Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geryson

addikt

válasz wolruf #11156 üzenetére

Nem ismered ezt a részét a proginak? Igen, vannak nemzetközi hálózatok (IVAO a legnagyobb, VATSIM szerintem a második, én itt repülök) ahol vannak virtuális pilóták és vannak virtuális irányítók. Természetesen pilóta mindig több van. Az irányítók lefednek a rangjuknak megfelelő szektort (kőkemény vizsgákon mennek keresztül), ami lehet clearance delivery (engedélykiadó), tower (gurító), approach (közelkörzet), center (távolkörzet) és a nagyon nagyok amikor Európa bizonyos része kompletten le van fedve, vagy a legspeciálisabb az óceán feletti. Volt már olyan flyin, amikor volt OCC is (aki kiadja még a levegőben, hogy melyik helyre áll majd a gép és mennyi üzemanyag kell majd tovább a valós életben), de ez nem megszokott.

Vannak kiváló fónia anyagok, ezt megtanulok (mire-mit válaszolsz, nem regélsz csak a konkrét adatokat mondod) és onnantól igazi ember irányít Téged ha éppen akkor ő is fent van, amikor repülsz. Bécs, Budapest azért elég gyakran lefedett, így ott fogsz találkozni irányítokkal.

Nyúl meg ne legyél, csak tanulni kell az elején kicsit többet. Én is (mindenki) kezdőként kezdte, nem esznek embert ha nem vagy destruktívan kretén (sajnos van ilyen is fent néha).

Hátránya, hogy sokszor ciánoznak a repülőtereken, azaz tök üresek lesznek ha olyan időben repülsz. Sajnos a mai napig megszakad a szívem néha amikor egyedül gurulok pl. Alaszkában, pedig nem így kellene lennie.

Előnye, hogy hatalmas feeling. Amikor van több irányító (pl. távol, közelkörzet és gurító), akkor adogatnak egymásnak ahogy a nagybetűs életben is tennék és akkora a mellényed amikor a kapuhoz beállsz és búcsúzol, hogy csak na.

Non plus ultra (pár év gyakorlat után), amikor átviszel pl. az óceánon egy gépet és úgy hoz le sorban az amerikai irányitó pl. New Yorkban, hogy előtted 2-3 belföldi gép és Te meg belibbensz a saját gépeddel és érted amit mond és lerakod és csinálod, hát ez a csúcs. Az értésről egyébként csak egy rövid sztori: szálltam le Anchorage-ben 2 hete, ATC lehozott szépen erre gondoltam megkérdezem, hogy jó helyre megyek-e (állóhelyre) a gépemmel. Olyan amerikai angol választ adott, hogy minden ötödik szót értettem csak, azt sem tudom igazán mit mondott. Mindegy, azért a végén megköszöntem a válaszát. :)

Új hozzászólás Aktív témák