- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Google Pixel topik
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vakegérke
félisten
válasz
QwErTy42 #12864 üzenetére
Az enyém ilyen gyors. Szerintem felüdülés a winyós boot-hoz képest.
-
válasz
QwErTy42 #12807 üzenetére
Az remek... Mondjuk én nem a teljes Catalyst csomagot linkeltem (ami VGA driver-t is tartalmaz), hanem a chipset driver-t ill. a bejegyzésemben(amit szintén linkeltem) le vagyon írva hogyan kell telepíteni.
Ha ezek szerint jártál el és gond van, akkor állítsd vissza az OS AHCI driver-t, remélhetőleg segít: 4. pont szerint -
válasz
QwErTy42 #12804 üzenetére
Önmagában SSD szempontjából(főleg így, hogy SATA2-es porton van az SSD) nem lenne érdemes feltelepíteni, viszont a rendszer szempontjából már nem ez a helyzet.
1. AMD alaplapokra jellemző (7xx chipset-től felfelé, és W7 vagy újabb OS esetén), hogy gyakran elidőznek az OS kezdőképernyőnél, míg az AMD AHCI driverrel meg jóformán nincs ideje összeállni a "táncoló bogyóknak" sem.
2. Teljesen általános, hogy SSD mellett nagyobb kapacitású HDD(k) is vannak a gépekben, jó párra jótékony hatással van, főleg az írás tekintetében.Pont ezért írtam/fogalmaztam úgy a bejegyzésemben(a SATA3 vezérlőkről, általában részben), hogy a megfelelő XY driver-t automatikusan lehet telepíteni.
Szóval az a megállapítás, hogy az OS AHCI drivere teljesen megfelel, az nem minden esetben igaz, mert nem minden chipset esetén megfelelő és/vagy nem minden HDD mellett.
-
válasz
QwErTy42 #12802 üzenetére
Ha AMD AHCI-t szeretnél használni, akkor azt innen szerezheted be: [link]
Korábban meg nem 0Fill-el mértél, ezért nem közelítik meg az eredmények a gyári specifikációt. 1. pontjeni
Annyi kiegészítés, hogy a 9.6 volt az első, amibe a TRIM támogatás bekerült, de az már tévesen jelent meg, hogy RAID 0-ban is támogatná a TRIM-t. A valóságban a 11.x-es driverek azok, amelyekben RAID 0-ban is megy a TRIM, illetve a 11.6 vagy 11.7, amiben nem csak RAID 0-ban is van TRIM támogatás.
(Az Intel a régebbi drivereket is sokszor módosította/módosítja, így jelenleg az sem kizárt, hogy régebbi IRST driverekbe is bekerült a RAID tömbök támogatása(TRIM szempontjából), de igazából nagy jelentősége nincs, mert általában nem használ senki régi, sok hibával tűzdelt drivereket, kivéve, ha nincs más(mert pl a régi chipset-et már az adott IRST driver nem támogatja stb stb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elemlámpa, zseblámpa
- Háztartási gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest