tudom)
Most több mint 15hónapja nyúzom a 13 Pro-t,nem is tervezem cserélni még egy ideig. -
Hobbbyt
őstag
Én is tökéletesen elvagyok a Galaxy S10-emmel. Főleg, hogy ehhez képest pl. kijelző felbontásban az újak visszalépt jelentenek. A trendet látva pedig, inkább vigyázok rá és veszek egy új aksit bele. Az 5G-t nem érzem annyira fontosnak..
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
-
Eeshtvaan
tag
És ezzel párhuzamosan jelentőset ugrottak az árak - nem csak nálunk.
Biztos, hogy rengeteg ember van, akinél egy 1000, 1500, vagy akár 2000 dolláros árcímke már abszolút túl van azon a határon, amit egy telefonért hajlandó kiadni.
Az abszolút csúcskategóriára persze most is van ember, de középkategória jelenlegi áraira egyre többen néznek csúnyán. Pláne annak tükrében, hogy mit kapnak a pénzükért.
A jelenlegi helyzet szerintem teljesen logikus következmény."Az egyik kacsa az volt, hogy jól élünk... aztán tele lett az is."
-
törölt tag
Hát igen, a félévente cserélgetett plus meg pro meg max telóknál nincs is jobb érzés
Személy szerint örülök a hírnek, végre elkezdtek az emberek feleszmélni a nagy kínai telefonmánia lázból. Persze egy 4 éve jónak tünt, hogy "Snapi 800at meg 6,8 col amoledet kapok 110ért, bezzegazapple.." , de azóta kibujt a szög a zsákból, ráeszméltek az emberek, hogy nincs ingyenebéd. Kémprogramok, szoftverezettség, bugok, nfc, vizálloság, szenzorok, kamera, mind olyan paraméter, amit mostmár figyelembe vesz az átlag ember is.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
#21221888 #20 üzenetére
Pedig nem fog mindenki Apple-t meg Samsungot venni..
Átlagusert nem érdekli az említett technikai paraméter mindegyike.
Leginkább azt veszi, amit a szolgáltató ad.Kamera, kijelző, ezekkel talalkozik legtöbbet, az se erdekli milyen SoC, mert azt se tudja mit jelent.
[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
GreatL
senior tag
Nocsak... földbe állt a videókártya-piac, földbe állt a mobilpiac... hát én már egyiket sem fogom venni, felőlem földbe állhat. Állat árakon nulla élmény, mégis mit várnak?
Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung Galaxy S22+ 256 | Pocketbook Inkpad 3 Pro
-
.LnB
titán
Pont most beszéltük haverokkal, és mondtam nekik, hogy hamarabb fogok venni új aksit a mostani telefonomba, mint új mobil-t. Legutóbb anyum kért meg, hogy nézzem át a Telenor kínálatát, hogy mit vegyen. Megnéztem, majd azt mondtam neki, hogy semmit. Vigyázzon a mostanira.
Homo Ludens
-
Baggins86
aktív tag
Én idén cseréltem egy Mi9T pro-t egy Poco F4GT-re. Azt hittem valami nagyon látványos fog történni a 60Hz -> 120Hz és a Snap 850 -> Gen1 váltással, de semmivel sem érzem gyorsabbnak vagy inkább fluidabbnak a használatot. Kövezzetek meg, lehet az én szememmel van valami, de nekem ez is eléggé túlhypeoltnak tűnik. Úgy érzem egy jó 3 évig megint elleszek ezzel.
-
DrDoktor
tag
Évente ugyanazt a túlárazott foft adják ki a gyártók a sok emberke meg hálás is érte.
Komolyan hálásak egyesek mert végre.....Az EU is sanapdragont kap a samutól...
Mindegy a többség ébred azért láthatóan virágzik a másodkéz piac .Amikor a vérbohóc kacsának hiszi magát megfizethetetlen
-
syryus
tag
Teljesen érthető. Ha az embereknek nincs pénze élelmiszerre vagy a számlákra akkor valószínűleg uj telora sw futja.
Az más kérdés, hogy az android piac 2-3 éve szinte stagnál. Az egyetlen fejlődés ami történik jelenleg az a nagy kamra harc, ami valljuk meg őszintén már pár éve is eléggé kiforrott volt.
Az igazi verseny az lenne ha a gyártók azon harcolnának, ki tud minél olcsóbban minél jobb telefonokat a piacra dobni. De amíg kínai és koreai cégek uralják az ipart addig ez felejtős.Technology will rise when humanity falls
-
manoarc
senior tag
Nyáron lesz 4 éves a Mate 20pro-m és köszöni jól van.2 évente kap új akksit és ennyi.
{。^◕‿◕^。}
-
Nem csoda ilyen magas árak mellett.
duree54
-
Ez bizony messze nem fog a földbe állni.
Akkor állna a földbe, ha nulla lenne az értékesítés.
Ilyen nem lesz.
Érdekes lenne olvasni, hogy ez vagy az csődbe ment.
Tartok tőle, hogy ilyen cikket még bulvársajtóban sem fogunk olvasni.
Emelt árak mellett is lesz magas volumen. És most is lesz mit szétosztani jutalomként a nagytudásúaknak.[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-
válasz
aprokaroka87 #31 üzenetére
Ha szűkül a piac az a vásárlóknak is rossz lesz, mert jó eséllyel tovább nőnek az árak, még kevesebb lesz az új fejlesztés és silányabbak lesznek a termékek (spórolás mindenhol költségcsökkentés címen, további kidobott funkciók, stb).
-
this is life
veterán
-
Füleske
őstag
válasz
this is life #33 üzenetére
"a hw igényes játékok kivételek mert valóban mérhető, tapasztalható a tempó előny"
2-3 percig, mert az SD 8 gen 1 aztán szépen túlmelegszik és belassul. -
this is life
veterán
Eszköz hiányában ,nincs lehetőségem megtapasztalni , 2.5 éve qsd730g-n élem az életem , és nem igazán érezni, hogy kevés lenne.
Az új snapik olyanok mint az intel core-M proci család, full tempo csak korlátozott ideig elérhető.
Amúgy a lassulás mértéke vsz kérdéses, mert józan paraszti logika szerint, a fejlettebb utasításkészlet, felépítési, gyártástechnológia miatt gyorsabbnak illene lennie , mint egy felső közép kategóriás soc-nak .
Ami esélyes, hogy meg is van, csak eléggé hektikus és kiegyensúlyozatlan módon.
UI.: A qsd 835-845 vagy azzal megegyező soc, lényegében mindenre Is elég, ami felette ,van az csak hab a tortán (mókus vakítás) .Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?
-
Füleske
őstag
válasz
this is life #35 üzenetére
Én a felhozott konkrét esetre reagáltam. (#24 Baggins86)
Itt az SD 855 (Mi 9T Pro) van felhozva az SD 8 gen 1 (F4 GT) ellenében. Szerintem az lenne a meglepő, ha lehetne tapasztalni érdemi különbséget, akár a hw igényes játékokban is, az újabb SD - k túlmelegedése miatt. [link] -
Solten
addikt
-
Aprósólyom
addikt
válasz
this is life #2 üzenetére
Milyen fejlődés? Ugyan azt a szolgáltatást nagyobb erőforrásigényből nyújtják. Ez a fejlődés igencsak erős relativizálása. Pl. a youtube alkalmazás funkcióiban nem használok se többet, se kevesebbet egy ideje, viszont az elmúlt 5 évben kidobott frissítésekkel sokat lassult az alkalmazás és a memóriakezelése is szarabb lett, mert ugyan annyi szabad memória mellett is hamarabb zárja be saját magát a háttérben. Hát ez nekem minden, csak pont fejlődés nem.
De az erőforrásokkal történő gazdálkodás minőségromlása is mutatja, hogy ma már kb. 5000mAh akku hozza ugyan azt a készenléti időt, amit régen 3500-4000-ból megoldottak. Nem véletlen erőltetik a gyorstöltéseket. Ha nem megy fejlődésből megoldjuk erőből. Lévén a gyorstöltés nem új találmány, csak hát szarok a szoftverek, az akku és a proci nem fejlődik annyit, hogy kompenzálni tudja azt amilyen mértékben szoftver oldalon elsumákolnak. -
arn
félisten
Zero gyarkorlati fejlodes, az x eves telok ugyanugy hasznalhatok. Emellett az arak sem segitenek a helyzeten.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
ma Jelentősen megcsappant év végén a vásárlási kedv.
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest