-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinder
senior tag
válasz
soultrapp #1227 üzenetére
Ajánlott mindkettő, de nem feltétlenül szükséges.
Proci húzva marad: Lehet valami gond a telepítésnél, bár ha nem szénné húzott instabil a rendszer, akkor nem lesz probléma.
HDD marad: Lehet, hogy telepítéskor a hdd-kre is pakol valamit a rendszer, és ha azt eladod, kiveszed, LEHET, hogy nem indul a rendszer, mert hiányolja.
De csak lehet... ( De most lehúzni egy hdd-t 0,2 mp, visszatenni szintén, szóval nem egy nagy dolog ) -
vazzz
őstag
válasz
soultrapp #1158 üzenetére
Végülis akármi lehet, rákerülhetett a 100mb-os partíció a hdd-re, viszont akkor vagy van valami gáz a hdd-vel, vagy a hdd más vezérlőn van, amit nem komálnak a driverek... egyszerűen le tudod ellenőrizni, ha lehúzod a hdd-t és nem indul a rendszered, akkor a hdd-n vannak az induláshoz szükséges cuccok.. amúgy meg fogalmam sincs, ez csak egy tipp.
-
batt
aktív tag
válasz
soultrapp #1096 üzenetére
Tudom,hogy Fire/SOUL/CD mesternek címezted,de majd ki javít ha hülyeséget mondok!
Én azt mondom biztosan nem! Azzal,hogy nem húztad le a hdd-t csak magadnak okoztál egy kis kellemetlenséget vagy nem (a boot választóval!)
Ott driver vagy hardver probléma lesz!
"egér akadozás" ez hogy is van? mikor csinálja?
-
-
Bodor
veterán
válasz
soultrapp #793 üzenetére
Ha 30 ms a betöltés, akkor kérem a gépedet!!
Egyébként SSDOK szerint minden rendben van , nem rossz driver miatt van a lassú betöltés, ha lassúnak lehet nevezni 30 mp-et...
Annyit megtehetsz, hogy lecseréled a W7 alap AHCI driverét, ( mivel most az van fent) , az ezen a oldalon található AMD Chipset Drivers-ben rejlő AHCI driver-re, még pedig úgy hogy nem teszed fel az egész chipset drivert, hanem custom telepítést választva, csak az AHCI drivert pakolod fel.
USB3-as driverrel kapcsolatban az tanácsolom, hogy innen töltsd le a 9/16/2011 Windows® 7 64bit 6.62MB Etron USB 3.0 illesztőprogram verzió:0.104-t , talán jobb lesz, mint a W7-es, persze ha nem ez lenne már alapból is fent.
Egyébként meg 8 GB RAM mellett én soknak tartom a 8 GB lapozófájlt, szerintem elég 400 MB is. Ha a hibernálást nem használod, akkor azt is letilthatod, újabb 6 GB szabad helyet kapsz az SSD-n.
Ha kész vagy , újra dobj egy képet SSDOK-al, és mérhetsz is egyet CDM-el, de igazából ugye az lesz a nyeremény számodra, ha gyorsul a boot.
Szerk: Ehh ..már megint lassú voltam... De legalább ugyanazt írtam majdnem
-
-
válasz
soultrapp #793 üzenetére
Innen töltsd le a W7-es AMD Chipset Driver-t és telepítsd fel(végén újraindítást kér, azt meg is kell tenni), az talán helyreteszi az USB-t (meg a boot is jobb lesz, nekem is szinte teljesen ilyen deszkám van, és a W7/W8 AHCI driverrel elidőzik egy ideig a betöltőképernyőn, AMD driverrel meg rendesen átsuhan rajta)
Ha az USB nem javul, akkor a deszka honlapjáról töltsd le a legfrissebb Etron USB3-as drivert és telepítsd fel.
-
Bodor
veterán
válasz
soultrapp #784 üzenetére
Jónak tűnnek az értékek. Win betöltődés lassúsága sok mindentől lehet, nehéz ezt így messziről megmondani, de azért egy erről készült képet tölts fel, hátha látszik valami a probléma okozójából.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
soultrapp #644 üzenetére
-szerintem vagy valamelyik drivered használ valamilyen programot/kat amik több időbe telnek , hogy betöltődjenek, ha nem muszáj, hogy menjen/ek, tiltsd le őket.
-a másik lehet, hogy több felesleges vagy egy olyan programot tettél fel a friss rendszerrel, ami lehúzza, nézz körül és uninstall.
-vagy rossz driver is lehet.
egyenlőre ennyit gondolok, hogy lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Google Pixel 7 Pro 128GB
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest