Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz liszi70 #33748 üzenetére
Igen, egy kicsit agyon van hypolva a Samsung, de meg kell jegyezni, hogy kiegyenlítettebb teljesítményt ad, mint a Sandforce vezérlős OCZ, amelyik a nem tömöríthető adatokat lényegesen lassabban írja, mint a gyári specifikációkban megadott, de ez a tempó meg egyébként kb. egyezik a Samsung 160-as írásával. A lényeg, hogy rendszerhasználat alatt ebből semmit sem veszel észre, 4K-nál kb. ugyanazt hozzák.
Tényleg nem tartom indokoltnak a 10K-s különbséget... -
IgnisFatuus
aktív tag
válasz jilian #33732 üzenetére
Jól megy a 240GB-os Revo, érezhetően gyorsabb mint a RAID0-ás HyperX-ek voltak, de nem gyorsult arányosan a rendszer 30%-ot....
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
félisten
válasz zotyi85 #33738 üzenetére
Ez egyik ok, hogy a tesztben 204G-s Vertex 3 van, a Tiéd pedig 60G-s. Aztán meg a tesztben bivaly gépeken tesztelnek Intel vezérlővel...
A vezérlő meg az AHCI driverek különbözősége is okozhatja ezt az eltérést[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
zotyi85
tag
válasz Fire/SOUL/CD #33753 üzenetére
Köszi a választ.
ASUS TUF GAMING B760M PLUS D4, INTEL i5 12400F, BE QUIET PURE ROCK, SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB M.2, 2x16GB KINGSTON 3200, XFX RX 6700XT 12GB, LIAN LI O11 AIR, ASUS ROG STRIX 650G, REDRAGON KUMARA, A4TECH BLOODY, Acer Nitro XV322QUP 31,5" IPS 165Hz 1440p
-
nagyúr
Köszönöm, nem rágódok ezen, csak egy picit zavar, hogy tízezret költöttem el végül is feleslegesen, inkább elittam vóna'. Veszett fejsze nyele, gondolom (meg írtad is) valamiben azért csak jobb! Meg például volt hozzá 300 ft-os beépítőkeret, meg nagyon szép, fényes, kemény dobozban jött. Meg kaptam egy NortonGhost15-öt, amit nem használok, mert Acronis-szal mentek.
Apropó Acronis!
Acronis True Image 2010-em van, valamit másképp kell-e csinálnom a mentéskor, mint a HDD-nél, különös tekintettel az alignálásra. A most még meglévő, rejtett, 100 megás partíciót ki fogom irtani, azzal nem lesz gond, nemsokára újratelepítek. És az egész lemezt sector by sector, vagy csak magát a rendszert kell elmentenem? -
Atticus85
tag
Hali!Mikor éri meg SSD-ét venni?Érdemes még várni rá egy két hónapot az árak miatt?
[ Szerkesztve ]
-
8zabi
őstag
most kaptam meg a csere V+200-at a sima V200 helyett, UPS futárral küldték Kingstonék, múlt hét kedden adtam fel a visszárut elsőbbségivel, 8 nap alatt meglett a csere
eredmények sajnos csak holnap lesznek, mert mennem kell dolgozni
-
Atticus85
tag
válasz Sátán44 #33759 üzenetére
Oké,rendbe,lehet tényleg most a legérdemesebb,mert egy srác még azt mondta vagy másfél hónapja,hogy hatalmasat fog zuhanni az SSD-ék ára márciusra,de ahogy elnézem,nem sok változás lett eddig,úgyhogy nemigen várok én tovább,ha te is azt mondod,hogy ettől már csak rosszabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
miki111
csendes tag
Sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy az alábbi: Samsung mmcre28g8mxp-0vbh1 1,8-as SSD-t szeretném egy ASUS G73-as laptopba betenni. Létezik-e beépítő keret?Köszi: Miki
-
jilian
addikt
válasz IgnisFatuus #33752 üzenetére
Azt gondolom.
Mivel "szinte" 0 a 120 és a 240 -es közt sebességben a különbség...
Nem hiszem, hogy + 40 -et adok még a +120 GB -ért. Inkább veszek rajt egy 2 TB hdd-t. -
nadragulya
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #33737 üzenetére
Lehet, hogy frissítették azóta az árakat, vagy már nem is az az első az árukeresőben aki tegnap volt, de az egy ezres jelenleg három ezres.
Így is javasolt a Vertex 3, vagy csak nem jó helyen keresem.
Köszi. -
@matthew@
őstag
Elolvastam a cikket és az ajánlott SSD-k között volt 2 is amiket írtam, hogy melyiket néztem ki. Az OCZ Agility 3 illetve a Corsair Force 3 a 2 SSD közül melyik lehet jobb döntés szerintetek? 120GB-set vennék belőlük, szerintetek melyik lenne jobb választás?
Amúgy egy Gigabyte MA770-UD3 lapban használnám, SATA 2-es csatlakozóban és nem tudom, hogy kompatibilisek lennének-e (mármint a lap és az SSD jól meglennének-e) ezt honnan tudom megnézni? Illetve jelenlegi HDD-men épp egy teljesen friss Win 7 64bit Prof van, amit szeretnék ghostolni, az SSD-n lehet ilyet csinálni, illetve ha a mostani HDD-mről csinálok egy ghost lemezt akkor minden gond nélkül fel tudom azt tenni az SSD-re?
Matthew 24:42
-
Orgi
addikt
válasz nadragulya #33763 üzenetére
-
HZoli87
veterán
-
nagyúr
válasz HZoli87 #33768 üzenetére
Értem, de nem használom, mert Acronis-szal mentek. Eladom, ha kell valakinek féláron!!!
Erre valaki?:
"Acronis True Image 2010-em van, valamit másképp kell-e csinálnom a mentéskor, mint a HDD-nél, különös tekintettel az alignálásra. A most még meglévő, rejtett, 100 megás partíciót ki fogom irtani, azzal nem lesz gond, nemsokára újratelepítek. És az egész lemezt sector by sector, vagy csak magát a rendszert kell elmentenem?"
-
kasa85
őstag
válasz zotyi85 #33742 üzenetére
Szia.
Meg csináltam őket.
A bal oldalon ha megnézed a pirosan keretezett részt az az alaplapom csatlakozásának vezérlő egységének a neve.
A bal oldali felső alsó Sata 3 csatlakozás ami a kékhez közeli azt az Intel kezeli.
A jobb oldalon az alaplapomon a felső alsó Sata 3 csatlakozás a Marvel.
Nem gondoltam volna,hogy ekkora sebesség különbség van a két típusú csatlakozás között.
A kék csatlakozás amit majd az alaplapomon látsz az meg végig Sata 2 es típusúak.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
zotyi85
tag
válasz kasa85 #33772 üzenetére
Nagyon köszi!
Ki fogom próbálni az inteles vezérlést.
Azért látom a 4k random olvasás nálad is leragad 60-nál.ASUS TUF GAMING B760M PLUS D4, INTEL i5 12400F, BE QUIET PURE ROCK, SAMSUNG 970 EVO PLUS 500GB M.2, 2x16GB KINGSTON 3200, XFX RX 6700XT 12GB, LIAN LI O11 AIR, ASUS ROG STRIX 650G, REDRAGON KUMARA, A4TECH BLOODY, Acer Nitro XV322QUP 31,5" IPS 165Hz 1440p
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz nihill #33771 üzenetére
Igen, eleg jo valasztas lehet, eleg jo arral. Iponban peldaul a 90 gigas verzioja kerul ennyibe, mint ez a 120-as. Annyi, hogy az alaplapod manualjaban nem lattam AHCI-ra utalo beallitast, viszont ez nem zarja ki a TRIM-et. Ellenben, ha XP az eloiras munkahelyeden, akkor masmilyet valasztanek: [link].
-
sztyopa1
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen ssd-t ajánlotok egy :Asus P8Z68-V LX laphoz és I5 2500K procihoz? Photosophoz és rendszerhez és még pár progihoz elég a 64GB v.90GB v.120GB ?
Köszönettel: Sztyopa1[ Szerkesztve ]
-
zjuhasz
aktív tag
szia,
A cikkben ajánlott listából
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• Kingston HyperX sorozat
• OCZ Agility 3
• OCZ Vertex2 és Vertex 3 sorozat
• Samsung 470 és 830 sorozatmelyik SLC-s?
köszönöm[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
Casanova*
veterán
szasztok! Lenovo y570 laptopba melyik msata ssd-ét ajánljátok? Intel x25 , ocz nocti vagy kingston s100. Intelnek van a legkisebb írási és olvasási sebessége,de ez a legdrágább. Oczinak a legnagyobb... Ez a legolcsóbb.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
BiP
nagyúr
válasz zjuhasz #33777 üzenetére
Úgy tudom egyik sem. Az a hátránya, hogy az SLC-s jóval drágább, előnye, hogy többször írható.
De persze ha nincs lehetőség rá, ugyanúgy jó az MLC is, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ha vinyócache-nek használod, akkor nagyobb mennyiségű írás lesz rajta, mint pl.sima oprendszer-használatnál. (így nem 10, hanem csak 7évig bírja csak )[ Szerkesztve ]
-
zjuhasz
aktív tag
igen, pont ezért kérdeztem. Viszont ha az egész oprendszer ssd-n van, akkor minden írás ott történik. Ha SRT-ben használom, akkor az annyival több írási folyamatot generál? Azt gondolnám (olvastam) , hogy az algoritmus megnézni, mit használok, azt írja ki egyszer ssd-re majd onnatól kezdve onnan olvassa be.
olvasásnál:
"Az SRT úgy működik, hogy az SSD meghajtót egyfajta gyorsítótárként használja. A szoftver monitorozza, hogy a merevlemez mely részeit használjuk és azokat a blokkokat felpakolja az SSD meghajtóra is. Ha olyan adatot kell olvasni ami már fent van az SSD-n, akkor a rendszer onnan fogja kezdeményezni az olvasást, ezzel jelentősen lecsökkentve az elérési időt, és egy jó SSD esetében megnövelve az olvasási sebességet is"
tehát ez csak minimális többeltírást jelent szerintem.írásnál:
"az Enhanced módnál többet szeretne kicsikarni az SRT-ből, annak a Maximized módra, azaz a maximális gyorsításra van szüksége. Ennél a módnál az írási műveleteket a rendszer nem hajtja azonnal végre a merevlemezen is, csak az SSD-t használja, és később írja tovább az adatokat, ha épp kisebb üresjáratot tapasztal. A sebességnövekedés még jobb lesz, hiszen írásnál is észrevehetjük majd, cserébe viszont némi veszélyt vállalunk."
itt, ha simán sd-re menne az oprendszer, ezek a műveletek ugyanúgy futnának, nincs semmivel sem több írás.összegezve: a monitorozás miatt lesz plusz írási mennyiség (sztem), ami ha állandó prg-ok vannak a gépen (ugyanazt a 20 alkalmazást nyitom meg rendszeresen) akkor az csak pár alkalmat jelent, onantól csak olvassa minden egyes indításkor.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
rgeorge
addikt
Bekerült a Samsung 830 256GB a notebookba, egyelőre csak az Ultrabay-be tesztelésre:
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
BiP
nagyúr
válasz zjuhasz #33781 üzenetére
Függ attól, hogy mennyi programot használsz, és mennyire váltogatod.
Mert itt ugye az SSD+vinyó tartalmából kell nézni a gyakran használtakat, nem csak az oprendszerből.
Ha viszonylag állandó a kör - amit használsz - és jelentősen nem nagyobb 64gigánál (nyilván itt nem az adott program teljes telepítési méretét kell nézni, hanem amit használsz is belőle), akkor totál nincs izgulni való.
Szóval egy MLC-t is elég jól meg lehet kímélni. -
IgnisFatuus
aktív tag
válasz sztyopa1 #33776 üzenetére
Lévén én még nem láttam annyi tárkapacitást, ami ne fogyott volna el idővel, a nagyobbat tenném bele (nem mellékes információ lenne, hogy mennyit szánsz a fejlesztésre).... főleg, ha nagy méretű képekkel dolgozol, mert akkor a psd-k simán lehetnek darabonként 100-200MB-osak.....
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
miki111
csendes tag
HELP!
Köszi!http://prohardver.hu/tema/flash_ssd/hsz_33761-33761.html
[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
Sziasztok !
Lassan nekem is lesz SSD-m amire szeretnék majd windows 7 tiszta telepítést végezni.
A mostani gépemben egy HDD-n van rajta a win7.
A kérdésem az lenne, hogy ha SSD-re telepítek, előtte le kell-e húznom a HDD-t a gépről(amin a win7 van most)
Csak mert valami olyasmit hallottam ha nem húzom le, a win 7 telepítő automatikusan a korábbi win7-et tartalmazó adattárolóra menti a boot információkat.Segítségeket előre is köszönöm !
-
nagyúr
Sziasztok!
Az rendben van, hogy a samsung 830 64 GB, HDSentinel-lel mérve, 14 órás használat, 15 gigás Win7 rendszerrel, minden ajánlott beállítást megcsinálva (kivéve böngészőfájl áthelyezést), TRIM-mel, optimalizálva stb. máris 99%-os kondíción van??? -
-
nagyúr
válasz daneeeeee #33794 üzenetére
Az SSD-telepítésénél lehúzod, ha rajta van visszadugod, boot sorrendbe az SSD előre, utána Win7 lemezkezelőjében formázod vagy törlöd a partíciót a HDD-n. Nemrég tanultam itt a fórumban Fire/SOUL/CD-től, én is így csináltam, azzal megspékelve, hogy a HDD-re egy XP-t is telepítettem.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz daneeeeee #33794 üzenetére
Ha klónozod a HDD-t SSD-re, akkor értelem szerűen nem kell lehúzni, de ha friss Win7-et teszel az SSD-re, akkor lehúzhatod. Amikor fent van az ssd-n a win7, akkor már visszadughatod a hdd-t, és le tudod szedni a dolgaidat ami kell. így mindkét meghajtón lesz egy-egy op rendszer. Nekem is kettő van, mert meg van még a régi XP is.
-
nagyúr
válasz HZoli87 #33791 üzenetére
Köszi a képet, pontosan ugyanezeket írja ki nekem is a sentinel csak nekem egy 14 órát dolgozott matuzsálemről van szó.
OFF
Látom a képen, hogy 16:9-es képernyőn alsó tálcát használsz. Próbáld ki, hogy jobb oldalra teszed. Egy ideig szokatlan, de sokkal praktikusabb, nagyobb helyed lesz a képernyő "alacsony" részén, a böngészésre, programokra nagyobb felület marad.
Bocs!
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 4
- BestBuy topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Farming Simulator 25
- Építő/felújító topik
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest