Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Samsung 470-esen FW frissítésnél elszállhat az adat? Vagy csak azért írják oda, hogy ne reklamálj, ha elszállna minden?
⭐ Stella
-
nagyúr
Már nem tudom hol olvastam, de úgy rémlik valaki azt ajánlotta, hogy win7 telepítése után közvetlenül, a driver-ek telepítése előtt kell egy sebességet mérni az SSD-n. Jól emlékszem vagy álmodtam? És ha igen, akkor miért fontos ez?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz liszi70 #33802 üzenetére
Nem kell, csak ajanlott, hogy ossze tudd hasonlitani a driverek befolyasoltsagaval. Igy kapsz egy alapot, hogy egy jol megirt szoftver mennyit hoz a konyhara.
(#33801) radi8tor1: elszallhat azaltal, ha serul a firmware. Fizikailag a NAND-ben marad az adat, de ugye ha nincs vezerlo szoftver... Sot, egy erdekes felvetes indult meg kulonbozo forumokon, mi szerint a titkositast vegzo meghajtok a vezerlobe tesznek egy olyan kulcsot, ami ha elvesz (egy ilyen problema altal, vagy secure erase eseten), akkor az osszes adat kuka... Ez ujabb kerdeseket vethet fel ezzel kapcsolatban, mindenesetre valoban ajanlott menteni a legfontosabb adatokat, mielott valaki babral a firmware-rel.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
kasa85
őstag
válasz zotyi85 #33774 üzenetére
Nincs mit.
Szerintem ezen ne csodálkozz,ha az oprendszer rajta van.
A virtuális memóriával meg főleg nem,ha be van kapcsolva,és a teszt alatt hozzá nyúl,de a háttérben az Operációs rendszer miatt futó alkalmazások csökkenthetik a teszt eredményeket.
Bassz.s mekkorát néztem mikor az intelesre rá cuppantottam,és 500mb/s el olvasott.
A roh@dt Marvel vezérlője miatt alig érte el a 400 közeli értéket.
Írásban meg az ötöde volt.
Legalább most már ezt is tudjuk
Valaki segítsen visszább az OCZ Vertex Turbómmal mi a pálya garanciáztatható az alacsony kondi miatt tesztet,és képet meg lehet találni amit kértetek[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz radi8tor #33806 üzenetére
Jaja ,de most jó fajtát ettem
Most már abban a foglalatban fog megrozsdásodni a Sata 3-mas kábelem
Azt sem tudtam,hogy két vezérlős Intel/Marvel.
Van még mit tanulni ezért szeretem a számítástechnikát.
Akkor valaki légyen szíves reagálni a hsz-ekre amik kérdezve,és kérve lettekÚj,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kasa85 #33805 üzenetére
Amíg nem döglik be, nincs írási hiba nem cserélik. Sajnos tapasztalat.
Annyi volt a válasz, hogy ez kb jósoló program és majd ha tényleg hibát produkál akkor sétáljak majd vissza.
Halkan megjegyzem tök igazuk van/volt mert azóta is köszöni jól van az az ssd.#nincsbennetarcsi
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz kasa85 #33805 üzenetére
Kondiciora nem tudsz alapozni egy cserenel. Ha hibazik es ha erezhetoen lelassul, akkor fogadjak el a problemadat, addig nem sok eselyet latom. Ettol fuggetlenul irhatsz a supportnak, meglatjuk, mi a valaszuk ra. Es ments folyamatosan rola, mert ki tudja, nem hiaba romlik ilyen erosen a kondicio...
[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
(#33808) Qru
(#33809) jim_raynor70Az a gáz,hogy most már külön van az SSD nem operációs rendszer része,így üres,és a virtuális memória sincsen rajta,hogy le foglalja.
A további a hiba.
A Vezérlőpult ezen belül/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/bal oldalon lent tájt a Lemezkezelés fülön belül vannak a lemezeim,és ha nincs patricionálva,és nem látja a Számítógép létre hozhatok egy patriciós lemezt amit előtte NTFS lassú,vagy gyorsal le lehet formázni.
No itt a következő a bibi.
Lassú formázással 97% után megáll,és pár perc múlva nem látja a lemezt,és hibát ír ki.
Eltűnik innen is az SSD ami érdekes,és egyedül az segít,ha újra indítom a gépet.
Nos akkor csinálok egy formázást,és megmutatom mit mutat a műszer.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz kasa85 #33811 üzenetére
Az @nnya p.csáját.
Érdekes most megy,de előtte 5X estem neki és 97% után le dobta a vinyót.
Most már 17% a kondi azért egy tesztet mindjárt dobok ha nagyobb lasulás van látjátok.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
félisten
válasz kasa85 #33811 üzenetére
2 dolog jöhet elsőre számításba
1. Nem a legutolsó FW van a Vertex Turbo-n
2. Ha az adatlapodon szereplő deszkáról van szó, annak van egy "betegsége", ami az Intel SATA vezérlőt érinti, nevezetesen az IRST driver csak 1.90 vagy újabb BIOS verzió mellett használható hibátlanulEz a 2 dolog együttesen okozhat olyan anomáliákat, amikről írsz. Az is lehet, hogy ez miatt ad vissza a driver false infókat és nem is annyi a kondíciója az SSD-nek, mint amit mutat. Persze lehet, hogy valóban annyi a kondiciíó, amennyi most...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
kasa85
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #33813 üzenetére
Mindenből a legújabb van fent.
Egy hete 2.00 Alalplap.
2.10E beta a stabilitás miatt van fent ugyan olyan jó mint a 2.00 ugyan azok a tapasztalatok.
Végleges 2.10 hibásan adja az USB portokat 2.10E orvosolták.
2.00 a legjobb,de a fentebbi le írásom itt is állja a helyét.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
félisten
válasz kasa85 #33814 üzenetére
Akkor tedd vissza a W7 AHCI driverét, akkor is rossz kondíciót mutat az SSDLife? Marvell és Intel vezérlőn is ugyanazt mutatja?
Nézd meg másik progival is, pl a HDS Pro Trial változatával[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
kasa85
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #33815 üzenetére
Meglesem,de próbáltam pár fajtát már.Azóta volt Alalplap csere ott is szar volt a kondi 61%.
Új flashnek köszönhetően 1.5ig 60% volt 1.6 és most a legújabb 1.7 18%.Képek,és tesztek a teljes SSD/HDD készletemről.
A képeket amit küldtem pár hozzászólással fentebb benne volt
Két progi benne amit kértél,és amit a másik kolega kárt,de nem érkezett tőle reakció.HD SENTINEL-es képen látható egy nagy zuhanás ott volt a firmware frissítés 1.5 ről 1.7re.
Akkor 61% volt.
Amúgy nagyon ritkán kernel hibás kékhalálom szokott lenni majd meglesem hátha találok képet róla.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
-
kasa85
őstag
Én nem mondtam,hogy sok
Még a virtuális memória rajta sem volt,csak egy pár napot,vagy egy hetet.
Utána EZ alapján állítottam kímélés szempontjából be az SSD.
A virtuális megoldást meg a tányéros lemezekre raktam azokat úgysem öli meg a sok írás ciklus.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Holnap készülök venni egy OCZ Agility 3 SSD-t a kérdésem csak az lenne hogy hogyan tudok rajta firmware-t frissíteni?
Most van a gépemben egy HDD amin van win, ha e mellé bedugom üresen akkor tudok frissíteni rajta firmware-t vagy nem?Matthew 24:42
-
kasa85
őstag
-
Bodor
veterán
válasz @matthew@ #33820 üzenetére
Most van a gépemben egy HDD amin van win, ha e mellé bedugom üresen akkor tudok frissíteni rajta firmware-t vagy nem?
Így van. A gyártó oldaláról letöltött OCZ Toolbox (Firmware Updater)-al tudsz firmware-t frissíteni, amennyiben nem a legújabb lenne rajta.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz @matthew@ #33820 üzenetére
Minden tovabbi nelkul. [link]
Sot, a gyartoi oldalon ezt ki is emelik pirossal."Updating the firmware from the toolbox is not supported when Windows is running off the drive you are trying to update.
Toolbox will not update a primary system drive (e.g. drive letter "C:"). You must run Windows from another drive and then update your SSD using Toolbox."
-
Bodor
veterán
válasz jim_raynor70 #33824 üzenetére
Azt írta, hogy üresen szeretné frissíteni az SSD-t...
Úgy meg rendben van... -
kasa85
őstag
B@sszameg köszi ezen nagyon át siklottam
És a kolega elnézését is kérem,hogy azt írtam nem kaptam rá reakciót.Kelt:
2010.02.24
Garanciális idő
36 hónap
Bruttó:57562FT
hardverker.Akkor lejárta 2013.02.24
Pontosan +1 év garanciám van.
Egy Garancia jegyet kaptam itt a PH vettem a hardver apróban.
Alig 2 hónapot használta mikor át vettem tőle 94% volt a Kondíció.
40000FT ér vettem ami lazán megérte.Gyári adatok/Sorozat szám minden stimmel.
Garanciális matrica az SSD sértetlen.
Dobozt kaptam hozzá meg 1db A4-es garancia papírt és a Terméket.
Hiányzik a csavarok,jumper,és a rögzítő.
Ha emiatt garanciáztathatom,és ha szívóznának a hiánnyal akkor vagy oda adom átmenetileg a Vertex 3 kellékeimet mert ugyanazok,vagy ha ki cserélik azokat ott hagyom nekik.[ Szerkesztve ]
-
mcmike
őstag
Szisztok,
Erre a "jelenségre" valami tipp?
Stabil ~20MB-os írási sebességet tapasztalok:
IRST és minden egyéb driver fent van (tudtommal, konfig adataimnál). Alaplapi P55 vezérlő, SATA2 AHCI mode. Nem tudom hogy milyen beállítás okozhatja ezt, talán nem driver gond. Szvsz akkor az olvasás is arányosan rossz lenne...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
@matthew@
őstag
Oksi, és akkor csak simán rádugom az SSD-t a SATA portra + a tápba majd a HDD-men lévő win7-et elindítom, leszedem a frissítő file-t és csak elindítom, utána még gondolom ki kell választanom hogy hol van az SSD vagy ilyenek, kb. így néz ki a folyamat ugye?
Matthew 24:42
-
Bodor
veterán
válasz @matthew@ #33828 üzenetére
valahogy így... elég felhasználóbarát az OCZ toolbox, szóval nem ronthatod el...
kasa85: szerintem egy év garival ne görcsölj a kérdésen, ha ilyen tempóval romlik, akkor hamarosan viheted a szervizbe cserére, és több mint valószínű, hogy ezt a tipust nem látod viszont tulajdonosként, hanem jobbat.
cmike: elég érdekes...
alignálás rendben van? -
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Hogyhogy ilyen olcsó itt a 160 gigás 320-as intel?
HP 8530w-hez jó lenne egy ilyen, vagy abba már felesleges (nem használná ki a sebességét)? Igazából minél megbízhatóbb ssd kéne, ami legalább 100 gigás.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
kasa85
őstag
Lehet rá rakom most a virtuális memóriát,hogy még a hónapban cseréljék.
Vagy vissza kérjem az árát persze ha lehetséges.
Gondolom vétel árban kapok egy másikat,mert akkor veszek egy vertex 3 120GB ezt meg eladom.
Gondolom Firmware frissítésbe nem kötthetnek bele Legfeljebb ki találom,hogy inkompatibilis volt az alap 1.4 firmware frissítés a lappal.[ Szerkesztve ]
-
kasa85
őstag
Rá is raktam a virtuális memóriát,így 9GB le is foglalt magának
Írás ciklus rengeteg lesz,és egy hónap múlva ott lesz a 0% kondi,bár gondolom most is mehetnék a csere termékért.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
félisten
válasz Fornax #33833 üzenetére
Ez teljesen rendben van így. Ha gondolod mérj egyet All 0x00 Fill módban, akkor kell hogy hozza/megközelítse a gyártók által megadott sebességadatokat.
Fornax #33836
Ha az SSD a rendszermeghajtó, amiről a toolbox-ot indítottad, akkor sem fog menni a FW frissítés, illetve a ToolBox nem működik Intel RST 10.x driverrel...[ Szerkesztve ]
-
Fornax
tag
válasz Fire/SOUL/CD #33837 üzenetére
Ezzel az All 0x00 val jóval nagyobb értékeket mér, 450 a write is. Ez miben más? Miért mér ez ennyit, a másik meg annyit?
Ja hogy az csak FW telepítésre van? Azt hittem mutat finom infókat meg minden.
LG 42LF652V
-
Maximum1
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #33837 üzenetére
Nálam a toolbox működik rst-vel, minden opciója csak a frissítés nem, jelenség megfagy a gép.
Szerencsére az új volt rajta így megúsztam a szarakodást.Fornax Katt a DRIVES ikonra!
Mutat mást is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fornax #33838 üzenetére
"Ezzel az All 0x00 val jóval nagyobb értékeket mér, 450 a write is. Ez miben más? Miért mér ez ennyit, a másik meg annyit?"
SSD-k 2 fajta vezérlővel vannak szerelve, vannak amelyek tömörítést alkalmaznak és vannak amelyek nem. A legismertebb tömörítést használó vezérlő a SandForce, ilyen vezérlővel sok SSD van szerelve, köztük a Vertex 3 is. (Pl Samsung 470/830 vagy Crucial M4 nem használ tömörítést)Ebből adódóan különböző sebességet lehet mérni jól vagy rosszul tömöríthető adatokon. Amikor alapban mérsz a Crystal-al, akkor tömöríthetetlen adatokkal megy a teszt. Ez a sebesség azt mutatja, ha pl winrar fájlokat másolnál SSD-ről SSD-re. Alll 0x00 Fill esetén pedig tiszta nullákkal megy a teszt, ami meg a lehető legjobb hatásfokkal tömöríthető adathalmaz, ezért lényegesen gyorsabb. A SandForce vezérlős SSD-k vegyes adat másolásakor folyamatosan más-más sebességgel dolgoznak, attól függően, hogy épp milyen hatásfokkal tömöríthető adattal van dolguk. Az OS jó hatásfokkal tömöríthető állományokból áll, nem több 10 megás darabokból(ha abból állna az sem lenne érdekes, mert a sebességek rég nagyobbak, mint kellene) és azokat nem is kell folyamatosan olvasni/írni, ezért rendszernek szánt SSD-nél a az SF vezérlő igen jó sebességgel(és hatékonysággal) dolgozik. Hogy pontosan mennyivel, azt nem lehet meghatározni, én azt szoktam mondani, hogy mérj egyet normál- majd All 0x00 Fill módban és vedd a mérések átlagát, akkor valamiféle tájékoztató jellegű adathoz juthatsz, de pontoshoz így sem.
"Ja hogy az csak FW telepítésre van?"
Igen, pont erre találták kiMaximum1 - "Nálam a toolbox működik rst-vel, minden opciója csak a frissítés nem"
Akkor mégsem működik...[ Szerkesztve ]
-
Fornax
tag
-
félisten
válasz Maximum1 #33843 üzenetére
Nálam is elindul, de nálam sem talál OCZ meghajtót. Mondjuk talán azért mert Samsung van...
Amúgy most olvastam a ToolBox infójában, hogy a legújabb verzióban már javítva van az IRST driver hiba, szóval az sem lehet ok. (Főleg AMD-s deszkán, mert azt az egésznél is nagyobb eszemmel nem néztem) Mondjuk ennek a deszkának van az a hirhedt 350 megás chipset-je, ha az felfigyelt egyben, akkor nem csodálom, hogy nem találja az OCZ meghajtót...
-
janos666
nagyúr
Ráfogtam a gépfelújítást SandyBridge-re (kerülgetett már a gondolot, és véletlenül sikerült hetekre legyilkolnom a régi lapom -flash chipet kell majd szerezni valahonnan-, így megléptem), és beszereztem egy 60Gb-os Force GT SSD-t. Win7 megy majd rá, ha összeraktam (barkácsolni kell a hűtőkeretem...)
Sorozatszámból kiderül a firmware verzió? Illetve tudok frissíteni USB-ről bootolt linux alól, ha gyárilag még régebbi?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
félisten
válasz janos666 #33845 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint, ez a mai napig igaz, azaz nem lehet Linux alól frissíteni. Esetleg ezzel megpróbálkozhatsz. (ha régebbi a FW valóban)
-
nagyúr
Sziasztok!
Nem indul el az acronis-om. Mi lehet a baj??? Ezt írja ki, a CD-ről bootolás után :
Starting Acronis Loader...
Acronis Loader fatal error : Boot drive (partition) not found.
Press <Enter> to try to boot your OS...A másik gépemmel tökéletesen működik.
-
miki111
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Senki nem tud segíteni?
http://prohardver.hu/tema/flash_ssd/hsz_33761-33761.html
Aktív témák
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4