- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Aktív témák
-
Zlin50
senior tag
-
bb.bocs
őstag
válasz Zlin50 #32351 üzenetére
usb, sata laptopba. ezekivül sima gépekbe ugyanigy csak ez a furcsa, a gépen belül látszik, de bioszban nem. ez mi
usb röl milyen kapcsolatvan? ezt nem értem. hát eddig megjelent a sajátgében, kiirta hogy formázzam de nem engedte. most már megsem jelenik mióta diskparttal játszom
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Egy gyors kérdés: Sata és Sata III kábel között van anyagi különbség?
Hogy ez utóbbi esetleg magasabb frekvenciát bír? (bár elég rövid a táv..)Kieg.: Okozhat Ultra ATA CRC hibát Sata III-as eszköznél SATA kábel használata,vagy ez a „Sata III" jelölés mánia csak marketing?
[ Szerkesztve ]
-
bb.bocs
őstag
válasz jim_raynor70 #32354 üzenetére
1.10 van rajta. nem merek a biossal szórakozni,félek eltolom. acer aspire 5750 zg
-
Zlin50
senior tag
válasz bb.bocs #32352 üzenetére
Azért kérdeztem mert nem világos hogy sima USB kábelen van vagy egy USB/SATA adapteren. Az adapteres megoldással állítottam be partíciót laptopon és megy. Lehet hogy az USB kábel nem megfelelő. Aztán hogy a BIOS-szal mi van az is kérdéses.
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Silentfrog
veterán
Egyszer kétszer én is xarakodtam a formázással,nem látta a gép,sehol sem szerepelet a meghajto csak a biosba.
A lemezkezelő sem látta,a win 7 telepitéskor sem sikerült előcsalogatni. Meguntam kivettem a gépből beletettem egy kűlső satás usb-s rackbe és ugy egyből le tudtam formázni.
Vissza a gépbe,az op. rendszer telepitésénél már szerepelt,ujra formáztam és már kész is volt.
Nem tudom ,hogy ez jó ötlet volt e de azota is igy csinálon ha gondom van egy meghajtóval. -
bb.bocs
őstag
válasz Silentfrog #32358 üzenetére
nincsen satás házam de ezen usb csati is van
-
Zlin50
senior tag
válasz bb.bocs #32357 üzenetére
Ha a gépbe berakod akkor a BIOS-nak látnia kell, de ha nem a telepítőnek mindenképp. A telepítőt ha elindítod majd beállít rajta partíciót és formáz is. Persze látnia kell az SSD-t. Kösd be a gépbe hogy legalább azt lássuk ott mi a helyzet. Esetleg HDD-vel is ellenőrizheted hogy a BIOS azt látja-e. Ha igen akkor az SSD-t is illene.
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
bb.bocs
őstag
1szer felismeri bios 1szer nem ugye satán
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
-
Cuf
csendes tag
Sziasztok lenne egy problémám SSD vel!
Most vettem Corsair Force 3 120 Gib SSD-t. Laptopban gond nélkül megy 4-ből 4-szer felismerte a bios, de asztali gépben kb csak minden 10. alkalommal ismeri fel... Frissítettem biost, az összes sata meg tápkábel kombinációt végig próbáltam, de nem segített.
Hálás lennék minden tippért!
A gép
Alaplap: Asus M3A78-EMH HDMI
Memória: 4Gib
Videó: Ati Radeon HD 4850
Meghajtók:
Lemezes meghajtó Hitachi HDT721010SLA360 ATA Device (1000 GB, SATA-II)
Lemezes meghajtó SAMSUNG HD502IJ ATA Device (500 GB, SATA-II)
Optikai meghajtó Optiarc DVD RW AD-7200S ATA Device[ Szerkesztve ]
-
félisten
Húzd le a 2 HDD-t, meg a DVD meghajtót is és csak az SSD-t csatlakoztasd a deszkára, de az első SATA portra ( SATA1 feliratú, piros portra), akkor mi a helyzet?
BIOS-ban meg ez így legyen
OnChip SATA Channel -> Enabled
OnChip SATA Type -> AHCI
SATA IDE Combined Mode -> Disabled
SMART Monitoring -> Enabled[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Cuf
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #32369 üzenetére
Ugyanaz már próbáltam, kiírja hogy nincs semmi HDD a gépben néha meg oké
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Cuf
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #32369 üzenetére
ilyet sehol sem találtam: SATA IDE Combined Mode
-
Cuf
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #32372 üzenetére
Nah új fejlemény: ha lekapcsolom a tápot és vissza akkor mindig látja, de ha csak simán indítom, úgy hogy már be volt egyszer kapcsolva áramtalanítás után, akkor nem ismeri fel
-
félisten
Hát akkor egy nagyobb teljesítményű táppal kell megpróbálni, mert lehet, hogy csak elfogyott a táp a gép alól.
(Ez egyébként gyakori jelenség, mert idővel egyre több cucc kerül a gépbe, de arról szokás elfeledkezni, hogy a több, erősebb stb eszköz kiszolgálásához, nagyobb táp is kellene és bár idővel nagyobb teljesítményű CPU/VGA stb került a gépbe, vagy még 1-2 HDD stb, de még mindig az 5 éves táp szenved a masinában...)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Cuf
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #32375 üzenetére
Erre én is gondoltam, de a dolgot megoldotta volna mikor minden mást lehúztam, vagy nem? (Táp Corsair vx 450w)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha csak SATA csatikat húztad le, akkor nem. Ha a tápcsatikat is, akkor elméletileg igen.
De ezen most ne meditálj el, kérj kölcsön egy nagyobb teljesítményű és/vagy jobb minőségi tápot és próba.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Cuf
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #32377 üzenetére
Teljesen lehúztam mindent, még a videó kártyát is, de semmi, ez nem a táp teljesítménye szerintem :/ Szóval ha lehet tételezzük fel ezt. mi lehet a gond még?
[ Szerkesztve ]
-
Zollee
tag
válasz zoleeno1 #32342 üzenetére
Köszönöm, elolvastam mindent és ez alapján feltelepítettem a Win7-et.
1 "apróság" viszont még van:Ez mitől lehet? Nem ismer fel a program egy csomó mindent.
Mikor először elindítottam, akkor pedig azt írta, hogy a kondíció: Rossz (ma délelőtt vettem)A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán.
-
félisten
Nézd meg, hogy az SSD-t milyen verziójú firmwarrel szállították. A legújabb az 1.3.3.
(Nem azt mondtam, hogy azonnal frissítsd is, csak hogy derítsd ki)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Cuf
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #32377 üzenetére
Még újabb fejlemény: ha nem újraindítom (reset, újraindítás, stb), hanem teljesen leállítom és bekapcsolom (nem áramtalanítom, csak simán a főkapcsolót hosszan nyomva), akkor is ok
-
Cuf
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #32380 üzenetére
Most már nincs nagyon működő oprendszer a gépen hogy ki tudjam deríteni ill azt sem tom h lássak hozzá
-
félisten
Nézd Én első körben azért egy másik táppal próbálkoznék, ha netalántán azzal minden oké, akkor már felesleges is a FW frissítés az SSD-n (Corsair sem javasolja, hogy automatikusan frissítsék, csak ha gond van)
Azt írtad, hogy laptopban mindig elindul, ergó nem hinném, hogy FW gond lenne.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Landon
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, holnap megyek a 830-as Samsung-ért (128GB).
Elolvasva az első hsz-t azért maradtak még kérdéseim:
1: Ha jól emlékszem akkor a intel-es és nem a Marvel-es controller csatlakozóihoz érdemes csatlakoztatni az SSD-t igaz?
2: Az első hsz-en kívül leírtakon még mit kell bekapcsolni Windowsban/BIOS-ban? Ha jól emlékszem az MLC-s SSD-knél kell külön valamit bekapcsolni Windows alatt?
Közbe nézegetem én is a review-kat hátha találok valami használhatót.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Bahama
aktív tag
Sziasztok!
Első SSD-met szeretném megvenni, és hosszas keresgetés után ezt találtam:Corsair Force 3 90GB 36.195 Ft
Gondolkoztam a SAMSUNG 830 64GB-s verzión is, viszont ahogy számoltam az kicsinek bizonyult. 64GB->formázás->60GB->-20%-> kb 50GB.
Szeretnék legalább 60 gigát úgy hogy ne görcsöljek a 20%-on.Szerintetek próbáljam meg összehúzni a rendszerem a samsungra, vagy bőven jó a corsair is?
u.i.: Neketek mekkora a win7 mappája?
[ Szerkesztve ]
Kerüld a pusztán a vita kedvéért, erõteljes érzelmi töltettel ellátott, sokszor az észérveket nélkülözõ, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé!
-
Cuf
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #32383 üzenetére
Bíztam a tápban, túl drága volt ahhoz h szarakodjon, frissítettem a firmware-t azóta jó, remélem így is marad! Köszönöm a segítséget!!!!
[ Szerkesztve ]
-
Van olyan progi ami méri az adatforgalmat hdd-n is?
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
jim_raynor70
aktív tag
-
Ashooka
tag
válasz h1ght3chzor #32392 üzenetére
nekem sima force3 van! És nálam is ilyen volt! Nekem mondjuk a hd sentinel írta hogy 0 a kondíció! DE meg volt mi a baja! A legújabbat feltettem és jó!
Ja és tedd fel a 1.3.3 firmware! utána látni fogod a hőmérsékletet! + nálam a
rajtéjes kékhalálok is megszűntek azóta! -
Zollee
tag
válasz h1ght3chzor #32392 üzenetére
Én is erre gondoltam először.. Feltettem a chipset driver-t, igen és ezt mondja.. :/
Más kérdés: Grafikával foglalkozok és Photoshopot elég aktívan használok. A scratch disk-et az SSD-re rakjam, vagy a tároló merevlemezre? (nagy fájlok is beszaladnak néha, amik brutál temp fájlokat írogatnak lemezre és úgy tudom hogy 20%-ot szabadon kéne hagyni az SSD-nek)
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán.
-
Zollee
tag
válasz davidsz #32396 üzenetére
Köszi
Amúgy most nézegetem a firmware update-et. Letöltöttem a Corsair saját szoftverét hozzá. Elkezd keresgélni milyen meghajtók vannak a gépben és NEM TALÁL SEMMIT. Egyszerűen nem látja hogy lenne a gépben SSD.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz Zollee #32395 üzenetére
Hát elég neki valójában olyan 10% is, de ezt el is tudod te megad is szeparálni, hogy arra semmiféleképpen se tudjon írni a windows, és akkor utána teliírhatod az egészet ami marad.
Samsung drivere ezt tudja automatikusan, de biztos vmi particiós progi megcsinálja ezt neked.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Ashooka
tag
válasz Zollee #32397 üzenetére
Amúgy olvasd végi hogy kell csinálni!
1. ne a saját gépedbe! át kell rakni egy másikba!
2. achi be kell kapcsolni a biosba a másik gépben is!
3. a progit úgy indítsd el hogy jobb click futtatás rendszergazda ként!
4. nekem egy 970 amd chippes gépben nem ment fel! el vitted egy haveromhoz neki z68 as intelje volt ott simán felment!
5. Ha a corsair fórumban lévőt szeded le van hozzá 1 pdf ami leírja hogy kell elég világos! -
Zollee
tag
válasz Ashooka #32399 üzenetére
Ohh..
Igen, a PDF-eet elolvastam, a másik gépes történet elkerülte a figyelmem. Na akkor itt lesznek gondok.. Megpróbálom amint lesz lehetőségem.
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem.A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy baglyot egyensúlyoz a hátán.
Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mobil flották
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BMW topik
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest