Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• phw

lelkes újonc

válasz daykiller #88 üzenetére

A memóriáját szerintem ki lehet olvasni vele, az, hogy azon belül mi a számláló - ha van - már másik feladat kitalálni. HID Multiclass-ra rákeresve,

What is HID multiCLASS?
    HID multiCLASS SE® readers are part of HID's iCLASS SE® platform for highly secure, adaptable and interoperable access control. Dynamic, multiCLASS SE 13.56 MHz contactless readers support a broad array of credential technologies and a variety of form factors including including cards, fobs and mobile devices.

Ez már sok dolgot jelenthet, nem ismerek konkrét termékeket, de akár ez is lehet valamilyen ugrókódos megoldás, amit vagy lehetséges visszafejteni, vagy nem. De ha lehet is, el tudnék képzelni olyat, hogy ha a flipperrel belépsz párszor, akkor a kártya - mivel ő nem volt használva - mikor használod, "régi" kódot fog küldeni, amit a beléptető már olvasott a flipperről - erre meg akár valamilyen figyelést és riasztást is lehet tenni, hogy gyanúsnak megjelölje az adott kártyát, ha elvileg csak egy létezhet belőle. (Ez természetesen csak spekuláció a részemről, ha ilyesmit terveznék, eszembe jutnának ilyen opciók, azt, hogy mennyire praktikus, vagy valós rendszerek mit valósítanak meg, nem tudom.)

Szóval óvatos lennék az ilyesmivel, még ha esetleg sikerülne is visszafejteni és rámásolni a flipperre, ha nem ismered alaposan az adott rendszert, vagy nincs legalább egy jó magyarázatod, ha valamiért riasztana a beléptető anomáliák miatt.

Persze lehet, csak én vagyok túl paranoiás és túlgondolom a dolgot :)

• phw

lelkes újonc

válasz daykiller #84 üzenetére

az NFC-s részét nem mertem használni, mert lehet az már számlálós

Mi van, ha leklónozod a kártyát, majd használod egy darabig az eredetit, és utána próbálod meg a klónkártyát? Persze csak ha feltűnés nélkül meg lehet próbálni majd kicserélni a kártyát, ha esetleg nem enged be. (Vagy esetleg van jó alibi, miért van nálad másik kártya is, ami máshová való és véletlenül a rosszat vetted elő.)

Bár ekkor is el tudok olyan esetet képzelni, hogy észleli, visszaugrott a számláló, és letiltja az eredeti kártyád is. (Csak elméleti spekuláció részemről, de hátha valaki ismeri jobban ezen rendszerek működését és tud valami biztosabbat mondani rá.)

• Aztatat

csendes tag

válasz daykiller #71 üzenetére

Szia!

A wifi devről jelnlee gnem tudok nyilatkozni, viszont a Éprilis 28-én megjelent 0.82-es firmware közel egy hónapos uptimét igér az eddigi 7 nap helyett, szóval ez nagyon pozitív. Szerintem csak akkor fogyaszt az bármivel többet, ha A, épp használva van, vagy B, folyamatosan táp alatt tartrod, de ezt ki lehet kapcsolni tudomásom szerint a beállításokban.

Új hozzászólás Aktív témák