Hirdetés
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
King Unique #57462 üzenetére
Ezeket mind-mind végigzongorázta a kolléga, sikertelenül...nála win10volt a feladat kiindulópontja, de nálam win7...így ugrottam ma neki a feladatnak, de -egy kivételével- pontosan ugyanazok a hibajelenségek fogadtak!
Kipróbáltam egy teljesen másik géppel (A forrás- és a cél SSD-beszerel, folyamat elindít, majd az új SSD vissza a megtelt SSD ugyanazon kábelére, BIOS-ban kiválasztom az új SSD-t, majd reboot) Két hibajelenség fogadott teljesen véletlenszerűen: 1 és 2
Azután kipróbáltam abban a gépben futtatva a programot, ahol a régebbi SSD betelt!
A betelt SSD maradt a helyén (ugyanazon az adatkábelen) és az új első körben ment már egy meglévő winyó vagy optikai meghajtó kábelére, de úgy is hasonlóan az a kettő hibajel jött válaszként...
Mindkét esetben alaphelyzetben és az Advanced beállítások adta lehetőségekkel is kipróbáltam, de valami alapvető hibát csinálhatok...
Macrium Reflect Free v8.0.7783-vel próbáltam.
-
Undoroid
őstag
válasz
King Unique #57450 üzenetére
Köszönöm a leírásokat (ezeket nem láttam még) és biztosan ki fogom próbálni...
...viszont a sors fintora az, hogy kényszerűségből a munkahelyemen is pont ezt a műveletet kellett megcsinálnia a kollégámnak! Klónozni kellett a rendszermeghajtót és láthatóan minden, gyorsan lezajlott! A végeredmény méretre - adatra pontosan stimmelt...viszont az elkészült másolattal a gép rebootolás után nem talált olyan eszközt, amiről indulni tudott volna...
Több vinyóval is ezt csinálta, több beállítással is ez lett a végeredmény! Több YT-videót követett lépésről - lépésre, de a végeredmény sajnos ugyanaz maradt...BIOS-ból szépen látszottak (egyenként) a vinyók és a tartalmuk olvasható volt, de semmi egyéb...a rendszer az első boot legelején jelezte, hogy nem talál arra alkalmas eszközt! Vajon hol lehet a hiba?
Erre számíthatok Én is hétvégén, amikor otthon, pont ugyanezt szeretném megcsinálni?
-
Undoroid
őstag
Szia kutga!
Nálam egy működő gépből kellene kivennem az érintett Samu 840 SSD-t (120Gb) és holnap vásárolnék egy 500Gb-os Crutical (jól írtam?) SSD-t. Mindkettő Sata3-as csatolófelületű! A Samu "csak" szimplán betelt, nincs semmi más baj vele!
Az átmeneti gép, amivel a klónozási folyamat menne, teljesen működőképes! Saját SSD-ről menne! Bőségesen van erőforrása! (izmos proci, sok rammal, fürge SSD-n) és a PSU-val sem lenne semmi gond!
A kérdésem/kérdéseim arra vonatkoznának, hogy:
- két külön gyártmányú- és kapacitású SSD (a minta és a cél) klónozása is megoldható?
- milyen -lehetőség szerint ingyenes- programmal kellene csinálni?
- mire figyeljek a művelet közben?
- és a legfontosabb: hogyan? -
Undoroid
őstag
Sziasztok szakik!
Egy régebbi -sajnos néhány napja betelt- SSD-klónozásával kapcsolatban lenne néhány kérdésem és ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem! Jó helyen járok?
(Régi SSD ki a gépből és egy másik gyártó, más kapacitásúra való klónozásával kapcsolatban kérdeznék! + Bónusz: ráadásul rendszerlemez, feltelepítve egy halom programmal és kettős OP-rendszer egyik tagja is ezen van! Másik működő gép elérhető!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Mozgásban a Cronos: The New Dawn
- Mobil flották
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Painkiller - Fókuszban a fegyverek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- WOT - Roham
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fűnyíró topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD22PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Sandisk 1TB SD kártya
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest