-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benhill
senior tag
válasz
Flashcash #54514 üzenetére
Kipróbáltam a momentum cache-t, hogy is mondjam... kicsit begyorsult
A lassú írási sebesség az jelenleg megszűnt, többszöri teszt alkalmával is.
Viszont oda van irva hogy szünetmentes tápegységgel ajánlott használni, ennek mi a fő oka? Ha nem lesz igy baja akkor hagyom igy.smc:
új kábellel akartam kipróbálni, az épp nincsen itthon, különböző fiókból előkotort kábeleket próbáltam, de mindegyikkel fennállt a probléma.
-
Benhill
senior tag
válasz
Flashcash #54512 üzenetére
Feltettem, legfrissebb FW van rajta;
viszont van másik 2db 1TB MX500-am, azokra van update, de azokkal nincs gond, igy hagyom a régebbit.Az SSDOK-on az APM Status az mi lehet? Azt irja a 2TB BX500-ra not supported. Valamint egyéb élettartam és irt adat sem látszik.
Másik két MX500-ra Supported/Enable.
Itt vannak smart adatok SSD-ről:
-
sanzi89
addikt
válasz
Flashcash #23106 üzenetére
Ezek szerint akkor kb 35.5TB (20*365*5=36.500GB) írásmennyiségre ad garanciát az Intel? Ez már egy érdekes adat, de még mindig nem tudom hova tenni az én SSD-m által produkált értékeket...
Intel SSD 530 SATA Specification
"Minimum Useful Life/Endurance Rating
Parameter: The SSD will have a minimum useful life based on a typical client workload assuming up to 20 GB of host writes per day.
Value: 5 years"Ha ezt tudom, tuti nem vettem volna meg...
-
sanzi89
addikt
válasz
Flashcash #23097 üzenetére
Köszi szépen az infókat, de nem sokkal lettem okosabb... Kérdéseim:
1. Tudtok hivatalos Intel linket adni, hogy mennyi írást bír az 530-as SSD?
2. Tudtok hivatalos Intel linket adni, hogy mi történik akkor a garancia szempontjából, ha a Media Wearout Indicator 0-ra lemegy?
3. Más Intel 530 120GB tulajnak milyen értékeket produkál az SSD?Azért kérdezek, mert a szorgos Google kereséseimnek semmi eredménye, sehol sem közöl pontos adatot az Intel, ezek szerint nem véletlenül? Mert ez az 20TB így egy rakás ... SSDOK is ugyan ezt az értéket mutatja, tehát nem a Hard Disk Sentinel olvassa ki hibásan az adatokat, továbbá tudtommal a SMART adatokat nem lehet csak úgy "véletlenül" kitörölni/módosítani. Már korábban megbántam, hogy a Kingston SSD helyett ezt az Intel-t vettem, kompatibilitási gondjaim is voltak vele, drágább volt, és a SMART adatok szerint a Kingston írásának az 5%-át viseli el(?). De direkt a jobbat akartam venni, a sok garanciával, stb. aztán jön a pofára esés.
@oravecz56
Firmware-t én biztos nem frissítettem, így ha nem az éji manók voltak, akkor esetemben ez sem állja meg a helyét. -
426os
őstag
válasz
Flashcash #22072 üzenetére
Ez a mutató gyárliag úgy van beállítva, hogy az adott SSD esetén a gyártó által meghatározott garantált írásmennyiség
Ez a kulcsmondat, köszönöm! Ha ez így van, akkor a legkevésbé sem érdekel a dolog. A lényeg, hogy gyárilag ilyen és nem valami hiba okán számol rosszul. Egyetlen probléma akkor van, ha mondjuk nagyobbra váltanék és el szeretném adni. Attól tartok, hogy a vevők 99% meg fog ijedni az alacsony értéktől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- SKhynix PC811 2TB NVMe SSD! 7000-6500MB/s
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest