- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Ericsson K800i
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz Vasinger! #25972 üzenetére
Meglepne, ha azért cserélnék, mert átlag 47 fok egy (ki tudja milyen,) zárt notiban, ha jól értem, hűtés nélkül. Azt írják itt tulajok, hogy ennél melegebb az övéké, gondolom rákerestél. Ettől még lehet hibás, ezt nem tudom, csupán az észrevételemet írtam le.
Az én egyéni véleményem pedig az, hogy egy ilyen kicsi BGA-s tokba rakott alkatrésznél, mint a procija, tíz vagy húsz fokos szaladgálás szinte másodperceken belül probléma, viszont ez az SSD-k döntő részére jellemző sajnos.
Lehetőség meg mindig van a hűtésre, kérdés, mennyire ésszerű és mi valósítható meg.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz Vasinger! #25961 üzenetére
Bennem is felmerült már a kérdés, fel is tettem, hogy ezeknél pontosan mi megy tönkre. A chip szempontjából nem kellene, hogy probléma legyen 50 -- 60 -, de még 70 fok sem. Még a BGA golyók is bírnák, ha állandó lenne. A gond itt a gyors és nagymértékű hőingás lesz, ami elrepeszti őket, mert a chip tokja, a golyók és a NYÁK nem egyszerre változik. Készüléktől függetlenül ezzel a hulladék technológiával mindig baj van.
Megoldás egy relatíve nagy tömegű (réz) fémtömb a chipre, hogy lassítsa és csökkentse a változást. Jobb, mint a borda, mert ott megint hátrány, hogy túl gyorsan hűl le.
Ja hogy ahhoz szét kell szedni illetve le kell szedni a matricát, és nem lesz garancia? Ezért fogok csakis olyat venni, ahol van legalább egy olajos szivacs a chipen és egy fémtok körülötte.A nagy sebesség következtében is feltételezésem szerint csak még gyorsabban fog felforrni a vezérlő. Szóval éljenek a "lassú" SSD-k!
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz varmi2 #25842 üzenetére
A BGA golyókra gondoltam, hogy az reped/enged el, vagy a vezérlő IC megy tönkre? Előbbi érdekében elég sokat lehetne tenni. Nem az elektronikus figyelés a kérdés, hanem hogy tudjuk-e, miért ment tönkre. Tudtommal a memóriánál csak elhasználódás jön szóba. Gyakorlatilag meg az se.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Érdekes ez a vezérlő meghalás. Tudjuk, hogy tényleg az purcan-e ki -- mert miért is? --, vagy a gyakori és gyors melegedés-hűlés miatt a BGA enged el?
Illetve van már arról valami statisztika, hogy melyek mennek tönkre nagy számban? (Talán amiknél gyengébb a hőelvezetés a chipről?) Lehet, ezt kellene előre venni, nem is a memóriákat..
-
szaszlaci
addikt
Vinyóknál, főleg amik 12 Voltot is kérnek, esetleg az áramforrás csatlakoztatása lehet az érzékeny pont, mert míg rádugod, egy csomó ki-be-ki-be lesz az eredmény. Kapcsolóval már nincs gond.
SATA szempontjából ha támogatott a hot plug, nem fog gondot okozni, erre találták ki.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, jól értem-e a javasolt szabad hely kérdését.
Vegyünk egy 120 GB-os darabot.a) 50 GB elsődleges partíció, teljesen teli van. 70 GB másodlagos, szabad rajta 20 GB.
b) 50 GB elsődleges, teli van. 50 GB másodlagos, teli van. 20 GB particionálatlan terület.
Ez így megfelelő? Vagy minden egyes partíción kellene hagyni kb. 15 % szabad helyet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- HDD vásár - 4TB 2TB 1TB 500GB, WD Hitachi Samsung HGST
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB!
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- Intel SSD DC S3700 400GB
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest