Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Undoroid

őstag

válasz King Unique #57462 üzenetére

Ezeket mind-mind végigzongorázta a kolléga, sikertelenül...nála win10volt a feladat kiindulópontja, de nálam win7...így ugrottam ma neki a feladatnak, de -egy kivételével- pontosan ugyanazok a hibajelenségek fogadtak!

Kipróbáltam egy teljesen másik géppel (A forrás- és a cél SSD-beszerel, folyamat elindít, majd az új SSD vissza a megtelt SSD ugyanazon kábelére, BIOS-ban kiválasztom az új SSD-t, majd reboot) Két hibajelenség fogadott teljesen véletlenszerűen: 1 és 2

Azután kipróbáltam abban a gépben futtatva a programot, ahol a régebbi SSD betelt!

A betelt SSD maradt a helyén (ugyanazon az adatkábelen) és az új első körben ment már egy meglévő winyó vagy optikai meghajtó kábelére, de úgy is hasonlóan az a kettő hibajel jött válaszként...

Mindkét esetben alaphelyzetben és az Advanced beállítások adta lehetőségekkel is kipróbáltam, de valami alapvető hibát csinálhatok...

Macrium Reflect Free v8.0.7783-vel próbáltam.

• Undoroid

őstag

válasz King Unique #57450 üzenetére

Köszönöm a leírásokat (ezeket nem láttam még) és biztosan ki fogom próbálni...

...viszont a sors fintora az, hogy kényszerűségből a munkahelyemen is pont ezt a műveletet kellett megcsinálnia a kollégámnak! Klónozni kellett a rendszermeghajtót és láthatóan minden, gyorsan lezajlott! A végeredmény méretre - adatra pontosan stimmelt...viszont az elkészült másolattal a gép rebootolás után nem talált olyan eszközt, amiről indulni tudott volna...

Több vinyóval is ezt csinálta, több beállítással is ez lett a végeredmény! Több YT-videót követett lépésről - lépésre, de a végeredmény sajnos ugyanaz maradt...BIOS-ból szépen látszottak (egyenként) a vinyók és a tartalmuk olvasható volt, de semmi egyéb...a rendszer az első boot legelején jelezte, hogy nem talál arra alkalmas eszközt! Vajon hol lehet a hiba?

Erre számíthatok Én is hétvégén, amikor otthon, pont ugyanezt szeretném megcsinálni? :F

• Undoroid

őstag

válasz kutga #57447 üzenetére

Szia kutga!

Nálam egy működő gépből kellene kivennem az érintett Samu 840 SSD-t (120Gb) és holnap vásárolnék egy 500Gb-os Crutical (jól írtam?) SSD-t. Mindkettő Sata3-as csatolófelületű! A Samu "csak" szimplán betelt, nincs semmi más baj vele!

Az átmeneti gép, amivel a klónozási folyamat menne, teljesen működőképes! Saját SSD-ről menne! Bőségesen van erőforrása! (izmos proci, sok rammal, fürge SSD-n) és a PSU-val sem lenne semmi gond!

A kérdésem/kérdéseim arra vonatkoznának, hogy:

- két külön gyártmányú- és kapacitású SSD (a minta és a cél) klónozása is megoldható?
    - milyen -lehetőség szerint ingyenes- programmal kellene csinálni?
    - mire figyeljek a művelet közben?
    - és a legfontosabb: hogyan? :B

• Undoroid

őstag

Sziasztok szakik!

Egy régebbi -sajnos néhány napja betelt- SSD-klónozásával kapcsolatban lenne néhány kérdésem és ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem! Jó helyen járok? :B

(Régi SSD ki a gépből és egy másik gyártó, más kapacitásúra való klónozásával kapcsolatban kérdeznék! + Bónusz: ráadásul rendszerlemez, feltelepítve egy halom programmal és kettős OP-rendszer egyik tagja is ezen van! Másik működő gép elérhető!)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés