- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
válasz prezson #32800 üzenetére
Mindkettő Samsung 830.
Alaplapból pedig attól függ, hogy mik az igényeid, milyen csatlakozók legyenek rajta, mennyi pénzt szánsz rá stb.
Alaplapot amúgy itt tudod megkérdezni, hogy melyiket érdemes venni.Amúgy, ha ilyen eredmény megfelel, akkor veheted az általad kinézett Asrock alaplapot is Mert ezt biztos hozni fogja... Ha többet szeretén kihozi belőle, akkor kell másik alaplapot választanod. Ezt neked kell eldöntened.
[ Szerkesztve ]
-
prezson
tag
válasz rayoliviero #32801 üzenetére
köszi szépen!
-
tag
válasz Fire/SOUL/CD #32792 üzenetére
Idézet: ......(Egyes SSD-k kondíciója 99-ről indul, pl Intel vagy Samsung, nem 100-ról).....
3 Hete használok két 128GB-os samsung 830-ast (asztaliban és notiban).
A trim a sentinel szerint be volt kapcsolva telepítés óta. Ma olvastam végig az ominózus ssd beüzemelés cikket, és chekkolva az 'fsutil behavior query disabledeletenotify' paranccsal, nem 0 vagy 1-et, hanem 48-as értéket kaptam. Rákeresve se lettem sokkal okosabb, h ez mit jelenthet, ezért inkább beállítottam 0-ára.
Restart után a kondíció 100%-ról 99%-ra ugrott, ennek ellenére jelzi h minden tökéletes és hibátlan.
Ami így is van, csak hát fura.Fentebb idéztem egy korábbi hsz-ből, h Samu és Intel nem 100-ról, hanem 99-ről indít. Amin viszont elgondolkodtam, h ezekr a a smart progikra se szabad teljesen hallgatni..... ezekután -
félisten
válasz maximuss #32803 üzenetére
Ilyen gépet, ahol 48 vagy 49-et ad vissza, azt élből újratelepítem. Ahhoz, hogy ezen 2 érték valamelyikét adja vissza, ahhoz a user hathatós "segítsége" is kelleni szokott, ami lehet bisz-basz SSD Tweaker/optimizer-nek nevezett stb alkalmazások használata, hozzáértés nélküli registry turka, avagy AHCI és egyéb drivercsomagok egymás utáni telepítgetése stb.
A disabledeletenotify ugye 2 értéket adhatna vissza (és ad is normál esetben) 0 vagy 1.
Na most a "titok" annyi, hogy a 0, mint karakter, annak az ASCII karakterkódja decimálisan 48, míg az 1, mint karakter, annak az ASCII karakterkódja decimálisan meg 49.A disabledeletenotify egész számként jeleníti meg az értéket, amit olyan registry bejegyzésből szed ki, amelynek a típusa normál esetben integer. Na most a fennemlített user beavatkozást követően ennek a registry bejegyzésnek megváltozik a típusa karakterlánc típusúra.
Ilyet a W7 az alap driverével, meg úgy konkrétan a különböző AHCI driverek telepítésével nem produkál. Ha már 1 ilyen registry bejegyzést képes volt pl egy progi így elxarni, akkor semmi garancia, hogy esetleg még más kulcsok/bejegyzések is áldozatul ne estek volna a tevékenységének, ezért szoktam "jobb a béke" alapon újrahúzni a rendszereket.
Természetesen az első bekezdésben írt dolgokkal nem konkrétan Rád értem(ezért ne is vedd magadra), csak mivel -többek közt- gépeket pakolok össze így néha (szerencsére elég ritkán) találkoztam már ezzel a jelenséggel, viszont ilyenkor mindig van valami olyan cucc a gépre pakolva, aminek az SSD-hez van köze, de nem kellene. Olyannal még nem találkoztam, ahol a W7 alap drivere, vagy a deszkához adott AHCI driver lenne telepítve és ilyen gond merült volna fel.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Ilsyde
őstag
válasz Ilsyde #32703 üzenetére
Próbáltam RAMdisket létrehozni a DataRam nevu ingyenes progival. Sajnos valamiért nem megy: felteszem a driverért, elindul a ramdisk de nem látja a Windows (disk management-ben sem lehet formázni vagy meghajtójelet adni neki).
Ergo nem tudom rátenni a Temp mappát meg a Firefox cachet.Tudtok ajánlani RAMdisk progit ami megbízható, ingyenes és mukodik is? Nem akarom mindet végigzongorázni. Koszi!
-
Kunsztler
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #32763 üzenetére
Hát barátom annál a drivernél újabb is van AHCI driver 1.2.1.321-verza
[ Szerkesztve ]
Nexus 5
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Ilsyde #32805 üzenetére
Evaluation Download and Purchase -re katt, majd Download Evaluation version alatt töltsd le a neked megfelelőt.
A jelenlegi program április 1-ig működik, de előtte raknak fel frissítést, amit ingyen letölthetsz.
Meg is veheted, akkor nem kell negyedévente letölteni.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
zetecR
addikt
Nagy gondom van.
Ha elindítom a Sasung Magician, akkor egyrészt nem megy el Sleepbe a gépem (ill. elmegy, csak szinte rögtön felébred), másrészt állandóan kikapcsolja a valós idejű teljesítmény kijelzést és így nem látom se a HD Sentinelben, se a Drives meter gadgetben az írás/olvasást.
Manuálisan kell a registryben visszakapcsolni...Más is találkozott ezzel?
-
Bodor
veterán
válasz zetecR #32808 üzenetére
Két megoldás:
1. Eltávolítod a programot, mert igazából semmi szükség rá a napi használatban, én fel sem tettem.
2. Kiveszed ( startmenü/keresőmező/msconfig/automatikus fűl) az operációs rendszerrel együtt induló programok listájából, és csak akkor indítod el manuálisan, amikor szükség van rá. -
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy kisebb méretű SSD-ből (16-32GB) létezik-e olyan, amin USB3-as csati van? A kis file-okat lassan kezelő pendrive-okat szeretném kiváltani vele. A méret nem igazán szempont, a 2,5" bőven jó lesz (úgyis mindig tokban és mondjuk táskában, nagyobb zsebben lenne)... De ha van kisebb, természetesen érdekelne...
Igazából már az USB2-es (20-30 MB/s) átvitel is elég lenne, hisz a lényeg, hogy az apró file-okat is gyorsan írja/olvassa, de gondoltam hátha van már olyan SSD is, amin USB3 csati van...
Nézegettem az USB3-as pendrive-okat is, de igazából amennyibe azok kerülnek, abból már kijön egy kisebb SSD is, az meg azért csak gyorsabb (főleg a kis file-okkal)...
Igénybevételnek nem igazán lenne kitéve. 2-3 helyre hurcolnám, mindig asztalon, vagy a gép tetején lenne. De mivel ugye az SSD-k -mozgó alkatrész híján - még jobban is bírják a gyűrődést, mint a HDD-k, - gondolom - a rázkódásoktól, apró ütődésektől sem nagyon kellene tartanom...
Előre is köszönöm a segítséget!
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
h1ght3chzor
őstag
Sztem ne ssd-t vegyél, simán egy usb3-mas pendrive, ami 16-32gb-os is megteszi neked, főleg ha hurcolni szeretnéd, egy ssd-hez minimum kell akkor vmilyen rack, az meg lassítja lehet megint, ha csak simán usb-s és nem satas. Illetve hogyha csak adatok lesznek rajta, abban nem feltétlen gyorsabb egy ssd, inkább windowsnak találtál ki az ssd-t.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
windlord
őstag
A profilomban szereplő konfigba szeretnék rendszergyorsításként egy ssd -t.
Elsősorban a win7 futna rajta és a mindennapi programok.
Mekkora kellene erre a célra?
Gondolom egy 64GB -s minimum.Mire kell figyelni, ha op.rendszert telepít rá az ember?
Esetleg ha nem akartok (gondolom 1000x is) magyarázni szájbarágóssan, akkor egy linknek is nagyon örülnék, hogy képbe rakjam magam.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz h1ght3chzor #32814 üzenetére
Köszi! De az SSD-ket azért nem csak a windows-nak találták ki. Esetemben elég sok apró file lenne rajta (programozás, honlapfejlesztés, grafikai munkák, office cuccok, stb.)...
Ezt a rack-es dolgot pedig nem értem... Majd' az összes SSD-n van vagy USB, vagy miniUSB, vagy valami átalakító, amivel simán lehet csatlakoztatni egy mezei USB portra... Erre irányult volna a kérdésem, hogy van-e olyan "szolidsztét", ami már a sokkal gyorsabb 3.0-ás felületet használja...
-
Bodor
veterán
Én is azt gondolom, hogy jobban jársz és olcsóbban kijössz egy 32 GB-os USB 3-as pendrive-al, mint egy sokkal drágább és nagyobb SSD-vel. Ebben a topikban érdeklődj szerintem!
Ez a cikk érdekességekkel szolgálhat.Idézet belőle!
"Ha pedig szükség van az SSD hangtalanságára vagy ütésállóságára, akkor olcsóbban megússzuk, ha veszünk egy hétköznapi 64 GB-os (esetleg nagyobb) SSD-t, és beletesszük egy USB 3.0-s külső dobozba. Szintén megfontolandó alternatíva az USB 3.0-s pendrive, amit egy későbbi írásunkban kivizsgálunk majd."
-
tag
válasz Fire/SOUL/CD #32804 üzenetére
És lőn világosság.... köszönöm
Az igazság ott lehet, hogy a win7-em pre-tweak-elt trim terén.Viszont a PH leírás alapján mindent rendbe tettem -
veterán
Sziasztok
A következő dolog történt ma, amihez kicsit értetlenül állok
Adott egy crucial m4 64 gbos ssd. Reggel 28 giga hely volt rajta, erre jópár óra elteltével csökkent folyamatosan, mostanra estére 22 giga hely. Pedig semmi update semmi egyéb dolog nemtörtént rajta.
hibernáció tiltva, lapozófájl másik winyón.
Már nemtudtam mihez kezdjek beírom a futtatásba hogy powercfg -h off mondom letiltom a hibernációt megint, de elötte már levolt. beírom enter, erre látom 28 giga hely megint.
Mi a fene történhetett szerintetek?
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
őstag
Annak aki vált SSD-re , de elegáns minőségi,gyors külső [tárhelyet szeretne..
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
tirszin
senior tag
válasz jozsi252 #32830 üzenetére
Én a rendszer visszaállítást mindig kikapcsoltam még HDD esetén is, nem igazán sikerült visszaállítanom vele annó semmit. Arra ott a Norton Ghost, a 830-ashoz ingyen adják ráadásul.
vond:
Az SSD-nek, nem kell véletlenül 12V is? Ez esetben azért egyszerűbb egy USB3 pendrive.[ Szerkesztve ]
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
Giovanny
őstag
-
rayoliviero
veterán
Ha veszek egy ilyen lapot, akkor szerintetek menni fog maxon a Samu 830-am? Ebben Intel Sata 3 vezérlő van.
-
vond
MODERÁTOR
válasz tirszin #32835 üzenetére
"Az SSD-nek, nem kell véletlenül 12V is? Ez esetben azért egyszerűbb egy USB3 pendrive."
A 2,5"-es, 1 TB-os külső vinyók is elég áramot/feszültséget kapnak egy szimpla miniUSB porton...Ettől függetlenül köszi!
(#32825) Bodor: Neked is...
-
jNk
senior tag
válasz rayoliviero #32838 üzenetére
Látom nem nyugszol amíg ki nem hajtod az utolsó MB/s-et is az ssd-ből
Szerintem ha a intel sata3@Z68 nem pörgeti ki akkor semmi.
-
Zlin50
senior tag
Szerintem pontosan azért veszi hogy kihajtsa belőle amit lehet és igaza is van, ha már egyszer kifizette az árát és a gyártók meg olyan büszkén mutogatják a sebességeket. Lehet bizonyítani a hardver részéről, hadd lássuk csak...
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
ben-csab
tag
Azzal én is tisztában vagyok, hogy a Kingston egy komoly eredményekkel bíró cég, sőt, mondhatni Kingston párti voltam világ életemben.
Ami bosszant az a hozzáállás ahhoz a hibás termékhez amit hónapokkal ezelőtt piacra dobtak. Azt gondolom, hogy akkor járnának el korrektül, ha nem egy majdani firmware frissítéssel hitegetnék az embereket, hanem csinálnának egy visszahívást, és kész.
-
bitblueduck
senior tag
Sziasztok!
SSD-t szeretnék venni. Szeretném, ha olcsó lenne, min 60GB és használható. Nincs szükségem világrekord olvasásra/írásra, de az sem jó, ha valahol nagyon szűk keresztmetszet van és pl netezés közben szaggat. Elsősorban visual studio meg eclipse miatt gondoltam a fejlesztésre (amik millió apró fájlt olvasnak), másodlagosan hogy általában gyorsabbnak érezzem a gépet. Ja és valami híresen instabil széria se legyen amihez nem voltak képesek rendes firmware-t írniOCZ Vertex Plus 60GB-ot találtam. Ez megfelel a fent leírtaknak?
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
kerekfej
addikt
válasz bitblueduck #32846 üzenetére
Samsung SSD 830 64GB én ezt ajánlom inkább.
-
Mi5i
aktív tag
Kérdés mi számít olcsónak Neked, ez lesz a döntő. Ha 20 körül tudsz rááldozni akkor azt vedd, hiába is ajánlgatnak csípőből 3x ezreseket.
Ha viszont többet is, akkor egy picit még tennék ehhez az árhoz. -
zoleeno1
veterán
Ha az adatlapodon szereplő konfigba lesz és tudsz még hozzá tolni 1 kis cash-t, akkor én a Samu 830-at javaslom, SATA3 miatt. Ha már egyszer tudja a vas, akkor használd ki Ha 20k a keret, akkor marad a SATA2. Ami biztos, fényévekkel gyorsabb lesz bármelyik HDD-nél, szal a sebességre biztosan nem lesz panasz Még a vertex plus esetében is, ami tesztek szerint elég gyengén szerepel az SSD-k között. (Megbízhatóságáról nem sokat tudok, Vertex 3 és 3 ajánlott kategória, de a plus-t passzolom. De biztos lesz itt okosabb aki többet tud róla) Esetleg Vertex 2 nem fér bele? (már ha marad a sata2)
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest