- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
Piftuka #20354 üzenetére
Én Windows 7 óta úgy szoktam telepíteni, hogy csak annak az eszköznek teszem fel a driverét ( teljes Windows Update után), az alaplap gyártó oldaláról, amelynek hiányzik az eszkökezelőben.
A te lapodnál, Windows7-nél max 5 drivert, csomagot ad meg az oldal, de Win 8.1-hez már csak egyet. LINKSSD és merevlemez kezelés szempontjából általában (nálad is) teljesen jók az oprendszer driverei. Azért azt még én is mindig leellenőrzöm, hogy megy-e a TRIM.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Piftuka #20324 üzenetére
SATA esetében viszont a Master/Slave fogalom nem létezik. Minden "hot swap", minden eszköz egyforma prioitású a használat közben...
Ez nem így van, hiszen nem bootol az összes eszközről egyszerre, vagy nem bootol véletlenszerűen, ahogy "eszébe jut":
IDE esetében nem volt kérdés, és a Master/Slave megfelelő beállításai miatt eszébe sem jutott, hogy pl. egy mobil rack-ben található, Windows-t is tartalmazó HDD-ről boot-oljon be.
Nincs Master / Slave, viszont az alaplapon van számozása a csatlakozóknak (SATA 0, SATA 1, SATA 2 stb.), ami kialakít egy fizikai sorrendet.
Ezt felül lehet bírálni a BIOS boot-beállításainál, bár én ahhoz nem szeretek nyúlni, mert ha változik a konfiguráció (időközben más eszközt is csatlakoztattam), az UEFI túl okos, variál, átrendez.
Ezért nekem tisztább helyzetet teremt, hogy egyszerűen az elsődleges (SATA 0) csatlakozóra dugom a "főeszközt", de ha valamit variálok, akkor kihúzom, mindig a sorrendben következőnek lesz prioritása.
Ezzel meg is válaszolódott, hogy itt is vannak prioritások. De egyébként a Master / Slave rendszerben sem "eszébe jut" alapon működtek ezek a dolgok.
Ha én ismerem a saját alaplapom, akkor pontosan tudom, hogy minek van prioritása, mi fog történni. A fórumos "balesetek" csak azért vannak, mert az illető elnézett valamit, vagy nem is tudta. Ezért a Windows máshová rakta a bootfájlokat, ilyenek vannak, természetes.
-
Emperor_
addikt
válasz
Piftuka #20324 üzenetére
1. Nincs személyes tapasztalatom. A progi ugyan megvan legálisan, de nem használtam még
. Szerintem menni fog az SSD előkészítése, particionálása, majd a win telepítése. Emlékeim szerint még a 100MB-os partíció is elkerülhető, de ezt nem mondom biztosra, itt prohardveren van erről egy cikk abban le van írva a módszer.
Na de minek a progi? A win7 telepítőjéből mindent (partícionálás, formázás) meg tudsz tenni egy szűz SSD esetén is.
2. kiegészítés IDE-> SATA klónozást nem tudtam kivitelezni, nem indult el az win7. SATA->SATA klónozást csináltam már HDD->HDD és HDD->SSD irányban. Mindig elég volt csak boot sorrendet állítani utána.
-
Emperor_
addikt
válasz
Piftuka #20304 üzenetére
2. Jobb alaplapokon szokott lenni a BIOS-ban egy BOOT order opció, itt be tudod állítani, hogy melyik eszközről induljon az oprendszer. A kézikönyvben meg tudod nézni, hogy a Te alaplapod tud e ilyet.
Az SSD-re történő telepítéskor viszont tartsd be szigorúan azt, hogy csak az SSD legyen rádugva!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- Samsung 980pro 1TB PCIe 4.0 NVMe
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Toshiba 3TB HDD Sata3 DT01ACA300 / Beszámítás OK!
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest